- 10 Nisan 2020
- 1.519
- 1.509
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #29.761
Peki benim hiçbişey yapmamam ? Aşırı üşengeçim yaaaaaaPilates canım, yoga hiç yapmadım ben o yüzden daha önce denemediğim bir şeye başlamaya cesaret edemedim. Pilatesi 2 yıldır yapıyorum. Daha kolay geliyor. Ama doğum için en iyi egzersiz kegel egzersizleriymiş sanırım. Bir de nefes egzersizleri. Yürüyüş yapıyorum ek olarak da.
Bir kere başlayınca gerisi geliyor aslında, önemli olan o üşengeçliği kırmak.Peki benim hiçbişey yapmamam ? Aşırı üşengeçim yaaaaaa
eğer ayırabileceğin bütçen varsa online ders almanı öneririm, Banu Değer diye bi eğitmen var, instagramda bulabilirsin, profilini bi incele, ben kendisiyle telefonda görüşmüştüm çok hoşuma gitmişti ama fiyat benim bütçeme uymadı.. aylık 8 derse 750 TL istedi.. yoga ve pilates karışımı yaptırıyor.Ben bahsetmemiştim ama sen söyledikten sonra almaya karar verdim. Büyükşehirde yaşayanlar çok avantajlı bu konuda, yaşadığım yer malesef iyi doktor bulmak için küçük bi yer. keşke beni de normal doğuma teşvik edecek, cesaretlendirecek bi doktorla karşılaşabilseydim. Mesela doğumu Bursa’da yapacağım maksimum 1 saat uzaklıkta ama bana olumsuz bi kaç şey söyledi yolda sıkıntı olabileceğine dair ben de düşündüm istanbulda yaşayanlar da hastaneye gitmek için 1-2 saat yol gidebiliyor. Dedim en iyisi sen kendi kendini cesaretlendirMümkün olsa doula desteği alırdım en azından doktordan beklentimi o karşılardı ama o bile yok burda.. bi de sen yoga yapıyordun sanırım onun da çok olumlu katkısı oluyormuş doğuma. Ben de başlamayı düşünüyorum ama geç mi kaldım ki
Ben tetanoz aşısı olmıcam ama detaylı ultrasonu başkent hastanesi sertaç esin de yaptırdım.Çok iyi bir perinatolog ben detaylıya 9.30 da gittim pozisyonu kötüydü bebeğin herşeyini göremedi 1 er saat arayla 4 kez girdim herşeyi görmeden emin olmadan bırakmadı veya başka gün gel demedi, tavsiye ederim.Kızlar merhabatetanoz aşınsını kaçıncı haftada oldunuz. Bir de ankarada detaylı usg yaptiran var mı . Önerir misiniz.
Kuzum sabah ilk idrara çıktım snra hemen doktora gittk ztn su içtim az geldi tamamını verdim mecburen ya doktor bana agdayla alma dedi mecbur jilet kullanıyorm bence ondan enfeksiyon oldu yoksa ayakta duş alıyorm çok dikkat ediyorum ama olmuş yine
Kızlar bu arada kafa yapısı burnu vs aynı eşim. Sadece dudakları bana benziyor sanırımKapıdan çıktık eşim diyo gördün mü Nası bana benziyor diye içimden azer bülbül başaramadımı söyledim
Teşekkür ederim cnm kaçıncı haftada gittin ve fiyatını da soyler mısınBen tetanoz aşısı olmıcam ama detaylı ultrasonu başkent hastanesi sertaç esin de yaptırdım.Çok iyi bir perinatolog ben detaylıya 9.30 da gittim pozisyonu kötüydü bebeğin herşeyini göremedi 1 er saat arayla 4 kez girdim herşeyi görmeden emin olmadan bırakmadı veya başka gün gel demedi, tavsiye ederim.
Benim kızımda önce üç gün inatçı ateş sonra üç gün döküntü oldu geçti, altıncı hastalık geçirdi yani.Selam kızlar
Küçük bebeği olanlara bir sorum var hastalık geçirdiler mi bu süreçte? Yani hamileyken size risk oluşturabilecek hastalıklar. Bizimkisi ateşlendi biraz döküntüsü var bir etkisi olur mu onu da düşünmeye başladım. Bir de büyük çouxk hastalık geçirirse yenidoğan için çok tehlikelioff bunlar can sıkıcı oluyor
21. hafta içerisindeydim gittiğimde.Sgk lılara 850 lira ama özel sağlık sigortası+gebelik teminatın varsa sigorta bir kısmını ödüyor sanırım.Benim özel sağlık sigortam vardı ama gebelik teminatı yoktu 850 lira ödedim.Teşekkür ederim cnm kaçıncı haftada gittin ve fiyatını da soyler mısın
sağol bitanem biraz olsa da rahatladım tabi bundan sonra takacağımız gelişimi olacak ay bu ay kaç gr aldı kaç kilo oldu falan takacak şeylerimiz hiç bitmiycekGözün aydın canım bundan sonra rahat olabilirsin
Kızınız kaç yaşındaSelam kızlar
yarın ayrıntılı ultrason randevum var ve bunun için şehir dışına çıkacağız Aslında bulunduğumuz yerde de yapan bir radyolog varmış (eskiden yoktu) ama kızıma hamileyken şehir dışına yine bu doktora gitmiştik, fiyat da hemen hemen aynı Gidecegimiz doktor prof yine onu tercih ettik bakalım hayırlısı
bir de korona yüzünden o kadar bunaldım ki bir bahane ile seyahat etmek de iyi gelecek inşallah
sadece kızımı götürmeyelim diye düşündük annemlerle bırakacağız ama sabahtan akşama bırakacağım için biraz üzülüyorum
Sokak simidi :)))Neye aşerdin kız merak ettim
Bende sezaryen sonrası normal doğum şansım var mı onu soracağım. Bazı yerlerde 3 yıl diyor. Ama çok az doktor cesaret ediyor sanırım buna geneli risk almak istemiyor . İlkinde normal doğum yapabilmek için mental olarak inanılmaz hazırlanmıştım ama bebek tersken suyum geldi nasipten öte köy yok cidden:) bende 3. Detaylı randevumu 27 ocağa aldım o zaman konuşacağım doğum işini.Günaydııııın :)
Benim doktorum normal, sezeryan daha hiç oralara girmiyor.
Zaten şu an en merak ettiğim konu, yaklaşık da olsa kaçıncı haftalar civarı doğum planladıklarını ne zaman söyledikleri :)
Bu sefer daha erken diye soramadım ama Ocak ortası detaylı randevum var, o zaman gidince soracağım sanırım... Aynı şekilde şeker yükleme ile de ilgili hiçbir şey söylemedi - 24. hafta civarı yapılacak bir rutin kan taramasından bahsediyor hep..
DuDulalala canım seninki şeker testi konusuna ne diyor?
Inşallah canım. Aynen sağlıklı olsunlar da tek duam dileğim oAllah rahmet eylesin mekanları cennetü Alâ olsun inşaAllah
Canm her e bebekte war mı bu kampanya
HahahBenim eşimde öyleydi ilkinde millet dalga geçiyordu göbekleri birlikte gidiyor die
Bende canm pek hissetmiyorum bugün 18 olduk ama az kaldı 20,en geç 21 de hissedersin ben hissediyorum ama çok nadir ve az önemli olan sağlıklı olsunlar da, gerisi boş
İki saatliğine diş hekimine gittiğimde bıraktım anneme döndüğümde yüzüme bakmıyordu . Bizde 7 ayliktan beri boyle bir küsme söz konusu. Annem inanmıyordu el kadar bebek kusmeyi ne bilsin diye gözleriyle görünce inandı. Onsuz bir yere gitmek fobi oldu artık bende. Bazen eşim çık bı dolaş alışveriş yap sıkıldın iyice sen bizde oğlumla evde takılalım diyor gözlerim doluyor arada kalisimaKızınız kaç yaşında
Ben de ayrıntılı ultrason için il merkezine gittiğimde kızımı babaannesine bırakmıştık.
Sabah 10dan akşam 5e kadar ayrı kaldık ama sabah ve öğlen bir süre babası yanına gitti, ben çıkmadım eve arabada beklemiştim.
Kızım 20 aylık, bir sorun yaşamadık güzel zaman geçirdi babaannesinde
Biz kafamıza taksak da takmasak da bebişler nasibindeki kadar büyüyor canım.sağol bitanem biraz olsa da rahatladım tabi bundan sonra takacağımız gelişimi olacak ay bu ay kaç gr aldı kaç kilo oldu falan takacak şeylerimiz hiç bitmiycek
Benim doktor 2 sene sonra yapıyor ssvd. Herkesin görüşü farklı bu konuda sanırım. Şimdilik bizde normal doğummuş gibi düşünüyoruz ama çok farketmez bana sadece deneyim olsun diye istiyorumBende sezaryen sonrası normal doğum şansım var mı onu soracağım. Bazı yerlerde 3 yıl diyor. Ama çok az doktor cesaret ediyor sanırım buna geneli risk almak istemiyor . İlkinde normal doğum yapabilmek için mental olarak inanılmaz hazırlanmıştım ama bebek tersken suyum geldi nasipten öte köy yok cidden:) bende 3. Detaylı randevumu 27 ocağa aldım o zaman konuşacağım doğum işini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?