2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim hic ozentim olmuyor bunlara ya oda susleme 40 ucurma arti bebek partileri falan kizima hic yapmadim bundada yapmam sanirim icimde bir babaanne yatiyor galiba
Bende çoğu şeyi yapmadım ama benimkisi de üşenmekten bana yardım edecek kimse yoktu, tek başıma uğraşmayı gözüm yemedi. İyiki yapmamışım pişman değilim. Yardıma gelmeyen insanlara ikram hazırlayıp yedirip içirecek miydim bi de

Evet videoda da giyin tavsiye ederim filan diyorlardi nisan pihti gibi bir sey sanirim o gelince hemen dogum basliyor mu demek oluyor
Benim nişan bir hafta içinde parça parça gelmişti canım belli olmuyor doğumda suyu azalmış dediler ama ben hiç su geldiğini falan hissetmedim ıslaklık falan olmamıştı değişiyor o sanırım

Bende ruhsuzum ya bu konuda evlenirken de öyleydim huy bu bence hediyelik hazırlamıştım bir de çikolata aldırmıştım eşime o kadar.
Bizde magnet yaptırmıştık, lokum aldık, 3-5 balonla flama aldım eşimle annem onları odama astı bi de tül almıştım bebeği koydukları şeye sardık oldu bitti maşallah

Doğum gününü de aile içinde sade bi şekilde kutladım hadi dedim o kadarını da yapayım balonlar aldık, 1 yaş flama, tül onlarla basit bir süsleme yaptık, güzel bi pasta yaptırdık, hatıra fotolu magnet yaptım 15 tane, 3 çeşit ben ikram yaptım 1 çeşit de annem yaptı. Annemler abimler dayımlar geldi gayet güzel oldu. Eşimin ailesi ile de pasta alıp 3-5 balon asıp yazlıkta bi kutlama yaptık

Ben bebegi tutmayi bile beceremiyorum, annem senin yavrun olunca yapabilceksin diyor ama sanki cani aciycakmis gibi hissediyorum. Ele avuca gelene kadar biraz korkarim sanirim o yuzden annemin gelmesi sart
Benim annem 1 hafta kaldı sonra gitti. Mecbura kalınca herşeyi yapıyorsun valla. Bi de kendi evladın olunca daha rahat oluyorsun.

Ya ilk aylar gece çok sık kalkıkıyorlar, bir de gece 2 saatte bir emzirmek gerekiyor filan. Sürekli kalk odasına git gel daha büyük işkence. Yanında olursa daha rahat edersin. Gaz sancıları filan bitince yani 6.aya doğru eğer geceleri güzel uyuyan bi bebek olursa o zaman odasını ayırman daha mantıklı. Bi de gece çok sık uyanınca anne bi yerden sonra artık bitik bir hale geliyor o aşamada babanın devreye girip anneyi dinlendirmesi iyi oluyor

Yalnız büyük konuşma derim işin içine girince öyle olmuyor bak benim kızım (14 aylık) atak ve diş dönemlerinde hala gece çok sık uyanıyor, bazı arkadaşların bebekleri hala gece saat başı kalkıyor. O uyku sersemliği ile sürekli odasına git geli bırak insan beşiğinden almaya üşeniyor

İlk 6 ay olabilir ama sonrasında ben de düşünmüyorum aynı odada yatırmayı.
Eylül 2019 anneleri gurubumuzda böyle diyen arkadaşların çoğu hala aynı oda da hatta bazıları aynı yatakta yatırıyorlar tabi istisnalar da var inşallah gönlüne göre olur herşey

Evet ya hem tehlikeli hem de sonra bebek de alışkanlık haline geliyor sonra hep anne ile yatarak emerek uyumak istiyorlar zor oluyor. Ben de yatakta bile emzirsem oturur pozisyonda emzirdim uyuttum yatağına koydum

Kızlar konuşuldumu bilmiyorum ama erkek bebek bekleyen yada oğlu olanlar , sünnet olayını araştıran oldumu?
Yani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??

Canım inan hiç bilgim yok sadece bir tartışmada denk geldim yenidoğan sünnetinde tekrarlama riski varmış iyice araştırmak gerekiyor ama çevremden yaptırıp memnun kalanlar var

Eylül 2019 anneleri gurubumuzda böyle diyen arkadaşların çoğu hala aynı oda da hatta bazıları aynı yatakta yatırıyorlar tabi istisnalar da var inşallah gönlüne göre olur herşey
Ahaha gelecekteki ben

Ben hamileyken hep derdim ki en az 2 yıl emzireceğim. Mama kesinlikle olmayacak. Elimde telefon yemek yedirmeyeceğim vs vs... bir sürü hayalim vardı. Annem de hep büyük konuşma kızım derdi çünkü ben brbekken benden iştahsızlıktan dolayı çok çekmiş öyle ki 1 yıl doktora gittim araştırıldım acaba birşey mi var diye. Neyse bebeğim doğdu beler yapmadım ki emsin diye yok emmedi. Sağarak verdim 9 ay ancak sapabildim ardından kesildi. Sağdığım sütleri dondurucuya atıyordum düşünün onlar bile neredeyse yaşında bitti. Onları bile zorla içirdim. Doktor mama ver dedi onu da almadı. Neler çektim neler. O güzden şimdi kesinlikle böyle yaparım kayı kurallarım olacak demiyorum. Her çocuğun bir mizacı var. Sağlıklı olsun tek duam ha bir de azıcık iştahlı kızıma da diyorum gerşeyi sana benzeyebilir ama senin gibi olmasın yemesi

Yok canim buyuk konusmak degil de dogru olan bu bana gore o yuzden de fedakarlik gosteririm bir de ben tam zamanli calismiyorum, muhtemelen seneyede boyle devam edicek o yuzden o uyudugunda uyurum bende gece kalkabilirim

Ben doğduğunda yaptırdım canım. Hareketleri kısıtlı olduğu için yara hem canını yakmıyor hemde hızlı iyileşiyor. Her alt açtığında bir antibiyotikli kremi el bile değdirmeden pipinin üstüne sıkmıştık kaç gün olduğunu hatırlamıyorum ama çok çabuk iyileşti.

Gündüzleri uyuttugumda yatağına koyup salonda oturuyorum uyandığında aglamadan sesleniyor. Anniii diye. Ama geceleri hiç denemedim ayrı odayı. Çünkü yatağında uyandiginda hemen ayağa kalkıyor kollarını uzatıyor kucağına al diye. Sonra yanıma yatirdigimda nasıl sokulduğunu ve saniyeler içinde uyuduğunu görmelisin. Hatta elimi alır bazen kendi yüzüne koyar sev beni diye. Geceleri gece lambası da olsa full ışık da da yatsa bizimle olmak istiyor. Bir de egitim vermek için bebeği çok aglatirsan bence kesinlikle sinir hastası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…