- 28 Ağustos 2020
- 9.012
- 41.634
- 548
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #12.501
Ya insan istemeye utanır bir kere. Ben de kardeşime aldığım hiçbir şeye acımam. Ki ihtiyacı da yoktur. Maaşı var durumu iyi, içimden gelir alırım. Ama bilirim ki o da bana alır, beni kullanmak sömürmek gibi bir niyeti olamaz. İstemez de zaten. Ben kendim alırım. Eşininki başka bir şey.Ya eşim çok iyi niyetlidir hiç kötü şey düşünmez söylesem borcu vardır bana söyleyemiyordur der biliyorum
Canım böyle şeyler karşılıklı onun ailesi evime bi ekmek almamışlardır ama ablam evlendiğim günden bu yana sürekli bir şeyler alır bizeYa insan istemeye utanır bir kere. Ben de kardeşime aldığım hiçbir şeye acımam. Ki ihtiyacı da yoktur. Maaşı var durumu iyi, içimden gelir alırım. Ama bilirim ki o da bana alır, beni kullanmak sömürmek gibi bir niyeti olamaz. İstemez de zaten. Ben kendim alırım. Eşininki başka bir şey.
Ya sonuçta kıyafet çok aşırı elem bi ihtiyaç değil hangimiz geçen yıldan kalma kıyafetleri giymiyoruz ki ? Bana çok saçma geliyor benim yıllar yılı giydiğim şeyler var. Madem pahalı abime söylemem internetten alırım ha durumum mu yok olunca alırım. Çok garip geliyo insanların bu şekilde yapması bana. Sen yeni evlenmişsin bu devirde evlenmek kolay mı borç harç insanlar bişe yapıyo bi de alışverişe ortak cıkıyorUf sorma canım yani evleneli 7 ay oldu kardeşi o kadar açıldıysa bu kadar ay içinde ödeyemedi mi borcunu anlamadım
Çok ayıp ya gerçekten. Eşini sömürmeye alışmışlar bence o yüzden normal geliyor bu durum hepsine.Canım böyle şeyler karşılıklı onun ailesi evime bi ekmek almamışlardır ama ablam evlendiğim günden bu yana sürekli bir şeyler alır bize
Aynen onlar bu yaşantıya alışmış eşinde alışkın olunca garip gelmiyordur ona. Benim eşim de öyleydi ailesi tv aldırdı mobilya aldırdı görümceme alınmayan kıyafet kalmadı her gittiğimizde nolur avm gidelim diye tuttururdu bi dünya zararla dönerdik. Asla düşünmezdi .Çok ayıp ya gerçekten. Eşini sömürmeye alışmışlar bence o yüzden normal geliyor bu durum hepsine.
Kızlar hiç keyfim yok biraz sizinle dertleşmek istedim konuşacak başka kimsem yok.Eşimin erkek kardeşi var bekarken sürekli alışverişini eşim yapardı o anlamaz derdi ben de ses etmezdim şimdi evlendik hala bütün alışverişini eşime yaptırıyor kışlık kıyafeti yokmuş biz de yeni araba aldık ve henüz biraz borcu var eşimin kardeşinin maaşı çok iyi güya bulunduğu yerde her şey çok pahalıymış (Muğla’da) mesajlaşmalarını gördüm akşam akşam moralim çok bozuldu ben bebeğimize birikim yapalım diyorum çoğu alışverişi erteliyorum ama düşüncesiz insanlar çok modumu düşürüyor
ahh bu kaedeşler bendede var öyle bitane canım napsın yok diyemiyor belki yaa konuş canım söyle bence eşine.Kızlar hiç keyfim yok biraz sizinle dertleşmek istedim konuşacak başka kimsem yok.Eşimin erkek kardeşi var bekarken sürekli alışverişini eşim yapardı o anlamaz derdi ben de ses etmezdim şimdi evlendik hala bütün alışverişini eşime yaptırıyor kışlık kıyafeti yokmuş biz de yeni araba aldık ve henüz biraz borcu var eşimin kardeşinin maaşı çok iyi güya bulunduğu yerde her şey çok pahalıymış (Muğla’da) mesajlaşmalarını gördüm akşam akşam moralim çok bozuldu ben bebeğimize birikim yapalım diyorum çoğu alışverişi erteliyorum ama düşüncesiz insanlar çok modumu düşürüyor
Canım böyle şeyler karşılıklı onun ailesi evime bi ekmek almamışlardır ama ablam evlendiğim günden bu yana sürekli bir şeyler alır bize
Aynen onlar bu yaşantıya alışmış eşinde alışkın olunca garip gelmiyordur ona. Benim eşim de öyleydi ailesi tv aldırdı mobilya aldırdı görümceme alınmayan kıyafet kalmadı her gittiğimizde nolur avm gidelim diye tuttururdu bi dünya zararla dönerdik. Asla düşünmezdi .
Kendime almayı 50 kere düşünceğim şeyleri pat diye aldırırdı acımadan. Nefret ediyorum bu sömürücü insanlardan. Biz ailemizden öyle bişe görmedik senelerce para kazandım da annem babam bana şunu al bunu al demedi duygu sömürüsü yapmadı.aman sen iyi ol da dendi hep. Ah ah ben de yaralıydım bu konuda ama artık inan umrumda değil piştim galiba acımıyorum lafımı sokuyorum öyle bişe olacak olursa da benim evimin hakkı kime giderse benden habersiz haram olsun dedim en son kapattım konuyu
Kaynanam bize geldiğinde biz uyurken dolabı buzluğu açmış karıştırmış sabah uyandım ki etiniz de çokmuş diyorBenim ailem de evlendiğimizden beri her sene yazlığımız kışlığımız ayrı, etinden sebzesine her şeyi doldurur alır, her sene koli koli konserve reçel turşu salça yapar getirir, görgüsüz kaynanam da gelir benden konserveleri ister, ben vermeyince ee biz ne yicez der, zıkkımın dibini ye diyesi geliyor insanın
Canım biz de öyle eve giderdik varsa bir bulgur pilavı bir yoğurt çorbası. Onun dışında makinaya çamaşır atılacak aaaa deterjan kalmamış aaaaa şeker kalmamış babana söylemiştim almamış diyo ama kayınbabamın haberi bile yok. Ben kahve makinası alcam dedim diye gitti eşime kahve makinası aldırdı kendine ki hayatta kahve içmeyen bi kadınEşim benden habersiz hiç almaz para göndermez ama ben de hep bunu dedim.
Kardeşlerindir annendir tabiki görevini yapacaksın ama rızam olmadan yapılan ne varsa hiç de helal etmem bilesin.
Benim kaynanam da bizim izne geleceğimiz tarihlerde bilerek alışveriş yapmazdı, ta hizandan kilometrelerce yol geliriz dolap bomboş yiyecek bir şey yok, bir gün içinde bin lira harcadığımızı biliyorum.
Aynen öyle acıma al. Ben yiyemiyorum siz yiyin demiyorum ben artık. Öncelerde sessiz kalırdım içime atar üzülürdüm. Kimseye de bişe anlatılmıyor bu konularda ama artık yokkkk yüzüne söylüyorum eşimin direk. Ha benden habersiz bişe mi yaptı asla hakkımı helal etmiyorum bu kadar basitbireylulmasali canım ben böyle durumlarda çözümü şunda buluyorum, sen de acımayacaksın alacaksın, senin yiyemediğin parayı kimse yemesin. Yoksa kimseye yok bu kadar basit.
Sadece eş çalışıp eve para getiriyor diye idare hakkı tek kendide olamaz.
Kadın fiili olarak çalışıp somut bir para getirmiyor olsa bile evinin idaresini bilerek tutumlu olarak da o eve katkı sağlar.
Sen düşünerek harcamasan o maaş artmayacak, ama bazı erkekler bunu görmez, ee paramız yetiyor işte ne var alalım der ödeyelim der. E be adam ben idare etmesem o maaş nasıl yetecek bir de onu düşün
Aynen bak yani ayrılmış olur ne bilim eşi vefat etmiş olur yine anlar insan bi şekilde. Ama işte çoğu kaynana evlatlarını düşünmüyor bence bi yuva kurduklarını kabullenmekte zorlanıyorlar. Hep bana hep bana diyorlarCanim bizde hem ev kredisi hem de kayin validemin kirasi ve aidatini oduyoruz dusunebiliyor musunhani allah korusun esini kaybetse ya da bosanmis olsa hak verecegim. Bende zaman zaman bu konuda cok geriliyorum haklisin ne diyim
Yemin ederim kaynanalarımız birebir aynıCanım biz de öyle eve giderdik varsa bir bulgur pilavı bir yoğurt çorbası. Onun dışında makinaya çamaşır atılacak aaaa deterjan kalmamış aaaaa şeker kalmamış babana söylemiştim almamış diyo ama kayınbabamın haberi bile yok. Ben kahve makinası alcam dedim diye gitti eşime kahve makinası aldırdı kendine ki hayatta kahve içmeyen bi kadınilginç gerçekten.
Kardes biraz uyanikmis ama sen ondan daha uyanik ol once esin sana bebege yetsin kaliyorsa oyle iyi maasli kardesine baksin. Hic kavga gurultu cikarma ama bebekten ve kendinden de asla kisma.Kızlar hiç keyfim yok biraz sizinle dertleşmek istedim konuşacak başka kimsem yok.Eşimin erkek kardeşi var bekarken sürekli alışverişini eşim yapardı o anlamaz derdi ben de ses etmezdim şimdi evlendik hala bütün alışverişini eşime yaptırıyor kışlık kıyafeti yokmuş biz de yeni araba aldık ve henüz biraz borcu var eşimin kardeşinin maaşı çok iyi güya bulunduğu yerde her şey çok pahalıymış (Muğla’da) mesajlaşmalarını gördüm akşam akşam moralim çok bozuldu ben bebeğimize birikim yapalım diyorum çoğu alışverişi erteliyorum ama düşüncesiz insanlar çok modumu düşürüyor
Ay bu kadar olur yaa valla bunlar ruh ikizi benceKaynanam bize geldiğinde biz uyurken dolabı buzluğu açmış karıştırmış sabah uyandım ki etiniz de çokmuş diyorkafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Bizden her sene zeytinyağı salça yaprak ister bi kere yok dedik kalmadı dedik suratını görmeliydiniz babamın yanında azarlamaya çalıştı beni sonra demesin mi cahil daha çok genç diye bana. Babam da sağolsun güzelce verdi ağzının payını. Şimdi babamdan çok çekinir iyi de oldu
Aynen bak yani ayrılmış olur ne bilim eşi vefat etmiş olur yine anlar insan bi şekilde. Ama işte çoğu kaynana evlatlarını düşünmüyor bence bi yuva kurduklarını kabullenmekte zorlanıyorlar. Hep bana hep bana diyorlar
Benim felsefem belli bu konuda, ben yemiyorsam kimse yiyemez.Aynen öyle acıma al. Ben yiyemiyorum siz yiyin demiyorum ben artık. Öncelerde sessiz kalırdım içime atar üzülürdüm. Kimseye de bişe anlatılmıyor bu konularda ama artık yokkkk yüzüne söylüyorum eşimin direk. Ha benden habersiz bişe mi yaptı asla hakkımı helal etmiyorum bu kadar basit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?