2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Üç erkek anasi olarak hepsiini kirki cikmaadan yapptirdim en eerken 15gunluktuler ama com rahat geçirdik bezliyken ve ilk zamanlar çok çabuk iyileşiyor üç günde geçmişti hemen hemen hiç tereddüt etmeyin

Kızlar konuşuldumu bilmiyorum ama erkek bebek bekleyen yada oğlu olanlar , sünnet olayını araştıran oldumu?
Yani doğduğu gün yaptırmak ,iyileşme süreci açısından çok hızlıymış ama daha fazla detay bilmiyorum.bilgisi olan paylaşabilir mi??
Vallla onu henüz düşünmedim bi araştırmam lazım

Cinsiyet için mi genel bilgi için mi canım?
Hem genel hem cinsiyet. Bugün eşim çok bozuldu aslında oturmasına bile fırsat vermeden gönderdi gibi oldu. Bir de farklı bir doktorun gözünden denemek istiyorum içimde kalmasın diye

Kızlar sırtüstü yattığım zaman sol kasığımda ağrı oluyor bebekler sanırım rahat hareket edemiyormuş öyle ama sanırım ilerleyen haftalarda önerilmiyor sırtüstü uyumak
İlerleyen zamanlarda öneriliyor kuzu daha çok sola, ve sonra sağa yatın deniyor. Sonra oturarak uyuyorsun zaten korkutmim sizi kişiden kişiye değişir tabii, ben habire uyanıp evin içinde gezerdim son zamanlar uyuyamazdım pek ama o zamanlara çok var. Oralar çabuk geçiyor.

Bende reflüden uyuyamıyordum yani yatmıyordum oturarak uyumayı öğrenmiştim. Son dönemler yenidoğanda çok zorlanmamak o döneme kolay alışmak için gece uyanmalar çok oluyor bence onu bile ayarlıyor vücut

Buna ek birde asla nefes alamama boğulacak gibi olma nst ler bile kabus gibiydi yatmak zorunda kalicam nefes alamiycam diye kizlar ona göre ayarlarlardi

Güzel haber alanlara hayırlı olsun kızlar bnm bulantılar geçmiyor ağzım sulanıyor sürekli ağız tadı bozukluğu benni bnden aliyor günlük binkackez yokluyor hiç cikaartmadim ama fenalık geçiriyorum sannki vitaminleri de alamıyorum içerken midem bulanıyor pazartesi Dr randevumuz az kaldı ama yoruldum hiç gecmeeyecek sanirim

Kızlar sırtüstü yattığım zaman sol kasığımda ağrı oluyor bebekler sanırım rahat hareket edemiyormuş öyle ama sanırım ilerleyen haftalarda önerilmiyor sırtüstü uyumak
Bebek büyüyüp ciğerlere baskı yaptıkça zaten doğal olarak sırt üstü yaramaz oluyorsun nefes alamıyor gibi daralıyor gibi oluyor insan. Ayyy o koca göbekle yatakta sağdan sola dönmek bile işkence oluyordu eşimi dürtüklerdim gece beni ittiriversene sağa diye

Kesinlikle zaten uyusan bile bi de bitmek bilmeyen wc uyanmaları

Buna ek birde asla nefes alamama boğulacak gibi olma nst ler bile kabus gibiydi yatmak zorunda kalicam nefes alamiycam diye kizlar ona göre ayarlarlardi
Biz böyle yazdıkça kızlar korkacak şimdi hayır hamilelik bu kadar zor bişey ama doğumdan sonra hormonlar nasıl oyun oynuyor insana ve o günleri özlüyorsun. Şimdi diyorum hiç de özlenecek bişey değilmiş

Ayın 23 u kontrolum ayda bir cagirdi doktorum bu ay bana geçmek bilmedi ya sanki bu aralar hissediyorum bebişin hareketlerini sanki hafif hafif hareket ediyor gibi vuruyor gibi. Doğum sorulmus nişan felan kiminin nişan önce geliyor doğum bir hafta sonra da gerçekleşiyor yani değişiyor kizlar kiminin az az su geliyor sonrasinda az az sanci başlıyor. Sormak istediğiniz birsey olursa.cevaplarim kizlar.

Oda ayirilma konuşulmuş bide insallah sakin bebisler.olurlar ayri yatarlar ama.ben iki.cocugumdada bir yaşa kadar yatak odamda.besiginde yatırdım yanima almadim hiç yatagina alissin dedim ama gece sık sık emmeye kalkıyorlar artik besikten alip emzirmek bile zor hale geliyor bakalim bizi ne seruvenler bekliyor bir.duzen kuruluyor illaki. Birde yatis pozisyonu şuanda rahat yatabilirmisiz 22 haftadan sonra sanirim sol ve sag sekilde arkaya yastık koyarak destek alarak yatmak rahat olur hemde daha saglikli kizlar bebege kan akışı için sol taraf daha iyi tabi.

Bende öyle düşünüyorum. Kızım doğduğunda 2 yıl emdi ve yanımda yattı. Oda filanda almamıştık. Tam iki yaşında gelsiğinde hem memeden ayırdım hem o dönem en beğendiğim oda takımını aldım ve odasını onun seveceği gibi dekore ettim ve kızım o satten sonra odayı çok benimsedi ve odadan hiç çıkmak istemedi. Şu an 5 yaşında ve 2 yaşından beri hiç yanımda yatmak istemedi bu benim içinde çok rahatlık oldu gerçekten, şu an bu bebeğimde de da aynı şeyleri yapmayı düşünüyorum

İlk 5 dakikada pembemsi bi çizgi görmüşmüydünüz? Yoksa bu bekledikçe mi bu hali aldı?

Haha olabilir bazen inanilmaz bir gaz oluyor ya karnim kocaman oluyor. Bu sabah dumduz anlamadim nasil bir sey bu
Bende bu durumu benden başka yaşayan var mı diye inanın çok merak ediyordum. 13. Haftaya girince karnım bir anda inanılmaz büyüdü diye konuşuyorduk eşimle. Ama ciddi anlamda bir anda böyle bisey olabileceğini düşündük, tecrubesizlik veya cahillik bilemiyorum 2 gün sonra o büyüklükten iz yok. Sanırım gaz/şişkinlikmis. Çok sık oluyor ama. Akşam işten geliyorum karnım kocaman, 3 saat sonra yine hiç bir şey yok

Maalesef eşimden başka yardım edebilecek kimse yok canım, eşim de 7 gün gidiyor okula, biz evde genelde yalnız kalıyoruz. Hava iyi olduğunda kızımı dışarı çıkarıyorum, banyo yaptırıyorum, oyun oynuyoruz derken zaman bir şekilde geçiyor ama gerçekten çok yoruluyorum.
Eşim sağolsun evde olduğu her dakika yardım ediyor, hatta o eve gelince ben her şeyden elimi çekiyorum

Ev işinde ben de artık eskisi gibi değilim, şarjlı dik süpürgem var onunla süpürüp sprey mopla siliyorum, tozları ıslak mendille alıyorum zaten kızım varken kovaya su hazırlayıp temizlik yapmam mümkün değil, o temizliğin sonu sinir krizi ile biter
Bakalım eşim bugünden Salı gününe kadar izin almış, umarım biraz iş yapabiliriz evde. 1 Eylül’de taşındık, inan hala açamadığımız koliler var, girişte dolap yoktu, internetten almıştık o da haftaiçi geldi, şimdi kolileri açıp evi düzenlememiz gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…