- 25 Mart 2019
- 1.885
- 1.598
- 83
- 36
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #12.241
Sorsak "tabii abla doğal olmaz olur mu? En doğalı bu" der tabii, inşallah doğaldır, internetten de baktım düşüğü tetikler falan yazmıyor, bir şey olmaz inşallah, demir içeriği de yüksekmiş, ama kalorisi de pek var belli kiDoğal içerikli ise zararlı değildir herhalde
Sadece gebelikte bazı gıdalar riskli olabiliyormuş ya ondan emin olmak gerek ama ben duymadım şimdiye kadar.
Ve bu bağışıklığı da güçlendiren bir şey, soğuk sıkım olmasına dikkat edin, onlar daha yararlı oluyormuş. Ben kızıma da almıştım
Peçete tahriş eder canım :)
Zaten ilk zamanlar öyle hassas oluyorlar ki anne baba bile kıyafetine dikkat ediyor aman bebeğe değerse tahriş etmesin diye.
Bazı bebekler çok kusuyor -benim kızım da öyleydi- o zaman ağız bezi yetişmiyor valla
Ben çoğu zaman zıbınlarını önlük gibi kullanırdım üstü batmasın diye
Ağız bezi çok kullanılır yeni doğduğu zamanlar kustugunda emzirirken falan. Sanki peçete pis gibime gelirdi benim onu kendim yıkayıp utuledigim için o tertemiz hissettirirdi.Ağız bezi ne mesela, yemek yerken ağzını silmek için mi? E peçete ne güne duruyor, peçeteyle silsek olmaz mı? , yıka, ütüle bir de öyle mi?
Ben de şunu düşündüm, yemeği yemez, peçeteyi yer bu saftirikler şimdi
Ne mesela, bana içecek önerisi verseniz ya, çay içemiyorum, tiksiniyorum hala, akşam içecek bir şeyler arıyorum, muz smoothie yapıyorum bir de bu, başka ne olabilir?Ayy ben hep canakkalede icerdim ondan bence zararli degildir canimm bende hep ev yasimi seyler iciyorum
Benim de mide rahatsızlığım var midede baskı siskinlik bikac gün önce çok fazlaydı. Her gece tuvalete kalkma bende de var.pandemi ve hamilelikten dolayı kilo aldım eski kıyafetlerin çoğu olmuyor ayırdim dün yeni bol bsyler aldım. Ayakta kalınca bel ağrısı oluyor. Iste yoruluyorum evde Dinleniyorum uzanıyorum genelde12. Haftadan selamlar kızlarSon 1 haftadır yemek sonrası bulantı benzeri mide huzursuzluklarım başladı. Canım pek bir şey çekmiyor artık ne varsa onu yiyorum. Karnım baya çıktı, pantolonlarım artık rahatsız etmeye başladı. Uzun süre giyemiyorum. Hamile taytı sipariş verdim onu bekliyorum. Çene kısmımda hala sivilceler çıkıyor. Saç dökülmem baya azaldı. Kirpiklerim uzamaya ve kıvrılmaya devam ediyor. Çok çabuk yoruluyorum, nefes nefese kalıyorum. Belimde hafif ağrı başladı. Göğüslerimde değişiklik yok ne renk ne boyut olarak. Göbek çizgisinden hala eser yok. Bebeğimi en son 17 gün önce gördüm. Sonraki randevum 3 kasımda, farklı bir hastaneden aldım ama burda yazdığınız fiyatları görünce kazıklanıyor gibi hissettim. Maalesef aşırı yüksek fiyatlar ödüyoruz burda. İkili test konusunda kafam karışık, ikili test diye belirtmek gerekiyor mu randevu alırken? Ben doktor ve hastane değiştireceğim için ne yapsam bilemedim. Hala isim düşünmedik, cinsiyet belli olsun diye bekliyoruz. Her gece mutlaka 1 kez tuvalete kalkıyorum. Gündüz uyumalarım hala yok. Tiroid için yeniden gitmem gerek, ilacın dozajını güncellemeleri gerekebilir. Benden şimdilik bu kadar. :)
Vay arkadaş, bu analık ne değişik şey, hayatımda eşimin birkaç gömleğinden başka hiçbir şeyi ütülemem, bir de ağız bezini ütüleyeceğim demekAğız bezi çok kullanılır yeni doğduğu zamanlar kustugunda emzirirken falan. Sanki peçete pis gibime gelirdi benim onu kendim yıkayıp utuledigim için o tertemiz hissettirirdi.
Ne mesela, bana içecek önerisi verseniz ya, çay içemiyorum, tiksiniyorum hala, akşam içecek bir şeyler arıyorum, muz smoothie yapıyorum bir de bu, başka ne olabilir?
Tabi bu söylediğinizi biliyorum, ben sadece seviyeyi belki bu korudu diye düşündüm.BU pekmez konusu aslinda dogru sanilan yanlislardan. 100 g pekmeZde 4.7 mg kadar demir vardir. 10 kg olan bir cocugun bile gunluk demir eksikliginde almasi gereken demir miktari kilo basina 4 mg mis. Bu da totalde 40 mg yapiyor. Bunu karsilayacak pekmez ise 2,5 su bardagina tekabul edermis. Senin muhtemelen diger demir kaynaklarin ve onlari alis seklin saglamdir.
Ya çok tatlısın yaa, kadınlar kulübünün pubmedi sensinBU pekmez konusu aslinda dogru sanilan yanlislardan. 100 g pekmeZde 4.7 mg kadar demir vardir. 10 kg olan bir cocugun bile gunluk demir eksikliginde almasi gereken demir miktari kilo basina 4 mg mis. Bu da totalde 40 mg yapiyor. Bunu karsilayacak pekmez ise 2,5 su bardagina tekabul edermis. Senin muhtemelen diger demir kaynaklarin ve onlari alis seklin saglamdir.
Kesinlikle kesinlikle bende öyle yapmaya çalıştım. Altın alıp biriktirmeye çalışıyorum hâlâ onlar için. Markalara verilen paralar bana hep çöpe atmak gibi geldi. Onlar için ne kadar birikim yapabilirsek hayata atildiklarinda daha az yorulacaklar.İstediğim cevap tam da buydu ya, çok teşekkür ederim, o pafayı hesap açıp eğitim masraflarına eklerim daha mantıklı, ayyy ne değişik bir şey ya, şimdiden eğütimini düşünüyor insan, düşünürken de pıt pıt duygulanıyor
Ayy sen ne diyosun başka bı insan oluyosun sende dünya bir yana o bir yanaVay arkadaş, bu analık ne değişik şey, hayatımda eşimin birkaç gömleğinden başka hiçbir şeyi ütülemem, bir de ağız bezini ütüleyeceğim demek♀
Tabii yaa, hele de insan emeğinin bu kadar kıymetsiz olduğu ve asla düzelmeyip gittikçe de kötüleşecek olduğu gerçeği varkenKesinlikle kesinlikle bende öyle yapmaya çalıştım. Altın alıp biriktirmeye çalışıyorum hâlâ onlar için. Markalara verilen paralar bana hep çöpe atmak gibi geldi. Onlar için ne kadar birikim yapabilirsek hayata atildiklarinda daha az yorulacaklar.
Sorsak "tabii abla doğal olmaz olur mu? En doğalı bu" der tabii, inşallah doğaldır, internetten de baktım düşüğü tetikler falan yazmıyor, bir şey olmaz inşallah, demir içeriği de yüksekmiş, ama kalorisi de pek var belli ki
Ooo maşallah yaAnnem yanımdaydı 2 haftadır evi doldurduk bile reflü yatağı zıbınlar ağız bezi yorgan yastıkilk torun geliyor heyecanı var sanırım.. Ben hep araştırmalardayım sanırım annem herşeyi almazsa bende yavaş yavaş alıcam
Hmm, dur araştırayım kuzum, çok sağol, manavdan aldığımdan güvenlidir kesinAslında bu tarz şeyler -karadut özü, harnup özü vs- Bebekler için ek gıda sitelerinde sertifikalı satılıyor, benim de aldığım bir yer var, tabi daha detaya inersek o sertifikalar ne kadar güvenilir bilemiyorum.
Belki çocuğu olan arkadaşlar konuya daha hakimdir, instagramda falan var takip ettiğim birkaç sayfa. İçinde en güvendiğim iki yerden yapıyorum alışverişi.
Tabi canım bebişin kıyafetleriyle birlikte makinada yıkanacak hepsi ütülenecek hazır :)Peki o bezler makinede yikanir mi nasil yapicazevet ben reflu yatagi aldimm emzirdikten sonra ona konuluyormus bebis galiba kusmasin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?