• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Bana doğum sonrası damardan oksitosin verildi plasenta kendisi çıktı şok olmuştum. Plasentanın kordonunu da hemen kesmediler bu sefer plasentanın kalp atışının bitmesini beklediler diğer dönemler böyle uygulama yoktu sanki.
Karnıma da 5,6 kere bastırdılar baktılar rahim kasılıyor mu kanama normal mi diye ben de iyiyim neden yapıyorsunuz dedim çok önemli olduğunu söylediler
Evet oksitosin de yapılıyor rahimin kasılması için ama bildiğim kadarıyla Türkiye’de doğum sonrasında atoni olmazsa oksitosin yapmiyorlar

Evet oksitosin de yapılıyor rahimin kasılması için ama bildiğim kadarıyla Türkiye’de doğum sonrasında atoni olmazsa oksitosin yapmiyorlar
Ben İsviçre’de yaptım Türkiye’de plasentayı da doğum gibi ıkındırarak çıkarttırmışlardı. Bu şekilde ilaçla çok rahat kendi çıktı

Canım gözün aydın sağlıkla mutlulukla büyüt ♥️💙 nasıl geçti doğum? Zor muydu
Evde 20.30 da başladı sancım biraz sancı çektim suyum gelmese gitmeyecektim saat 21.45 gibi suyum geldi hastaneye gittim 22.30 da nst deydim açıklık 3 cm di sancım 90 lara cıktıgunda sezaryen istedim canım cok acıyordu sonra saat 00.00 da acıklığım 6 fakan oldu 01.07 de çatala cıktım tam 01.10 da da kucagımdaydı bebeğim 🥹🤍

Göbek kalmasın diye değil aslında uterus atonisi yaşanmasın diye yapılıyor adı da fundus masajı yani rahmin tepe noktasına yapılıyor işlem yapılırken hem kanama miktarı hem kanama sırasında parça gelip gelmediği hemde rahmin kasılması değerlendiriliyor tabii ki iradeniz dışında hiçbir uygulama yapılamaz ama zaten bazı hastanelerde sadece riskli gruba yapılıyor bazılarında ise rutin yine dediğim gibi rutinde olsa dahi reddedebilirsiniz ama eğer risk görülürse doktorunuz ebeniz yada hemşireniz yapılmasını önerirse tavsiyem yaptırmanız çünkü uterus atonisi çok ciddi bir sorundur çok fazla kan kaybedebilirsiniz (yaşamı tehdit edecek kadar) çünkü rahim kasılmaz ve kan damarları kapanmaz her kadında yaşanacak diye bir şey yok ama önlem almak iyidir diye düşünüyorum atoniyi önlemek ve oksitosin salınımını artırmak içinde bol bol emzirip bebeğinizle ten tene temas yapabilirsiniz refakatçinize yada eşinize oksitosin masajı yaptırabilirsiniz bunlarda hem sütünüzü arttırır hemde rahminizin kasılmasını sağlayarak kanamanın kontrol altında tutulmasına yardımcı olur
Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim ❤️ ben hep dediğim gibi göbek kalmasın diye bastirdiklarini duymuştum ve o kadar saçma geliyorduki bu denli önemli birşeyse tabiki gerek görülürse yaptırmak gerekir.

Evde 20.30 da başladı sancım biraz sancı çektim suyum gelmese gitmeyecektim saat 21.45 gibi suyum geldi hastaneye gittim 22.30 da nst deydim açıklık 3 cm di sancım 90 lara cıktıgunda sezaryen istedim canım cok acıyordu sonra saat 00.00 da acıklığım 6 fakan oldu 01.07 de çatala cıktım tam 01.10 da da kucagımdaydı bebeğim 🥹🤍
Bebiş kaç kg doğduuu 🤭 çok güzel su gibi akmış gitmiş maşalalhhh

Kızlar ya bu meryem ana otu ne zaman yapılıyor ben şimdi evdeyken onu yapsam açılmam olur mu doğurmak için 😬 3 ünde sezaryen dedik ama içimden hep 3 üne kadar normal doğurmak geçiyor 🤭

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim ❤️ ben hep dediğim gibi göbek kalmasın diye bastirdiklarini duymuştum ve o kadar saçma geliyorduki bu denli önemli birşeyse tabiki gerek görülürse yaptırmak gerekir.
Rica ederim umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi 💕

Ay maşallah 🥰 çok iyi anlıyorum seni 🥲 doğum zor 😞 ama bir şekilde bitiyor işte 😍 yavrunla uzun mutlu bir ömür diliyorum 🙏🏻🙏🏻

Kızlar ya bu meryem ana otu ne zaman yapılıyor ben şimdi evdeyken onu yapsam açılmam olur mu doğurmak için 😬 3 ünde sezaryen dedik ama içimden hep 3 üne kadar normal doğurmak geçiyor 🤭
Bana hurafe gibi geliyor bir ot yakıyorsun ve o sönene kadar doğuruyorsun ne bileyim çok aklıma yatmadı 🤣

Oğlum da benim de belden aşağısını uyusturdular ve karnıma iki kez bastirdilar ama misal ablamda yapmadılar hastaneden hastaneye değişiyor galiba. Sondayı da uyuşturma dan taktılar ama korkma ben normal doğum diye gittim acil sezeryana alındım diye hemen sondayı taktılar
Spinal olacak canım bu sefer bende korkuyorum ama doğum dan değil bu sefer oğlum var onu bırakıp öyle gitcem doğuma ve kızımla ilgili söylenenler çıkacak mı diye de korkuyorum
Ben bi konuşayım canım doktorla uyanmadan yapılabiliyosa o şekilde yapın dicem
Sağ salim kucağına alırsın inşallah benim kızıma da bi ara kilosu düşük filan demişlerdi hâlâ çok büyümedi

Back
X