2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Amin canım inşallah ben biraz evhamliyim nerdeyse her hafta doktordaym sağlıkla gelsin bebislerimiz inşallah
anlıyorum Canım biz ne kadar sakin ol akışına bırak desek de tabi geçmişte kötü tecrübesi olan arkadaşlarımız daha hassas oluyor çok haklısın.
Ama yine de bu güzel günlerin tadını çıkarmaya odaklan ve her zaman olumlu düşün
Her şey güzel ilerleyecek ve hepimiz kucağımızda miniklerimizle aşk yaşıcaz

Teşekkür ederim canım çocuklar hep çok tatlı oluyorlar ya allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize

Gunaydin canimcim sanada guzel haftadonlari olsun saliyi iple cekiyosunuzdur simdi guzel haberlerini bekliyoruz
Evet gün yaklaştıkça heyecan artıyor
Ama diğer zamanlarda hızlı ve yoğun tempomuzdan pek fırsat bulamıyorum heyecanlanmaya

Şimdi dünya Sağlık örgütünün orijinal sayfasına baktım şimdi. Hala önerilen yaş 2 yaş, 3 yaş ibaresi geçmiyor.

Aslında sendeki durum da alerji gibi. Ama kızındaki ile bağımsız. Alerji konusu çok can sıkıcı ve gıcık açıkçası. Dediğin gibi en güzeli alerji doktoru ile paslaşmak.
Şimdi daha iyi anladım canım söylemek istediğini
Kesinlikle alerji konusu çok karmaşık ve can sıkıcı. Kızım 10 günlükken başladı ve bir yaşına kadar devam etti.
Şimdi sadece susam alerjisi kaldı, pandemiden dolayı kontrole de gidemedik yeniden test yapılıp beslenme planı oluşturacaktı doktorumuz ama Ankara vaka sayısında en yoğun illerden olunca gitmeye korktuk

Şimdi dünya Sağlık örgütünün orijinal sayfasına baktım şimdi. Hala önerilen yaş 2 yaş, 3 yaş ibaresi geçmiyor.
Evet ben de bakmıştım ve orda göremedim böyle bir güncelleme ama dediğim gibi iki farklı çocuk doktoru aynı şey söyledi
Tabi herkesin kendi tercihi.
En az iki yaşa kadar önerilir diyor, sonrası anne ile bebeğin tercihi.
Benim tercihim de devam etmekten yana kızım talep ettiği sürece. Zaten henüz 17 aylık, gebelikten bağımsız normalde de olsa devam ederdim

Herkes ne kadarda erken ögreniyor cinsiyeti ya ben oglumda 17 de ögrenmiştim şimdi 9.haftadayım daha yeni usg de bebegi gördük

Cok haklisin tamamen sen annesisin onun icin ne iyiyse onu yaparsin ama lutfen su acilardan da dusun, 3 yasinda hala emdikce ve ihtiyaclarini senden karsiladikca anneye daha bagimli bir cocuk yetisecek. Bu da ilerde senden ayrilirken cok zorlanmasina sebep olma ihtimalini yukseltecek. Her yemegi yemeyecek belki cigneme ve yutma becerileri gelisemeyecek. Hala 4 yasinda mama gibi pure disinda yemek yiyemeyen cigneme yutma becerileri gelisemeyen cocuklar gordum. Ihtiyacini senden karsilayan cocuk belki tuvalet egitiminde gec kalabilecek cunku kendisini kendi yas grubunda degil daha kucuk hissedebilecek. Tabi ki bunlarin hepsi bir ihtimal hic biri olmayabilir de zaten suan kucuk belki seninde fikrin degisir ilerde ama sadece fiziksel olarak cocuk doktorunun dedigi yonden bakma bence en dogru karar tabiki yine senin

İşin içinde olan biri olarak tabiki söylediklerinde haklısın. Bütün bunlar annenin gözlemi ile süreç içerisinde yön verilecek durumlar.
Şu an kızım her yemeği yiyor, artık ona ayrı yemek yapmıyorum, günlük soframızda ne varsa bizimle oturup yiyor çok şükür.
Seçtiği bir yemek yok, bir iki lokmada olsa her şeyin tadına bakar ve yutma çiğneme gibi bir problemimiz çok şükür şimdiye kadar olmadı. Ben hiç püre yapmadım, ek gıdaya başladığımda bile çatalla ezerek hafif pütürlü verdim ve daha yaşına gelmemişti çok güzel yiyordu
Ayrıca emmek çocuk için sadece karın doyurmayla sınırlı değil sen de biliyorsundur muhakkak, bebeğin dünyada ilk bağ kurduğu şey ve ilk günden itibaren tüm ihtiyaçlarını giderdiği bir aracı yol, bu nedenle kalıplara bağlı kalmadan bebeğin ve annenin birlikte yürüttüğü bir süreç olmalı memeden ayırma olayı.
Tabiki tüm sebeplerden bağımsız tamamen kendi tercihi ile hiç emzirmek istemeyen anneler de vardır, herkese saygım sonsuz

Selam kızlar nasılsınız çok şükür bugün doktora gittim bebeğimi ve kalp atışlarını gördümçok korkuyordum bir şey olucak diye şükür hematom vardı çok az Progestan kulaniyordum şükür şimdi her şey iyi inşAllah böyle devam edersizlerde nasıl durumlar biz 8i bitirdik usgde 8 9 haftalik olduk

Maşallah çok sevindim canım içini ferah tut güzel şeyler olacak inşallah

Kızlar ben bugün kaç kere istifra ettim sayamadım 2 bardak Su içtim o bile cıktı Demir hapını aç karnına iç yazıyordu aç karnına içtim acaba o mu bulantı yapıyor acaba bilmiyorum kötüyüm valla

Ben de iki gündür bulantıdan mahvoldum kuzum bitti diye seviniyordum

Amin kuzum inşallah Allah'ın izniyle sağlıkla kucağımıza alırız o zmn da böyle burdan gaziydi aglamasydi şikayet ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…