2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende ilk bez ve ıslak mendil aldım kuzu yinede başka Bi heyecan ya
Tabi ya bir paket bez geldi nasıl heyecanlandım
Hastane çıkışı yeni alsam mı diye düşünüyorum ama gerçekten her şeyi çok temiz ve en fazla üç kere giymiştir.
Teyzesi de ben alırım dedi bakalım
Bizim evde bezli bebek olunca ıslak mendil pamuk falan da almadık onlar da bolca var

Bende düşündüm ya hastane çıkışını vermiştim çünkü birazını, ama varsa alma çok kısa giyiniyorlar kuzu. Oh oh hazıra konacak indirim olunca bende biraz alim dedim ıslak mendil yoksa alınır.

Ya bide benim doğum temmuzun sonunda oldu hava nasıl sıcak... eve çıktım ev daha beter sıcak mahvoldum ya lohusalıkta

Ben oğlumunkileri çıkardım bazanın altından sandık lekesi olmuş bazıları. İnşallah çıkar onlar çok üzüldüm çok da özenli koymuştum

kızlar tecrübeyle sabit doğum yaptığınızda ilk günler bebeği çok fazla yıkamayın 3 gün falan sadece silin çünkü göbeği su değince hem geç düşüyor hemde çok geç iyileşiyor ve kanayabiliyor hemde üzerindeki madde onu koruyor dünyadan. kesinlikle ilk günler şampuan kullanmamanızı tavsiye ediyorum markası ne olursa olsun. ben doğuma yanıma bir sürü bişey almıştım hiç bişey kullanmadım gibi birşey oldu. süt sağma makinesi falan genelde tüm hastanelerde bulunuyor. ben sadece bi pijama takımı aldım hastanede doğumdan sonra onu giydim bi de yedek kıyafet aldım çıkış için. bebek için yenidoğan kıyafetini giydiriyorlar oda kolay kolay kirlenmiyor zaten yedek bi tane daha alırsınız. ama bir gün yatarsanız ona bile gerek kalmıyor. ve kalabalık eşya sizi çok daraltır. yani belki benim karakterimden kaynaklıda olabilir ama afakanlar basıyor. doğum olayını fazla abartan biri değilim çok normal birşey ama bizim millet bunu düğün alayına çeviriyor. annelik heyecanı falan ama o heyecanı boş boş şeylerle geçirmek yerine bebeğinizi koklayın bol bol. zaten pandemiden dolayı muhtemelen yanınıza sadece 1 kişiyi alırlar. yani aldığınız bütün şeyleri 1 yada 2 günde kullanacak gibi hastaneye taşımayın. pişik kremi falan doğar doğmaz zaten kesinlikle kullanılmaz. ilk günler bebeğe birşey sürmeyin derisine çok zarar verir.

İlk 15 gün sadece eşim ve sen miydiniz canım?

Acaba doktor mu söylemiyor ama neden söylemesin ki bilmiyorum. Firmayı da aradım onlar da senin dediğin gibi doktor talep ederse ona söylüyoruz, kişilere bilgi vermemiz yasak diyor
Bana firma sadece anomali riskimim düşük olduğını söyledi cinsiyetle ilgili herhangi bi şey demedi, 1 sa sonra doktorum aradı sonucumla birlikte cinsiyet hakkında da bilgi verdi.

Hayırla al kucağına canım benim

Kız olursa bizde de herşey var. 1 sezon ablası giyecek diğer sezon kardeşi ama hastane çıkış seti alırım muhakak bi tane o da ona özel olsun foto falan çekeriz çocuk sonra demesin niye ablamla aynı kıyafetler diye

Ben de hasta ederim korkusundan ilk 10 gün filan yıkamadım sadece silmiştim bebeği

1 gecelik 1 pijama takımı ikisine uyumlu bir sabahlık, birde foto çekimi için bir pijama takımı götürdüm. Valla benim de foto çekilme anına kadar aynı gecelik kaldı üstümde gecelik le çok rahat ettim. Sezeryan da olduğum için pansumana, alttan kontrole filan geliyorlardı. Foto çekimi olmasa 1 gecelikle geçirmiş olacaktım 2 günü foto çekiminde cicili bicili olan pijama takımını giydim ama 1 saat sadece sonra zaten taburcu oldum.

Bebişe gelince, benim bebiş ilk gece bir kaka yaptı çorabına kaaar battı bi kaç kere kustu filan. Yani bebek için yedek kıyafet gerekli bence biz 3 kıyafet değiştirdik.

Benim kanamam çok oldu 3 pakete yakın depend kullandım
Ooo çok şükür benim ilk 1-2 gün yoğun oldu sonra normal adet gibi oldu gün gün azaldı. İlk 2 gün depend kullandım sonra ped. Ama kişiden kişiye değişiyor tabi. Bi de ben sezeryan oldum belki ondandır. Ama müthiş icad çok rahat ettirdi

Ben kimseye bir çöp bile vermedim hem biz yeni aldık hem yeğenlerimden gelenler derken aşırı fazla eşyası oldu ama benim kızım çok kusuyordu anca yetti kıyafetler.
İkinci de kız olunca masrafsız oldu
Çok seviniyorum ortak birçok paylaşımları olarak her anlamda

Ben oğlumunkileri çıkardım bazanın altından sandık lekesi olmuş bazıları. İnşallah çıkar onlar çok üzüldüm çok da özenli koymuştum
Yaa bak ben de üzüldüm şimdi. Beyaz sabun dene bakalım canım çıkaracak mı
Benim de her şey vakumlu hurçlarla bazanın altında. İnşallah bir şey olmamıştır.
Mart ayında kardeşim gelmeyi düşünüyor, o gelince birlikte yapıcaz bütün hazırlıkları, ben o zamana kadar çıkarmam galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…