- 28 Ağustos 2020
- 9.006
- 41.477
- 548
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #15.781
Benim 13+1de 70 çıktı da ondan sordum.11 canım .
Buzlukta 3 ay dolap içinde 3 gün dolap kapağında 3 saat ömrü var sağılmış sütün, bir kaba sıcak bi su koyup biberonu koyar içine ısıtırsın. 6 ayı geçmiş olmasa bile biberon çok önerilmesede mecbur kalırsan kullanacaksın napılabilir kiPeki o sütü sağınca diyelim ki dolaba koydum, sonra kaynar suyun içinde biberonda mı ısısını ayarlayacağım, kaç dereceye ayarlayacağım ve bebek 6 auı heçmiş olmasa da biberon kullandıracak mıuım?
Ya çok soru sordum ama gerçekten soru bunlar, öğrenecek çok şey var
Şimdiki 12+1de 95 çıkmış alakasızlar belkideBenim 13+1de 70 çıktı da ondan sordum.
Muhtemelen ilgisi yok cinsiyetleŞimdiki 12+1de 95 çıkmış alakasızlar belkide
Ben sağılmış sütü dondurmadım, süt arttırmak amaçlı sağıyordum pompanın kendi biberonunda saklayıp ısıtma işlemini yapıyordum ama bebeğime hiç biberon vermedim çünkü zaten emme sıkıntısı vardı biberon versem kesin emmeyi bırakırdıBuzlukta 3 ay dolap içinde 3 gün dolap kapağında 3 saat ömrü var sağılmış sütün, bir kaba sıcak bi su koyup biberonu koyar içine ısıtırsın. 6 ayı geçmiş olmasa bile biberon çok önerilmesede mecbur kalırsan kullanacaksın napılabilir kiKaynar olmasına gerek yok ılık olması yeterli. İlk annelik deneyimim ama bu bilgilerde yenidoğan yoğun bakım sekreteri olmamın getirileri
Tam da buna bakıyordumBen bebek arabasini da aldim kizlaresim beni birazcik kandirdi bu aksam sanirim bu guzel bu guzel diyerek ama bende sevdim fena degil biz 1300 gibi bir seye hallettik youtube dan videosunu da izleyerek aldik. Bir de bebek yemek masasi tablasi gibi bir aparat da gelicekmis. Bir yerde biz yemek yerken onun yemek masasi seyini de cikaririm bebek arabasindan indirmem diye dusundum eger durursa videolari ekledim ucuza almayi dusunen varsa bir bakabilir
Çok sağol ya tatlım, ben çalışıyorum ama doğunca 2 sene ücretsiz izin alacağım, planım öyle ama, dilerim o izinler de kapanmaz, onun için ben de kullanırsam süt artsın diye kullanırım herhalde, ya da en başında süt gelsin diye, çünkü normal doğum düşünmüyorum, sezaryende skntı oluyormuş sanırsam bu sürit gelme işleri yaBen sağılmış sütü dondurmadım, süt arttırmak amaçlı sağıyordum pompanın kendi biberonunda saklayıp ısıtma işlemini yapıyordum ama bebeğime hiç biberon vermedim çünkü zaten emme sıkıntısı vardı biberon versem kesin emmeyi bırakırdıbiberona alternatif çok yöntem var, eğer çalışan anne değilseniz biberon pek önermek uzun vadede meme reddi yapma ihtimali yüksek. Alternatif olarak kaşıkla, enjektörle, kapla, eds yöntimi, parmakla besleme (finger feeding) ve kaşık biberon kullanabilirsiniz. Ben kızım 4 aylık olana kadar dönüşümlü enjektör, kaşık ve eds kullandım 4.aydan sonra da alıştırma bardağı kullanılabiliyor alıştırma bardakları da meme reddi yapmıyor (bakınız Facebook emzirme akademisi ). Ayyy aylarca bu konularla uğraştım da görünce yazayım dedim duramadım inşallah bebeklerimiz bol bol emer hiç uğraştırmaz bizi S SarI NisaN
Yani direkt cezveye döküp cızırdatmak şeklinde değil mi?Benmari usulü ısıtıyorlar ama bazı sütlerde koku oluyormuş böyle sabunsabun kokuyormuş bebek içmeyebiliyormuş o da sütteki lipazdan kaynaklı oluyormuş. Onun için de cezvede hafif bi cızırdatın diyorlar.
Ben başından beri 2.5 kilo almışım, pişman değilimBir de şuana kadar kaç kilo aldınız? Ben 700 gram almışımhedefim ilk 4 ay hiç kilo almamaktı, daha ilk doğumdan kalan fazlalıklarım var
Yooo, bilmiyorum, inanılmaz da açım bilgiye bu konularda canım ya, bak şuan öğrendim ve hemen araştıracağım, ben çok şeyi ilk burada duyuyorumS SarI NisaN canım kesin biliyorsundur hatta konuşmuşsunuzdur ama diret bu iş için olan biberon ısıtıcılar çok kolaylaştırmaz mı hayatı?
Hatta hem ısıtan / hem biberonu sterilize eden hem de yıkadığını kurutan modeller var, benim arkadaşlarım resmen hayat kalitemiz değişti diyor onunla :)
Yooo, bilmiyorum, inanılmaz da açım bilgiye bu konularda canım ya, bak şuan öğrendim ve hemen araştıracağım, ben çok şeyi ilk burada duyuyorum, öyle bir şey varsa hemen alırım tabii, o zaman süt sağma nalzemelerini alırken bunu da almak lazım, çok sağol canım
günaydın kızlar, ne ara süt sağmaya biberon ısıtmaya geçtiniz yahu
Ben izin alırım diye umuyorum ama ekonomi böyle devam ederse dönmek zorunda kalacağım gibi gözüküyorben doğumdan sonra çalışma hayatına hızlı dönmek zorunda kalacağım, ondan ne gibi alet edevatlar var, benim durumumdaki anneler hayatı nasıl yönetiyor vs. algılarım çok açık bu konuda
Ben izin alırım diye umuyorum ama ekonomi böyle devam ederse dönmek zorunda kalacağım gibi gözüküyorBakıcı olayı da nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Çok haklısın, keşke hepimizin maddi durumları çok iyi olsa da dilediğimiz zaten evde kalıp çocuklarımıza bakabilsek. Sonra istediğimiz zaten geri dönsek işte, sevdiğimiz keyif aldığımız işleri yapsak ah aahh.ben özel sektördeyim o yüzden ücretsiz izin istersem tazminatımı verip işten çıkarabilirler, daha önce benzeri örnekleri oldu şirkette. işe iade davası açsan alabileceğin paketi verip gönderiyorlar, ama bu da benim ve çocuğun sağlık sigortasız kalması ve eve birden daha az para girmeye başlaması ve geri işe dönmek zorunda kaldığımda "anne" olarak iş aramam demek.
iş hayatı kadınlara çok acımasız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?