2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Peki benim hiçbişey yapmamam ? Aşırı üşengeçim yaaaaaa

eğer ayırabileceğin bütçen varsa online ders almanı öneririm, Banu Değer diye bi eğitmen var, instagramda bulabilirsin, profilini bi incele, ben kendisiyle telefonda görüşmüştüm çok hoşuma gitmişti ama fiyat benim bütçeme uymadı.. aylık 8 derse 750 TL istedi.. yoga ve pilates karışımı yaptırıyor.

Kızlar merhaba tetanoz aşınsını kaçıncı haftada oldunuz. Bir de ankarada detaylı usg yaptiran var mı . Önerir misiniz.
Ben tetanoz aşısı olmıcam ama detaylı ultrasonu başkent hastanesi sertaç esin de yaptırdım.Çok iyi bir perinatolog ben detaylıya 9.30 da gittim pozisyonu kötüydü bebeğin herşeyini göremedi 1 er saat arayla 4 kez girdim herşeyi görmeden emin olmadan bırakmadı veya başka gün gel demedi, tavsiye ederim.

Muhtemelen hepsini yaptigin icinde yuksek cikti bende de oldu aynisi cunku sabah yok diye cisim hepsini yaptim doktor eldivenini deneyin valla ya jiletle basa cikilmaz cunku surekli cikar, son zamanlar belki bende eldivenden baska careler aramam gerekebilir

Benimkinin de burnu esim cirkin bir kiz olcak galiba dedi burnu ve dudagini senden alsaydi iyiydi dedi. Yayvan bir burnu var gibi haha bakalim nasil bir sey olacak

Teşekkür ederim cnm kaçıncı haftada gittin ve fiyatını da soyler mısın

Benim kızımda önce üç gün inatçı ateş sonra üç gün döküntü oldu geçti, altıncı hastalık geçirdi yani.
Bana bir etkisi olmadı bulaşma anlamında.
ikicicek-birbocek belki senin kızda da altıncı hastalık olmuştur, ateş sonrası döküntü oldu demişsin.
Geçmiş olsun bebişlere

Y Yorgunnnanne kanama alanı ne durumdaymış canım doktor ne dedi, plesanta yukarı çıkmış mı
Bir de doktor neden ağda yapma dedi.
İnstagramda zahide küçük var belki takip ediyorsundur, ona ağda yapabilir miyim diye soru gelmişti, yapılabilir sankıncası yok demişti.
Ben ilk gebelikte de gittim bunda da en başından beri düzenli gidiyorum, bir sıkıntı yaşamadım.

İdrar yolu enfeksiyonu için de yapılabilecek en iyi şey bol su içmek. Bir de ilişkiden sonra tazyikli şekilde idrara çıkmak gerekiyormuş o bölgedeki mikropların gitmesi için.
Bunlara dikkat edip ilacını da düzenli kullanırsan çabucak geçer inşallah

Teşekkür ederim cnm kaçıncı haftada gittin ve fiyatını da soyler mısın
21. hafta içerisindeydim gittiğimde.Sgk lılara 850 lira ama özel sağlık sigortası+gebelik teminatın varsa sigorta bir kısmını ödüyor sanırım.Benim özel sağlık sigortam vardı ama gebelik teminatı yoktu 850 lira ödedim.

Ben de bugün devlet hastanesinde kontrole gittim...
iki hafta sonra şeker testi için çağırdı, sabah 8.30da burda ol dedi, önce aç kan alınacak, kahvaltı yapıp bir saat sonra da tokken kan alınacak dedi.
Ailede şeker hastalığı var mı dedi, annem şeker hastası.

Bu sabah da tsh için kan verdim, saat 2de hastaneyi arayıp doktorla görüşcem, sonuçlara göre ilaç düzenlemesi yapacak.
Bebiş de 530 gr çıktı, bacaklarını kafasına değdirmiş değişik bir şekilde yatıyordu sıpa

Selam kızlar
yarın ayrıntılı ultrason randevum var ve bunun için şehir dışına çıkacağız Aslında bulunduğumuz yerde de yapan bir radyolog varmış (eskiden yoktu) ama kızıma hamileyken şehir dışına yine bu doktora gitmiştik, fiyat da hemen hemen aynı Gidecegimiz doktor prof yine onu tercih ettik bakalım hayırlısı
bir de korona yüzünden o kadar bunaldım ki bir bahane ile seyahat etmek de iyi gelecek inşallah
sadece kızımı götürmeyelim diye düşündük annemlerle bırakacağız ama sabahtan akşama bırakacağım için biraz üzülüyorum

Kızınız kaç yaşında
Ben de ayrıntılı ultrason için il merkezine gittiğimde kızımı babaannesine bırakmıştık.
Sabah 10dan akşam 5e kadar ayrı kaldık ama sabah ve öğlen bir süre babası yanına gitti, ben çıkmadım eve arabada beklemiştim.
Kızım 20 aylık, bir sorun yaşamadık güzel zaman geçirdi babaannesinde

Bende sezaryen sonrası normal doğum şansım var mı onu soracağım. Bazı yerlerde 3 yıl diyor. Ama çok az doktor cesaret ediyor sanırım buna geneli risk almak istemiyor . İlkinde normal doğum yapabilmek için mental olarak inanılmaz hazırlanmıştım ama bebek tersken suyum geldi nasipten öte köy yok cidden:) bende 3. Detaylı randevumu 27 ocağa aldım o zaman konuşacağım doğum işini.

Inşallah canım. Aynen sağlıklı olsunlar da tek duam dileğim o

İki saatliğine diş hekimine gittiğimde bıraktım anneme döndüğümde yüzüme bakmıyordu . Bizde 7 ayliktan beri boyle bir küsme söz konusu. Annem inanmıyordu el kadar bebek kusmeyi ne bilsin diye gözleriyle görünce inandı. Onsuz bir yere gitmek fobi oldu artık bende. Bazen eşim çık bı dolaş alışveriş yap sıkıldın iyice sen bizde oğlumla evde takılalım diyor gözlerim doluyor arada kalisima hem gitmek istiyor hem istemiyorum sonunda hep gitmiyorum

sağol bitanem biraz olsa da rahatladım tabi bundan sonra takacağımız gelişimi olacak ay bu ay kaç gr aldı kaç kilo oldu falan takacak şeylerimiz hiç bitmiycek
Biz kafamıza taksak da takmasak da bebişler nasibindeki kadar büyüyor canım.
Tabiki beslenmemize dikkat edelim ama nasipten öteye gidilmiyor.
Kızıma hamileyken yediklerime çok dikkat ettim, anne karnında bebeğe ne kilo aldırır hepsini yedim, bol bol dinlendim uyudum ama kızım 41+0da doğmasına rağmen 3140 gr 49 cm doğdu. Erken doğsa daha minik olacaktı demek

Şimdi de düzenli beslenmeye çalışıyorum ama genel olarak günlerim yorgun ve uykusuz geçiyor, bebiş şimdilik iyi gidiyor bakalım doğana kadar nasıl olacak

Benim doktor 2 sene sonra yapıyor ssvd. Herkesin görüşü farklı bu konuda sanırım. Şimdilik bizde normal doğummuş gibi düşünüyoruz ama çok farketmez bana sadece deneyim olsun diye istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…