2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Buzlukta 3 ay dolap içinde 3 gün dolap kapağında 3 saat ömrü var sağılmış sütün, bir kaba sıcak bi su koyup biberonu koyar içine ısıtırsın. 6 ayı geçmiş olmasa bile biberon çok önerilmesede mecbur kalırsan kullanacaksın napılabilir ki Kaynar olmasına gerek yok ılık olması yeterli. İlk annelik deneyimim ama bu bilgilerde yenidoğan yoğun bakım sekreteri olmamın getirileri

Ben sağılmış sütü dondurmadım, süt arttırmak amaçlı sağıyordum pompanın kendi biberonunda saklayıp ısıtma işlemini yapıyordum ama bebeğime hiç biberon vermedim çünkü zaten emme sıkıntısı vardı biberon versem kesin emmeyi bırakırdı biberona alternatif çok yöntem var, eğer çalışan anne değilseniz biberon pek önermek uzun vadede meme reddi yapma ihtimali yüksek. Alternatif olarak kaşıkla, enjektörle, kapla, eds yöntimi, parmakla besleme (finger feeding) ve kaşık biberon kullanabilirsiniz. Ben kızım 4 aylık olana kadar dönüşümlü enjektör, kaşık ve eds kullandım 4.aydan sonra da alıştırma bardağı kullanılabiliyor alıştırma bardakları da meme reddi yapmıyor (bakınız Facebook emzirme akademisi ). Ayyy aylarca bu konularla uğraştım da görünce yazayım dedim duramadım inşallah bebeklerimiz bol bol emer hiç uğraştırmaz bizi S SarI NisaN

İyi günler ben yeni üye oldum.. 12 haftalık hamileyim cinsiyeti henüz belli değil .. 35 yaş üstü olduğum için nifty testi önerdi doktorum yapan varmı.. İkili tarama yı bu hafta yapacağız.. Nifty de aklımızda, 3lü tarama risk yuksek ihtimalle çıkacak nerede yaptıralım karar veremedik sonuçta tanı testi değil ama ayrıntılı yatana, testi ankara da genoks genetik merkezine yaptıran varmı..

Tam da buna bakıyordum

Çok sağol ya tatlım, ben çalışıyorum ama doğunca 2 sene ücretsiz izin alacağım, planım öyle ama, dilerim o izinler de kapanmaz, onun için ben de kullanırsam süt artsın diye kullanırım herhalde, ya da en başında süt gelsin diye, çünkü normal doğum düşünmüyorum, sezaryende skntı oluyormuş sanırsam bu sürit gelme işleri ya

Yani direkt cezveye döküp cızırdatmak şeklinde değil mi?
Ya bu bebek sütü emip emip ondan sonra kalan kısmın çok sağlıklı olması da garip geldi aslında bana, sen kesin biliyorsundur sirkencubin bu işi

Bir de şuana kadar kaç kilo aldınız? Ben 700 gram almışım hedefim ilk 4 ay hiç kilo almamaktı, daha ilk doğumdan kalan fazlalıklarım var
Ben başından beri 2.5 kilo almışım, pişman değilim , 11-12 ile bitiririm diyorum ama aizin böyle korktuğunuzu görünce gerçekçi bir hedef değil heehalde benimki diyorum, şimdi 15+1 im, bakalım nasıl olacak

S SarI NisaN canım kesin biliyorsundur hatta konuşmuşsunuzdur ama diret bu iş için olan biberon ısıtıcılar çok kolaylaştırmaz mı hayatı?
Hatta hem ısıtan / hem biberonu sterilize eden hem de yıkadığını kurutan modeller var, benim arkadaşlarım resmen hayat kalitemiz değişti diyor onunla :)

Yooo, bilmiyorum, inanılmaz da açım bilgiye bu konularda canım ya, bak şuan öğrendim ve hemen araştıracağım, ben çok şeyi ilk burada duyuyorum , öyle bir şey varsa hemen alırım tabii, o zaman süt sağma nalzemelerini alırken bunu da almak lazım, çok sağol canım

aaaaa kesin baaak, bi milyon tane markanın var chicco'nun var philips avent'in var - benim anlattığım alet için "mamajoo 5 işlevli" yazarsan google'a çıkıyor :)

ben de kullanan arkadaşlarımdan öğrenmiştim, özellikle çalışıyorsan ya da her seferinde sağ, sakla, ısıt, içir, sterilize et, kurut vs. döngüsünü kısaltmak istiyorsan aşırı mantıklı bi yatırım bence. sadece biraz büyük bi alet gibi ama ileride ek gıdaya geçtiğinde mama bile ısıtıyor :)

Gunaydinn
Bugun tsh icin kan vermeye saglik ocagina gittim. Hemsire adimi biliyordu ya sok oldum o kadar kisi icinde cok ilgiliydi ve gebe oldugum icin hic sira beklemeden ilk beni aldilar cok hosuma gitti sadece tsh dedim ama idrar tahliline kadar aldilar idrar enfeksiyonu var mi yok mu diye merak ediyordum iyi de oldu aslinda. Saglik ocagi cok iyiymis ya

günaydın kızlar, ne ara süt sağmaya biberon ısıtmaya geçtiniz yahu

ben doğumdan sonra çalışma hayatına hızlı dönmek zorunda kalacağım, ondan ne gibi alet edevatlar var, benim durumumdaki anneler hayatı nasıl yönetiyor vs. algılarım çok açık bu konuda

ben doğumdan sonra çalışma hayatına hızlı dönmek zorunda kalacağım, ondan ne gibi alet edevatlar var, benim durumumdaki anneler hayatı nasıl yönetiyor vs. algılarım çok açık bu konuda
Ben izin alırım diye umuyorum ama ekonomi böyle devam ederse dönmek zorunda kalacağım gibi gözüküyor Bakıcı olayı da nasıl olacak hiç bilmiyorum.

Ben philips avent kullanmıştım Bebeğim ne yazık ki emmediği için 2-3 saat arkalıklarla yani 7-8 kere sağdım ilk 3 ay ardından en az günde 5 kere 9. Aya kadar sağdım buna rağmen gücünde hiç değişiklik olmamıştı. ama 7 yıldır bekliyor umarım bozulmamıştır

Ben izin alırım diye umuyorum ama ekonomi böyle devam ederse dönmek zorunda kalacağım gibi gözüküyor Bakıcı olayı da nasıl olacak hiç bilmiyorum.

ben özel sektördeyim o yüzden ücretsiz izin istersem tazminatımı verip işten çıkarabilirler, daha önce benzeri örnekleri oldu şirkette. işe iade davası açsan alabileceğin paketi verip gönderiyorlar, ama bu da benim ve çocuğun sağlık sigortasız kalması ve eve birden daha az para girmeye başlaması ve geri işe dönmek zorunda kaldığımda "anne" olarak iş aramam demek.

iş hayatı kadınlara çok acımasız

Çok haklısın, keşke hepimizin maddi durumları çok iyi olsa da dilediğimiz zaten evde kalıp çocuklarımıza bakabilsek. Sonra istediğimiz zaten geri dönsek işte, sevdiğimiz keyif aldığımız işleri yapsak ah aahh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…