2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet ben izlemistim o konusmasini. Inanilmaz bisey valla. Belki de o zaman insanin ici daha rahat ediyodur. Bizim gibi paranoya yapmiyolardir

sağlık sistemi olarak biz mi çok şımarığız, onlar mı geride kalmış hiç emin değilim :) ya da ikisi de değil bilmiyorum..

heralde sadece ikili test vs. gibi detaylı taramalarda görüyorsun, onun dışında görmüyorsun?

Ablam ikinci hamileliğinde sadece üç kez ultrasona girmiş hem de 4 sene önce Biz nasıl kardeşiz diye sorguladım

Yok ya ayni regl zAmanida boyle agriyodu smdide boyle hatta mor mor damarlar ckti tarip garip kirmiziliklar cildimde asiri hassastir ve catlaga cok meyillidir smdiden çatladim valla dogumdan snra harita gibi olcam.herhalde
Lierac marka losyonu baya methediyorlar, ben almadım ama bir bak istersen sen de.

Uzun zamandır girmiyorum kızlar. Size sürecimden bahsetmek istiyorum. 11. haftada yapılan ultrasonda ense kalınlığı 2.6 mm çıktı. Ertesi gün başka bir doktora gittiğimde 3.6mm ölçtü. 11+6da ise 3.8 mm ölçüldü. Yani devamlı artan bir ense kalınlığına sahip ayrıca burun kemiği küçüklüğü, barsak ekojenitesi artışı gibi ek patolojilere da sahip. İkili test sonucum da yüksek riskli geldi. Geçen hafta Nifty vermiştim ama sonucunu beklemeye gerek duymadan dün cvs alındı. Şu an tam 12. haftadayım ve fetusun down olduğundan %100 emin gibiyiz. Sadece yasal sonlandırma için cvs sonucunu beklememiz gerekiyor 2 hafta sonra çıkar dendi. Gayet iyiyim kabullendim durumu şu anda tek istediğim herşeyin bir an evvel belli olması ve sürecin bitmesi.

Ablam ikinci hamileliğinde sadece üç kez ultrasona girmiş hem de 4 sene önce Biz nasıl kardeşiz diye sorguladım
İlkinde kaç kez girmiş onu sor ikinci gebeliklerde anneler daha sakin oluyor sanırım.

Çok üzüldüm canım, ne diyeceğimi bilemiyorum. cvs dediğin amniyosentez mi oluyor? O kesin sonuç veriyormuş galiba. Bir umut olumlu çıkma ihitmali var mıdır?

İlkinde kaç kez girmiş onu sor ikinci gebeliklerde anneler daha sakin oluyor sanırım.
Yo aksine ilk gebeliğinde de sakinmiş 6.ayında açılması ve kanaması olmuş ilk üç ay düşük riski varmış bana daha yeni anlattı bunları hiç mi korkmadın diyorum yo kafama bile takmadım moral çok önemli diyor

Bu durumda ne denir bilmiyorum çok üzgünüm

Ya ben de sakinim öyle sürekli gideyim yerimde duramıyorum durumum yok ama 3 defa da çok az geldi Yaşı küçüktü muhtemelen benden o zamanlar, küçükken daha gamsız oluyor insan.

Insallah bir mucize olur amniyosentez sonucunda eger beklenilen gibiyse de tek diyebildigim siz iyi olun, saglikli olun yeter ki.

Çok üzüldüm canım, ne diyeceğimi bilemiyorum. cvs dediğin amniyosentez mi oluyor? O kesin sonuç veriyormuş galiba. Bir umut olumlu çıkma ihitmali var mıdır?
Amniyosentez 16 haftadan önce yapılmıyor. Cvs karına iğneyle girip plasentadan parça aldıkları bir işlem. Bu daha küçük haftalarda yapılabiliyor. Bu da kesin sonuç veriyor. Hayır olumlu çıkma ihtimali yok gibi açıkcası çıkmasını da istemiyorum. Çünkü bu özelliklere sahip bir fetus down olmasa bile ya çok ağır kalp hastalıklarına ya da ciddi bedensel anomalilere sahip olarak doğacak. Down çıkarsa en azından elimde tanıyla gebeliği sonlandırabilirim. Ama çıkmazsa sürekli içimde bir huzursuzlukla acaba nesi çıkacak diye 9 ayımı geçirmek istemiyorum. Bir sağlıkçı olarak duygusal düşünmek istemiyorum mantıksal bakıyorum artık.

Ç
Çok çok üzgünüm canım ne diyeceğimi bilemedim Allah gönlünü ferahlatsın

çok çok üzgünüm, keşke sarılabilsem şu an sana

Haklısın. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ben de sağlık sorunlarıyla dünyaya gelmesini tercih etmezdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…