- 28 Ağustos 2020
- 8.848
- 39.714
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #14.501
Soracağım mutlaka. Teşekkürler.Multivitamin iyi beslenen kusmasi olmayan anne adaylarina verilmesi sacma ben 2 gebeligimde de vermedi dr lar .bi arkadas demis kan ilaci kullaniyoruz gereksiz gibi geliyor diye aynen oyle .yiyeceklerden almak ve her vitamini alirken neyin icinde ne var onu bilerek tuketmek daha saglikli geliyor bana multivitamin kullanmak degil.ben demur kullanmaya basladim evet onun icinde folik asit var multivitaminlerin icinde oldugunu birkac arkadas daha yazmis dr a sorun cnm sikinti olmasin
Ayni kanidayim arkadasim.dr bana balik yagi bile kullanma saglikli bulmuyorum dedi peritenalog yapay sonucta dogali varken ne bilim.Ya bu vitaminler gerçekten gerekli mi bilmiyorum ya sonuçta ilaç ne bilim kan ilacı kullanıyorum zaten ama bunlar bana nedense gereksiz geliyor
Bende 41.haftada dogurdum cok catladim ama markasi aklimda degil bayagi param Gitti o kremlereBenim 40.haftaya kadar hiç çatlağım olmadı ama kızım bir türlü doğmak bilmeyince son hafta çatladım, çok kötü değil ama çatlaklar belli oluyor.
Şimdi arası da yakın da acaba bunda o çatlak izi olan yerler daha mı fena olacak
Oh iyi bakildiysa sorun olmadigi belirlenmstir ama tabi ara ara baklmasi onemli cnm yok ya benm hic akimtim olmadi deli gibi de su iciyorum ama yinede enfeksiyon cikiyo garipCok tesekkur ederimm temmuzda aclik sekerime de bakilmisti sonra kalp atisini duyunca tekrar bakmislardi ama evet yukselmiste olabilir. Ben cuma gidince bir soyliyim doktorumacok gecmis olsun enfeksiyon icinde, sen mi soylemistin akintim sari filan diye yoksa testlerde mi cikmisti
Canim ben gunde 5 mg aliyorum sen dusun :) cogu iyi degil ama bendede bi gen heterozigot emilim olmuyo diye verdiler ama evet folik aaitle.otizk arasında iliski var bu bi gercek fakat doktor 17. Haftaya kdr al dedigi icin alicam senin mglar cok abarti degil ama yinede doktoruna endiselerini anlat cnmBen de bugün başladım demire. Açıkçası aklıma bile gelmemişti demir hapında da folik asit olacağı. Bilsem sorardım doktora. 0,4 mg multivitaminde, 0,35 mg da demir hapında var. Günlük 0,75mg biraz gözümü korkuttu.
Nasip tabi herşeyAllah gönlüne göre versin kuzum hayirlsyla sağlıklı olsunlar insallah bizimki öyle bı tahmin Allah bilir
Oh iyi bakildiysa sorun olmadigi belirlenmstir ama tabi ara ara baklmasi onemli cnm yok ya benm hic akimtim olmadi deli gibi de su iciyorum ama yinede enfeksiyon cikiyo garip
Nasıldı??? Ben de eğilince kasıklarımda bi şey sıkıştırıyor. Bebişim galibaKızlar emin olmamakla beraber sanıyorum ki bebişimin hareketini hissettim
Yakinmisin kv dene cnm hele ki anneden uzaksa bu surec daha da can sikiciya benim eşimin ailesi de her şeye fazla meraklı, çocuğumu benden çok sahipleniyorlar, sinir oluyorum
daha ben hiçbir şey almamışken kv gitmiş bi sürü şey almış, daha da alıcam dedi, ben de dedim ki tatlı tatlı "annecim ben de çocuğuma kendi zevkime göre bişeyler almak istiyorum, sen daha fazla masraf yapma"..
işte şöyle büyütürüz, böyle bakarız, hep birlikte büyütürüz falan diyip duruyorlar, onlar bu cümleleri kurdukça bana daral geliyor.
Hissedersin canım yaa bu hissedemezsin diyen ezberci doktorlara ayar oluyorum. Resmen rahim kasılması hissediliyor yani. Ozellikle ikincilerde neyin ne olduğunu da biliyorsun. Hayırlı olsunKızlar emin olmamakla beraber sanıyorum ki bebişimin hareketini hissettim
Şu an kvde de uzak annem de uzak, görümceler yakın sadeceYakinmisin kv dene cnm hele ki anneden uzaksa bu surec daha da can sikici
O da yeter diosun heŞu an kvde de uzak annem de uzak, görümceler yakın sadece
Ben 2 firmayla görüştüm 2si de 2500 TL dedi. Biri grovo, biri eurofins. Sonra gittiğim hastanenin çalıştığı firmaya yaptırdım. O da genoks fiyatı yine 2500 TL. Genoksta daha fazla şeye bakılıyor ama doğruluk oranı olarak en yüksek tabi daha bilindik olanlar yani bütün firmaların baktığı. Onun dışında 70 kadar genetik bozukluğa bakılıyor. Hepsinin sistemi aynı dedi doktor yani hangisinde yaptırsak da çıkacak sonuç aynı olacak.Kizlar birde doktor ikiliden once nifty testi onerdi yaptiranlar ne kadara ve hangi laboratuvarda yaptirdi birde bunun dengi ve farkli testler var mi veya daha cok hastaliga.bakan acikcasi yaptirma taraftari hic değildim ama bunu yaptitinca ikili uclu dortlude.olmuyomus bi kafam karisti
Hamile kaldigin aksam soylemeliymissin cnm Benim gec kalmisinBenim kayinvalideme 6+3 kalp atisini duyunca soyledik ona ragmen kadin bize alinmis kendi annemi arayip kirildim benden sakladilar diye ya valla seninkiler bise demezse iyiymiş o zman
Bende cok sivilcelendim neden acabaHaha bende hayatimin en cirkin donemini yasiyorumsuratimda baya sivilceler filan cikti, annemde beni her gordugunde cok hamur isi yeme tamam mi kizim bebege yaramiyor sen kilo alirsin uzulursun sonra filan diyor
Benim de annem bi güzelleştin sen diyor ama geçen gün bir arkadaşımla buluştum. hamile olduğumu bilen sayılı insanlardan kendisi, yüzüme baktı baktı bence bu kız olacak güzelliğin gitmiş dediBugün annem diyor ki yine yüzün gözün ay gibi açıldı bu da mı erkek bilmem
Çok heyecanlıyım. Erkek olursa oğlum için çok sevinirim kız olursa kendimiz için çok sevinirimiki hafta sonra gidicem inşallah belli olsun diye. Oğlumu 11. Hafta da söylemişti doktorum çünkü
Ben grovoya 3100 lira odeme yaptim. sadece anoploidiler bakildi mikrodelesyon paneli de yok. Doktor gerek gorurse ekstra oluyor dedi gorevli. Arada bu kadar fark olmasina sasirdim acikcasi. Yaptiracak arkadaslar lutfen dikkat etsinler fiyat farkina.Ben 2 firmayla görüştüm 2si de 2500 TL dedi. Biri grovo, biri eurofins. Sonra gittiğim hastanenin çalıştığı firmaya yaptırdım. O da genoks fiyatı yine 2500 TL. Genoksta daha fazla şeye bakılıyor ama doğruluk oranı olarak en yüksek tabi daha bilindik olanlar yani bütün firmaların baktığı. Onun dışında 70 kadar genetik bozukluğa bakılıyor. Hepsinin sistemi aynı dedi doktor yani hangisinde yaptırsak da çıkacak sonuç aynı olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?