2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhabalar, ben de bebegimin kakasinda siyah iplik gibi bisey fark etmistim, inceleyince minik kisa bir sac teli oldugunu anladim. Elini emmeye cok fazla agzina goturmeye basladiginda oldu. Muhtemelen kendi saci elinde kalmis onu da yutmus. Belki sizinki de oyledir.

Biz yazlıktayız burda tam bi düzen kuramadım ama gece uykusundan kalktıktan sonra ilk uykuya geçiş saatleri genelde daha kısa sürüyor. Benim oğlan uyandıktan 40-60 dk sonra tektat uyurdu hem de 1-2 saat biz de kahvaltı yapardık rahatça ama şimdi 20-30 dk uyuyor o uykuyu genel olarak da eğer 1-1,5 saat geçti huysuzlanmaya başladı ne yapsam artık keyif almaz modda ise sallıyorum uyusun diye. Akşam üstü 4-5 gibi güzel uyuyor ama bi iki kere uyanıyor hemen geri sallıyorum ondan sonra nihayet serin uykuya geçip 2 saat filan uyuyor. Diğer uykuları hep kısa malesef

Aaaa çok ilginç hiç aklıma gelmedi. Bir daha olursa çok daha detaylı incelicem teşekkür ederim

Valla kızımda hepsini çok araştırdım ama ben yine sonunda sallamaya döndüm benim için en rahatı sallamak oldu oğlumda ise hiç macera aramadan direk başladım ayakta sallamaya. Şuan size bu mesajları oğlanı sallarken yazıyorum

Denemek için taktik istersen, varsa uyku rutinlerini yapıp emdikten sonra mayışmaya başladı ise beşiğine koyup eeee eee piş piş eeee eeee piş piş modunda poposuna hafif vurup pışpışlayarak uyutabilirsin alışırsa eğer sonraki aşamada poposuna değil de yatağına elinle vuruyorsun (temas desteğini kesiyorsun yani), bi başka taktik kolik müzikleri kalp atışı, fön sesi, aspiratör sesi vs... Bi başka taktik salla dur yöntemi vardı yine sallıyorsun ama biraz sallayıp biraz duruyorsun böyle uyduruyorsun sonra o durduğun aralıkları git gide arttırıp sallamayı azaltarak sallamayı bırakıyorsun. Bi başka yöntem sallayıp tam uykuya dalmak Üzereyken beşiğine alıp orda pışpışlamak...

Eğer doğduğundan beri aldığı toplam kilo iyiyse hiç canını sıkma. Sallanma olayına hele hiiiiiççç canını sıkma. Sallamanın hiç bir zararı yok, evet bazen zor olabiliyor ama ne güzel sallarken eller boş kalıyor telefonuna bak, dizi izle, kitap oku, kahve iç kızımı yaklaşık 15 ay sallayarak uyuttum 15.aydan sonra yanımda sallanmadan uyumaya başladı kendiliğinden

Kesinlikle ben başka uzmanlardan da buna benzer sözler duyduğum için kendime işkence etmekten vazgeçip kızımı sallayarak uyuttum

Kızlar benim kızım ayak tabanları birbirine bakacak şekilde bacakları ayrık yatıyo sizlerinde öylemi
Evet canım aynen öyle uyuyor. Kollar açık bacaklar dediğin gibi. Sağlıklı bebekler uyurmuş öyle biri demişti oğlum da öyle uyurdu. Senin ilk kız büyük ya unutmuş olabilirsin bebekliğini.

Ya her çocuğun fıtratı farklı kıyas yapma. Bak 2 bebeğim oldu ikisi de çok farklı. Halbuki ikisi de benden çıktı sallayarak bile uyuyamayanlar var bi de yazık onlar napsın şuan biz uyku rutini, uyku saati gibi düzenler oluşturmaya çalışacağız bebekler düzeni sever, zamanla onlar da bu düzene alışacak

Kizlar anne yani besik kullanan var mi
Biraz gec kaldim ama eve gidince alayim dedim
Kendi besigi pek kullanisli olamadi sonrasinda ist a geldik.
Bana cazip gibi geldi bazaya yanasiyo falan. Kullananlardan yorum almak isterim☺
Canım bence artık gerek yok sen bilirsin. Belki de kullanacağın birkaç ay daha.
Ama çok kullanışlı. Bizde anne yanı park yatak var. Bayağı rahat ettim yani. Sıfır denk gelmiyor bizim yatağa ama kalkmadan pış pış yapmak falan rahat gözünün önünde

Merhaba arkadaslar
3.ay ataginda meme reddi yasayan var mi? Gunduzleri, hatta bazen geceleri agliyor kafasini ceviriyor kizim. Umarim gecicidir ve geri doner
Biberon emzik yoksa döner, varsa da şu ara bi süre verme canım. Ayakta hoplaya zıplaya veya yürüyerek emzirmeyi dene hatta plates topu üstünde zıplayarak emziren ler var. Kolik müzikleri ile emzirmek de işe yarayabilir. Uykulu iken dene. Ten tene temaz işe yarayabilir, ya da duşta emzirme.

Kızlar bizde meme reddine başlıyoruz sanırım. Önceden devamlı memedeydi 2 gündür kafasını çeviriyor. Zorlamıyprum sık sık teklif ediyorum sadece. Ne yapsam ki
Emzik biberon yoksa geçer canım. Benim oğlan da bi kaç gün emmek istemedi emziği o ara vermedim uykulu iken emzirdim, ayakta dolaşarak emzirdim vs sonra düzeldi çok şükür

Lizz bebevo ben de kullanıyorum canım 3 senedir. Çok memnunum.

İlk iki ay 2250 gram aldı belki dediğin gibi o yüzden takviye vermedi. Bu zamana kadar iyi geldik falan dedi çünkü
Ay hadi inşallah biz de başarabiliriz

Ben yastığa koyup sallarsam ağlıyor. Yaylı yatakta oturup kucağımda zıplatarak uyutabiliyorum ancak.

Ben yastığa koyup sallarsam ağlıyor. Yaylı yatakta oturup kucağımda zıplatarak uyutabiliyorum ancak.

Maalesef bizimki de kucağımda zıplatarak uyuyor
Kızlar o iyi emin olabilirsiniz. Benimki de bi ara öyle uyuyabiliyorda artık uyumuyor biz böyle tutarak yukarı aşağı sallıyoruz ancak öyle uyuyor akşamları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…