2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Son üç ay hiç tam yatar pozisyonda uyumamıştım reflüden. Gavisconla geçiyordu günüm
Aynen son aylar karında iyice büyüyüp mideye baskı yapıyor, iyice artıyor. Bunda daha şimdiden fena yanıyor midem ve aşırı gaz var. Kendimi de az çok biliyorum, ne iyi gelir ne rahatsız eder ama anlamadım. özellikle akşamları çok fenayım. Şurup biraz ferahlatıyo en azından

Ben de aynı durumdayım kızım da çok feci geçmişti hamileliğim bu sefer nispeten daha iyiyim. Bakalım cinsiyetler ne çıkacak

Canım hayırlı olsun bebeğin inşaallah. Herkese soruyorum. Sana da sorayım. Kızlarda göğüsler çok çok büyüyormuş. Sol daha büyük oluyormuş. Erkek bebek olunca göğüs çok büyümüyormuş. Ilk kalp atış hızı 140 ve altı erkek, 140 ve üzeri kız oluyormuş. Bunlar sende tuttu mu? Yoksa sence hurafe mi? Allah sağlıklı sıhhatli tamamlamayı nasip etsin inşaallah.

Ben de normal taytlara girebiliyorum da, hatta bunu s beden aldım, biraz büyük oldu ama bu tayt daha rahatmış giyince ikisinin arasındaki farkı anlayacaksınız
Bel kosmı penye oluyor değil mi. Ben doğumdan sonra bile hamile kıyafi almıştım bir süre. O kadar ki veremedim yani onlarda duruyor . Biraz da onları giyerim idare ederrim

70 civarı mı? , hangi firmaymış canım bu, bize de yazar mısın?

Hangi firmaya karar verdiğini sonra bizimle de nedenleriyle paylaşır mısın canım, ben 13+ bir tarihte yaptırmayı düşünüyorum ama, bakalım

Hcv ve alt sonucu endişelendirdi beni bilginz varmı bu testlerle alakalı kızlar yarın göstericem dr a ama bi korktum sonuçlardan

Kızlar özel hastane de dogum yapınca koaför biz mi cagırıyor uz yoksa hastanenin yaptığı birşey mi aydınlatırmısınız

Kızlar gebelikte laktoz intoleransı yaşayan var mı
Benim normalde de vardı ama fazla rahatsız etmezdi.
Bu ikinci gebeliğim ve ilkinde de böyleydim
Süt hiç içmiyorum zaten, ilk gebeliğimde süt içtiğim günler midem ekşirdi sabaha kadar kusardım.
Bunda o tecrübeyle sütü hiç denemedim bile ama yoğurt ayran tükettiğim günler fena oluyorum, aşırı derecede gaz yapıyor ve midem bozuluyor çok kötü ya

Kızımda Doğumdan sonra inek sütü alerjisi olmuştu, bir yıla yakın sıkı diyet yaptım, şimdi yok çok şükür ama acaba bebekte alerji gelişmesi de buna mı bağlı diye çok endişeleniyorum bu bebekte de alerji olmaz umarım
sirkencubin yine ilk seni etiketledim

70 civarı mı? , hangi firmaymış canım bu, bize de yazar mısın?
Genoks firması. Nifty test olarak googleda aratınca çıkıyor ve Online broşüründe nelere bakıldığını yazmışlar. Ekran görüntüsü aldım ekliyorum , tabi detaylı inceleyin siz de .

Eklentiler

• A900C5FB-8CBA-44C9-BF38-35CC24015297.webp
    76,6 KB · Görüntüleme: 34
Benim değil ama arkadaşımın başına gelmişti kese sağlamdı ama çok kanaması oluyordu hatta bu durum 9 ay sürdü neredeyse. Kese sağlam olduğu sürece çok endişe etme demişti doktoru ve şimdi sağlıklı bir bebişi var. Yoracak hareketlerden, hatta bir süre hareketten uzak durmakta fayda var. Bu arada kan sulandırıcı kullanıyorsanız o da kanamaya sebep oluyor ya da kanamayı artırıyormuş bunu bana doktor söylemişti. Umarım bir an önce geçer bu durum sağlıkla kucağınıza alırsınız siz de

Memurlar için böyle bi durum yok sanırım dimiii
memurlara yok böyle bişey ilk defa duydum
Memurlar doğum iznine ayrıldıkları zaman ayın 15inde normal maaşlarını almaya devam ediyorlar o yüzden herhangi bir doğum parası ödenmiyor sadece 300 tl süt parası ödeniyor ve ptt den alıyoruz parayı okadar. Sigortalı çalışanlar da doğum iznine ayrılınca iş yeri maaş ödemiyor onun yerine devlet maaş ödüyor. Onda da şöyle bir durum sigortada maaşınız nekadar görünüyorsa devlet onun üzerinden maaş ödüyor yani eğer sigortada aldığınız maaş düşük gösterildiyse maalesef düşük maaş alıyorsunuz.
1- eğer sigortalı çalışansanız ilk 1 yıl 1,5 saat süt izniniz var çalıştığınız yer kabul ederse onları birleştirebiliyorsunuz yasal olmasada (benim arkadaşım haftada 1 gün işe gitmiyordu) memursanız doğum izni bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat 2. 6ay 1,5 saat süt izniniz var memuriyette müdürler pek insiyatif alıp birleştirmiyorlar süt izinlerini ama çalışılan yer önemli tabi
2- doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere doğum izni var bunda memur çalışan fark etmiyor. Pandemi dolayısıyla memura 32. Hafta yerine 24. Haftada izne ayrılma hakkı verildi normalde doktordan 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu alıp çalışılan 5 haftayı doğum sonrasına aktarmak mümkün oluyordu ama şu anda pandemi nedeniyle alınabiliyormu bilmiyorum

Ücretsiz izin konusunda devlet memuruysanız kurum amirinin izne çıkmanıza herhangi bir itirazı olamaz vermek zorunda ama çalışansanız tam olarak emin olmamakla birlikte oda vermek zorunda diye biliyorum tabi ücretsiz izindeyken sizin yerinize birini alıp işe başlayınca da işten çıkarma yada çıkmaya zorlama gibi bir durum söz konusu olabilir

Kızlar aranızda giden varmı bilmiyorum ama gebelik okulu diye bişey var onu araştırıp online kurslarına katılmanızı öneririm. Hamilelikte bi şekilde ilerliyoruz ama doğum süreci ve emzirme dönemi sudan çıkmış balık gibi hissettiriyor bence. Maalesef çok yanlış bilgi mevcut hastanedeki hemşiresinden aile büyüklerine kadar yanlış yönlendiren çok insan oluyor o yüzden şimdiden iyi araştırma yapmak lazım doğum ve emzirme üzerine. Facebookta Emzirme Akademisi diye bir grup var oraya üye olmanızı tavsiye ederim ben çok faydalandım (oğlum şu anda 8 aylık ve aktif emziriyorum 10 haftalıkta hamileyim) hala daha faydalanıyorum size de söylemek istedim

Dun gittim bende yedi haftaligim Ben bisey demeden direk dinletti zaten cok kisa dinletiyor ilkindede dinledik.. zararli olsa bunca doktor dinler mi?? Ben inanmiyorum oyle bisey olduguna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…