- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
- 333
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.201
Evet zaten renk takıntım hiç yok erkeğe mavi, kıza pembe hep saçma gelmiştir ama bunlar baya baya erkek bebek kıyafetiydiAl gitsin ne olacak? Üstünde boy, yakışıklı vs yazmıyorsa giydirilir bence.
Üç erkek anasi olarak hepsiini kirki cikmaadan yapptirdim en eerken 15gunluktuler ama com rahat geçirdik bezliyken ve ilk zamanlar çok çabuk iyileşiyor üç günde geçmişti hemen hemen hiç tereddüt etmeyinKızlar konuşuldumu bilmiyorum ama erkek bebek bekleyen yada oğlu olanlar , sünnet olayını araştıran oldumu?
Yani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??
Kendimi illa bişeye hazırlıyorumSenin için yeni bekleyiş başladışimdi buna gün sayabilirsin sabırsız arkadaşım
Vallla onu henüz düşünmedim bi araştırmam lazımYani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??
Hem genel hem cinsiyet. Bugün eşim çok bozuldu aslında oturmasına bile fırsat vermeden gönderdi gibi oldu. Bir de farklı bir doktorun gözünden denemek istiyorum içimde kalmasın diyeCinsiyet için mi genel bilgi için mi canım?
İlerleyen zamanlarda öneriliyor kuzu daha çok sola, ve sonra sağa yatın deniyor. Sonra oturarak uyuyorsun zatenKızlar sırtüstü yattığım zaman sol kasığımda ağrı oluyor bebekler sanırım rahat hareket edemiyormuş öyle ama sanırım ilerleyen haftalarda önerilmiyor sırtüstü uyumak
Oğlu olan bir arkadaşım da kızım olacağını duyunca değişelim mi dedi bana
Bende reflüden uyuyamıyordum yani yatmıyordumİlerleyen zamanlarda öneriliyor kuzu daha çok sola, ve sonra sağa yatın deniyor. Sonra oturarak uyuyorsun zatenkorkutmim sizi kişiden kişiye değişir tabii, ben habire uyanıp evin içinde gezerdim son zamanlar uyuyamazdım pek ama o zamanlara çok var. Oralar çabuk geçiyor.
Buna ek birde asla nefes alamama boğulacak gibi olmaBende reflüden uyuyamıyordum yani yatmıyordumoturarak uyumayı öğrenmiştim. Son dönemler yenidoğanda çok zorlanmamak o döneme kolay alışmak için gece uyanmalar çok oluyor bence onu bile ayarlıyor vücut
Bebek büyüyüp ciğerlere baskı yaptıkça zaten doğal olarak sırt üstü yaramaz oluyorsun nefes alamıyor gibi daralıyor gibi oluyor insan. Ayyy o koca göbekle yatakta sağdan sola dönmek bile işkence oluyorduKızlar sırtüstü yattığım zaman sol kasığımda ağrı oluyor bebekler sanırım rahat hareket edemiyormuş öyle ama sanırım ilerleyen haftalarda önerilmiyor sırtüstü uyumak
KesinlikleBende reflüden uyuyamıyordum yani yatmıyordumoturarak uyumayı öğrenmiştim. Son dönemler yenidoğanda çok zorlanmamak o döneme kolay alışmak için gece uyanmalar çok oluyor bence onu bile ayarlıyor vücut
Biz böyle yazdıkça kızlar korkacak şimdiBuna ek birde asla nefes alamama boğulacak gibi olmanst ler bile kabus gibiydi yatmak zorunda kalicam nefes alamiycam diye kizlar ona göre ayarlarlardi
Bende öyle düşünüyorum. Kızım doğduğunda 2 yıl emdi ve yanımda yattı. Oda filanda almamıştık. Tam iki yaşında gelsiğinde hem memeden ayırdım hem o dönem en beğendiğim oda takımını aldım ve odasını onun seveceği gibi dekore ettim ve kızım o satten sonra odayı çok benimsedi ve odadan hiç çıkmak istemedi. Şu an 5 yaşında ve 2 yaşından beri hiç yanımda yatmak istemedi bu benim içinde çok rahatlık oldu gerçekten, şu an bu bebeğimde de da aynı şeyleri yapmayı düşünüyorumİlk başta kendi konforun için yanında kalmalı çok sık uyanacak ve sen ne kadar rahat huzurlu olursan bu beğe yansıyacak. Yani ikide bir kalkıp bebeğin yyanına gitmek çok seni çok yorar. Bunu da geçtim brbeğin sana ihtiyacı var. Arkadaşın dediği gibi güvenli bağlanma için çok önemli . Bebek sana alışır diye düşünme bebek ileriki dönemlerde senden daha kolay ayrılır sana güven duygusu oluştuğu için. Adem güneş i takip etmeni
Tavsiye ederim. Kitaplarını da okuyabilirsin. O 2 yaşa gelene kadar beraber yatmayı öneriyor. O kadar da yapmafım ben ama şuan bakıyorum ki az çok başarabilmişiz. Ben 6 ay benimle eynı odada park yatakta baktım sonra odasına geçirdim
İlk 5 dakikada pembemsi bi çizgi görmüşmüydünüz? Yoksa bu bekledikçe mi bu hali aldı?
Bende bu durumu benden başka yaşayan var mı diye inanın çok merak ediyordum. 13. Haftaya girince karnım bir anda inanılmaz büyüdü diye konuşuyorduk eşimle. Ama ciddi anlamda bir anda böyle bisey olabileceğini düşündük, tecrubesizlik veya cahillik bilemiyorumHaha olabilir bazen inanilmaz bir gaz oluyor ya karnim kocaman oluyor. Bu sabah dumduz anlamadim nasil bir sey bu
Maalesef eşimden başka yardım edebilecek kimse yok canım, eşim de 7 gün gidiyor okula, biz evde genelde yalnız kalıyoruz. Hava iyi olduğunda kızımı dışarı çıkarıyorum, banyo yaptırıyorum, oyun oynuyoruz derken zaman bir şekilde geçiyor ama gerçekten çok yoruluyorum.Benim de bi ara geceleri çok oluyordu bel kasık ağrım doktor yorgunluktandır dinlen dedi. Ufaklıklar sağolsun bayağa yoruyorbenim eşim evde kıza o da bakıyor ama ona rağmen çok yoruluyorum çünkü kızım sürekli beni istiyor benim peşimde. Ben valla ev işlerini salladım gitti. Yemek, bulaşık, çamaşır tamam. Eşimde eve süpürge tutuyor. Mutfak dolaplarını (dış kapakları) 3haftadır hiç silmemiştim leş gibi olmuş eşim yardım ederse bugün silicem. Yani gittiği yere kadar deyip saldım. Sende kasma, yardıma gelebilecek birileri varsa destek al, kolay değil valla küçük çocukla hamilelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?