2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    286
Verdim bakalim ogleden sonra bellli olacak. Hayirlisi hakkimda
 
Kizlar acil bisey sorucam. Ben seker yukleme yaptirdim simdi 1 saatin dolmasini bekliyorum. Bi saatin sonunda kan vericem ya, o kani hemen isleme almalari lazim de mi? Ya hemen almazlarsa isleme? Beklerse biraz ve degerler degisirse
Bir şey olmaz canım ya. O kadar da etkilemez. Burda bazen çok gereksiz ayrıntılar paylaşıyoruz, strese giriyoruz ondan sonra. Bunları kafana takma, laboratuvar çalışanları bilmiyor mu bunu? Biraz akışına bırak.
 

Bir boyacıya danışmanı tavsiye ederim. Önemli bir konu ben polisan'ın sağlık bakanlığı onaylı boyaları olduğunu biliyorum. Bir araştır ve boyacıya sor
 
Dogru soyluyosun ama iste insan paranoyak gibi oluyo bu testlerle vs ilgili. Simdi sinir 140 mi? Internette oyle yaziyor. 140 in altinda mi cikmasi lazim?
 
Dogru soyluyosun ama iste insan paranoyak gibi oluyo bu testlerle vs ilgili. Simdi sinir 140 mi? Internette oyle yaziyor. 140 in altinda mi cikmasi lazim?
Laboratuvarın referans değerine göre bakmak lazım. Ben kendiminkinden bakayım, benimkinde 1. Saat üst sınır 180miş bende 97 çıkmış. Paranoyak olacak bir şey yok korkma. Kimimizde çıktı kimimizde çıkmadı, çıkanlar da diyet yapıp takip ediyor işte. Şimdi tarlada doğuran kadınları düşün ve derin bir nefes al.
 
ya sorma,o zamanlar ne ikili test ne ultrason ne seker yuklemesi vs hicbisey yok ama tosuncuk gibi cocuklar dogmus modern zamanlarda gelisen teknolojiyle birlikte kaygi seviyemiz de cok artti. Bak tetanoz bile yaptirmak istemiyordun bebege bisey olursa diye, keza ben de oyle. Insan hep endise icinde oluyor
 
Evet aynen öyle, tetanoz konusunda da beni etkileyen çok yakınımdaki tecrübeler oldu ama risk almak istemedim, her şey olacağına varır dedim oldum. Hiç bilgim olmasa umrumda olmaz gider olurdum hemen. Fazla bilmek de iyi değil. mesela vitaminleri araştırıyorum şu eksik olursa çocukta zeka geriliği olur yok bu olmazsa şu olur delirdim en sonunda. İyi tamam güzel de bütün bilim insanlarının annesi gıda takviyesiyle mi doğurmuş diyorum sonra da. Açlıkta kıtlıkta savaşta doğurmuş insanların çocukları gerizekalı mı olmuş diyorum. Bazı şeylerde elimizden geleni yapıp gerisini de oluruna bırakmak gerekiyor. En kötü şey stres neticede.
 
Kesinlikle.. o zorluk zamanlarinda cok da zeki bilimadamlari sanatcilar vs dogmus dusun.. belki anneleri dogru duzgun beslenemiyolardi bile.. ama iste yasadigimiz donem cok fazla bilginin oldugu bir donem ve bu bizi yoruyor. En basiti kuzenime doktoru doguma kadar folik asit kullandirmis. Benimki ilk 3 aydan sonra biraktirdi. Ben de kafama takmistim. Vitamin konusuna hic girmedim kafam iyice sey olmasin diye bi de yutamadigim icin hic bakmak istemedim.
 
Cehalet en büyük mutluluk gerçekten.
Her gittiğinde yeni bişi duyacağına hiç bilmeden eski kadınlar gibi doğursak bitseydi keşke.
 
Kizlar saglikci var mi aranizda bilmiyorum ama fikri olan yazarsa cok sevinirim tansyon aleti alacagim manuel olanlar dogru olcuyormus,bir de oxygen diye bir marka var pompali yari dijital tansiyon aleti,acaba manuelden daha mi kolay olur kullanimi bilen yazabilir mi?
 
Manueller daha güvenilir evet ama illa birinin ölçmesi gerekiyor. Koldan elektronikler kendi kendine ölçüm için daha kolay. Ben sağlıkçı değilim ama annemden doalyı her türlü tansiyon aletini kullandık çapa tıpta tedavi gördüğü zamanlar erka marka manueli önermişlerdi. Koldan ölçen elektronikte ise omron iyi oluyor
 
Omronun koldan ölçen aletini al istersen onu çok tavsiye ediyorlardı. Eski doktorum tansiyon konusunda çok hassastı, bilekten ölçümü kabul etmiyordu muayenehanesinde koldan ölçen dijital tansiyon aleti kullanıyordu
 
Evet dr um ozellikle koldan olanlar dogru bilekten olanlar yanlis cikiyor dedi.en dogru sonucu manuel olanlar veriyor diyenler de olunca kafam bi karisti.tsk ediyorum
 
Tsk ediyorum bir bakayim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…