• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Multivitamin iyi beslenen kusmasi olmayan anne adaylarina verilmesi sacma ben 2 gebeligimde de vermedi dr lar .bi arkadas demis kan ilaci kullaniyoruz gereksiz gibi geliyor diye aynen oyle .yiyeceklerden almak ve her vitamini alirken neyin icinde ne var onu bilerek tuketmek daha saglikli geliyor bana multivitamin kullanmak degil.ben demur kullanmaya basladim evet onun icinde folik asit var multivitaminlerin icinde oldugunu birkac arkadas daha yazmis dr a sorun cnm sikinti olmasin
Soracağım mutlaka. Teşekkürler. 😊

Benim 40.haftaya kadar hiç çatlağım olmadı ama kızım bir türlü doğmak bilmeyince son hafta çatladım, çok kötü değil ama çatlaklar belli oluyor.
Şimdi arası da yakın da acaba bunda o çatlak izi olan yerler daha mı fena olacak 😰
Bende 41.haftada dogurdum cok catladim ama markasi aklimda degil bayagi param Gitti o kremlere😬off son ay cok zor geciyor.🤔ama degdi gercekten bisiy kalmadi dogumdan sonra.bu sefer z.yagi b.yagi deneyecegim bakalim ne olacak😉.

Ben bio-oil kullanıyorum şu an. Duştan duşa ama. Hindistan cevizi yağı sürdüm bir kez de. Zeytinyağı mantıklı, arada ondan da sürerim.

Cok tesekkur ederimm temmuzda aclik sekerime de bakilmisti sonra kalp atisini duyunca tekrar bakmislardi ama evet yukselmiste olabilir. Ben cuma gidince bir soyliyim doktoruma 🙏 cok gecmis olsun enfeksiyon icinde, sen mi soylemistin akintim sari filan diye yoksa testlerde mi cikmisti
Oh iyi bakildiysa sorun olmadigi belirlenmstir ama tabi ara ara baklmasi onemli cnm yok ya benm hic akimtim olmadi deli gibi de su iciyorum ama yinede enfeksiyon cikiyo garip

Ben de bugün başladım demire. Açıkçası aklıma bile gelmemişti demir hapında da folik asit olacağı. Bilsem sorardım doktora. 0,4 mg multivitaminde, 0,35 mg da demir hapında var. Günlük 0,75mg biraz gözümü korkuttu.
Canim ben gunde 5 mg aliyorum sen dusun :) cogu iyi degil ama bendede bi gen heterozigot emilim olmuyo diye verdiler ama evet folik aaitle.otizk arasında iliski var bu bi gercek fakat doktor 17. Haftaya kdr al dedigi icin alicam senin mglar cok abarti degil ama yinede doktoruna endiselerini anlat cnm

Oh iyi bakildiysa sorun olmadigi belirlenmstir ama tabi ara ara baklmasi onemli cnm yok ya benm hic akimtim olmadi deli gibi de su iciyorum ama yinede enfeksiyon cikiyo garip

Bende eylulde idrar tahlili yaptirmistim her sey cok iyiydi ama bazen sari akintim da oluyor bende suya biraz daha agirlik veriyim 😊

ya benim eşimin ailesi de her şeye fazla meraklı, çocuğumu benden çok sahipleniyorlar, sinir oluyorum :bicak:
daha ben hiçbir şey almamışken kv gitmiş bi sürü şey almış, daha da alıcam dedi, ben de dedim ki tatlı tatlı "annecim ben de çocuğuma kendi zevkime göre bişeyler almak istiyorum, sen daha fazla masraf yapma"..

işte şöyle büyütürüz, böyle bakarız, hep birlikte büyütürüz falan diyip duruyorlar, onlar bu cümleleri kurdukça bana daral geliyor.
Yakinmisin kv dene cnm hele ki anneden uzaksa bu surec daha da can sikici😉

Kizlar birde doktor ikiliden once nifty testi onerdi yaptiranlar ne kadara ve hangi laboratuvarda yaptirdi birde bunun dengi ve farkli testler var mi veya daha cok hastaliga.bakan acikcasi yaptirma taraftari hic değildim ama bunu yaptitinca ikili uclu dortlude.olmuyomus bi kafam karisti
Ben 2 firmayla görüştüm 2si de 2500 TL dedi. Biri grovo, biri eurofins. Sonra gittiğim hastanenin çalıştığı firmaya yaptırdım. O da genoks fiyatı yine 2500 TL. Genoksta daha fazla şeye bakılıyor ama doğruluk oranı olarak en yüksek tabi daha bilindik olanlar yani bütün firmaların baktığı. Onun dışında 70 kadar genetik bozukluğa bakılıyor. Hepsinin sistemi aynı dedi doktor yani hangisinde yaptırsak da çıkacak sonuç aynı olacak.

Haha bende hayatimin en cirkin donemini yasiyorum 😁 suratimda baya sivilceler filan cikti, annemde beni her gordugunde cok hamur isi yeme tamam mi kizim bebege yaramiyor sen kilo alirsin uzulursun sonra filan diyor 😔
Bende cok sivilcelendim neden acaba🙄kizimda cok guzellesmistim herkes ayni seyi derdi de bunda bi degisik oldum😜

Bugün annem diyor ki yine yüzün gözün ay gibi açıldı bu da mı erkek bilmem 😀😀
Çok heyecanlıyım. Erkek olursa oğlum için çok sevinirim kız olursa kendimiz için çok sevinirim 😀 iki hafta sonra gidicem inşallah belli olsun diye. Oğlumu 11. Hafta da söylemişti doktorum çünkü 😀
Benim de annem bi güzelleştin sen diyor ama geçen gün bir arkadaşımla buluştum. hamile olduğumu bilen sayılı insanlardan kendisi, yüzüme baktı baktı bence bu kız olacak güzelliğin gitmiş dedi 😂 kız olma ihtimalinden dolayı sevindim ama öyle pat diye de söylenir mi 🙈

Ben 2 firmayla görüştüm 2si de 2500 TL dedi. Biri grovo, biri eurofins. Sonra gittiğim hastanenin çalıştığı firmaya yaptırdım. O da genoks fiyatı yine 2500 TL. Genoksta daha fazla şeye bakılıyor ama doğruluk oranı olarak en yüksek tabi daha bilindik olanlar yani bütün firmaların baktığı. Onun dışında 70 kadar genetik bozukluğa bakılıyor. Hepsinin sistemi aynı dedi doktor yani hangisinde yaptırsak da çıkacak sonuç aynı olacak.
Ben grovoya 3100 lira odeme yaptim. sadece anoploidiler bakildi mikrodelesyon paneli de yok. Doktor gerek gorurse ekstra oluyor dedi gorevli. Arada bu kadar fark olmasina sasirdim acikcasi. Yaptiracak arkadaslar lutfen dikkat etsinler fiyat farkina.

Back
X