- 22 Haziran 2018
- 51
- 75
- 18
- 36
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #10.701
Keşke diyorum hamileliklerim biri normal geçseydi de ben o zaman gosterseydim nazı.. canim istemedigi halde sirf yormak için en olmayacak yiyeceği en olmayacak zamanda isteyip fizana gonderseydim misal..simdi önüme yigilsin yiyecekler dönüp bakamiyorum ki.. ya da anne şunu yap canım istedi anne bunu pişir canım istedi deseydim ah bi normal geçseydi de ... iste o zaman anlarlardi nazmiymis degilmiymis...Evet aynen oyle naz yapiyorum saniyor benim duygusuz ve empatiden nasibini bir gram almamis kayinvalidem. O gun bizdeyken anneme donmus diyor ki eh biraz da naz yapiyodur annesine. Annem de dediki yok naz degil gercekten rahatsiz. Allaskina bir haftalik yagli saclarim cenemdeki yaraya donmus sivilceler ve sapsari suratimla neyin nazi??? Kendisi katmerlerin uzerine kat kat tereyagi recel surup yiyomus,kendi gibi saniyor herkesi.
Kiyafet konusunda ben giyinmeyi biraktim dolabi acmiyorum. Giysileri gorunce de midem bulaniyor. Uzerimdeki pijalamalarla yasiyorum.
Ne mutlu size. Mutlu saglikli hamile gorunce mucize gibi geliyor bana, kendim yasayamadigim icin. Insallah bir mucize olur ve biter benim deAllah yardimciniz olsunbenim ki tam tersine ayni sizinki gibi bir hamilelik sureci gecirmis annesinin kayinvalidesinin evinde kalmis hep bakimini saglayamiyormus. O yuzden bana cok iyi davraniyor surekli yemege gelin, pandemiden dolayi kadin almiyoruz gelip ben temizliyim evinizi filan diyor. Gercekten yasamayan bilemez galiba bu sureci, cok sukur bende boyle bir sey hic olmadi. Insallah sizinde en kisa zamanda belirtiler azalir ve biter
İki sene falan götürüyor o beyazlık merak etme ama diş etlerinde hassasiyet yapıyor maalesef
Ne mutlu size. Mutlu saglikli hamile gorunce mucize gibi geliyor bana, kendim yasayamadigim icin. Insallah bir mucize olur ve biter benim de
Insanin caninin biseyi istemesi nasil birduygu acabaKeşke diyorum hamileliklerim biri normal geçseydi de ben o zaman gosterseydim nazı.. canim istemedigi halde sirf yormak için en olmayacak yiyeceği en olmayacak zamanda isteyip fizana gonderseydim misal..simdi önüme yigilsin yiyecekler dönüp bakamiyorum ki.. ya da anne şunu yap canım istedi anne bunu pişir canım istedi deseydim ah bi normal geçseydi de ... iste o zaman anlarlardi nazmiymis degilmiymis...
Şu an kendimi gördüm sizde. Krem kutularını gördüğüm an kusuyorum. Kokusu hafızama öyle bir kazınmış ki. Annemde kalıyorum bir süredir, evdeki bütün kremleri kaldırmış ben şuan bunu yazarken bile hafızamdaki kokudan midem bulanıyor. Bu nasıl geçecek bilmiyorumDün krem gordum kutuda kapağı kapalı , kokusunu hayal ettiğim icin o an hemen saniyeler içinde kustum. Artık koku almama bile gerek yok hayal etmek yetiyor.
Zaten faydalı yiyecekleri yesen bile mideye inmeden çıkıyor ... ama bu konuda müsterih olun, endişe etmeyin,üzülmeyin... sağlıklı gıdanın bir lokması midesinden geçmemiş biri olarak söylüyorum Rabbim içerde bu mucizeyi besliyor, ilk oğlumda o kadar çok ağladım üzüldüm ki hic sağlıklı beslenemiyorum bu çocuk nasıl gelişecek diye... çok şükür ikiside 3.600 dünyaya geldi ve sağlıklı geldi .bir de bunu düşünüp kendinize yük etmeyin bol bol dua edin Rabbim onu orda gözetiyor.O gune kadar olmezsem insallahfaydali seyleri de yiyemiyorum nasil olacak nasil gececek haftalar boyle
Aslında ikili testin ultrason kısmını yapacak doktorun. Sonrası zaten kan verme işi sadece onda da oranlar çıkıyor. Benim ilki kötü deneyim olduğu için oran kısmına çok takılmayacağım ama eksik olmasın neden yaptırmadım dememek için yaptırıyorum. Ultrason çok daha önemli gibi.aaa, yani soyle soyledi aslinda, bir ay sonraya detayli ultrason randevusu alin uzun uzun bakacagiz boynuna ensesine (benim doktorum ayni zamanda perinatolog)
bir de ikili test ister misiniz onu dusunun o arada dedi, sanki o gun detayli bakacak, eger bir gariplik istersem de hemen ikili teste yonlendirecek gibi anladim. cikista hemsire de gelirken tok gelin ve mutlaka tatli yemis olun ve kaniniza karissin tatli dedi. kafam karisti simdi
Masallah bebislereZaten faydalı yiyecekleri yesen bile mideye inmeden çıkıyor ... ama bu konuda müsterih olun, endişe etmeyin,üzülmeyin... sağlıklı gıdanın bir lokması midesinden geçmemiş biri olarak söylüyorum Rabbim içerde bu mucizeyi besliyor, ilk oğlumda o kadar çok ağladım üzüldüm ki hic sağlıklı beslenemiyorum bu çocuk nasıl gelişecek diye... çok şükür ikiside 3.600 dünyaya geldi ve sağlıklı geldi .bir de bunu düşünüp kendinize yük etmeyin bol bol dua edin Rabbim onu orda gözetiyor.
Dus jeli parfum kokulari da oyle. Parfumlerimi vucut losyonlarini bir dolaba kaldirdim. O dolaptan baska sey alacagim zaman acinca burnuma geliyor hemen bogazimda bir ogurme refleksi. Sanki omur boyu bir daha parfum sikamayacakmisim gibi geliyor. Hepsi mide bulandirici kokuyor tahammul edemiyorum.Şu an kendimi gördüm sizde. Krem kutularını gördüğüm an kusuyorum. Kokusu hafızama öyle bir kazınmış ki. Annemde kalıyorum bir süredir, evdeki bütün kremleri kaldırmış ben şuan bunu yazarken bile hafızamdaki kokudan midem bulanıyor. Bu nasıl geçecek bilmiyorumhiç azalmıyor aksine sürekli şiddetleniyor. Sanırım bileklik de işe yaramadı sizde?
Çok kötü oldum ya gece içcem o zaman biraz daha iyi oluyor sanırımDemir hapı inanılmaz bulantı yapıyormuş, doktorum bana 16.haftadan sonra başlatacakmış
Ben fena kustum ya hala bile bulantım varBende oyle yapiyim bari ya sabah kahvaltidan iki saat snra aliyodum lanet ettim yani bi de surejji midem havalardaymis gibi kusma hic yok ama asiri derecede garip bi bulanti varallah yardimcimiz olsun
Naneli şeker sakız falan tüket istersen5 haftadir mide bulantim devam ediyor hayattan sogudum. Yasamayan bilemez. Balkona bile cikmak istemiyorum. Hicbiseyden mutlu olamiyorum. O kadar keyifsizim ki hayatimda hic bu kadar kotu bir donem yasamamistim.
Canım bir de prilam iste doktorunan o iyi geliyor akiam yatmadan önce 2 tane içiyorsunDoktor bana zofran verdi. 2 kere ictim hicbir sekilde fayda etmediHic icmemisim gibi sanki. Peki prilam mide bulantisini kesiyor mu? Yani bu oyle bisey ki bizi bizden baska kimse anlamaz. Normal bulanti gibi degil. Ben mesela yere dogru hafifce kafami biraz egdigimde oguruyorum ve bi kere daha egersem kusma boyutuna geliyor. Koltugun ortusunu bile duzeltemiyorum. Agzimda surekli tukuruk birikiyor 24 saat ve cok aci bir tat. Ne yersem yiyeyim daha lokmami yutunca yine ayni acilik. Bogazima dokununca direk kusma refleksi oluyor. Bogazima degen hicbisey giyemiyorum. Gece yatarken yastigimi dik yapiyorum bazen o da fayda etmiyor direk ogurme geliyor. Kalkiyorum sakinlesmek icin. Isyan etmek istemiyorum bu kadar cok evlat sahibi olmak isteyen insan varken ama dediniz ya olmek istedim diye, o kadar hissediyorum ki o duygunuzu hamilelikle ilgili aldigim kitaplari bile okuyamiyorum. Sevdigim filmleri izleyemiyorum. Forumda bile gebelik konularina bakmak istemiyorum.Evimin her kosesinden sogudum. Mutfakta gordugum her sey midemi bulandiriyor. Banyoya haftada bir giriyorum inanir misiniz. Haftada bir!!! Evden cikmiyorum. Annem geldi bir ay once. Yine de teselli olamiyorum beni kimse anlamiyor. Bime bebek esyalari gelmis internette gordum. Gidip alacak mecalim yok tadim tuzum yok. Hamilelik heyecanini sevincini yasayamiyorum. 5 haftadir gecmeyen bir hastalik gibi her gun ayni gune uyaniyorum. O kadar kabus gibi ki. Allahim.
Teşekkür ederim.Masallah bebislerezaten o dusunce bile psikolojik olarak cokertiyor. Annem ikide bir sut icmiyorsun sunu yemiyorsun bunu yemiyorsun bak cocugun saglikli olmaz bilmem ne basimin etini yiyor. Konusmasi bile migrenimi tetikliyor ya bazen sesine tahammul edemiyorum. Allahim sen sabir ver bana kuvvet ver .
Bende taze soğan, sabun,limon bunlara karşı aşırı böyle midem bulanıyor . Eşimm elini yüzünü sabunluyor öpüyor mesela sınra o koku beni benden alıyo yani ama napalım bişey de diyemem kıramam onu ondan kaynaklanmıyo diye. İnş geçerDus jeli parfum kokulari da oyle. Parfumlerimi vucut losyonlarini bir dolaba kaldirdim. O dolaptan baska sey alacagim zaman acinca burnuma geliyor hemen bogazimda bir ogurme refleksi. Sanki omur boyu bir daha parfum sikamayacakmisim gibi geliyor. Hepsi mide bulandirici kokuyor tahammul edemiyorum.
Son bikac gundur gunde bir paket polo seker bitiriyorum. Etkisi 5 dkNaneli şeker sakız falan tüket istersen
Amin, cok tesekkur ederimTeşekkür ederim.
Dediğim gibi siz kendinize birde bunu yük etmeyin..olduğu kadar yiyin kendinizi zorlamayın.
ınsaallah sizin bulantılarınız en en en kısa sürede biter,devam eder ise de en kolay en hafif şekilde geçmesi için dua edeceğim...
RABBIM size ve hepimize sağlıcakla evladimizi kucağımizaa almayı nasip etsin.
Amiiin amiiin amiiinnAmin, cok tesekkur ederim❤❤❤ siz de bebislerinizi saglicakla anali babali buyutun ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?