• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Canım çıkıyor evet hastanede çekilen eeg de ilaç verileceği söylendi bize nöroloji doktoruda kendi uykusunda çekilmesinin daha iyi olacağıni söyledi bize bı numara verdi işte eve gelip çekiyorlarmis onlar eve geldiler ben bebeğimi uzunca bir süre uyutmadim saati belliydi zaten geldi çekti adam hatta doktor çok derin uyumuş dedi çok şükür bizdede bir problem görmedi çok kötü günler geçirdim seni anlayabiliyorum iki ayda 50 kiloya düştüm ağlamaktan sizlamaktan gözlerimin içini görsen beyaz yerleri aglamaktan damarlar çatlamış kanlandi rabbim hepimizin evlatlarını korusun hep Rabbime emanet ettim bebeğimi sende emanet et o en iyi koruyandir koruyanlarim en hayırlısıdır senin için dua edicem rabbim sana bağışlasın evladıni🤲🏻
Özel muayenehaneye götüreceğim bende canım birazcık randevuyu onun uyku saatine göre aldım zaten. Allah razı olsun canım allahım kimseyi evladıyla sınamasın

17sinde 4 aylık olacak dik tutuyor göz takibi gülümseme var arada böyle kendini kasıyor gibi kafasını titretiyor sadece çocuk doktoruna videosunu attığımda gözlerde kayma gibi bi durum yok dedi ama sanki 1-2 gündür daha arttı bende götürmek istedim epilepsi vs olabilir diye korktum
İnşallah bir sorun çıkmaz canım gelişim aşamalarıni tamamlıyormus zaten kalbini ferah tut 💚

Mayıs anneler bebişlerin kafasının düzgün şekillenmesi için birsey yapiyor musunuz? Ben güvenli olmadigi icin yastıksız yatırıyorum yatağina, yeni doğduğunda her seferinde dönüşümlü olarak sağına soluna yatırıyordum ama artık kendisi ne tarafa isterse oraya çeviriyor.Dogdugunda basi uzun ve sivriydi biraz biraz toparliyor. Bazı forumlarda okuyorum Basinin yanlarindan destekleyip düz yatıranlar varmış ama kusma ihtimaline karşı ben güvenli oldugunu düşünmüyorum.
Bizim de arka kısım uzun ve sivriydi bende sadece düzenli sağa sola yatırıyordum . Sonra büyüdükçe o hep sağa yatıyordu hatta sağ biraz basık da olmuştu ama tummy time yapmaya başladıktan sonra kendisi şekillendi şimdi çok güzel yuvarlak bir kafası oldu oğlusun 😁 en iyi gelen yüz üstü vakit gecırmesi

M
Kızlar şuan 4 ay 4 günlüğüz. 2 hafta önce ufak ufak uykuları bozulmaya başladı. 2 gündür zirve yaptı artık uykuya dalarken de ağlıyor. Atak dönemi böyle mi geçiyor?🥲
MaleseF evet .. sebepsiz ağlamalar çığlık atma uyku bozukluğu, en ufak sese uyanma, hep kucak isteği,salya , vs vs vs uzayıp gidiyor 😂

Bizim de arka kısım uzun ve sivriydi bende sadece düzenli sağa sola yatırıyordum . Sonra büyüdükçe o hep sağa yatıyordu hatta sağ biraz basık da olmuştu ama tummy time yapmaya başladıktan sonra kendisi şekillendi şimdi çok güzel yuvarlak bir kafası oldu oğlusun 😁 en iyi gelen yüz üstü vakit gecırmesi
hadi yaaaa🥲 bizimki nefret ediyor 5 dakika zor duruyor dikkatini cekmek
icin yapmadigim sey kalmadi nasil olacak bilmiyorum😭

Kızlar günaydın sizin de bebeğiniz ayak parmaklarını böyle büküyor mu

Eklentiler

• IMG_0838.webp
    IMG_0838.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 55
Ben oğlumu koyduğum yerde bulamıyorum ya bütün evi dolaşıyor nerdeyse sabah koltuğun yanına yatırdım mutfağa girdim fazla da sürmedi Bi gittim diğer koltuğun yanına gitmiş Allah dan koltuğun altı fazla yüksek değil de kafası alta girmemiş sizinkilerde öyle mi Bi de sürekli bağırıyor ses veriyor bize konuşmuş gibi evde hep Bi yüksek ses var

Ben oğlumu koyduğum yerde bulamıyorum ya bütün evi dolaşıyor nerdeyse sabah koltuğun yanına yatırdım mutfağa girdim fazla da sürmedi Bi gittim diğer koltuğun yanına gitmiş Allah dan koltuğun altı fazla yüksek değil de kafası alta girmemiş sizinkilerde öyle mi Bi de sürekli bağırıyor ses veriyor bize konuşmuş gibi evde hep Bi yüksek ses var
Sürünme başladı mı 🥹

Yok biz normaliz anneler olarak

hangisi 4 aylık olan mı bunları yapıyor

Sürünme başladı mı 🥹

Yok biz normaliz anneler olarak

hangisi 4 aylık olan mı bunları yapıyor
Evet sırt üstü yatıyor ya dolanıyor yatırdığım yerde en fazla 5 dk duruyor hemen yer değiştiriyor yüz üstü dönerse de çabalıyor ama öyle fazla gidemiyor Bi de sürekli kıyafetini toplayıp emiyor üstü hep ıslak eline çıngırak veriyorum düştüğü dakika ağlamaya başlıyor

Ben sizin bazen troll olduğunuzu düşünüyorum 😄 her yazdığınız bi olay

Aynı bizim oğlan artık yere koyayım oynasın olayı bitti 🥲 tüm evi dolaşmıyor da oyun halısına koyuyorum bi bakıyorum kapıya kadar gelmiş . Erken emekleyecek galiba🥰

Ben sizin bazen troll olduğunuzu düşünüyorum 😄 her yazdığınız bi olay
Ya benım bebeğim de böyle trol değiliz 😂
Her bebeğin gelişimi farklı 7 aylık yürüyen de var 1 yaşında yürüyen de .

Maşallah bizimki 3 aylıktı dönmeye başladı. Kafasını daha 1,5 2 aylıkken tam kaldırıp kucağımda bana bakıyordu, yüz üstü koydugumda karşısındaki kartlara bakıyordu kafasını kaldırıp.
4. Ay bittiğinde de yerden sürünmeye başladı şimdi de orta kalının başına koysam 2dk içinde diğer uca koyduğum oyuncağa yetişiyor. Sürekli salyalı alt üst dişleri daha 2,5 aylıktı şişti hala şiş . Altlar çıkacak gibi .
Elini aç diyorum açıyor çak yap diyorum elini elime vuruyor . Sürekli konuştuklarımıza tepki verıyor cevap verır gibi . Ve yerde sürünürken hep ses çıkarıyor konuşur gibi çığlık atıyor .

Diyecegım o ki her bebeğin gelişim hızı farklı ❤️
Sağlık anlamında bir problem yoksa hepsi yürüyecek konuşacak emekleyecek ama hepsinin zamanı farklı kendine özgü olacak . Buda en normali 🙏

Back
X