- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.027
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #10.661
Tesekkur ederim. Masallah bebisinize deCanım ben dün doktora gittim doktorum ense kalınlığına baktı 0.9 cıktı burun kemiği gayet iyi durumda herşey yolunda yapmamıza gerek yok ama istersen yapalım dedi ben de istemedim bi sorun olsa ultrasonda kendini belli eder zaten Allah korusun
önce ikili test, 20 li haftalarda ayrıntılı ultrason. kızımda 21 . haftalıkken girmiştik ayrıntılıya
11 - 12. Haftalarda ikili test yapılıyor, 20. Haftalarda da ayrıntılı ultrason yapılıyor diye biliyorum ben de. Hatta çarşamba günü ikili test için gideceğimaaa, yani soyle soyledi aslinda, bir ay sonraya detayli ultrason randevusu alin uzun uzun bakacagiz boynuna ensesine (benim doktorum ayni zamanda perinatolog)
bir de ikili test ister misiniz onu dusunun o arada dedi, sanki o gun detayli bakacak, eger bir gariplik istersem de hemen ikili teste yonlendirecek gibi anladim. cikista hemsire de gelirken tok gelin ve mutlaka tatli yemis olun ve kaniniza karissin tatli dedi. kafam karisti simdi
MerhabaDoktor bana zofran verdi. 2 kere ictim hicbir sekilde fayda etmediHic icmemisim gibi sanki. Peki prilam mide bulantisini kesiyor mu? Yani bu oyle bisey ki bizi bizden baska kimse anlamaz. Normal bulanti gibi degil. Ben mesela yere dogru hafifce kafami biraz egdigimde oguruyorum ve bi kere daha egersem kusma boyutuna geliyor. Koltugun ortusunu bile duzeltemiyorum. Agzimda surekli tukuruk birikiyor 24 saat ve cok aci bir tat. Ne yersem yiyeyim daha lokmami yutunca yine ayni acilik. Bogazima dokununca direk kusma refleksi oluyor. Bogazima degen hicbisey giyemiyorum. Gece yatarken yastigimi dik yapiyorum bazen o da fayda etmiyor direk ogurme geliyor. Kalkiyorum sakinlesmek icin. Isyan etmek istemiyorum bu kadar cok evlat sahibi olmak isteyen insan varken ama dediniz ya olmek istedim diye, o kadar hissediyorum ki o duygunuzu hamilelikle ilgili aldigim kitaplari bile okuyamiyorum. Sevdigim filmleri izleyemiyorum. Forumda bile gebelik konularina bakmak istemiyorum.Evimin her kosesinden sogudum. Mutfakta gordugum her sey midemi bulandiriyor. Banyoya haftada bir giriyorum inanir misiniz. Haftada bir!!! Evden cikmiyorum. Annem geldi bir ay once. Yine de teselli olamiyorum beni kimse anlamiyor. Bime bebek esyalari gelmis internette gordum. Gidip alacak mecalim yok tadim tuzum yok. Hamilelik heyecanini sevincini yasayamiyorum. 5 haftadir gecmeyen bir hastalik gibi her gun ayni gune uyaniyorum. O kadar kabus gibi ki. Allahim.
AA nasıl olacak ki ayrıntılı ultrason için henüz çok erken değil mi ? Acaba kafası mi karıştı doktorun. Çünkü ayrıntılı ultrasonda göreceğin şey gerçek bir bebek 5 parmağı olan. Yani tamamen oluşmuş ama daha kilo almamış bir bebek olacak o yüzden de tüm organlarına bakabilecekler. Bir ay sonra bunun için çok erken.aaa, yani soyle soyledi aslinda, bir ay sonraya detayli ultrason randevusu alin uzun uzun bakacagiz boynuna ensesine (benim doktorum ayni zamanda perinatolog)
bir de ikili test ister misiniz onu dusunun o arada dedi, sanki o gun detayli bakacak, eger bir gariplik istersem de hemen ikili teste yonlendirecek gibi anladim. cikista hemsire de gelirken tok gelin ve mutlaka tatli yemis olun ve kaniniza karissin tatli dedi. kafam karisti simdi
Evet ya abartıyorsun psikolojik diyenlere sinir oluyorum gebelik her kadında farklı ilerleyen bir süreç bazıları rahat geçirir bazıları da zor iki gün önce yemek yaptım az yedim yemin ederim kokusu hala burnumda şu an yemek yiyemiyorum bu duruma da çok şükür geçecek inşallah bebeğim sağlıkla gelsin de bunlara razıyımMerhaba
Aslında burayı sessiz sedasız takıp ediyorum fakat mesajinizi görünce yazmadan edemedim, sizi çok çok çok iyi anliyorum demek icin giris yaptım. Anlattiklarinizin hepsini fazlasıyla ilk oğlum da yaşadım, bende sizin gibi en erken haftada 1 banyo yapiyordum, evimin her yeri ama her yeri kokuyordu kafese sıkışmış gibiydim tv yi açıyordum tvde ne görürsem göreyim midem bulamıyordu, dışarı çıkıyordum dışarı kokuyordu ve afedersiniz adım başı kusuyordum eve geliyordum sokağa girdigim andan itibaren evin kokusu burnuma geliyordu ve eve girer girmez kusuyordum. Bunu ancak yasayan bilir yasamayanlar icin abartı gelebilir ama telefondaki emojilerden bile midem bulaniyordu akabinde kusuyordum. Deli gibi sevdigim eşimden nefret etmiştim kendisini bırakın görmeyi telde aradığında ismini görünce midem bulanıyor kusuyordum. Şu içiyordum ictigiman kusuyordum sorma yemek yiyordum yedigimle cikardigim bir oluyordu ve daha neler neler..Daha çok orneklendirebilirim ama bu kadarı yeter. Bunu neden yazdim biliyor musunuz. Çevremdeki hamilelerde hiç bu tip sikayetler olmadı ve beni abartmakla suçladılar. Kendimi çok çok yalnız hissettim kimse anlamadigi için. SIZI ÇOK OYU ANLIYORUM DEMEK IÇIN YAZDIM BUNCA SEYI.
Allah gönlüne göre versin inşallah, ben de bacağımdaki tüylerimin arttığını fark ettim geçen gün . Son temizliklerimde de ağda kullanmıştım , jilet falan da değil. Erkek mi geliyor acaba
Amiiin... Evet bende o süreçte hep öyle dua ettim, yeter ki sağlıkla gelsin raziyim dedim.siz de insaallah sağlıcakla alın evladinizi kucağınıza.Evet ya abartıyorsun psikolojik diyenlere sinir oluyorum gebelik her kadında farklı ilerleyen bir süreç bazıları rahat geçirir bazıları da zor iki gün önce yemek yaptım az yedim yemin ederim kokusu hala burnumda şu an yemek yiyemiyorum bu duruma da çok şükür geçecek inşallah bebeğim sağlıkla gelsin de bunlara razıyım
Doktor bana zofran verdi. 2 kere ictim hicbir sekilde fayda etmediHic icmemisim gibi sanki. Peki prilam mide bulantisini kesiyor mu? Yani bu oyle bisey ki bizi bizden baska kimse anlamaz. Normal bulanti gibi degil. Ben mesela yere dogru hafifce kafami biraz egdigimde oguruyorum ve bi kere daha egersem kusma boyutuna geliyor. Koltugun ortusunu bile duzeltemiyorum. Agzimda surekli tukuruk birikiyor 24 saat ve cok aci bir tat. Ne yersem yiyeyim daha lokmami yutunca yine ayni acilik. Bogazima dokununca direk kusma refleksi oluyor. Bogazima degen hicbisey giyemiyorum. Gece yatarken yastigimi dik yapiyorum bazen o da fayda etmiyor direk ogurme geliyor. Kalkiyorum sakinlesmek icin. Isyan etmek istemiyorum bu kadar cok evlat sahibi olmak isteyen insan varken ama dediniz ya olmek istedim diye, o kadar hissediyorum ki o duygunuzu hamilelikle ilgili aldigim kitaplari bile okuyamiyorum. Sevdigim filmleri izleyemiyorum. Forumda bile gebelik konularina bakmak istemiyorum.Evimin her kosesinden sogudum. Mutfakta gordugum her sey midemi bulandiriyor. Banyoya haftada bir giriyorum inanir misiniz. Haftada bir!!! Evden cikmiyorum. Annem geldi bir ay once. Yine de teselli olamiyorum beni kimse anlamiyor. Bime bebek esyalari gelmis internette gordum. Gidip alacak mecalim yok tadim tuzum yok. Hamilelik heyecanini sevincini yasayamiyorum. 5 haftadir gecmeyen bir hastalik gibi her gun ayni gune uyaniyorum. O kadar kabus gibi ki. Allahim.
Bu arada hem zofrani hem prilami kullandim ama fayda etmediDoktor bana zofran verdi. 2 kere ictim hicbir sekilde fayda etmediHic icmemisim gibi sanki. Peki prilam mide bulantisini kesiyor mu? Yani bu oyle bisey ki bizi bizden baska kimse anlamaz. Normal bulanti gibi degil. Ben mesela yere dogru hafifce kafami biraz egdigimde oguruyorum ve bi kere daha egersem kusma boyutuna geliyor. Koltugun ortusunu bile duzeltemiyorum. Agzimda surekli tukuruk birikiyor 24 saat ve cok aci bir tat. Ne yersem yiyeyim daha lokmami yutunca yine ayni acilik. Bogazima dokununca direk kusma refleksi oluyor. Bogazima degen hicbisey giyemiyorum. Gece yatarken yastigimi dik yapiyorum bazen o da fayda etmiyor direk ogurme geliyor. Kalkiyorum sakinlesmek icin. Isyan etmek istemiyorum bu kadar cok evlat sahibi olmak isteyen insan varken ama dediniz ya olmek istedim diye, o kadar hissediyorum ki o duygunuzu hamilelikle ilgili aldigim kitaplari bile okuyamiyorum. Sevdigim filmleri izleyemiyorum. Forumda bile gebelik konularina bakmak istemiyorum.Evimin her kosesinden sogudum. Mutfakta gordugum her sey midemi bulandiriyor. Banyoya haftada bir giriyorum inanir misiniz. Haftada bir!!! Evden cikmiyorum. Annem geldi bir ay once. Yine de teselli olamiyorum beni kimse anlamiyor. Bime bebek esyalari gelmis internette gordum. Gidip alacak mecalim yok tadim tuzum yok. Hamilelik heyecanini sevincini yasayamiyorum. 5 haftadir gecmeyen bir hastalik gibi her gun ayni gune uyaniyorum. O kadar kabus gibi ki. Allahim.
Ahhh çok iyi biliyorum bunuDün krem gordum kutuda kapağı kapalı , kokusunu hayal ettiğim icin o an hemen saniyeler içinde kustum. Artık koku almama bile gerek yok hayal etmek yetiyor.
11 - 12. Haftalarda ikili test yapılıyor, 20. Haftalarda da ayrıntılı ultrason yapılıyor diye biliyorum ben de. Hatta çarşamba günü ikili test için gideceğim
AA nasıl olacak ki ayrıntılı ultrason için henüz çok erken değil mi ? Acaba kafası mi karıştı doktorun. Çünkü ayrıntılı ultrasonda göreceğin şey gerçek bir bebek 5 parmağı olan. Yani tamamen oluşmuş ama daha kilo almamış bir bebek olacak o yüzden de tüm organlarına bakabilecekler. Bir ay sonra bunun için çok erken.
16.17. Haftalarda geçmişti ilkinde. İnşallah bu defa daha çabuk biter mecal falan kalmadı çünküAhhh çok iyi biliyorum bunu
Bu benim ınsaallah 3.cocugum olacak .ilk ikisinde 18.haftadan itibaren çok şiddetli den şiddetli bulantı ve kusmaya geçtim. Bunda da 18.haftayı bekliyorum16.17. Haftalarda geçmişti ilkinde. İnşallah bu defa daha çabuk biter mecal falan kalmadı çünkü
Duyarliliginiz ve desteginiz icin cok tesekkur ederimMerhaba
Aslında burayı sessiz sedasız takıp ediyorum fakat mesajinizi görünce yazmadan edemedim, sizi çok çok çok iyi anliyorum demek icin giris yaptım. Anlattiklarinizin hepsini fazlasıyla ilk oğlum da yaşadım, bende sizin gibi en erken haftada 1 banyo yapiyordum, evimin her yeri ama her yeri kokuyordu kafese sıkışmış gibiydim tv yi açıyordum tvde ne görürsem göreyim midem bulamıyordu, dışarı çıkıyordum dışarı kokuyordu ve afedersiniz adım başı kusuyordum eve geliyordum sokağa girdigim andan itibaren evin kokusu burnuma geliyordu ve eve girer girmez kusuyordum. Bunu ancak yasayan bilir yasamayanlar icin abartı gelebilir ama telefondaki emojilerden bile midem bulaniyordu akabinde kusuyordum. Deli gibi sevdigim eşimden nefret etmiştim kendisini bırakın görmeyi telde aradığında ismini görünce midem bulanıyor kusuyordum. Şu içiyordum ictigiman kusuyordum sorma yemek yiyordum yedigimle cikardigim bir oluyordu ve daha neler neler..Daha çok orneklendirebilirim ama bu kadarı yeter. Bunu neden yazdim biliyor musunuz. Çevremdeki hamilelerde hiç bu tip sikayetler olmadı ve beni abartmakla suçladılar. Kendimi çok çok yalnız hissettim kimse anlamadigi için. SIZI ÇOK OYU ANLIYORUM DEMEK IÇIN YAZDIM BUNCA SEYI.
Geçecek canım inan bana. Annelik kademe kademe zorlasarak bizi çok güçlü bir insan yapıyor. Başında bulantilarla sonunda taşımakla ağrılarla sinaniyoruz. Ama o doğum anı varya onu kucağına verdiklerinde bunların hiç birini hatirlamayacaksin. Geçeceğine ve bitecegine dair inancını kaybetme. Bunu sana ışık midemi bulandirdigi için cekildigim kusmak için banyoya en yakın karanlık odada başımı sağa sola cevirmeden yazıyorum.
Çok sağol canım amin inşallah hepimiz için iyi olurMaşallah çok sevindim canımiçini ferah tut güzel şeyler olacak inşallah
Zofranin prespektusunde kemoterapi bulantilari icin oldugu yaziyor. O kadar guclu yani. Ve ben de ilk ictigimde cok heyecanlanmistim,sihirli degenek degmis gibi gececegini ve eski saglikli halime bir gunluk de olsa donecegimi dusunup. Bekliyorum bekliyorum saatler gecti bir gram degisiklik olmadiBu arada hem zofrani hem prilami kullandim ama fayda etmedidoğuma girene kadar mide bulantısı ve kusma yaşadım.
Ah ne demek ne yaptım ki... Keşke bende bi çözüm bulabilseydim ve size şunu yapın geçer diyebilseydim o kadar yürekten istedim ki yazdıklarınızı okuyunca..yazdıklarınıza noktasından virgülüne kadar katılıyorum..Evet koku boyutu ayrı nesne boyutu ayrı. Inanın hamileliklerimde kıyafetlerimden nefret ettim ve hepsini yok ettim dağıttım ama tıpkı sizin gibi en yakınlarımdan destek göremedim çünkü kendileri kaç çocuk doğurmuş 1 kere mide bulantısı yaşamamışmis ve ben aptal olduğum için aklından zorum oldugu icin ve dahi naz yaptığım icin dokuz ay boyunca afedersiniz kustum.boyle naz mi olur yahu... çok çaresiz kalıyorsunuz cook bu duyarsızlık karşısında..Duyarliliginiz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim❤ yani bu bir piyango gibi ve bize vurdu. Gecen gun kayinvalidem gelmisti,o kadar duyarsiz ki psikolojiktir o ben oyle olmadim diyor. Zerre kadar umursamiyor. Ki o detaylari da bilmiyor sadece her gun mide bulantim oldugunu biliyor. O kadar olmazmis psikolojikmis. Ya anlamiyorsan kostek olma bari sus. Emojilerden midem bulaniyordu dediniz ya, simdi bunu bilmeyene masal gibi gelir. oysa cansiz nesnelerden bile midem bulaniyor. Sehpa dan yatak ortusunden yastiktan. Yastigimi duzeltirken kac kere ogurdum. Allahim bu nasil bir sey yarabbim. Koku meselesi ayri bir vurgun. Yemekten sonra elimi agzimi yikarken nefesimi tutuyorum. Sabunun kokusu midemi bulandiriyor. Disimi fircalarken bulaniyor fircaladiktan sonra bulaniyor. Mutfakta 2 dk dan fazla duramiyorum zaten. Buzdolabini kesinlikle acmiyorum gormek bile yetiyor. Ayni sekilde esim diyelim yanagimdan opunce bile nefes almak istemiyorum burnumdan. Yattigim pijamalarla geciriyorum gunu. Ben de cevremde hic boyle hamilelik geciren duymamistim kendim yasayana kadar. Allahin zoruna gitmesin ama sirf sadece bu sepepten bile ikinci cocuk dusunmem. O kadar tukendim 5 haftadir
Peki sizin doguma kadar mi devam etti bu surec
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?