2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlarrrr aşerme bende yaşıyorum arada sırada ama anlık mesela önüme gelince yiyesim gelmiyor sonra unutuyorum bir köşede maymun iştahlı olcak herhalde bizimkisi

Ah inşallah şu an bunu düşünmek bile mutlu etti. dört gözle 12 haftanın dolmasını bekliyorum. Bi çok kişinin 12. Haftadan sonra baya bi azalmış inşallah bizim de öyle olur
Ben de ShinSeGi nin dediği gibi 3. aya kadar çok yoğun yaşadım.Hatta şaşırıyorum nasıl dayanmışım diye , hem yoğun çalışıyordum , hem hiç bir şey yiyemiyordum. Su , yoğurt, elma ile yaşadım. Aklınıza gelebilecek her koku tiksindiriyordu. Yastık, duş, parfüm, yemek... En kötüsü de Eşimin kokusundan da tiksindim. Adamcağız işten geliyor, sarılmasın diye kaçıyorum. Hamile olduğumu bilmesem artık sevmediğimi zannedecektim. Ama geçti şükür. 4. ayda hafifledi. 5. ayda yemek yiyordum artık.
Bunda çok temkinliyim, tecrübelendim sanırım. Doğan, sarımsak, salça , üzüm, bu hamileliğime özel domates, ketçaptan uzak duruyorum. hiç riske girmiyorum.

Kızlar asermeyle ilgili birşey anlatayım size bir tanidigimiz var hamileyken bi meyve çekmiş canı önemsememis oda alip yememiş diyordu kioğlu şimdi 12 yaşlarında falan çocuk o meyveyi çok seviyormus yolda arabanın içinde olsa köşeden tablacı geçse o meyvenin kokusunu alıyor istiyormuş çocuk çok ilginç gelmişti bizim kızlarda ekmeği çok seviyor mesela hamileyken istediğim tek şey ekmekti zaten :)

Sizi en derinden anlayanlardanım.ilk gebeliğimde 6 ay kustum 7/24.6kilo vermiştim.yemin ederim ölmek istedim.prilam dr diye bir ilaç var , doktorunuza danışın.şu an ben onu kullanıyorum.enazından yemek yiyebiliyorum.0
Bende bende ömrümden ömür gidiiyor sanki yaptığım yemeği bidaha yapamıyorum onu zzaten zar zor yapıyorum yediğim herseydenn yediikten sonra tiksiniyorum kara kara düşünüyorum prilam kullanıyorum Dr um verdi önceki halime göre çok şükür ama yinede oluyor koku ve yemekten sonraki igrenme duygusunu geçmiyor inşaallah Dr um 12 hafta dolunca gececck dedi ama bakallim

Aynısını yazacaktım size, beni de tek ferahlatan ve bulantı yapmayan koku limon kolonyası. Ellerimde sabun kokusu kalmasın diye kullanıyorum ben. evet zararlıdır mutlaka ama bir tek öyle rahatlıyorum. Umarım ki geçecek bu günlerimiz, bizim de hamileliğin keyfini süreceğimiz günler yakın ben inanıyorum

Ekmek ben de çok severim ama kahvaltı dışında çok tüketmemeye çalışıyorum açıkçası aklıma düştü şimdi tühhh

Kızlar karınlarınız büyümeye başladı mı? Benim 2-3 gündür çok sert ve şiş gibi artık. Gaz mı, yoksa yavaştan çıkıyor mu anlamadım.

Ben bugun disari cikarken esimin sweatshirtunu giydim onun esyalarini giymek daha rahat hissettiriyor pantolonlarinin cok garip durmicagini bilsem onlari da giyerim herhalde benimde karnim sisti baya, hamile kiyafeti almayi dusunmuyorum ama ben esneyen elbiselerle, taytlarla sureci tamamlayabilirim gibi geliyor bakalim

Eklentiler

• SmartSelect_20201017-190927_Gallery.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 76
Kızlar birşey soracağım ilk hamileliğimde karnım ilk 5 ay nerdeyse yok gibiydi kimse anlamıyordu hamileliğimi tabi bol giymeminde etkisi var :) bunda şimdiden başladım şişmeye ilkiyle karşılaştırınca o zamanki 4 aylıkken ki göbeğim şimdiden oluştu resmen ikinci hamilelikte daha çok mu şişiyor karın nedir anlamadım kilo olarakta aynıyım ilkinde 63 le hamile kalmıştım bunda da 63.5 la

Ay maşallah. Ne zman öğrendiniz takvimler aynı benmde pazartesi ikili test var belli olurmu acaba ya. Kaç haftalık sizin
Canım 11+3 son adet tarihine göre ama bugün doktorum 11+5 olmuş gelişimimiz öne geçmiş dedi, kan sonucu 2 hafta sonra belli olur dedi, Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin

Önceki gebeliğimde 54.5 la başladım 75 filan vardım boyum 171. Karnım küçücüktü kimse haftama inanmazdı sanırım iç karnım genişmiş. Bunda da şu an çıkan bir şey yok sadece belimde kalınlaşma oldu 1 cm kadar. Tabi şu an 12. Haftadayım aynı şeyi 16-18 lere geldiğimde de görebilecek miyim bilmiyorum. Hani diyorlar ya ikinci gebelikte erken çıkıyor diye bence doğru değil.

Ya biz bu demir ilacını almak zorunda mıyız?
Gebelikte demir eksikliği olursa, bebek için artan riskler, erken doğum ve düşük doğum ağırlığıdır. Aynı zamanda doğuma girdiğinizde kansızsanız, doğumdaki kan kaybı, kan naklini gerektirebilir. Bir çalışmada da gebelikte kansızlık, doğum sonu depresyonla ilişkilendirilmiştir. Bebeğiniz her ne kadar anne karnında kendini korusa da, uzun dönem sağlığı ile ilgili riskler oluşabilir. Diyo bi yazı okudum

Tüm hafta hafta gebelik açıklamalarında yazıyor. Özellikle 2. Gebeliğiniz ise karnınız çıkmaya başlamıştır ve hamile kıyafetleri bile giyebilirsiniz yazıyor. Bence doğru yani. Geneli için doğru. Belki senin iç karnın geniş olduğu için bunda da anlamayacaksın uzunca bir süre

Bende ayni durumdan muzdaribim malesef hersey ve herkes kokuyor 4 kg kaybettim yarim bardak suyu dahi icemiyorum eve kapandim disariya cikip yuruyecek halim yok o kadar yorgun ve halsizim ki Allah sabir versin dayanma gucu versin hepimize.

Günaydın kızlar ben körkütük grip oldum oğlundan geçti
Var mı tavsiyeniz kötüyüm bir yandan da kusma bulantı mahfoldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…