- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.001
Bende çoğu şeyi yapmadım ama benimkisi de üşenmektenBenim hic ozentim olmuyor bunlara ya oda susleme 40 ucurma arti bebek partileri falan kizima hic yapmadim bundada yapmam sanirim icimde bir babaanne yatiyor galiba
Ben 13+ lardayım akşamları çıkıyor sadece karnım. Onun dışında çok az belliAyyy ne tatlı. ben 14+2 yim karnım seninkinin 3 katıönceki doğumla arası az diye sanırım hemen koca bi göbek oldu, herkes şok üstelik sadece 700 gram almama rağmen
Benim nişan bir hafta içinde parça parça gelmişti canım belli olmuyor doğumda suyu azalmış dediler ama ben hiç su geldiğini falan hissetmedim ıslaklık falan olmamıştı değişiyor o sanırımEvet videoda da giyin tavsiye ederim filan diyorlardinisan pihti gibi bir sey sanirim o gelince hemen dogum basliyor mu demek oluyor
Bizde magnet yaptırmıştık, lokum aldık, 3-5 balonla flama aldım eşimle annem onları odama astı bi de tül almıştım bebeği koydukları şeye sardık oldu bitti maşallahBende ruhsuzum ya bu konuda evlenirken de öyleydim huy bu bencehediyelik hazırlamıştım bir de çikolata aldırmıştım eşime o kadar.
Biz de 2 buçuk aydır tık yokYaasormadan söyledi bizimki. İlkine ben sormuştum daha yeniydi o zaman, biraz bekleyin isterseniz demişti kadın
Doğum gününü de aile içinde sade bi şekilde kutladım hadi dedim o kadarını da yapayımya ben de aynı böyleyim, hiç hevesim yok öyle süslü püslü şeylere, çocuuma bile sade sade unisex şeyler alıyorum. bizde mi bi tuhaflık var acaba
1. yaş doğumgünü bile yapmayı düşünmüyorum, nasılsa çocuk anlamayacak.
Benim annem 1 hafta kaldı sonra gitti. Mecbura kalınca herşeyi yapıyorsun valla. Bi de kendi evladın olunca daha rahat oluyorsun.Ben bebegi tutmayi bile beceremiyorum, annem senin yavrun olunca yapabilceksin diyor ama sanki cani aciycakmis gibi hissediyorum. Ele avuca gelene kadar biraz korkarim sanirim o yuzden annemin gelmesi sart
Ya ilk aylar gece çok sık kalkıkıyorlar, bir de gece 2 saatte bir emzirmek gerekiyor filan. Sürekli kalk odasına git gel daha büyük işkence. Yanında olursa daha rahat edersin. Gaz sancıları filan bitince yani 6.aya doğru eğer geceleri güzel uyuyan bi bebek olursa o zaman odasını ayırman daha mantıklı. Bi de gece çok sık uyanınca anne bi yerden sonra artık bitik bir hale geliyor o aşamada babanın devreye girip anneyi dinlendirmesi iyi oluyorGece eşim benden önce uyanır kesin ama niye benimle birlikte kalknalı canım? Ben hiç yanımda uyutmayı düşünmüyorum, kendi yatağında uyutmak planım en başından beri, telsiz de alırsam hallolur diye düşünüyordum, olmaz mı öyle? Ben hiç yanımda yatırmak, uyutmak istemiyorum aslında, belki çok zorlarsa beni yanımda bi beşik alırım ama ay bilemedim, çok karışık.
Yalnız büyük konuşma derim işin içine girince öyle olmuyorBen buna hic katilmiyorum en fazla ilk alti ay anne yani yataginda kalabilir sonra mutlaka kendi yatagina yatmali bence. Hatta ben direk odasinda uyutmayi dusunuyorum, yatak odasinin hemen yani zaten onun odasi da gece kalkip bakarim diye dusundum. Bence o guvenli baglanma agladigi zaman kucagina almak, istekleri ve ihtiyaclarina cevap vermek mesela aciktiginda emzirmek gibi seyleri temel olarak kapsiyor. Ayni odayla neden ilintili olsun her agladiginda yanina gittikten sonra bilemedim
Eylül 2019 anneleri gurubumuzda böyle diyen arkadaşların çoğu hala aynı oda da hatta bazıları aynı yatakta yatırıyorlarİlk 6 ay olabilir ama sonrasında ben de düşünmüyorum aynı odada yatırmayı.
Evet ya hem tehlikeli hem de sonra bebek de alışkanlık haline geliyor sonra hep anne ile yatarak emerek uyumak istiyorlar zor oluyor. Ben de yatakta bile emzirsem oturur pozisyonda emzirdim uyuttum yatağına koydumHa anladım kuzum, ben bebek odasına bi emzirme koltuğu koyacağım, orada emziririm diye düşünüyorum, yatakta emzirmeye çok korkarım, ay Allah korusun, öyle zarar gören bebişler oluyormuş, çok korktum ben ondan
Canım inan hiç bilgim yok sadece bir tartışmada denk geldim yenidoğan sünnetinde tekrarlama riski varmış iyice araştırmak gerekiyor ama çevremden yaptırıp memnun kalanlar varKızlar konuşuldumu bilmiyorum ama erkek bebek bekleyen yada oğlu olanlar , sünnet olayını araştıran oldumu?
Yani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??
Ahaha gelecekteki benEylül 2019 anneleri gurubumuzda böyle diyen arkadaşların çoğu hala aynı oda da hatta bazıları aynı yatakta yatırıyorlartabi istisnalar da var inşallah gönlüne göre olur herşey
Yalnız büyük konuşma derim işin içine girince öyle olmuyorbak benim kızım (14 aylık) atak ve diş dönemlerinde hala gece çok sık uyanıyor, bazı arkadaşların bebekleri hala gece saat başı kalkıyor. O uyku sersemliği ile sürekli odasına git geli bırak insan beşiğinden almaya üşeniyor
Ben doğduğunda yaptırdım canım. Hareketleri kısıtlı olduğu için yara hem canını yakmıyor hemde hızlı iyileşiyor. Her alt açtığında bir antibiyotikli kremi el bile değdirmeden pipinin üstüne sıkmıştık kaç gün olduğunu hatırlamıyorum ama çok çabuk iyileşti.Kızlar konuşuldumu bilmiyorum ama erkek bebek bekleyen yada oğlu olanlar , sünnet olayını araştıran oldumu?
Yani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??
Benim annem 1 hafta kaldı sonra gitti. Mecbura kalınca herşeyi yapıyorsun valla. Bi de kendi evladın olunca daha rahat oluyorsun.
Bende öyle diyodum oglum 3 bucuk yasinda yeni aylrdik odalariİlk 6 ay olabilir ama sonrasında ben de düşünmüyorum aynı odada yatırmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?