• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim de annem bi güzelleştin sen diyor ama geçen gün bir arkadaşımla buluştum. hamile olduğumu bilen sayılı insanlardan kendisi, yüzüme baktı baktı bence bu kız olacak güzelliğin gitmiş dedi 😂 kız olma ihtimalinden dolayı sevindim ama öyle pat diye de söylenir mi 🙈
Ahaha eminim kendi henüz hamile kalmamış bir arkadasindir empati yapamamış hiç takılma 😀😀

Çatlak kremleri konuşulmuş. Ben de biraz araştırdım, badem yağı aloe veranın çatlakları önlediği, zeytinyağının önlemediği bulunmuş çalışmalarda,
şuan gebe olan bir dermatolog var instada badem yağı ve hindistan c. yağı içeren balmoil’in yağ banyosunu kullanıyormuş. Ben de onu alacağım. Şuan hindistan cevizi yağı sürmeye başladım 2-3 günde bir. İlerde de Yağ banyosu ve lierac ı dönüşümlü kullanırım. Hem lieraca bütçe dayanmaz hem de içeriği çok temiz değilmiş sanırım maruziyeti azaltmış olurum diye düşündüm.

Ayni kanidayim arkadasim.dr bana balik yagi bile kullanma saglikli bulmuyorum dedi peritenalog yapay sonucta dogali varken ne bilim.
Doktorun bana söylediği şuydu olabildiğince doğal besle, haftada bir balık tüket. Bunun dışında birşey demedi hani zaten her gittiğimizde kan veriyoruz oradan değerleri görüyorlar, yani eksik olmayan birşey yüklemek hele gebeyken bana da biraz kötü geliyor. Ben gebelikte ilaç kullanılmaz diye bilirken bi bakıyorum en çok gebelikte ilaç kullanılıyor. Tabi herkesin görüşü farklı saygı duymak lazım. Ama bir risk bir sorun yoksa bence mümkün olduğunca ilaçsız diyorum 😉🌸

Bende cok sivilcelendim neden acaba🙄kizimda cok guzellesmistim herkes ayni seyi derdi de bunda bi degisik oldum😜

Normalde kizda cirkinlesilmez mi hatta guzelligi kizi aldi filan gibi bir sey derler 😁 maske takmaktan mi sivilcelendim diye dusunmustum ama maskenin disinda kalan yerlerde de sivilceler var 😁

Kizlar birde doktor ikiliden once nifty testi onerdi yaptiranlar ne kadara ve hangi laboratuvarda yaptirdi birde bunun dengi ve farkli testler var mi veya daha cok hastaliga.bakan acikcasi yaptirma taraftari hic değildim ama bunu yaptitinca ikili uclu dortlude.olmuyomus bi kafam karisti
Ben ikiliyle genetik testi aynı zamanda yaptırdım canım, doktor ikiliyi çok anlamlı bulmadığını herşeyin ihtimal olduğunu söyledi. Bize nipt tavsiye etti yaptıralım dedik biz de yaptırdık. Fotoda üstte 3 çeşit test var biz en kapsamlısını yaptıralım dedik arada az bi fiyat farkı vardı çünkü. Extended olanı fotodaki tüm kromozomlara bakıyomuş. Şimdi sonuç bekliyoruz inşallah herşey yolundadır hepimiz için 🙏🏻 3500 ₺ ye yaptırdık Denge laboratuvarına verdik kanı, güney koreye gönderiliyomuş kan. 10-15 güne sonuç geliyormuş.

Eklentiler

• B402CD5D-9C7D-481A-8A49-4FB63CC12DE9.webp
    B402CD5D-9C7D-481A-8A49-4FB63CC12DE9.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 81
Merhabalar geçen hafta ikili testimi yaptırdım. Perinatolog ultrasonda her şeyin çok güzel olduğu söyledi. Ense kalınlığı, burun kemiği vs. Ama doktorum kan testinin riskli çıktığını ve nipt yaptırmamı önerdi. Tüp bebekle hamile kaldım ve embriyoma pgt yapılmıştı. Benzer durumu yaşayan var mı? Nipt yaptıran arkadaşlar risk durumunuz kaçtı? Nipt için hangi şirketi tercih ettiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Kombine risk. 1:676
İkili test. 1:204
Yaş risk. 1:810
Üstte yazdım cnm

Dün kaynanama insta dan bunu yollamistim hiç bişey yazmadan bana kalp ve gul göndermişti 😀😀şimdi aradı renkler aynı böyle mi olacak diye 😀
Ebet dedim aynı böyle olcak en sevdiğim kaynanam bunu sen oruceksen anneme başka bişi kitleyim o zaman 😀😀 epey güldük. Oglusuma milyonlarca ördüler sağ olsunlar bu evlatcigim da eksik kalmasın 😀😀

Eklentiler

• Screenshot_2020-11-04-22-21-25-979_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2020-11-04-22-21-25-979_com.instagram.android.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 85
Ben grovoya 3100 lira odeme yaptim. sadece anoploidiler bakildi mikrodelesyon paneli de yok. Doktor gerek gorurse ekstra oluyor dedi gorevli. Arada bu kadar fark olmasina sasirdim acikcasi. Yaptiracak arkadaslar lutfen dikkat etsinler fiyat farkina.
Evet fark çok fazla. Eşim görüşmüştü ilk önce 2500 tlymiş deyince emin misin demiştim. Çünkü burda sürekli farklı fiyatlar konuşuluyor. Bence bu yaşanılan yere göre bile değişebilen bi fiyat. İstanbul gibi büyük şehirlerde daha yüksek fiyat çıkarıyorlar sanırım 🙄

Normalde kizda cirkinlesilmez mi hatta guzelligi kizi aldi filan gibi bir sey derler 😁 maske takmaktan mi sivilcelendim diye dusunmustum ama maskenin disinda kalan yerlerde de sivilceler var 😁
Kızımda hiç bir şey yoktu cildim de hatta güzelleştin oğlun olacak galiba derlerdi 😄 bu defa çenemde çok sivilce çıkıyor ve ben de maskeden şüpheleniyorum.

Ya beni yolda cevirip oglan bu hayirli olsun dersleri son ay bir sivri karin bir sivri oyle boyle degil.yuzume nur inmisti resmen guzellikten😂ama kiz cikti iste tum belirtiler erkekti.ama iyiki kizim olmus 🥰

Kızımda hiç bir şey yoktu cildim de hatta güzelleştin oğlun olacak galiba derlerdi 😄 bu defa çenemde çok sivilce çıkıyor ve ben de maskeden şüpheleniyorum.
Muhtemelen maskeden. Benim de sadece çene ve yanak kısmında çıkıyor çünkü. Eşim güzelleştin diyor hatta.

Ben grovoya 3100 lira odeme yaptim. sadece anoploidiler bakildi mikrodelesyon paneli de yok. Doktor gerek gorurse ekstra oluyor dedi gorevli. Arada bu kadar fark olmasina sasirdim acikcasi. Yaptiracak arkadaslar lutfen dikkat etsinler fiyat farkina.
Bizimki de grovo’nun nice testi imiş grovonun sitesinden baktım da.

Doktorun bana söylediği şuydu olabildiğince doğal besle, haftada bir balık tüket. Bunun dışında birşey demedi hani zaten her gittiğimizde kan veriyoruz oradan değerleri görüyorlar, yani eksik olmayan birşey yüklemek hele gebeyken bana da biraz kötü geliyor. Ben gebelikte ilaç kullanılmaz diye bilirken bi bakıyorum en çok gebelikte ilaç kullanılıyor. Tabi herkesin görüşü farklı saygı duymak lazım. Ama bir risk bir sorun yoksa bence mümkün olduğunca ilaçsız diyorum 😉🌸
Kesinlikle haklisin cnm👏👏

Evet fark çok fazla. Eşim görüşmüştü ilk önce 2500 tlymiş deyince emin misin demiştim. Çünkü burda sürekli farklı fiyatlar konuşuluyor. Bence bu yaşanılan yere göre bile değişebilen bi fiyat. İstanbul gibi büyük şehirlerde daha yüksek fiyat çıkarıyorlar sanırım 🙄
Simdi sonucuma tekrar baktim mermito nun paylastigi NICE test olarak geciyor. Yer Ankara doktorum da burdaki bir perinatoloji profu. Bilgileri paylasiyorim ki yaptiracak arkadaslar hesaba katsin. Olayi biraz donanimhaberdeki sifir arac alanlar/fiyat teklifi alanlar topigi gibi yaptim ama🙈

Kesinlikle maskede etkiliyor butun gun havasiz kaliyor cene kismi ozellikle. Bende alnimda yanagimda cenemde her yerde var 😁

Back
X