2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
nazardan neden korkuyorsun? dünyada milyonlarca kadın anne oluyor, sana özel bir durum değil ki..

laf anlatamama durumunu anlıyorum ama sonuçta gebeliğin tüm evrelerinde olumsuz şeylerle karşılaşabiliriz, o yüzden bu bakış açısı da bana çok doğru gelmiyor.. tabii herkesin kendi tercihi.

neyse allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar versin

Merhaalar kilo aldınız mı ben zten biraz fazla kiloyla başlamıştım 63tum şimdi 65.9 oldum. Halsizlik vs durumları olunca fazla yemek yedim. Hamilelik boyunca fazla kilo almak istemiyorum ne yapmalıyim

Evet evet, belli aralıklarla kontrol etmek lazım. çünkü normale inse de bir süre sonra tekrar yükselebiliyor.

Merhaalar kilo aldınız mı ben zten biraz fazla kiloyla başlamıştım 63tum şimdi 65.9 oldum. Halsizlik vs durumları olunca fazla yemek yedim. Hamilelik boyunca fazla kilo almak istemiyorum ne yapmalıyim
9+6 yım, 1 kg civarı aldım.

belli bi düzen içinde beslenin. kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün, akşam yemeği. saatli olun.
sebze, meyze, vejeteryan/vegan değilseniz et-tavuk-balık, ceviz, badem...
mesela öğlen sebze yediyseniz, akşam et yiyin ya da tam tersi.
kahvaltıda; yumurta, peynir, söğüş, yeşillik, ceviz, zeytin ve 1 dilim ekmek..
pirinç pilavı, bulgur pilavı, makarna yani basit karbonhidratı tüketmenize gerek yok ama hamileyiz sonuçta her zaman belli bir çerçevede beslenilemiyor, bazen de istediğini yemek lazım ama dengelemek şartıyla.

ben bu şekilde besleniyorum.

Annelere çok erken söyledik. Doktora gittiğimde karnımda sıvı gördü ve ektopik olabilir (uterusum ters olduğu için kese geç göründü) dedi. Sonra moralim çok bozuldu haliyle. Anneler sürekli soru soruyor ama ben cevaplamak istemiyorum. Onlara açıklama yaparken bile öyle çok üzülüyordum ki. Kendimle ve eşimleyken sorun yok ama soru sormaya başladılar mı gözyaşlarımı tutamıyordum. O zaman farkettim Allah korusun bişi olsa acımı aslında kimseyle paylaşmak istemediğimi. Benim korkumun nedeni bu. Bişi olsa soracaklar ve ben açıklamaya hazır değilim, olamıyorum

Bir çocuğun nasibi varsa Allahın izniyle doğar nazar,ağırlık kaldırma,iş yapma vs hiç biri engel olmaz bence ama seni anlıyorum Allah korusun yolunda gitmeyen bir şey olursa ve insanlar bilip bilmeden soru sorup bunaltabilirler ben bu yüzden çok kişiyle paylaşmadım

haklısınız, bakın bu farklı bir durum, sizin bir sıkıntınız varmış ondan uygun görmemişsiniz ama hiçbir sorun yokken sorun olacak diye düşünüp söylememek ne bileyim.. şimdi nasılsınız, her şey yolunda mı?

Bizde tarti yok ama annemde tartilicam bu aksam, bence bizimki kilo degil, siskinlik gibi bir sey aslinda pek bir sey yemiyorum ben evdeysem sabah muz, oglene dogru kahvalti yapiyorum ya tost ya bir dilim kizarmis ekmek, ara ogunlerde meyve yada ay cekirdekli galeta yiyorum bir de aksam bir tabak corba ve ana yemek, yogurt, salata yiyorum bu kadar. Bende 60 kiloydum hamile kalmadan once, 6+4 de 62 cikmistim doktora gittigimde, simdi biraz verdim gibi ama hala gobegimde bir sislik bir gariplik var. Ama alirsak da cok uzulmemize gerek yok emzirme doneminde herkes cok rahat kilo veriyor

Evet nazar falan o kısma takılmıyorum aslında hiç. Çok şükür gayet iyiyiz artık bugün 8 haftalık oldu bebeğim

Haklısın canım hepimizin ayrı sebepleri var sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah bebislerimizi sonra bugünlere döner ne korktuk ya hepsi geçti bitti deriz inşallah

Günaydın kızlar. Artık sağlıklı beslenmeye ce egzersizlerime geri dönüyorum sonunda. Son 2 aydır çok saldım, psikolojim de bozuldu bence hasta gibi hissediyordum kendimi. Ama hasta değilim ki yaa sadece hamileyim. Dün koca bir tabak salata yedim öğün olarak. Karnım iniverdi hemen. Karbonhidrat protein tüketmekten davul gibi olmuşum farkında değilim. Eski halime dönmem lazım. Bol bol yeşillik ve yoğurt tüketin kızlar, hazımsızlık falan kalmıyor.
Pilatesime de tekrar başlıyorum inşallah. Takip ettiğim eğitmen de hamileymiş nasıl sevindim anlatamam.hamilelere uygun egzersiz videoları koymaya başladı, onları yapacağım inşallah. Sağlıkla ilerlesin de fazla kilo almamak ve vücut şeklimi bozmamak için her şeyi yapmaya hazırım.

Bence akışına bırak canım sağlıklı ise bebek zamanında gelecektir şuan için doktor bir şey söyledi mi peki haftası ile uyumlu mu kalp atışı vs normal mi? Bence takvimden korkma doktor her şey yolunda diyorsa akışına bırakmalısın çünkü içinde atan minik bir kalp var ve sen ne kadar iyi olursan o da o kadar iyi olur
Günaydın kızlar benim mide bulantım hiç kalmadı diyebileceğim kadar azaldı artık burnuma yemek kokuları geliyor ve düşününce midem bulanmıyor aşermek bu mu? ☺
Aslında mide bulantısı da aşermeye giriyormuş annem öyle söyledi internete baktım cidden öyleymiş

kim takip ettiğin eğitmen acaba?
ben de başlamak istiyorum tekrar egzersizlere, çok ara verdim hemen popom düzleşmiş

allah korusun bir şey olsa insanlara mahçup olacağınızı falan mı düşünüyorsunuz.
Benim hiç böyle bir düşüncem olmadı aslında, tamamen utanıyorum. Beni reelde tanısanız anlarsınız aslında, ne evlenecek ne çocuk yapacak biri değildim. Cool cool takılırken hamileyim demek zor geliyor. İş yerine ben de mecburen söyledim izin durumları sebebiyle.

Eğitmenin ismini paylaşabilir misiniz ben de yavaştan sporlarıma başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…