- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #16.821
Biz ilk üç gün ne yıkadık ne de sildik. Üç günlükken kontrole gidiyor ya o zaman temiz gitsin diye annem sadece poposunu bacaklarını ve başını yıkadı, göbeği düşene kadar da bu şekilde yaptık. Göbeği düşünce de iki gün tam kurumasını bekledim öyle yıkadım.kızlar tecrübeyle sabit doğum yaptığınızda ilk günler bebeği çok fazla yıkamayın 3 gün falan sadece silin çünkü göbeği su değince hem geç düşüyor hemde çok geç iyileşiyor ve kanayabiliyor hemde üzerindeki madde onu koruyor dünyadan. kesinlikle ilk günler şampuan kullanmamanızı tavsiye ediyorum markası ne olursa olsun. ben doğuma yanıma bir sürü bişey almıştım hiç bişey kullanmadım gibi birşey oldu. süt sağma makinesi falan genelde tüm hastanelerde bulunuyor. ben sadece bi pijama takımı aldım hastanede doğumdan sonra onu giydim bi de yedek kıyafet aldım çıkış için. bebek için yenidoğan kıyafetini giydiriyorlar oda kolay kolay kirlenmiyor zaten yedek bi tane daha alırsınız. ama bir gün yatarsanız ona bile gerek kalmıyor. ve kalabalık eşya sizi çok daraltır. yani belki benim karakterimden kaynaklıda olabilir ama afakanlar basıyor. doğum olayını fazla abartan biri değilim çok normal birşey ama bizim millet bunu düğün alayına çeviriyor. annelik heyecanı falan ama o heyecanı boş boş şeylerle geçirmek yerine bebeğinizi koklayın bol bol. zaten pandemiden dolayı muhtemelen yanınıza sadece 1 kişiyi alırlar. yani aldığınız bütün şeyleri 1 yada 2 günde kullanacak gibi hastaneye taşımayın. pişik kremi falan doğar doğmaz zaten kesinlikle kullanılmaz. ilk günler bebeğe birşey sürmeyin derisine çok zarar verir.
İlk 15 gün sadece eşim ve sen miydiniz canım?
Aynen bizde de bir sezon ablası bir sezon kardeşi giyecekKız olursa bizde de herşey var. 1 sezon ablası giyecek diğer sezon kardeşiama hastane çıkış seti alırım muhakak bi tane o da ona özel olsun foto falan çekeriz çocuk sonra demesin niye ablamla aynı kıyafetler diye
Benim kanamam çok oldu 3 pakete yakın depend kullandım
Lohusa da yani 40 gun kan geliyor mu
Ilk gunler ne kullanılıyor kanama icin ped yerineKişiden kişiye değişir canım
Kiminin 40 gün hiç kesilmeden devam eder, kimi ara ara kesilir tekrar gelir ama o yoğun kanamalar en fazla bir hafta sonra azalır, normal ped ile idare edilir.
Senin benim gibi insanlara çok garip geliyor ama bu ülkede cinsiyetin kız olduğunu öğrenip karısına eziyet eden aldırmasını isteyen binlerce erkek var hatta bu piskopatlar büyük şehirlerde yaşayan okumuş insanlar bile olabiliyor.Yasal olmayan şekillerde kürtajlar devam ediyordur kesin ya, ondandır, ama bu kız evli yani, kocasıyla kontrollere geliyor falan, söylememeleri saçma
Rapor yazan yerdeki grafiğe tıklayınca bir şey çıkmıyor mu? Bir de e devlet yerine hastanenin kendi sitesini dene canım. Laboratuvar sonuçları yazan kısımdan giriş yap.İkili test sonucum çıkmış ama bu şekilde yazıyor sadece e nabızda
Çıkmıyor canım. Hastanenin sitesindeki laboratuvar sonuçları kısmı da aktif değil şu anda. Gidip laboratuvardan kendim almam gerekiyormuş. Doktordan da randevu aldım 15.50 ye zar zor yer buldumRapor yazan yerdeki grafiğe tıklayınca bir şey çıkmıyor mu? Bir de e devlet yerine hastanenin kendi sitesini dene canım. Laboratuvar sonuçları yazan kısımdan giriş yap.
GıcıklarÇıkmıyor canım. Hastanenin sitesindeki laboratuvar sonuçları kısmı da aktif değil şu anda. Gidip laboratuvardan kendim almam gerekiyormuş. Doktordan da randevu aldım 15.50 ye zar zor yer buldum
AynennGıcıklarhadi bakalım hayırlı sonuçlarla gel inşallah.
kızlar tecrübeyle sabit doğum yaptığınızda ilk günler bebeği çok fazla yıkamayın 3 gün falan sadece silin çünkü göbeği su değince hem geç düşüyor hemde çok geç iyileşiyor ve kanayabiliyor hemde üzerindeki madde onu koruyor dünyadan. kesinlikle ilk günler şampuan kullanmamanızı tavsiye ediyorum markası ne olursa olsun. ben doğuma yanıma bir sürü bişey almıştım hiç bişey kullanmadım gibi birşey oldu. süt sağma makinesi falan genelde tüm hastanelerde bulunuyor. ben sadece bi pijama takımı aldım hastanede doğumdan sonra onu giydim bi de yedek kıyafet aldım çıkış için. bebek için yenidoğan kıyafetini giydiriyorlar oda kolay kolay kirlenmiyor zaten yedek bi tane daha alırsınız. ama bir gün yatarsanız ona bile gerek kalmıyor. ve kalabalık eşya sizi çok daraltır. yani belki benim karakterimden kaynaklıda olabilir ama afakanlar basıyor. doğum olayını fazla abartan biri değilim çok normal birşey ama bizim millet bunu düğün alayına çeviriyor. annelik heyecanı falan ama o heyecanı boş boş şeylerle geçirmek yerine bebeğinizi koklayın bol bol. zaten pandemiden dolayı muhtemelen yanınıza sadece 1 kişiyi alırlar. yani aldığınız bütün şeyleri 1 yada 2 günde kullanacak gibi hastaneye taşımayın. pişik kremi falan doğar doğmaz zaten kesinlikle kullanılmaz. ilk günler bebeğe birşey sürmeyin derisine çok zarar verir.
Bir de şu depent kültoz bezler var kızlar ben onunla çok rahat ettim, ilk 1-2 gün çok kanamam oldu o iyi korudu tavsiye ederim.
Çıkmıyor canım. Hastanenin sitesindeki laboratuvar sonuçları kısmı da aktif değil şu anda. Gidip laboratuvardan kendim almam gerekiyormuş. Doktordan da randevu aldım 15.50 ye zar zor yer buldum
Canim bende de ayni problem var sen kac gun once yaptirmistin ne kdr surede cikmis sonucun benim 11 kasimda cikms gozukuyor ama hicbisey yok yazmiyorÇıkmıyor canım. Hastanenin sitesindeki laboratuvar sonuçları kısmı da aktif değil şu anda. Gidip laboratuvardan kendim almam gerekiyormuş. Doktordan da randevu aldım 15.50 ye zar zor yer buldum
Canim benim guzel prensesin hayirli olsun ne guzel sana arkadas geliyor Allah saglikla almayi nasip etsin tebriklerHepinize çook teşekkür ederimAllah herkesin bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?