- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #15.581
Yapılan genetik teste göre kullnmam gerektiğini iletti iğne gerekli değil ama için raht etsn kullanlm dediPeki sana doktorun neden doğuma kadar folik asit kullanman gerektiğini anlattı mı bana pek bişe söylemedi kullanacaksın başka vitamin falan almayacaksın dedi korktum ni e böyle dedi diye çünkü normalde herkeste 12. Haftada kesiyorlardı yılık asidi
Kizlar bugun seker yuklemesi baktirmistim yazdim ama.bilgisi olan yoktu cevap gelmemis az once.doktorumla konustum gebelik sekeri varmis bende canim çok sıkıldı iyiki hoca bu haftadan bakmak istemis smdi seker olcme aleti alip gunde 4 kez seker olccem her aksam rapor vericem doktora ve diyetisyenle goruscem sekerle ilgili . Snrasinda gecmezse insulin canim skldi cok
Cok sagol canim ya bende saskinim benm sekerim bu zamana kdr hep cok dusuktu. Asla tatli yemem tatli olan hicbiseyi sevmem falan ama.annem de olunca gebelikte cikabiliyomus gebelik sonrası geçiyormuş umarım oyle olir bi de.bu cikti basima anlicaginiz smdide o seker olcme aletlerini arastiriyorum kimi yanlis olcuyormus falan bakalim erdeyin hayrlisi bebege zarari olmamasi icin cok dikkat edicem
Tabi bakildi onkar her zmn normaldi cnm bende cikti die herkeste cikcak diye.bisey yok endise yapma ama.elinin altinda olsun seker olcme aletin tabi . Asiri karbonhidrat almicaz un şeker biraz azaltip bol yürüyüş toparlicak insallah smdiden tabi dikkat etmekte yarar.var.bitanem umarim sende cikmazDaha once aclik tokluk bakilmis miydi bir deben aslinda doktoruma demistim basta ailede genetik seker hastaligi var diye ama o zaman 7. Haftada filandim belki o da unutmustur. Bir sonraki gittigimde mutlaka baktiricam hafta ici de o seker aletini alip olcucem bende, insallah bir sey cikmaz ben tatli da yiyorum, borek vs de
Gunde 4 kez dedi 10 gun boyunca sabah ac sabah kahvaltidan bi saat snra ogle yemeginden bi saat sonra ve aksam yemeginden bi saat sonra dedi her aksamda sonuclari yolla bana dedi. Yani bu elimizde olan bisey ilac ve insulin istemiyosam mecbur sıkı diyrt artı spor ama ben biraz arastirdim plasenta dan dolayi kaynaklaniyomus klasik seker gastaligi gibi degilmis o yuzdenBen dun sekeri soylemeyi unutmustum ya doktorumabizim ailemizde de baba tarafinda seker vardi. Bende babamdan alicam o seker olcme aletini surekli olcup kagida yazicaksin sanirim dimi. Bir ac bir tok mu olcmeliyim bir de Bu arada babami da insuline baslaticaklardi, diyetle degil de yuruyusle halletti seker sorununh. Hic uzulme iyi ki erkenden bakilmis
Gecmıs olsun . Benım agrılarım aslında cok degısık sabah bıseyım olmuyor aksama dogru cok kotu baslıyor nıyeyse bazen sabah bıle uyandıgımda basım agrıyor oluyr sonra gecıyo aksam baslıyor gerıAy geç oldu ama ben bu gebeliğimde aşırı baş ağrısı çekiyorum ama öyle böyle değil , doktorum çok zorda kalırsan 2 tane parol yada minoset içebilirsin sabah ve akşam şeklinde dedi.ama eğer ilaca rağmen 2-3 gün süren ağrı olursa ilgili cerraha görünmek gerek dedi.hergün hergün ilaç olmaz dedi.ben çok nadiren dayanamayıp günde 2 tane içtiğim oldu yoksa delirtecek ağrım oldu.
Canım benım bu ıkıncı hamılelıgım benımde ılk hamılelgımde bı tek prılam rahatlatmıstı ve dorduncu aya yakındım artık bırakayım demıstım gecmıstır dıye cunku asırı rahattım artk tek bır tıksınme kusma bıle olmuyodu doktorumda bırak dedı bırakmaz olaymısım ılk gunden kotu oldum ve haftalarca duzelmedım ılacı tekrar ıcmeme ragmen hıc bı sekılde etkı etmemıstı ıkı hafta sonra falan etkı etmıstı besıncı ayda bırKtım oyle olunca sen bılırsın ama ılacsız duramıyorsan bekle derımBende prilamla duruyorum 7.haftadan beri.
Nezamana kadar kullancam acaba.
İçmezsen kesinlikle bişey yiyemiyorum.
Öğürüp duruyorum.
İnşallah tez zamanda rahata kavuşuruz
Bence hissedilmez ya cok erken. Gaz olabilirKızlar size birşey sorucam az önce bebeğin sanki hareketini hissettim ya. Bir yerde böyle toplanır gibi bir histi çok enteresan acaba bebek mi o yaaa kayar gibi böyle toplanıp kaydı gibi çok enteresan. Bu haftalarda hissedilebilir mi
Gunde 4 kez dedi 10 gun boyunca sabah ac sabah kahvaltidan bi saat snra ogle yemeginden bi saat sonra ve aksam yemeginden bi saat sonra dedi her aksamda sonuclari yolla bana dedi. Yani bu elimizde olan bisey ilac ve insulin istemiyosam mecbur sıkı diyrt artı spor ama ben biraz arastirdim plasenta dan dolayi kaynaklaniyomus klasik seker gastaligi gibi degilmis o yuzden
Kızlar size birşey sorucam az önce bebeğin sanki hareketini hissettim ya. Bir yerde böyle toplanır gibi bir histi çok enteresan acaba bebek mi o yaaa kayar gibi böyle toplanıp kaydı gibi çok enteresan. Bu haftalarda hissedilebilir mi
O zaman hissettiğim başka birşeydi tüh sevinmiştim bendeIlk gebelikte 20 21. Haftalarda hissediliyormusikinci gebelikte filan daha erken olabilirmis ama
O zaman hissettiğim başka birşeydi tüh sevinmiştim bende
Günaydın herkeseben kilo alınca otomatik olarak yanaktan da alıyorum. Toplam iki kilo aldım ama yanaklarım hemen belli oldu. Herkes farkediyor. Doğuma kadar bayan yanak olucam sanırım
O bı yerde toplanma ya da kayma hisleri için henüz çok erken bence. Ama rahim kasılmalarını hissedebilirsin. Pıt pıt atar gibi olur.Kızlar size birşey sorucam az önce bebeğin sanki hareketini hissettim ya. Bir yerde böyle toplanır gibi bir histi çok enteresan acaba bebek mi o yaaa kayar gibi böyle toplanıp kaydı gibi çok enteresan. Bu haftalarda hissedilebilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?