2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Benim pratikte anlatmaya çalıştığım şeyi sen teorik olarak anlatmışsın iyi olmuş kültürüne sağlık
ben mesela bu haftadan öncesine kadar kahvaltı ve akşam arası tek ara öğünle durabiliyordum ama bu hafta muhakkak iki ara öğün yapıyorum, acıkıyorum çünkü gün içinde, biraz vücudumuzun ne istediğine göre hareket etmemiz lazım..

kendimle inatlaşmıyorum, acıkıp kendimi aç bırakmıyorum ama çoğu zaman akşam yemeğinden sonra acıkmıyorum, acıkırsam bir dilim ekmek bi peynir atıştırıyorum ya da 3-4 kaşık yoğurt, süt falan...

acıktıkça yiyeceğiz artık, allah sonumuzu hayıra çıkarsın

Aynen ben de aç kalayım diye kendimi zorlamıyorum ki, vicdansız mıyım aç durayım bebeğim aç kalsın diyim. Acıkmıyorum akşam gece ne yapayım, zorla yemek mi gerekiyor acaba 2 saatte bir? Cidden öyleyse zorla da olsa yiyeyim en iyisi.

Selam kızlaar,
Şöyle bir tablo var belki yatmadan önce kuruyemiş yersek biz uyurken de kana karışan besin olur. Uyandığımızda da direk meyve sebze suyu çabucak toparlar. Ben de bazen 11'de uyanıyorum. Pandemi sebebiyle birçok kurumda olduğu gibi ben de hamilele olduğum için izimdeyim . 12 yıldır bir fiil çalışan biri olarak da çıldırmalara az kaldı. Siz de olmasanız iyice bitkisel hayata gireceğim net.

Eklentiler

• Screenshot_20201225-160542_Chrome.webp
    72,6 KB · Görüntüleme: 54
Yaaa odur ilk hissetmeler dokunma gibi oluyor 1-2 haftaya tekmeleri yersin kuzucum

Canım benim ben de tıpkı senin gibiyim aslında. 14 15 saat açlık diyoruz ama ben aç olduğum için kahvaltı yapmıyorum, akşama kadar da yemesem hiiç acıkmam mesela. Aslında burda açlık kelimesi kafa karıştırıyor bunun yerine uzun süre vücuda besin girmemesi demek daha doğru yoksa mevzu acıkmak olsa ben de acıkmıyorum. Benim açlığım sadece geceleri oluyor Bu süreyi bi miktar kırmak için benim doktorumun dediği az bir şey kuruyemiş olabilir, yarım kase yoğurt, yarım porsiyon meyve ya da kahvaltıyı öne çekebilirsin şeklinde. Tabi oturup zorla bir ana öğün daha yemek asla değil kastedilen. Ki bu da kişinin tercihine kalmış bişey benim eleştirim tamamen kendime. Yanlış anlaşılmak istemem

İşte bende öyleyim yani açken ağzıma birşeyler atıyorum sonuçta. Ama benim hayat tarzıma aykırı az az sık sık yemek. Ben otururum yerim kalkarım ve biter benim için.
Önceki gebeliğimde de böyleydi. Sürekli atıştırmak tarzım değil.

Yoğurt ve kefir çok mantıklı bence. Hem çok faydalı hemde o anki açlığını bastırır. Ben gece çok acıkırsam mutlaka süt veya kuruyemiş tüketiyorum. Yoksa açlıktan uyuyamıyorum zaten.

Kızlar bizim hala çiğ ete dokunmamiz yasak mı
Çiğ ete dokunabilirsin canım ama ellerini hemen yıka.( olayın doğal akışı o gerçi) birde çiğ ere bulaşmış bıçakla örneğin başka bir şey doğrama. Et kesme tahtan yeşillik kesme tahtandan mutlaka ayrı olsun. Bunlar genel kurallar zaten

Benim şöyle bir kısıtım var maalesef. Sabah aç karna tiroid ilacı içiyorum ve sonrasında 1 saat bir şey yememem gerekiyor. Bu sebepten demir hapımı da gece aç karna içiyorum. Hem gece hem sabahın ilk saatleri iptal oluyor bende yani. Uyanır uyanmaz ağzıma bir şeyler atayım yapamıyorum ne yazık ki. Nasıl düzenlicem bunu bilemedim. Ama bi ayar çekmem gerekecek sanırım.

Bende sabah 8 gibi uyanıp Demir’i içip üstüne bişey yemiyorum ki emilimi azalmasın. Özellikle yapıyorum bunu. En azından 1buçuk saat mutlaka bekliyorum.

Hah aynen, ben de açsam oturur adam akıllı yerim değilsem yemem. Az az sık sık olayını ömrüm boyunca yapamadım, benim metabolizmama da uymuyor ona eminim. Aralıklı oruçta huzuru buldum resmen. Gebelikle yeniden 3 öğüne döndüm. Gün içinde aralarsa süt içmek, kuruyemiş yemek makul ama gece geçen uzun süre için ne yapmak gerek bilemedim. Ablam da benim gibi akşam 8de yiyip sabah kahvaltıya kadar yemiyormuş bir şey, o zaman doktoru en sağlıklısı bu, gece yeme demiş. Ben de soracağım mutlaka kendi doktoruma. Hangisini doğruysa onu yapmak isterim elbette. Bebişler sağlıklı olsun da

Elde açık yara varsa ellememek gerekirmiş sanırım değil mi?

Tamam kuzum çok teşekkür ederim

Ya tabi canım eğer şartsa zorla da yeriz yani.
Bende aralıklı oruç yapıyorum normal zamanda. Hayatım boyunca yapmışım zaten sadece sisteme oturttum çok rahat ettim. Sonra buna alışan bünye açlık hissedemiyor. Bizim asıl sorunumuz o

Ben aralıklı oruç ne bilmediğim zamanlarda bile hayatım boyunca bunu yapmışım ama gerçekten hamilelikten önce oturduğumda çok sağlam yerdim tıka basa dedikleri cinsten hatta gece de yerdim ama gündüz yok bende asla acıkmıyorum ve yemiyorum heralde bu yöntem sayesinde kilo almıyormuşum. Çünkü benim yediğim şeyleri görüp bana bakan bu sen olamazsın derdi. Mesela akşam 8 gibi yemek yiyip sabah da normal sayılan saatlerde kahvaltı yapılsa zaten sorun olacağını sanmıyorum benim gibi 2 de bile hala zorla yapanlar için asıl sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…