2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar şimdi siz deyince baktım, çok güzel bu carters, ama ben size şunu soracağım, bebek çabuk büyüdüğünden tabii ki çok pahalı şeyler almamak lazım ama pahalı almayalım derken kötü kumaş almak da iyi olmaz dimi? Yani alınan her şey pamuklu olmalı mı? Mesela e bebekte 50 liraya hastane çıkışı var, nasıl oluyor onların kumaşı? Onlar da yine güzel, güvenli mi?

Raporumda 4mm kistik yapı yazıyor sadece sadece böbrektemi böbrek üstü bezindemi onu tespit edemediği için tekrar baska bir perinatolog bakıcak ama daha randevum 3 kasımda

Ya ben de onu düşünüyorum, demir takviyesini beslenerek çözemez miyiz? Siz böyle dedikçe korkuyorum ben de
Bana doktor verdi ama şimdilik kullanmıyorum. Değerlerim de iyidi ama 12. Haftayı geçince veriyorlarmış rutin olarak çünkü ciddi azalma oluyormuş ilerleyen dönemde. Benim mide bulantıları zaten yeni yeni azaldı korkuyorum tekrar başlayacak diye.

Ben çok marka almayı düşünmüyorum. Hastane çıkışı dediğin o kadar az kullanılıyor ki. Kaliteli olmasını isterim tabi ama avmlerdeki markalardan ziyade iyi olan dışarıda satılanlara bakabilirim. İstanbulda olanlar eminönünde havuzlu han var. Oraya gitmenizi öneriririm. Ben oraya gidip tırnak makasına kadar herşeyini almıştım. Bebitof diye bir markanın hastane çıkışını almıştım çok da güzeldi. Çok pahalı değil ama çok da ucuz değil o marka. Bir de havuzlu handa alışmışlar, sen sormadan aklına gelmeyeni bile çıkarıyorlar önüne

Hahahahha biraz komik bir kaıdn sanırım o zaman rahat olun, yufka gördüm diğer yorumda, şu yufkalardan koy da eve götüreyim diyim. Anladığı dil o :))

Asla istemem, cimrinin malı hastalık yapar der annem, inanırım.
Daha önce oraya kalmaya gittiğimizde yatağa doğru düzgün çarşaf sermemişti, ben de çift kişilik nevresim vardı onu ver de sereyim dedim, kaynanam da “ama o benim veremem” demişti.
Hep almaya alışmış, asla verici bir kadın değil.
Ben ilk günden beri mesafeli davranırım, gerektiği yerde de saygısızlık yapmadan lafımı söylerim. Elbet bunların da yeri gelecek ve ben o zaman gerekli şeyleri söylicem

Aslına bakarsan bebek ürünleri hep pamuklu kumaştan oluyor. Yinede dikkat etmeli. Bana hastane çıkışı hediye gelmişti çok paralar verilecek bir şey olarak görmüyorum. Hiç giydirmedim sadece battaniyesini kullandım. Yenidoğan olduğu için bebeğime olmadı. Annem carters almıştı 2 tane yenidoğan tulum onları giydi. Hemen 3 aylıklara geçiliyor. E-bebekten aldım bir iki takım çok çabuk eskidi onları saklamadım bile. Ama carterstan aldıklarımı kuzenine de verdim kullandı geri aldım şimdi taş gibiler. Cinsiyeti farklı da olsa benim kıyafet ihtiyacım hiç yok gibi. Belki mevsimsel olarak uymayabilir onun dışında 2 Müslin battaniye ve ağız bezi gibi küçük ihtiyaçları olacak. Zaten ilk 4-5 ay yaz aylarına geliyor kısa kollu zıbınlar dışında pek bir şey giydirilmez gibi.

Ayyy Allah muhtaç etmesin kuzum ne zor zamanlar yaşamışsın..
Amin canım Her zaman dua ederim allah kimseye muhtaç etmesin.
Gerçekten zor zamanlar yaşadık, çok şükür geçti bitti ama o günlerde yapılanı da yapılmayanı da unutmam.
Kaynanam zaten kendi çocuklarına bile duyarsız bir kadın, hayatı boyunca bencil yaşamış biri.
Ben ilk günden beri mesafeli davranıyorum, tavrım net bellidir her zaman.
Eğer öyle yapmasam zaten aynı şehirde olmayı asla göze alamazdım.
Çok şükür eşim de anlayışlı ve her zaman en büyük destekçim.

Kızıma hamileyken ben de alışverişi havuzlu handan yapmıştım :)
İnsan bir girdi mi her şeyi alası geliyor
Dediğin gibi onlar zaten her şeyi gösteriyor şu da var bu da var diye. Biz de havlusu, tarağı, tırnak makası, göğüs pedi her şeyi bir dükkandan aldık çıktık.
Ben de çoğunu bebitof aldım gayet güzel, Aziz bebe aldım birkaç takım o da çok güzel yumuşacıktı.

Bu bebeğim de kız olursa hiçbir şey almama gerek yok, her şey fazla fazla var

Raporumda 4mm kistik yapı yazıyor sadece sadece böbrektemi böbrek üstü bezindemi onu tespit edemediği için tekrar baska bir perinatolog bakıcak ama daha randevum 3 kasımda
İnşallah hiçbir skntı yoktur, yanlış görmüştür, varsa bile önenimsizdir canım, pozitif düşün, iyi olsun inşallah

Bir arkadaş geçen benim konuşmalarım üzerine yemek isimleri yazmayın gece gece hoş olmuyor demiş, görünce üzüldüm.
Ben normalde bu konularda çok hassas davranırım ama benim mesajlarımdan önce de çok kez yemek konusu geçti, herkes birbirine şunu canım çekti söyledim yedim, bunu canım çekti gittik yedik vs yazınca baktım herkes konuşuyor, kimse de canımız çekiyor yazmayın dememiş ben de genelde her yerde kolayca bulunabilen bir yemek olduğu için yazdım açıkçası.

Biz de çok küçük bir ilçede yaşıyoruz, belki burda bir çok kişinin bir tıkla evine söylediği şeyleri yemek için bizim en az 90-100 km gitmemiz gerekiyor, ama kimseye de bir şey söylemedim.
Yani benim yazdığım yemek de çok kompleks bulunmayacak bir yemek değildi, yine de kusura bakmayın, canı çeken varsa hakkını helal etsin.
Ben zaten yemeği vurgulamaktan ziyade yapılan davranışın çirkinliğini anlatmak istemiştim.
Zaten pek uğrayıp yazamıyorum buralara ama bundan sonra da ekstra dikkat ederim

Aynen ya, ben de yeni rahatladım, şimdi de 13+0 ım, 15+0 gibi gideceğim doktora, pek de o zamana kadar kullanmayı düşünmüyorum, ve doğal yolla çözebilir miyim onu soracağım

Bu çok mantıklı, bi gittiğimizde uğrayalım madem, sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…