- 20 Temmuz 2016
- 677
- 864
- 103
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #10.061
Aynen son aylar karında iyice büyüyüp mideye baskı yapıyor, iyice artıyor. Bunda daha şimdiden fena yanıyor midem ve aşırı gaz var. Kendimi de az çok biliyorum, ne iyi gelir ne rahatsız eder ama anlamadım. özellikle akşamları çok fenayım. Şurup biraz ferahlatıyo en azındanSon üç ay hiç tam yatar pozisyonda uyumamıştım reflüden. Gavisconla geçiyordu günüm
Ben de aynı durumdayımO da pek tutmuyor canım ,ben de ona tutunmaya çalışıyorum amabenim kızımda halim çok fenaydı, bi arkadaşım da kız doğurdu ama o çok rahat geçirmişti. Bunda kızıma nazaran daha iyiyim diye erkek mi acaba diyorum ama hiç belli olmuyor
Canım hayırlı olsun bebeğin inşaallah. Herkese soruyorum. Sana da sorayım. Kızlarda göğüsler çok çok büyüyormuş. Sol daha büyük oluyormuş. Erkek bebek olunca göğüs çok büyümüyormuş. Ilk kalp atış hızı 140 ve altı erkek, 140 ve üzeri kız oluyormuş. Bunlar sende tuttu mu? Yoksa sence hurafe mi? Allah sağlıklı sıhhatli tamamlamayı nasip etsin inşaallah.İyi akşamlar Kızlar 11+5haftalık bu gün detaylı ultrason yapıldı.kan alındı kan sonuclarım 17 de çıkacakmış.Ama %80 cinsiyetiniz ERKEK çok mutluyum pipişkosunu gösterdi çok net 2 kızım var buda erkek
Kızlar, ben oğlumda çok fenaydım.Ben de aynı durumdayımkızım da çok feci geçmişti hamileliğim bu sefer nispeten daha iyiyim. Bakalım cinsiyetler ne çıkacak
Ya zaten cinsiyet çok etkilemiyordur herhalde.Kızlar, ben oğlumda çok fenaydım.
Sanırım öyleYa zaten cinsiyet çok etkilemiyordur herhalde.
Bel kosmı penye oluyor değil mi. Ben doğumdan sonra bile hamile kıyafi almıştım bir süre. O kadar ki veremedim yaniBen de normal taytlara girebiliyorum da, hatta bunu s beden aldım, biraz büyük oldu ama bu tayt daha rahatmışgiyince ikisinin arasındaki farkı anlayacaksınız
Ya doğru senin zaten ikinci olduğu için tecrübelisin, ben de sana daha iyi oluyor falan diyorumBel kosmı penye oluyor değil mi. Ben doğumdan sonra bile hamile kıyafi almıştım bir süre. O kadar ki veremedim yanionlarda duruyor . Biraz da onları giyerim idare ederrim
İnsan ne eksikse onu tatmak istiyor ama hayırlısı ne ise onu versin Rabbim hepimizeBen de aynı durumdayımkızım da çok feci geçmişti hamileliğim bu sefer nispeten daha iyiyim. Bakalım cinsiyetler ne çıkacak
70 civarı mı? , hangi firmaymış canım bu, bize de yazar mısın?Selam. önümüzdeki hafta ikili test için gittiğimde fetal DNA testini de yaptırmak istediğimi söyleyeceğim. Hepsi aynıymış sanırım sadece yapılan laboratuvara göre isimleri değişiyor. Ben her durumda yaptırıp bi daha kafamın rahat etmesinden yanayım. Fiyat olarak da 2500 civarında genelde. Tabi normalde ikili veya üçlü testte bakılamayan çok sayıda (70 civarı) kromozom bozukluğuna da bakılıyormuş
Hangi firmaya karar verdiğini sonra bizimle de nedenleriyle paylaşır mısın canım, ben 13+ bir tarihte yaptırmayı düşünüyorum ama, bakalımBen de yaptırcam inşallah bir aksilik çıkmazsa hatta ikili testten önce fetal dna için kan vermeyi düşünüyorum. Daha haftam gelmediği için ayrıntılı olarak gidip konuşmadım ama 2500-3000 TL arasında genelde fiyatları.
Genoks firması. Nifty test olarak googleda aratınca çıkıyor ve Online broşüründe nelere bakıldığını yazmışlar. Ekran görüntüsü aldım ekliyorum , tabi detaylı inceleyin siz de .70 civarı mı? , hangi firmaymış canım bu, bize de yazar mısın?
Benim değil ama arkadaşımın başına gelmişti kese sağlamdı ama çok kanaması oluyordu hatta bu durum 9 ay sürdü neredeyse. Kese sağlam olduğu sürece çok endişe etme demişti doktoru ve şimdi sağlıklı bir bebişi var. Yoracak hareketlerden, hatta bir süre hareketten uzak durmakta fayda var. Bu arada kan sulandırıcı kullanıyorsanız o da kanamaya sebep oluyor ya da kanamayı artırıyormuş bunu bana doktor söylemişti. Umarım bir an önce geçer bu durum sağlıkla kucağınıza alırsınız siz deMerhaba arkadaşlar. Ben yedi haftalık gebeyim. Beşinci haftanın sonunda hafif kanamam başladı. Halen devam ediyor. İki kez doktora gittim. İki farklı doktor ikiside kesenin düzgün olduğunu rahmin içinde bir kanama noktasının görünmediğini ama her kanamanın bir düşük tehtidi olduğunu söylediler. Proluton depot vuruldum üç gün arayla üç kez. İki haftadırda progestan 200 kullanıyordum. İki gün önce bitti kanamamda baya azalmıştı ama kesilmemişti. Bu akşam sanki tekrar fazlalaştı. Bir tane düşük yapmıştım bundan üç yıl önce. Hiç çocuğum yok ilk olacak inşallah. Başımdanda düşük olayı geçince insan ister istemez tedirgin oluyor. Başından böyle bişey geçen var mı? Kesede ve rahimde bi sıkıntı yoksa bu kan nerden geliyor acaba.
Memurlar için böyle bi durum yok sanırım dimiii
Memurlar doğum iznine ayrıldıkları zaman ayın 15inde normal maaşlarını almaya devam ediyorlar o yüzden herhangi bir doğum parası ödenmiyor sadece 300 tl süt parası ödeniyor ve ptt den alıyoruz parayı okadar. Sigortalı çalışanlar da doğum iznine ayrılınca iş yeri maaş ödemiyor onun yerine devlet maaş ödüyor. Onda da şöyle bir durum sigortada maaşınız nekadar görünüyorsa devlet onun üzerinden maaş ödüyor yani eğer sigortada aldığınız maaş düşük gösterildiyse maalesef düşük maaş alıyorsunuz.memurlara yok böyle bişey ilk defa duydum
1- eğer sigortalı çalışansanız ilk 1 yıl 1,5 saat süt izniniz var çalıştığınız yer kabul ederse onları birleştirebiliyorsunuz yasal olmasada (benim arkadaşım haftada 1 gün işe gitmiyordu) memursanız doğum izni bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat 2. 6ay 1,5 saat süt izniniz var memuriyette müdürler pek insiyatif alıp birleştirmiyorlar süt izinlerini ama çalışılan yer önemli tabibenim merak ettiğim 2 konu var, zamanı gelince detaylı araştıracağım onu burayı da güncellerim
1- süt izinlerini toplu kullanmak aslında yasak gibi bir şey. iş vereninle anlaşırsan yine de kullanıyorsun ama.. bu durumda toplu kullanınca üç aşağı beş yukarı ne kadarlık bir süreden bahsediyoruz..
2- 4 hafta doğumdan önce, 4 hafta doğumdan sonra ücretli izin var. çalışabilir raporu alırsan doğumdan önceisni de sonrasına aktarıyorsun, buralar okay. peki ücretsiz izni işveren "vermiyorum" deme hakkına sahip mi? (diğer iş verenler can atar, biliyorum - benimki elinden gelse doğumu ofiste yaptırır :))
Dun gittim bende yedi haftaligim Ben bisey demeden direk dinletti zaten cok kisa dinletiyor ilkindede dinledik.. zararli olsa bunca doktor dinler mi?? Ben inanmiyorum oyle bisey olduguna..Kızlar şimdi hastaneden geldim. Bugün kontrolümüz vardı. 9.haftadayız bugün kalp atışını duymak için heyecanla gittim fakat doktorum şimdilik kalbe yoğunlaşmamız ileride bebekte kalp rahatsızlıklarına neden olabilir diye dinletmedi. Yalnızca kalbinin attığını görebildik. Böyle bir durum yaşayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?