- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #10.101
Amiiiin amiiin arkadaşım gerçekten hepsi de çok stresli şeyler. O kadar bulantı kusma geçirdim ki henüz 9 haftaligim, ama o kanama kadar insanı geren bir durum yoktur sanirimGünaydınlar olsun
kontrole gidecek anneler güzel haberlerle dönsün
bulantısı olan annelerin bulantısı geçsin
mideler normale dönsün, ekşimeler olmasın
kanaması olanların kanaması dursun
ben odasını yapmayı düşünüyorum, odasına büyüyen yatak, bizim odamıza da anne yanı beşiği almayı düşünüyoruz..Günaydın kızlar herkese mutlu günler.. Ben Dün biraz bu bebek odası olayını araştırdım şimdiden ufak ufak karar vermek istiyorum ama kafam karıştı bilenler yazarsa kimisi bebek karyolası alıyor kimisi park beşik ya da sepet beşik ya da anne yanı beşik.. Ya o kadar çeşit varmış ki kafam karıştı bilenler help me
ben anne yanıyla başladım direk sonra montessoriye geçtimm anne yanından çok memnunnum ama montessoriden memnun değilim hem çok büyük yer kaplıyo hemde nevresim değiştirmesi falan çok zor bana göre onun yerine daha küçük yatak alsaydım diyorum.Günaydın kızlar herkese mutlu günler.. Ben Dün biraz bu bebek odası olayını araştırdım şimdiden ufak ufak karar vermek istiyorum ama kafam karıştı bilenler yazarsa kimisi bebek karyolası alıyor kimisi park beşik ya da sepet beşik ya da anne yanı beşik.. Ya o kadar çeşit varmış ki kafam karıştı bilenler help me
ben odasını yapmayı düşünüyorum, odasına büyüyen yatak, bizim odamıza da anne yanı beşiği almayı düşünüyoruz..
bazıları sadece anne yanı beşiğiyle başlıyor, sonradan büyüdükçe tamamlıyor odasını, tercih meselesi bir standardı yok.
ben sonradan oda yapmakla uğraşamam diye hamilelik sürecimde aradan çıkarmayı düşündüm.
ben anne yanıyla başladım direk sonra montessoriye geçtimm anne yanından çok memnunnum ama montessoriden memnun değilim hem çok büyük yer kaplıyo hemde nevresim değiştirmesi falan çok zor bana göre onun yerine daha küçük yatak alsaydım diyorum.
Bu konuyu bende su aralar arastiriyorum buyuyen yataklardan memnun kalmamislar. Bende yatak odama anne yani sallananlarida var onlardan almayi dusunuyorum. Evim iki katli ve mutfak asagda bebek ve benim odam yukarida gibi olcak bu biraz sikinti yaratiyo surekli in cik yapmak o yuzden asagda mutfagin yaninda da bi odayi bebege ayirmayi dusunuyorum orayada park yatak alicam. Cok cirkin gozukuyo bu park besikler ama en kullanislilari onlar diyo youtberlar en azindan salona flnda cekebilirim diyorum bilemedim :)Aynen bende gebelikte odayı halletmem gerek diye düşünüyorum. Büyüyen yataklar çok büyük oluyormuş ve hantal duruyormuş dediler bilemedim.
Yatak odama da anne yanı beşiği baktım ama anne yanı beşikler sallanmıyor yatakla birleşiyormuş ondan çok kullanışlı değil diyorlar anlayacağın ben karar veremedim
kalp atışı güzelmiş önden ve geriden gidebilir 1 hafta önemli değil sen üzülme artık inşirah süresini oku rahatlatır.Gunaydin guzel anne adaylari, bende bugun Zeynep Kamile gittim bebegim nirnalde 8+4 haftalik olmama ragmen 7+ 4 cikti bi hafta geride umarim bi sorun teskil etmiyodur. Onun disinda kalp atimi 180 mis. Simdilik bi sorun yok mide bulantilarim hafif azalmis durumda bu hafta dayımın ölümü falan derken cok yipranmis uzukmustum orada hala kalbinin attigini bilmek guzel . Sizler napiosunuz sanki bugun doktora gidicek olanlar vardi
Gunaydin guzel anne adaylari, bende bugun Zeynep Kamile gittim bebegim nirnalde 8+4 haftalik olmama ragmen 7+ 4 cikti bi hafta geride umarim bi sorun teskil etmiyodur. Onun disinda kalp atimi 180 mis. Simdilik bi sorun yok mide bulantilarim hafif azalmis durumda bu hafta dayımın ölümü falan derken cok yipranmis uzukmustum orada hala kalbinin attigini bilmek guzel . Sizler napiosunuz sanki bugun doktora gidicek olanlar vardi
şöyle bir şey var ama normal bir beşik alınsa mesela standart ikea beşiği, max 3 yaşına kadar kullanılabilir. sonra yine değiştirmek gerek. bir de çocuğun kendi odasına geçmek istemeyebilir, belki 3-4 yaşına kadar sizinle uyumak isteyecek, o zaman odasına aldığın normal bi beşik patlamış olur.Aynen bende gebelikte odayı halletmem gerek diye düşünüyorum. Büyüyen yataklar çok büyük oluyormuş ve hantal duruyormuş dediler bilemedim.
Yatak odama da anne yanı beşiği baktım ama anne yanı beşikler sallanmıyor yatakla birleşiyormuş ondan çok kullanışlı değil diyorlar anlayacağın ben karar veremedim
Geçmiş olsun, senden biraz farklı ama anlatayım yine de, üzme kendini diye, benim kanama alanım var, iki sefer de bir anda 1 barsak kadar kan geldi, 8 ve 9 haftalardı, gittim bebek sağlıklıydı, buna benzer şeyler oluyormuş, bebeğin, kesen sağlıklıysa korkma inşallahMerhaba arkadaşlar. Ben yedi haftalık gebeyim. Beşinci haftanın sonunda hafif kanamam başladı. Halen devam ediyor. İki kez doktora gittim. İki farklı doktor ikiside kesenin düzgün olduğunu rahmin içinde bir kanama noktasının görünmediğini ama her kanamanın bir düşük tehtidi olduğunu söylediler. Proluton depot vuruldum üç gün arayla üç kez. İki haftadırda progestan 200 kullanıyordum. İki gün önce bitti kanamamda baya azalmıştı ama kesilmemişti. Bu akşam sanki tekrar fazlalaştı. Bir tane düşük yapmıştım bundan üç yıl önce. Hiç çocuğum yok ilk olacak inşallah. Başımdanda düşük olayı geçince insan ister istemez tedirgin oluyor. Başından böyle bişey geçen var mı? Kesede ve rahimde bi sıkıntı yoksa bu kan nerden geliyor acaba.
Bende öyle düşünüyorum anne yanıyla başlayacağım anne yanında min 2 yaşına kadar kalabiliyor, şimdilik yapabileceğim bir odam yok 3 yaştan sonra düşünüyorumben odasını yapmayı düşünüyorum, odasına büyüyen yatak, bizim odamıza da anne yanı beşiği almayı düşünüyoruz..
bazıları sadece anne yanı beşiğiyle başlıyor, sonradan büyüdükçe tamamlıyor odasını, tercih meselesi bir standardı yok.
ben sonradan oda yapmakla uğraşamam diye hamilelik sürecimde aradan çıkarmayı düşündüm.
Amin canım. İlk düşüğümden sonra genetik tahlil yaptırmıştım. Faktör 2 ve mhfr bozukluğu vardı. 0,4 lük kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bu mhfr bozukluğu içinde multi vitaminin yanında ekstradan folik asit kullanıyorum. Bunları dokuz ay boyunca kullanmam gerekiyormuş. İki haftadır raporluyum yatıyorum evde. Dört hfta sonra kontrole gideceğim. O zamana kadar yatmayı düşünüyorum. İnşallaj bi sıkıntı olmazBenim değil ama arkadaşımın başına gelmişti kese sağlamdı ama çok kanaması oluyordu hatta bu durum 9 ay sürdü neredeyse. Kese sağlam olduğu sürece çok endişe etme demişti doktoru ve şimdi sağlıklı bir bebişi var. Yoracak hareketlerden, hatta bir süre hareketten uzak durmakta fayda var. Bu arada kan sulandırıcı kullanıyorsanız o da kanamaya sebep oluyor ya da kanamayı artırıyormuş bunu bana doktor söylemişti. Umarım bir an önce geçer bu durum sağlıkla kucağınıza alırsınız siz de
Kuzum kalp atımı varsa hafta hesabına hiç bakma ya, bebeğin pozisyonuyla alakalıdır kesin, hiç kendini üzüp motivasyonunu düşğrme, eminim şimdi başka doktor ölçse farklı ölçerGunaydin guzel anne adaylari, bende bugun Zeynep Kamile gittim bebegim nirnalde 8+4 haftalik olmama ragmen 7+ 4 cikti bi hafta geride umarim bi sorun teskil etmiyodur. Onun disinda kalp atimi 180 mis. Simdilik bi sorun yok mide bulantilarim hafif azalmis durumda bu hafta dayımın ölümü falan derken cok yipranmis uzukmustum orada hala kalbinin attigini bilmek guzel . Sizler napiosunuz sanki bugun doktora gidicek olanlar vardi
Yok bebeğim tutmadı 177 benim kalp hızıCanım hayırlı olsun bebeğin inşaallah. Herkese soruyorum. Sana da sorayım. Kızlarda göğüsler çok çok büyüyormuş. Sol daha büyük oluyormuş. Erkek bebek olunca göğüs çok büyümüyormuş. Ilk kalp atış hızı 140 ve altı erkek, 140 ve üzeri kız oluyormuş. Bunlar sende tuttu mu? Yoksa sence hurafe mi? Allah sağlıklı sıhhatli tamamlamayı nasip etsin inşaallah.
İnşallah ya dört yıllık evliyim. Bir düşüğüm oldu. Bundada aşılamaya başlayacaktık. Hsg çekildim geçen ay. Hsg den sonra adet olup gidecektim tedaviye Rabbim bebişimi verdi. O yüzden hem umutluyum hem endişeliyim kanamadan dolayı. Rabbim bana ve tüm gebelere hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli şekilde evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. Evlat hasreti çekenlere de Rabbim nasip etsin. Amin amin aminGeçmiş olsun, senden biraz farklı ama anlatayım yine de, üzme kendini diye, benim kanama alanım var, iki sefer de bir anda 1 barsak kadar kan geldi, 8 ve 9 haftalardı, gittim bebek sağlıklıydı, buna benzer şeyler oluyormuş, bebeğin, kesen sağlıklıysa korkma inşallah
bizim evimiz 3+1, bir odamız hem misafir yatırdığımız hem de çalışma odamız, bir odamız da giyinme odasıydı.Bende öyle düşünüyorum anne yanıyla başlayacağım anne yanında min 2 yaşına kadar kalabiliyor, şimdilik yapabileceğim bir odam yok 3 yaştan sonra düşünüyorum
Sağolasın canım inşallah sağlıklı şekilde devam ederiz.allah sizi korusun bebeğin sana tutunsun inşallah. kanama bende yaşadım 5- 8 haftalar arasında miktarı çok olmayan ama kırmızı kanlı sonrası progestan ile rengi kahveye dönüp devam etmedi. o haftalarda bedenin bebek keseni tanımıyor ve zararlı zannedip onu rahimin koruma kalkanı olan kanama ile vücuttan atmaya çalışırmış. ayrıca duyduğumuz örnekler de var ama gebeliği boyunca kanama yaşayıp sağlıklı doğum yapanlar, veya gebeliği varken aylık adet görmeye devam edenler gibi sakin ve kontrollü kal lütfen. düşük bende yaşadım ve her kanamada korktum anlıyorum seni ama doktorlar içerisi sağlam diyorsa onlara güven ve kendini psikolojik olarak rahatlatmaya çalış bünyen de rahatlar belki böylece.
12 haftadasın galiba 2 li test detaylı ultrason yaptırdınmı dün yaptırdım benbizim evimiz 3+1, bir odamız hem misafir yatırdığımız hem de çalışma odamız, bir odamız da giyinme odasıydı.
mecburen giyinme odasını bozacağız, gardırobu yatak odasına alacağız. çok iş var.
valla bi yanım da diyor ki; şimdilik hiç giyinme odasını bozma, oraya ilave bebek için bi dolap bi şifonyer koy, nasılsa baya bi süre bizim yanımızda kalacak. sonra kendi odasına geçireceğimiz zaman, biz gardırobumuzu alırız orayı tamamen bebeğe veririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?