2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya eşim çok iyi niyetlidir hiç kötü şey düşünmez söylesem borcu vardır bana söyleyemiyordur der biliyorum
Ya insan istemeye utanır bir kere. Ben de kardeşime aldığım hiçbir şeye acımam. Ki ihtiyacı da yoktur. Maaşı var durumu iyi, içimden gelir alırım. Ama bilirim ki o da bana alır, beni kullanmak sömürmek gibi bir niyeti olamaz. İstemez de zaten. Ben kendim alırım. Eşininki başka bir şey.

Canım böyle şeyler karşılıklı onun ailesi evime bi ekmek almamışlardır ama ablam evlendiğim günden bu yana sürekli bir şeyler alır bize

Uf sorma canım yani evleneli 7 ay oldu kardeşi o kadar açıldıysa bu kadar ay içinde ödeyemedi mi borcunu anlamadım
Ya sonuçta kıyafet çok aşırı elem bi ihtiyaç değil hangimiz geçen yıldan kalma kıyafetleri giymiyoruz ki ? Bana çok saçma geliyor benim yıllar yılı giydiğim şeyler var. Madem pahalı abime söylemem internetten alırım ha durumum mu yok olunca alırım. Çok garip geliyo insanların bu şekilde yapması bana. Sen yeni evlenmişsin bu devirde evlenmek kolay mı borç harç insanlar bişe yapıyo bi de alışverişe ortak cıkıyor ben de çok çektim bu konuda ama artık rahatım şükürler olsun.

Canım böyle şeyler karşılıklı onun ailesi evime bi ekmek almamışlardır ama ablam evlendiğim günden bu yana sürekli bir şeyler alır bize
Çok ayıp ya gerçekten. Eşini sömürmeye alışmışlar bence o yüzden normal geliyor bu durum hepsine.

Çok ayıp ya gerçekten. Eşini sömürmeye alışmışlar bence o yüzden normal geliyor bu durum hepsine.
Aynen onlar bu yaşantıya alışmış eşinde alışkın olunca garip gelmiyordur ona. Benim eşim de öyleydi ailesi tv aldırdı mobilya aldırdı görümceme alınmayan kıyafet kalmadı her gittiğimizde nolur avm gidelim diye tuttururdu bi dünya zararla dönerdik. Asla düşünmezdi .
Kendime almayı 50 kere düşünceğim şeyleri pat diye aldırırdı acımadan. Nefret ediyorum bu sömürücü insanlardan. Biz ailemizden öyle bişe görmedik senelerce para kazandım da annem babam bana şunu al bunu al demedi duygu sömürüsü yapmadı.aman sen iyi ol da dendi hep. Ah ah ben de yaralıydım bu konuda ama artık inan umrumda değil piştim galiba acımıyorum lafımı sokuyorum öyle bişe olacak olursa da benim evimin hakkı kime giderse benden habersiz haram olsun dedim en son kapattım konuyu

Canim bizde hem ev kredisi hem de kayin validemin kirasi ve aidatini oduyoruz dusunebiliyor musun hani allah korusun esini kaybetse ya da bosanmis olsa hak verecegim. Bende zaman zaman bu konuda cok geriliyorum haklisin ne diyim

ahh bu kaedeşler bendede var öyle bitane canım napsın yok diyemiyor belki yaa konuş canım söyle bence eşine.

Benim ailem de evlendiğimizden beri her sene yazlığımız kışlığımız ayrı, etinden sebzesine her şeyi doldurur alır, her sene koli koli konserve reçel turşu salça yapar getirir, görgüsüz kaynanam da gelir benden konserveleri ister, ben vermeyince ee biz ne yicez der, zıkkımın dibini ye diyesi geliyor insanın

Eşim benden habersiz hiç almaz para göndermez ama ben de hep bunu dedim.
Kardeşlerindir annendir tabiki görevini yapacaksın ama rızam olmadan yapılan ne varsa hiç de helal etmem bilesin.
Benim kaynanam da bizim izne geleceğimiz tarihlerde bilerek alışveriş yapmazdı, ta hizandan kilometrelerce yol geliriz dolap bomboş yiyecek bir şey yok, bir gün içinde bin lira harcadığımızı biliyorum.

Kaynanam bize geldiğinde biz uyurken dolabı buzluğu açmış karıştırmış sabah uyandım ki etiniz de çokmuş diyor kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Bizden her sene zeytinyağı salça yaprak ister bi kere yok dedik kalmadı dedik suratını görmeliydiniz babamın yanında azarlamaya çalıştı beni sonra demesin mi cahil daha çok genç diye bana. Babam da sağolsun güzelce verdi ağzının payını. Şimdi babamdan çok çekinir iyi de oldu

Canım biz de öyle eve giderdik varsa bir bulgur pilavı bir yoğurt çorbası. Onun dışında makinaya çamaşır atılacak aaaa deterjan kalmamış aaaaa şeker kalmamış babana söylemiştim almamış diyo ama kayınbabamın haberi bile yok. Ben kahve makinası alcam dedim diye gitti eşime kahve makinası aldırdı kendine ki hayatta kahve içmeyen bi kadın ilginç gerçekten.

bireylulmasali canım ben böyle durumlarda çözümü şunda buluyorum, sen de acımayacaksın alacaksın, senin yiyemediğin parayı kimse yemesin. Yoksa kimseye yok bu kadar basit.
Sadece eş çalışıp eve para getiriyor diye idare hakkı tek kendide olamaz.
Kadın fiili olarak çalışıp somut bir para getirmiyor olsa bile evinin idaresini bilerek tutumlu olarak da o eve katkı sağlar.

Sen düşünerek harcamasan o maaş artmayacak, ama bazı erkekler bunu görmez, ee paramız yetiyor işte ne var alalım der ödeyelim der. E be adam ben idare etmesem o maaş nasıl yetecek bir de onu düşün

Aynen öyle acıma al. Ben yiyemiyorum siz yiyin demiyorum ben artık. Öncelerde sessiz kalırdım içime atar üzülürdüm. Kimseye de bişe anlatılmıyor bu konularda ama artık yokkkk yüzüne söylüyorum eşimin direk. Ha benden habersiz bişe mi yaptı asla hakkımı helal etmiyorum bu kadar basit

Canim bizde hem ev kredisi hem de kayin validemin kirasi ve aidatini oduyoruz dusunebiliyor musun hani allah korusun esini kaybetse ya da bosanmis olsa hak verecegim. Bende zaman zaman bu konuda cok geriliyorum haklisin ne diyim
Aynen bak yani ayrılmış olur ne bilim eşi vefat etmiş olur yine anlar insan bi şekilde. Ama işte çoğu kaynana evlatlarını düşünmüyor bence bi yuva kurduklarını kabullenmekte zorlanıyorlar. Hep bana hep bana diyorlar

Yemin ederim kaynanalarımız birebir aynı
Bulgur pilavı, üşenmemiş almışsa bir tavuk tüm yaz bunları yerdik orda kaldığımız dönemler.
Sonra bulaşık makinası başlatılacak aa tablet kalmamış, markete su almaya gideriz arkamızdan kırk kere arar deterjan yok tereyağ yok çamaşır sepeti yok vs biz 500 lira harcar çıkarız.
Bir de evde olan şeyleri saklar, bize tekrar tekrar aldırır.
Bir gün eşime dedim bak annen stok yapıyor bunların hepsi evde var, eşim de yok annem öyle yapmaz dedi. Sen misin bunu diyen, bunlar hep birlikte bir yere gitti, ben de karnım ağrıyor dedim yattım evde, sonra kaynanamın sakladığı deterjanları buldum, tam dört şişe en büyük boy fairy, hepsinin fotoğrafını çektim eşime gönderdim.
Daha da almadık ondan sonra

Kardes biraz uyanikmis ama sen ondan daha uyanik ol once esin sana bebege yetsin kaliyorsa oyle iyi maasli kardesine baksin. Hic kavga gurultu cikarma ama bebekten ve kendinden de asla kisma.

Ay bu kadar olur yaa valla bunlar ruh ikizi bence
Bizim düğün eşimin memleketinde onların adetine göre iki gün dört öğün yemekli oldu, eşim de düğün yemeği için et tavuk falan aldı dondurucuya koydu, bir baktık kaynanam etleri tavukları gizli gizli kendi dolabına koyuyor, eşim çok kızdı, kaynanam da diyor ki ee bunlar çok gelir zaten.
Sanki istese eşim almayacak, kadın gizli gizli yürütüyor resmen.

Bize gönderilen takıları bile aldı sakladı hiç söylemedi, asla helal etmiyorum

Bizim durumlar biraz karisik kayin validem de cok mahcup aslinda olanlardan ama kendi evi var sehir disinda butun akrabalari orada o istanbulda kalmayi tercih ediyor. Esimin babasi yurt disinda ticaret yapip yapip her ne yapiyorsa batiriyor ben 4 yildir taniyorum bir suru is degistirdi. Simdi dolar artti mesela satip her seyi gelse turkiyede aylik faize koysa 25 bin oluyormus. Yani yapmiyor boyle suan pandemi var gidemedigi batan isletmesini ayakta tutmaya calisiyor. Bizde bir yerde dur dicez, ben belli ediyorum da kayin valideme bebek olunca biz nasil yapicaz masraflar articak vs diyorum konu arasinda hic sessiz kalmiyorum ama idare edebilicegimiz yere kadar etmeye calisiyoruz suan

Benim felsefem belli bu konuda, ben yemiyorsam kimse yiyemez.
Biz yazları bu konulardan çok tartışırdık önceden, Hizanda olduğumuz üç sene yaz tatilllerini mecbur biraz kaynanamda biraz annemlerdr kalarak geçirirdik, kaynanamda borcun dibine gireriz, annemlerr gidince ağda paramı bile babam verir aman kızım sizin borcunuz var der. Ben de baktım ailem destekledikçe kaynanam yiyor, ailemin verdiği paraları biriktirip altın yaptım sakladım.

Bir sene eşimle fena kavga ettik, bana dedi sen kendi ailene git ben kendi aileme gideyim okullar açılana kadar, tamam dedim arabayı kredi kartını maaş kartını bana ver nereye gidiyorsan git.
Ben bir sene hiçbir yer görmeden Hizanda kalayım, yaz tatili gelince de benim binemediğim arabaya onlar binip gezsin yok öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…