2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Günaydınlar olsun
kontrole gidecek anneler güzel haberlerle dönsün
bulantısı olan annelerin bulantısı geçsin
mideler normale dönsün, ekşimeler olmasın
kanaması olanların kanaması dursun
Amiiiin amiiin arkadaşım gerçekten hepsi de çok stresli şeyler. O kadar bulantı kusma geçirdim ki henüz 9 haftaligim, ama o kanama kadar insanı geren bir durum yoktur sanirim kimse yaşamasın.

Günaydın kızlar herkese mutlu günler.. Ben Dün biraz bu bebek odası olayını araştırdım şimdiden ufak ufak karar vermek istiyorum ama kafam karıştı bilenler yazarsa kimisi bebek karyolası alıyor kimisi park beşik ya da sepet beşik ya da anne yanı beşik.. Ya o kadar çeşit varmış ki kafam karıştı bilenler help me

ben odasını yapmayı düşünüyorum, odasına büyüyen yatak, bizim odamıza da anne yanı beşiği almayı düşünüyoruz..

bazıları sadece anne yanı beşiğiyle başlıyor, sonradan büyüdükçe tamamlıyor odasını, tercih meselesi bir standardı yok.

ben sonradan oda yapmakla uğraşamam diye hamilelik sürecimde aradan çıkarmayı düşündüm.

ben anne yanıyla başladım direk sonra montessoriye geçtimm anne yanından çok memnunnum ama montessoriden memnun değilim hem çok büyük yer kaplıyo hemde nevresim değiştirmesi falan çok zor bana göre onun yerine daha küçük yatak alsaydım diyorum.

Aynen bende gebelikte odayı halletmem gerek diye düşünüyorum. Büyüyen yataklar çok büyük oluyormuş ve hantal duruyormuş dediler bilemedim.

Yatak odama da anne yanı beşiği baktım ama anne yanı beşikler sallanmıyor yatakla birleşiyormuş ondan çok kullanışlı değil diyorlar anlayacağın ben karar veremedim

Ya ben montessori modelleri çok beğeniyorum çok tatlı görünüyorlar beşik yerine hem uzun kullanımlı olur diye bilemiyorum tabi valla çok çeşit var karar vermek benim aylarımı alacak galiba

Gunaydin guzel anne adaylari, bende bugun Zeynep Kamile gittim bebegim nirnalde 8+4 haftalik olmama ragmen 7+ 4 cikti bi hafta geride umarim bi sorun teskil etmiyodur. Onun disinda kalp atimi 180 mis. Simdilik bi sorun yok mide bulantilarim hafif azalmis durumda bu hafta dayımın ölümü falan derken cok yipranmis uzukmustum orada hala kalbinin attigini bilmek guzel . Sizler napiosunuz sanki bugun doktora gidicek olanlar vardi

Bu konuyu bende su aralar arastiriyorum buyuyen yataklardan memnun kalmamislar. Bende yatak odama anne yani sallananlarida var onlardan almayi dusunuyorum. Evim iki katli ve mutfak asagda bebek ve benim odam yukarida gibi olcak bu biraz sikinti yaratiyo surekli in cik yapmak o yuzden asagda mutfagin yaninda da bi odayi bebege ayirmayi dusunuyorum orayada park yatak alicam. Cok cirkin gozukuyo bu park besikler ama en kullanislilari onlar diyo youtberlar en azindan salona flnda cekebilirim diyorum bilemedim :)

kalp atışı güzelmiş önden ve geriden gidebilir 1 hafta önemli değil sen üzülme artık inşirah süresini oku rahatlatır.

Canım selam, tekrar başın sağolsun
İmzana göre bakınca 8+4 olamazsın zaten gibi, kafam karıştı biraz :) Ben 7+6'yım mesela, doğum tarihini 28/05 olarak hesaplıyor imzadaki uygulama..

şöyle bir şey var ama normal bir beşik alınsa mesela standart ikea beşiği, max 3 yaşına kadar kullanılabilir. sonra yine değiştirmek gerek. bir de çocuğun kendi odasına geçmek istemeyebilir, belki 3-4 yaşına kadar sizinle uyumak isteyecek, o zaman odasına aldığın normal bi beşik patlamış olur.

ben montessori tercih etmem, bana gereksiz geliyor ve çevremde heves edip alan herkes bi şekilde kullanamadı ve elden çıkardı.

ya da baştan hiçbir şey yapılmayacak, çocuğun ihtiyaçlarına göre hareket edilecek. ama tabii yine de bi şifonyer bi gardırop almak gerekli.

bu iş çok karışık ya, ben de bir türlü tam anlamıyla karar veremiyorum açıkçası.

Geçmiş olsun, senden biraz farklı ama anlatayım yine de, üzme kendini diye, benim kanama alanım var, iki sefer de bir anda 1 barsak kadar kan geldi, 8 ve 9 haftalardı, gittim bebek sağlıklıydı, buna benzer şeyler oluyormuş, bebeğin, kesen sağlıklıysa korkma inşallah

Bende öyle düşünüyorum anne yanıyla başlayacağım anne yanında min 2 yaşına kadar kalabiliyor, şimdilik yapabileceğim bir odam yok 3 yaştan sonra düşünüyorum

Amin canım. İlk düşüğümden sonra genetik tahlil yaptırmıştım. Faktör 2 ve mhfr bozukluğu vardı. 0,4 lük kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bu mhfr bozukluğu içinde multi vitaminin yanında ekstradan folik asit kullanıyorum. Bunları dokuz ay boyunca kullanmam gerekiyormuş. İki haftadır raporluyum yatıyorum evde. Dört hfta sonra kontrole gideceğim. O zamana kadar yatmayı düşünüyorum. İnşallaj bi sıkıntı olmaz

Kuzum kalp atımı varsa hafta hesabına hiç bakma ya, bebeğin pozisyonuyla alakalıdır kesin, hiç kendini üzüp motivasyonunu düşğrme, eminim şimdi başka doktor ölçse farklı ölçer

Yok bebeğim tutmadı 177 benim kalp hızı

İnşallah ya dört yıllık evliyim. Bir düşüğüm oldu. Bundada aşılamaya başlayacaktık. Hsg çekildim geçen ay. Hsg den sonra adet olup gidecektim tedaviye Rabbim bebişimi verdi. O yüzden hem umutluyum hem endişeliyim kanamadan dolayı. Rabbim bana ve tüm gebelere hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli şekilde evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. Evlat hasreti çekenlere de Rabbim nasip etsin. Amin amin amin

Bende öyle düşünüyorum anne yanıyla başlayacağım anne yanında min 2 yaşına kadar kalabiliyor, şimdilik yapabileceğim bir odam yok 3 yaştan sonra düşünüyorum
bizim evimiz 3+1, bir odamız hem misafir yatırdığımız hem de çalışma odamız, bir odamız da giyinme odasıydı.
mecburen giyinme odasını bozacağız, gardırobu yatak odasına alacağız. çok iş var.

valla bi yanım da diyor ki; şimdilik hiç giyinme odasını bozma, oraya ilave bebek için bi dolap bi şifonyer koy, nasılsa baya bi süre bizim yanımızda kalacak. sonra kendi odasına geçireceğimiz zaman, biz gardırobumuzu alırız orayı tamamen bebeğe veririz.

Sağolasın canım inşallah sağlıklı şekilde devam ederiz.

12 haftadasın galiba 2 li test detaylı ultrason yaptırdınmı dün yaptırdım ben çok yakın haftamız 11+6 benim oğluşum ultrason da beyin iki lopcuğundan kalp odaciklarina parmaklarından kaburga kemiklerine ve dahi iç organları na bile bakıldı acayip heyecanlıydı ama temiz çıktı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…