2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim doktor 2 sene sonra yapıyor ssvd. Herkesin görüşü farklı bu konuda sanırım. Şimdilik bizde normal doğummuş gibi düşünüyoruz ama çok farketmez bana sadece deneyim olsun diye istiyorum
Yaa sen kurtarirsin o zaman. Ben iyileşme surecim hızlı olursa oğlumda daha az travma yaratirim diye istiyorum işin aslı. 40 gün kucağıma gelmek istediğinde dikislerim aciyacak diye alamayacagimi düşününce çok üzülüyorum. Hatta ilk altı ay diyor biliyorsun ağır kaldırmak yok. Nasıl olacak bilmiyorum.

Yaa kıyamam erkek bebekler daha mı hassas oluyor acaba, arkadaşımın oğlu da böyle küserdi bebekken arkasını dönüp yatardı
Biz bu aralar babanneye bırakmaya başladık, kızım da çok mutlu oluyor, iki tane de amcası var 20li yaşlarda, onlarla da güzel oynuyor.
Uykusu gelince de babannesine gidip kucağına oturuyormuş, sakince uyuyup uyanıyor maşallah
Artık merkezdeki kontrollere gittikçe onu babanneye bırakıp eşimle baş başa gidiyoruz muayenehaneye, işlerimiz varsa onları da halledip öyle dönüyoruz, bizimkinin keyfi yerinde oluyor.
Tabi beni görünce anne diyerek hemen koşup boynuma sarılıyor minicik elleriyle

İki buçuk yaşında
Aslında anneanne ve dedeye çok alışkın Çalışırken de onlar bakıyor zaten Eskiden de bıraktığımız olmuştu ama şimdi daha bilinçlendi sanki

Canım sen de ssvd mi düşünüyorsun? Topikte böyle birine rastlamak süper Ben de istiyorum doktorumun yaptığını da biliyorum ama bu konuyu daha konuşmadık Çünkü istiyorum desem de kendime pek güvenim de yok

Benim doktor 2 sene sonra yapıyor ssvd. Herkesin görüşü farklı bu konuda sanırım. Şimdilik bizde normal doğummuş gibi düşünüyoruz ama çok farketmez bana sadece deneyim olsun diye istiyorum

Senin ikinci çocuk mu arası ne kadar olacak öyleyse?

Evet o sezaryen sonrası benim kabus gibi geçmişti hala hatırladıkça canım sıkılır

Doğumdan sonrası için benim de hep endişelerim var, inşallah yine normal doğum olur da kızım çok etkilenmeden çabucak toparlanırım.
Dün biraz rahatsızdım, akşama kadar yattım, gelip gidip beni öptü yattığım yerden

Koca göbeğime rağmen biz hala atlamalı zıplamalı boğuşmalı oyunlar oynuyoruz, kucağıma gelip zıplıyor, bir de tatlı hoopp demesi var kızamıyor da insan

Kızlar Selam
Bebeğim normalde haziran başında doğacak ama ben mayısta doğar o kadar beklemez diye düşünüyorum
O yüzden size yazmak istedim.
Ankara'da detaylı ultrason yaptıran arkadaşlar var mı?

Belki de canım. Daha hassaslar galiba herkese gülüyor benim yüzüme bakmıyor asla gülmüyor dönüşte mesela çikolatayla geliyorum almıyor bile elimden ve bu 5-6 saat sürüyor. Aslında orda çok mutlu dediğin gibi bizde de 16 yaşında dayılar var ölüyor onlar için normalde. Uyuyup uyanıyor unutuyor maşallah canım nazlı ya bir de durmasa senin için ne kadar zor olurdu düşünsene Allah yardım ediyor işte

Doktorunuza söylediniz mi? Bende de bir etki yok ama biz fark etmeden fetüs-bebişe etki olmasından korkuyorum

Bebişler karışmasın diye fetüs dedim

Ahh sen ne diyorsun sağ salim gününde doğarsa mucize diyorum ben bu hayatimla su an ilkinde el bebek gül.bebek aman diye diye sakindim kendimi erken oldu şimdi at gibiyim zamanında dogacak bak gör

Düşünmekten ziyade baya baya kendimi buna mecbur da hissediyorum keşke olabilse. Vajinal muayenelerde kasiliyorum ama bunu aşarım telkinlerlenormal doğum şansım varsa. Doktorum ışık yakarsa yine kendimi zihnimi buna hazırlamak için basliycam çalışmalara ama pek umudum da yok. Doktor olur dese eşimi ikna etmek kalıyor geriye. Normal doğum deyince adamın zihninde benim öleceğim canlanıyor korkunç abartılı tepkiler veriyor yeminler ediyor falan.

benim ilk doğumum ama sezaryen derlerse hiç üzülmeyeceğim sanırım. normal doğum korkum yok ama etrafımda normal doğum yapıp, yine de zor toparlanan tanıdıklarım da var, sezaryen ile güle oynaya evine giden de var - ay yok sezeryen çok fena diyen de var

yani hiç belli olmuyor, o yüzden ben de ne kendimi ne doktoru benim için ideal olmayan bir yöne sokup sonra "kendim ettim kendim buldum" söylemekten korkuyorum

nasıl olacaksa öyle olsun, her şey yolunda olsun yeter kiii

Ssvd için gerçekten iyi bir doktor olduğuna emin olun lütfen.kolay bir iş değilmiş bende araştırmıştım.ama sezaryen olduguma da pişman olmadım çok rahat geçti doğumum.umarım buseferde öyle atlatırım

İşin aslı sezaryen sonrası benim iyilesmem o kadar rahat ağrısız ve çabuk oldu ki. Tek fark o zaman sürekli kucağımda olmak isteyen ikinci bir bebeğim yoktu :))) yoksa evet öyle de olsa öyle de olsa bunun matematiği yok dediğin gibi. Bence çabuk iyileşmek istiyorsan doğum sonrası inanılmaz mutlu hissetmelisin. En önemli kural bu galiba :))

Evet evet kesinlikle. Doktorun daha önce bu konuda tecrübeli olması da gerekiyor.

hepimizin ki çok iyi olsun sağlıklı olsunlarda canım çok kilolu olsun da demiyorum yeteri kadar olsun sağlıklı olsun doğduktan sonra hızlı kilo alıyorlar çünkü karnımızdaki gii olmuyor bende o kadar sağlıklı beslenemiyorum mesela resmen öğünlerimin vazgeçilmezi ekmek oldu onun yanında da ne yersem ne bulursam artık çünkü hala tam anlamıyla iştahım açılmadı ve hala yemekler korkuyor tiksinmem mide sıkıntım devam ediyor ona ragmen 20 haftalık olana kadar 4 kg almışım hep ekmekten oldu bence çünkü benim gibi olanlar tam tersi zayıflıyorlar ona ragmen prensesim 350 gr olmuş

aynı kuruluk durumu bende de var vücudum pul pul dökülüyor yüzüm dahil bende ne kullanacağımı şaşırdım bulursan yüzümüze faln süreceğimiz bir nemlendirici krem bana da haber ver

Siz bunu kadın doğum doktorunuza dediniz mi? Gebelere tehlikeli olabilirmiş

An Teşekkür ederim cnm genelde hep böyle fiyatlar 600 den başlıyor

Kızlar merhaba tetanoz aşınsını kaçıncı haftada oldunuz. Bir de ankarada detaylı usg yaptiran var mı . Önerir misiniz.
Kızlar sağlık ocağında yapılan aşılar tetanoz artı difterie çoğu hekşm difteri olmanıza önermiyor bilginiz olsun Eczaneden sadece tetanoz aşısı alabilirsiniz 31 lira civarı onu yaptırın diyor artı Ayrıntılı ultrason dan sonra tetanoz aşısını yaptırırsınız daha uygun olur bebek için

20.haftadan sonra mı yaptırmamız öneriliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…