- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #10.721
Ben bileklik değil ama ilaç kullandım bı kaç gün sanki iyi gibiydi bir haftadır falan yine berbat haldeyim herşey kokuyorŞu an kendimi gördüm sizde. Krem kutularını gördüğüm an kusuyorum. Kokusu hafızama öyle bir kazınmış ki. Annemde kalıyorum bir süredir, evdeki bütün kremleri kaldırmış ben şuan bunu yazarken bile hafızamdaki kokudan midem bulanıyor. Bu nasıl geçecek bilmiyorumhiç azalmıyor aksine sürekli şiddetleniyor. Sanırım bileklik de işe yaramadı sizde?
Evet malesef sırf bu sebepten duşa girerken burnuma pamuk tıkıyorum hiç nefes ve koku almayacak şekilde.Yoksa kusmaktan duş almak mümkün değil, ellerimi yıkamak bile işkence gibi.. Etrafımdakilere komik geliyor bu durum ama o kadar zor ki ben de yaşamasam asla anlayamazdım zorluğunu. Mesela eskiden temiz nevresim kokusuna bayılırdım şimdi o yastığa kafamı koyamıyorum. Bana da mide bulantıları geçse bile bu kokulardan tiksinme durumu geçmeyecek gibi geliyor.Dus jeli parfum kokulari da oyle. Parfumlerimi vucut losyonlarini bir dolaba kaldirdim. O dolaptan baska sey alacagim zaman acinca burnuma geliyor hemen bogazimda bir ogurme refleksi. Sanki omur boyu bir daha parfum sikamayacakmisim gibi geliyor. Hepsi mide bulandirici kokuyor tahammul edemiyorum.
Sizin kadar kötü geçirmiyorum ben ama annem hep böyle geçirmiş ve benim şu halime hep şükret çok iyi Geçiriyorsun diyor. Kardeşime hamileyken eve serum takmaya gelenleri hatırlıyorum hayal meyal. O kadar kötü geçiriyordu ve Allah yardım etsin der her aklına geldiğinde. Sonrasında refaha kavuşursunuz inşallahNe mutlu size. Mutlu saglikli hamile gorunce mucize gibi geliyor bana, kendim yasayamadigim icin. Insallah bir mucize olur ve biter benim de
Ben eşimle beraber anneme yerleştim resmen bu bulantılar yüzünden. Açıkçası daha rahat ediyorum en azından sabah uyandığım gibi kahvaltıya oturuyorum midem henüz bulanmaya başlamadan bir şeyler yiyebiliyorum. Her şeyi annem yapıyor çamaşır yıkamak, katlamak bile çok zor benim için şu an kokusundan dolayı.Ben bileklik değil ama ilaç kullandım bı kaç gün sanki iyi gibiydi bir haftadır falan yine berbat haldeyim herşey kokuyor
Annemde kalmayı bende cokdusunuyorum oğlumla gitsek kalsak diye ama ne faydası olacak ki diyorum orda da yemek pişecek aynı şeyler orda da kokacak eşim burda yalnız ne yapacak oğlumu görmeden duramazbunları düşünüp vazgeçiyorum geçecek bu da napalim. Meyveyle beslenince kusması daha kolay. Artık bu moddayim kolay kusulacak şeyler yemeye çalışıyorum.
İlk bebeğimde 4.ay gibi çok belirgin çıkmıştı ama bunda şimdiden çıktıKızlar karınlarınız büyümeye başladı mı? Benim 2-3 gündür çok sert ve şiş gibi artık. Gaz mı, yoksa yavaştan çıkıyor mu anlamadım.
11-14 haftalarda ikili test yapılıyor, dr gerekli görürse 18. Haftalarda 3 lü test yapılıyor ama pek güvenilirliği yok. herkese yapmıyorlar. Ayrıntılı ultrasonda bebeğin her şeyini inceliyorlar. omurga yapısı, organları. Kızıma bunun burnu ne kadar küçük , nasıl nefes alacak buuu diye şaşırmıştı inceleyen dr. Gerçekten de fındık burunlu bir prensesim olduaaa, yani soyle soyledi aslinda, bir ay sonraya detayli ultrason randevusu alin uzun uzun bakacagiz boynuna ensesine (benim doktorum ayni zamanda perinatolog)
bir de ikili test ister misiniz onu dusunun o arada dedi, sanki o gun detayli bakacak, eger bir gariplik istersem de hemen ikili teste yonlendirecek gibi anladim. cikista hemsire de gelirken tok gelin ve mutlaka tatli yemis olun ve kaniniza karissin tatli dedi. kafam karisti simdi
Kıyamam seni çok iyi anlıyorumEvet malesef sırf bu sebepten duşa girerken burnuma pamuk tıkıyorum hiç nefes ve koku almayacak şekilde.Yoksa kusmaktan duş almak mümkün değil, ellerimi yıkamak bile işkence gibi.. Etrafımdakilere komik geliyor bu durum ama o kadar zor ki ben de yaşamasam asla anlayamazdım zorluğunu. Mesela eskiden temiz nevresim kokusuna bayılırdım şimdi o yastığa kafamı koyamıyorum. Bana da mide bulantıları geçse bile bu kokulardan tiksinme durumu geçmeyecek gibi geliyor.
İkinci gebelikte daha erken çıkıyormuş. Benimde çıktıİlk bebeğimde 4.ay gibi çok belirgin çıkmıştı ama bunda şimdiden çıktıönceki gebeliğim üstünden çok kısa zaman geçti daha ve o zamandan bi göbiş vardı ondan mıdır bilmem. Kilo almama rağmen pantolonlarım olmuyor hamile pantolonu giymeye başladım
Aserme ilk hamileligimde bir kez yaşadım ondada ramazan pidesi çekmişti canım kolay bulunabilen birşey diye yazdım inş canınız çekmez bunda başladı diyebilirim aslında çok istahsizim nerdeyse ac geziyorum ama gördüğüme hevesleniyorum pis boğaz birşey oldum :)Kızlar aşermeye başladınız mı?Ben sadece bi yemeği aşeriyorum annemin çok güzel yaptığı bir şey ama size söylemeyeyim şimdi.
Ben buzdolabını atmsyı düşünmüştüm ama 18 hafta sonra nasıl olduysa birden o koku Kayboldu. Sevinçten ağlamıştımKıyamam seni çok iyi anlıyorumben de buzdolabını asla açamazdım hatta başkası açsa ben yakınında olsam o kokuyu alır hemen kusardım ki aslında buzdolabım da öyle kötü bi koku yoktu belki hafifi bi meyve sebze kokusu vardır hepsi o. Herkes gidip buzdolabını kontrol ediyordu ama hiç koku yokki bunda diyorlardı bir de banyoya burnumu tıkayıp girerdim sanki hep lağım kokuyor gibi gelirdi bana sana iyi haber 12.haftdan sonra azaldı 16.haftda tamamen geçti tiksinti vs kalmadı. Darısı başına
Amin inşallah, Allah gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı, hakkımızda hayırlı olana da gönlümüzü razı etsin inşallahKendimce öyle yorumladım bakalım canım belirtileri inşallah sana da bir bal ogluş gelir
Ayyy bende bende. Ağzıma burnuma tülbentler sarıp nelerle nelerle sildim o dolabı, içine pirinç karbonat kahve vanilya limon akla gelebilecek her kokuyu koymayı denedim yok arkadaş gitmedi ama dediğim gibi bigün bi baktım bulantım geçmiş dolap kokmuyorBen buzdolabını atmsyı düşünmüştüm ama 18 hafta sonra nasıl olduysa birden o koku Kayboldu. Sevinçten ağlamıştım
Ayyy bende bende, benim de 2.hamileliğim. İkinci hamilelik mi böyle oluyor kiAserme ilk hamileligimde bir kez yaşadım ondada ramazan pidesi çekmişti canım kolay bulunabilen birşey diye yazdım inş canınız çekmez bunda başladı diyebilirim aslında çok istahsizim nerdeyse ac geziyorum ama gördüğüme hevesleniyorum pis boğaz birşey oldum :)
Ah inşallah şu an bunu düşünmek bile mutlu etti. dört gözle 12 haftanın dolmasını bekliyorum. Bi çok kişinin 12. Haftadan sonra baya bi azalmış inşallah bizim de öyle olurKıyamam seni çok iyi anlıyorum ☹ ben de buzdolabını asla açamazdım hatta başkası açsa ben yakınında olsam o kokuyu alır hemen kusardım ki aslında buzdolabım da öyle kötü bi koku yoktu belki hafifi bi meyve sebze kokusu vardır hepsi o. Herkes gidip buzdolabını kontrol ediyordu ama hiç koku yokki bunda diyorlardıbir de banyoya burnumu tıkayıp girerdim sanki hep lağım kokuyor gibi gelirdi bana ☹ sana iyi haber 12.haftdan sonra azaldı 16.haftda tamamen geçti tiksinti vs kalmadı. Darısı başına ☺
E zaten ilk gebelikten kalma göbiş vardı o birden 2 katına çıkıverdiİkinci gebelikte daha erken çıkıyormuş. Benimde çıktı
İnşaallah canım. Ya bazılarında 9 ay sürüyormuş ama geçmese bile illaki azalır belirli bir haftada sonra hatta büyük ihtimal tamamen geçer. Ben de gün sayıyordum. İkinci gebeliğe tövbe etmiştimAh inşallah şu an bunu düşünmek bile mutlu etti. dört gözle 12 haftanın dolmasını bekliyorum. Bi çok kişinin 12. Haftadan sonra baya bi azalmış inşallah bizim de öyle olur
Bilmiyorum canım ama ilkinde de içimde kalmıştı birşey istemiyor canım diye hayfini çıkarıyorum sanırımAyyy bende bende, benim de 2.hamileliğim. İkinci hamilelik mi böyle oluyor ki
Birebir ayni durumdayim. Ellerimi yikarken burnumdan nefes almiyorum. Keza banyo yaparken de. 5 dk da yarim yamalak yikanip cikiyorum. Temiz camasir kokusu bile midemi bulandiriyor. Suanda bana yeryuzunde iyi gelen tek bir koku var, limon kolonyasi. Onu da icindeki alkolden dolayi gonlumce koklayamiyorum zarari olur diyeEvet malesef sırf bu sebepten duşa girerken burnuma pamuk tıkıyorum hiç nefes ve koku almayacak şekilde.Yoksa kusmaktan duş almak mümkün değil, ellerimi yıkamak bile işkence gibi.. Etrafımdakilere komik geliyor bu durum ama o kadar zor ki ben de yaşamasam asla anlayamazdım zorluğunu. Mesela eskiden temiz nevresim kokusuna bayılırdım şimdi o yastığa kafamı koyamıyorum. Bana da mide bulantıları geçse bile bu kokulardan tiksinme durumu geçmeyecek gibi geliyor.
KesinlikleBilmiyorum canım ama ilkinde de içimde kalmıştı birşey istemiyor canım diye hayfini çıkarıyorum sanırımilk hamileliği olanlar tadını çıkarsın eşlerine de tattirsin (az calistirsin hersey istesin ) o tadı derim ben
Amin insallahSizin kadar kötü geçirmiyorum ben ama annem hep böyle geçirmiş ve benim şu halime hep şükret çok iyi Geçiriyorsun diyor. Kardeşime hamileyken eve serum takmaya gelenleri hatırlıyorum hayal meyal. O kadar kötü geçiriyordu ve Allah yardım etsin der her aklına geldiğinde. Sonrasında refaha kavuşursunuz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?