- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.921
ilk üç ay depodan beslendiği için uzun süre aç kalıp kan şekerini oynatmak bebeği etkilemiyor, o her türlü zaten ihtiyacı olan belli şeyleri kandan alıyor.
ama 3 aydan sonra, kan şekerinizin dengesini bozacak şeyler yer ya da aynı şekilde uzun aralıklar ile aç kalırsanız bu sefer bebeğin de rutini etkileniyor. doktorumla bu açıklıkta konuşmadık ama tansiyon hamilelikte düşük olduğu için, midemi rahatsız etmeyecek şekilde - az da olsa bir şeyler atıştırmamı istemişti. (bunu isterken bir şeker testi sonucuna bakmadı, jenerik bir bilgi gibi verdi)
ha siz zaten normalde de uzun süredir intermittent fasting yapar gibi besleniyorsanız, şekeriniz de öyle dalgalanmalar göstermiyorsa belki bir etkisi olmuyordur ama doktorlar genel istatistiğe göre konuştuğu için, önemli buluyor olabilir :)
mesela az önce bi ülker çikolatalı gofret yemek suretiyle ben şekerime meksika dalgası yaptırıyorum şu an, umarım bebişi çok yormuyorumdur bu anlık aşermeler ile
ben benimkini biraz fazla darlıyorum gittiğim günlerde sanırım, bazen öyle oluyor ki kapıdan çıkıyor oluyoruz ben hala "Bİ DE ŞİMDİ ŞEY NASI OLUYO?" falan gibi bişeyler soruyo oluyorum :) aradaki o bi aylık bekleme süresi benim için telefona not alma süresi, mesela yarın için sorularım belli şimdiden - en başta şu geçenlerde burda konuştuğumuz şeker yüklemesi olayı var :)
bu arada intermittent fasting mükemmel bir şey, ben hayatta yapamam zannediyorudm ama home office'e geçince anladım. çok enerji harcamadığım anda çok mümkün hale geldi benim için. şimdi hamileyken, bulantılar bittiğinden beri benim canım ufak ufak bişeyler atmak istiyor ağzıma - ondan istesem de yapamam. sanırım (bunu doktor söylemedi) emzirirken de süt olsun diye biraz zengin içerikli beslenmek gerekiyor...
öğreniyoruz işte bi şekilde :) iyi ki burası var, hiç aklıma gelmeyen sorular geliyor siz konuştukça :)
ben mesela bu haftadan öncesine kadar kahvaltı ve akşam arası tek ara öğünle durabiliyordum ama bu hafta muhakkak iki ara öğün yapıyorum, acıkıyorum çünkü gün içinde, biraz vücudumuzun ne istediğine göre hareket etmemiz lazım..Benim pratikte anlatmaya çalıştığım şeyi sen teorik olarak anlatmışsın iyi olmuş kültürüne sağlık
Aynen ben de aç kalayım diye kendimi zorlamıyorum ki, vicdansız mıyım aç durayım bebeğim aç kalsın diyim. Acıkmıyorum akşam gece ne yapayım, zorla yemek mi gerekiyor acaba 2 saatte bir? Cidden öyleyse zorla da olsa yiyeyim en iyisi.ben mesela bu haftadan öncesine kadar kahvaltı ve akşam arası tek ara öğünle durabiliyordum ama bu hafta muhakkak iki ara öğün yapıyorum, acıkıyorum çünkü gün içinde, biraz vücudumuzun ne istediğine göre hareket etmemiz lazım..
kendimle inatlaşmıyorum, acıkıp kendimi aç bırakmıyorum ama çoğu zaman akşam yemeğinden sonra acıkmıyorum, acıkırsam bir dilim ekmek bi peynir atıştırıyorum ya da 3-4 kaşık yoğurt, süt falan...
acıktıkça yiyeceğiz artık, allah sonumuzu hayıra çıkarsın
Çok şükür hiç bir problem görünmedi. Önceki durumunu anlamlandıramıyorlar ve sebebini bilmiyorlar. Anlamaya çalıştıkları için sürekli ultrasona giriyorum işte.Nası geçti canım
Benim pratikte anlatmaya çalıştığım şeyi sen teorik olarak anlatmışsın iyi olmuş kültürüne sağlık
Amiin, inşallah bir sıkıntı çıkmaz canımŞimdi artık bilmem kaçıncı ayrıntılı ultrasonumdan çıktım. Haftaya eko için randevu verdiler Allahım hayırlısıyla sağlıkla zamanında şu bebeğimi bi alsam kucağıma
Cenabı Allah ne kadar büyük. Resmen mucize gibiÇok şükür hiç bir problem görünmedi. Önceki durumunu anlamlandıramıyorlar ve sebebini bilmiyorlar. Anlamaya çalıştıkları için sürekli ultrasona giriyorum işte.
Yaaa odur ilk hissetmeler dokunma gibi oluyorKuzum ben dün sabah kalktım sag tarafıma biri 3 defa dokundu acımadı çok hafif bide elimi karnıma koyunca olduğu yeri hissediyorum kalbi atiyo sanki oynuyo içerde ama elimi karnıma koyunca hissediyorum bebistir dimi gaz maz değildir
Canım benim ben de tıpkı senin gibiyim aslında. 14 15 saat açlık diyoruz ama ben aç olduğum için kahvaltı yapmıyorum, akşama kadar da yemesem hiiç acıkmam mesela. Aslında burda açlık kelimesi kafa karıştırıyor bunun yerine uzun süre vücuda besin girmemesi demek daha doğru yoksa mevzu acıkmak olsa ben de acıkmıyorum. Benim açlığım sadece geceleri oluyorAynen ben de aç kalayım diye kendimi zorlamıyorum ki, vicdansız mıyım aç durayım bebeğim aç kalsın diyim. Acıkmıyorum akşam gece ne yapayım, zorla yemek mi gerekiyor acaba 2 saatte bir? Cidden öyleyse zorla da olsa yiyeyim en iyisi.
İşte bende öyleyim yani açken ağzıma birşeyler atıyorum sonuçta. Ama benim hayat tarzıma aykırı az az sık sık yemek. Ben otururum yerim kalkarım ve biter benim için.Aynen ben de aç kalayım diye kendimi zorlamıyorum ki, vicdansız mıyım aç durayım bebeğim aç kalsın diyim. Acıkmıyorum akşam gece ne yapayım, zorla yemek mi gerekiyor acaba 2 saatte bir? Cidden öyleyse zorla da olsa yiyeyim en iyisi.
Yoğurt ve kefir çok mantıklı bence. Hem çok faydalı hemde o anki açlığını bastırır. Ben gece çok acıkırsam mutlaka süt veya kuruyemiş tüketiyorum. Yoksa açlıktan uyuyamıyorum zaten.Canım benim ben de tıpkı senin gibiyim aslında. 14 15 saat açlık diyoruz ama ben aç olduğum için kahvaltı yapmıyorum, akşama kadar da yemesem hiiç acıkmam mesela. Aslında burda açlık kelimesi kafa karıştırıyor bunun yerine uzun süre vücuda besin girmemesi demek daha doğru yoksa mevzu acıkmak olsa ben de acıkmıyorum. Benim açlığım sadece geceleri oluyorBu süreyi bi miktar kırmak için benim doktorumun dediği az bir şey kuruyemiş olabilir, yarım kase yoğurt, yarım porsiyon meyve ya da kahvaltıyı öne çekebilirsin şeklinde. Tabi oturup zorla bir ana öğün daha yemek asla değil kastedilen. Ki bu da kişinin tercihine kalmış bişey benim eleştirim tamamen kendime. Yanlış anlaşılmak istemem
Çiğ ete dokunabilirsin canım ama ellerini hemen yıka.( olayın doğal akışı o gerçi) birde çiğ ere bulaşmış bıçakla örneğin başka bir şey doğrama. Et kesme tahtan yeşillik kesme tahtandan mutlaka ayrı olsun. Bunlar genel kurallar zatenKızlar bizim hala çiğ ete dokunmamiz yasak mı
Benim şöyle bir kısıtım var maalesef. Sabah aç karna tiroid ilacı içiyorum ve sonrasında 1 saat bir şey yememem gerekiyor. Bu sebepten demir hapımı da gece aç karna içiyorum. Hem gece hem sabahın ilk saatleri iptal oluyor bende yani. Uyanır uyanmaz ağzıma bir şeyler atayım yapamıyorum ne yazık ki. Nasıl düzenlicem bunu bilemedim.Canım benim ben de tıpkı senin gibiyim aslında. 14 15 saat açlık diyoruz ama ben aç olduğum için kahvaltı yapmıyorum, akşama kadar da yemesem hiiç acıkmam mesela. Aslında burda açlık kelimesi kafa karıştırıyor bunun yerine uzun süre vücuda besin girmemesi demek daha doğru yoksa mevzu acıkmak olsa ben de acıkmıyorum. Benim açlığım sadece geceleri oluyorBu süreyi bi miktar kırmak için benim doktorumun dediği az bir şey kuruyemiş olabilir, yarım kase yoğurt, yarım porsiyon meyve ya da kahvaltıyı öne çekebilirsin şeklinde. Tabi oturup zorla bir ana öğün daha yemek asla değil kastedilen. Ki bu da kişinin tercihine kalmış bişey benim eleştirim tamamen kendime. Yanlış anlaşılmak istemem
Bende sabah 8 gibi uyanıp Demir’i içip üstüne bişey yemiyorum ki emilimi azalmasın. Özellikle yapıyorum bunu. En azından 1buçuk saat mutlaka bekliyorum.Benim şöyle bir kısıtım var maalesef. Sabah aç karna tiroid ilacı içiyorum ve sonrasında 1 saat bir şey yememem gerekiyor. Bu sebepten demir hapımı da gece aç karna içiyorum. Hem gece hem sabahın ilk saatleri iptal oluyor bende yani. Uyanır uyanmaz ağzıma bir şeyler atayım yapamıyorum ne yazık ki. Nasıl düzenlicem bunu bilemedim.Ama bi ayar çekmem gerekecek sanırım.
Hah aynen, ben de açsam oturur adam akıllı yerim değilsem yemem. Az az sık sık olayını ömrüm boyunca yapamadım, benim metabolizmama da uymuyor ona eminim. Aralıklı oruçta huzuru buldum resmen. Gebelikle yeniden 3 öğüne döndüm. Gün içinde aralarsa süt içmek, kuruyemiş yemek makul ama gece geçen uzun süre için ne yapmak gerek bilemedim. Ablam da benim gibi akşam 8de yiyip sabah kahvaltıya kadar yemiyormuş bir şey, o zaman doktoru en sağlıklısı bu, gece yeme demiş. Ben de soracağım mutlaka kendi doktoruma. Hangisini doğruysa onu yapmak isterim elbette. Bebişler sağlıklı olsun daİşte bende öyleyim yani açken ağzıma birşeyler atıyorum sonuçta. Ama benim hayat tarzıma aykırı az az sık sık yemek. Ben otururum yerim kalkarım ve biter benim için.
Önceki gebeliğimde de böyleydi. Sürekli atıştırmak tarzım değil.
Elde açık yara varsa ellememek gerekirmiş sanırım değil mi?Çiğ ete dokunabilirsin canım ama ellerini hemen yıka.( olayın doğal akışı o gerçi) birde çiğ ere bulaşmış bıçakla örneğin başka bir şey doğrama. Et kesme tahtan yeşillik kesme tahtandan mutlaka ayrı olsun. Bunlar genel kurallar zaten
Tamam kuzum çok teşekkür ederimÇiğ ete dokunabilirsin canım ama ellerini hemen yıka.( olayın doğal akışı o gerçi) birde çiğ ere bulaşmış bıçakla örneğin başka bir şey doğrama. Et kesme tahtan yeşillik kesme tahtandan mutlaka ayrı olsun. Bunlar genel kurallar zaten
Ya tabi canım eğer şartsa zorla da yeriz yani.Hah aynen, ben de açsam oturur adam akıllı yerim değilsem yemem. Az az sık sık olayını ömrüm boyunca yapamadım, benim metabolizmama da uymuyor ona eminim. Aralıklı oruçta huzuru buldum resmen. Gebelikle yeniden 3 öğüne döndüm. Gün içinde aralarsa süt içmek, kuruyemiş yemek makul ama gece geçen uzun süre için ne yapmak gerek bilemedim. Ablam da benim gibi akşam 8de yiyip sabah kahvaltıya kadar yemiyormuş bir şey, o zaman doktoru en sağlıklısı bu, gece yeme demiş. Ben de soracağım mutlaka kendi doktoruma. Hangisini doğruysa onu yapmak isterim elbette. Bebişler sağlıklı olsun da
Ben aralıklı oruç ne bilmediğim zamanlarda bile hayatım boyunca bunu yapmışımYa tabi canım eğer şartsa zorla da yeriz yani.
Bende aralıklı oruç yapıyorum normal zamanda. Hayatım boyunca yapmışım zaten sadece sisteme oturttum çok rahat ettim. Sonra buna alışan bünye açlık hissedemiyor. Bizim asıl sorunumuz o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?