2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bunlar niye böyle yapar ki bende esimi etkiliycek diyie korkuyom bide kimlikle kayinbabamin ismiyle gelirse kirarim o kimligi

Hayırlı sabahlar Rabbim gönlünüze göre versin İnşaAllah

Günaydııııın :)

Benim doktorum normal, sezeryan daha hiç oralara girmiyor.
Zaten şu an en merak ettiğim konu, yaklaşık da olsa kaçıncı haftalar civarı doğum planladıklarını ne zaman söyledikleri :)
Bu sefer daha erken diye soramadım ama Ocak ortası detaylı randevum var, o zaman gidince soracağım sanırım... Aynı şekilde şeker yükleme ile de ilgili hiçbir şey söylemedi - 24. hafta civarı yapılacak bir rutin kan taramasından bahsediyor hep..

DuDulalala canım seninki şeker testi konusuna ne diyor?

Aslinda bizde dogumu daha konusmadik ben bebek bas asagi durunca dun hep oyle dur kizim filan dedim bir de rahim agzi uzunlugunda normal yapabilirim o zaman dimi dedim gecistirdi aslinda beni ben cok hevesli gozuktum

Seker yuklemesini de dun ben sorunca soyledi, dort hafta sonra gelince ben seni yonlendiricem seker yuklemesi icin oneriyorum dedi

çok sevindim güzel geçmesine çok şükür

çok sevindim canım ne güzel geçmiş

Senin nasıl geçti canım dün gidecektin sanki?
aynen canım çok teşekkürler hatırladığın için mutlu oldum dün gittim çok şükür ki herseyi iyi dedi çok korkuyordum bu sefer ama mutlu ayrıldım çok şükür allah kimseyi korktuğuna uğratmasın. kolları böbrekleri herseyini ölçtü kilosu 350 gr çıktı sonra normal dedi işte kuzum 25 ocağa randevu verdi o zman da şeker yüklemesi yapacağız dedi

Cok sukur hepimizin iyi gecmis

Benim raporda plasenta fundusta yazıyor rahim tepe noktasındaymış, yani açıklığı kapamıyormuş. Bebek içinde şey yazmış bebeğin başı inferiorda sırtı soldadır yazmış

Günaydııın
Daha doğumun konuşulması için çok çok erken gibi geliyor bana. Yaklaşık 36. haftalarda çatı ölçümü vs yapılıyor. Sonra bebeğin pozisyonu da uygunsa vajinal doğum beklenir.
İşler ters gidiyorsa veya tamamen isteğe bağlı sezaryen için de 39. Haftayı bekliyor benim doktorum.
Şeker yüklemesini büyük ihtimalle yaptırır doktorum. Çünkü kimde çıkacağı hiç hiç belli olmuyor. Hani bebek iriyse anne çok kg alıyorsa ailede şeker hastalığı varsa gibi belirtiler varya bu belirtileri vermeyenlerde de oluyor. Kuzenim yaşadı oradan biliyorum ve ailede şeker hastalığı da yok bizde.
Cansu’nun doktorunun dediği çok mantıklı geldi. Vücudunun şekere ne tepki verdiğini görmem lazım demiş. Sağlıklı beslenirsek zaten yükselmez ki. Spring05 değil mi böyle hatırladım ?

Gözün aydın canım bundan sonra rahat olabilirsin

Canm çok doğru gerçekten Benim 9 santim açılma olmama rağmen yine de beni kesip doğru dürüst uyuşturmadan diktiler o kadar acı ve ızdıraba katlandım Bir saat boyunca diktiler 30-40 tane dikişim vardı 2ay sonra rahat oluyor şimdi yine hamileyim bunu da normal doğum istiyorum ama tecrübe ettim bunda da doğum paketi aldık özelde doğurmayı planladık Allah nasip ederse Doktora da söyledim yaşadıklarımı anlattım o da perine masajı falan yap son ayda dedi havlularla falan oraya sıcak tampon yaparız açılmasını sağlarız seni kesmeden doğrMaya çalışırım Eğer kesersem de azıcık keserim ya da çocuktan dolayı yırtılma olursa dikerim anestezi altında acımasın diye dedi Öyle olunca çok rahatladım Şu an biraz daha . Ben dayanamayacağım sancı yaşamadım ama hep son 1 ay boyunca sancı çektim ama hiç hastaneye gitmedim zaten doğum olursa 5 dakikaya bir gelir 3 dakikaya düşer diye düşündüm en son kese patladı öyle gittim . Çok araştırmıştım ama en sağlıklısı normal doğum İmkan varsa özelde estetik dikiş yapıyorlar kesseler bile o da acıtmıyor zaten her türlü işin kolaylaşıyor Parayı verince düdüğünü çalıyorsun anlayacağın

Bizde de konusulmuyo dogum evet soyledigin cok dogru aslinda biz cok aceleciyiz

Evet canim aynen oyle dedi, dogru sonuc vermez evde olctugun her gun ne yedigini biz nerden bilebiliriz belki hep sebze yiceksin o hafta dedi. Gebelikte tsh ve seker cok degisiyor yukselebiliyor o yuzden yaptirmalisin dedi. Benim ailemde seker maalesef cok var zaten benim kesin yaptirmam lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…