- 17 Haziran 2019
- 2.104
- 2.704
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.561
Valla kayınvalidemin hiç bir otoritesi yok kızlarının üstünde aşırı rahatlar bana karşıAynı ben ya.. Kaynanamın ağzı var dili yok malesef 3 görümcem var
Ayy allahima cok sukurHayır canım 3lü 4 lü teste gerek kalmıyor.Zaten bu nifty test diğer tarama testlerinin üzerinde doğruluk oranı olduğu için onları yaptırmak anlamsız olur. Bana doktor sonucu söylediğinde artık test işi bitti bundan sonra sadece detaylı ultrason var dedi. Normalde bunu yaptırınca ikiliye bile gerek kalmıyor aslında ama ben önce onu yaptırmış oldum.
Evet canım normal, benim de 2.hamilelik ama henüz hissettimiyorum. Arada seyirme vs gibi bişiler oluyor ama bağırsak hareketi mi bebek mi ayırt edemiyorum henüzKızlar 2.çocugu olup hareket hissetmeyeniniz vardır dimi???
Ben mi kuruntu yapıyorum..
Seyirme gibi seylerin hareket olmadığını söylediler.
Gerçi oda yok şusıra.
Normalim dimi...
Çok büyük çok derin çatlaklar değilse korkma. Benim de bi anda 80den 90a çıkmıştı hafif ince kızarıklıklar olmuştu ama sonda geçti iz kalmadı. Son hafta karnımın alt tafaı çatladı o daha belirgin daha kalın çizgilerdi onlar iz kaldıEvet ya cok erken yani simdiden boyleyse diye sinirlerim bozuldu ztn aynendoktora gidicem nipty sonucum cikinca soriyim bakiyim o ne dicek
Tansiyonunu ölçtürsene ara ara ne olur ne olmaz, o da baş ağrısı yapabilirKızlar baş ağrısı yaşayan var mı bu haftalarda? 14.haftadan beri başımın sol tarafına ara ara bir ağrı geliyor, gözüme vuruyor. Bugün mide bulantısı da yaptı
Ben hala anlayamıyorum şuan bağırsak mı bebek miHissettiğin zaman anlarsın zaten gayet normal hissetmemek. Çoğu bağırsak hareketleriyle karıştırıyor. İkinci üçüncülerd bizler bebek hareketlerini bildiğimiz için ve karın kaslarımız sizin kadar sıkı olmadığı için anlayabiliyoruz.
Çok geçmiş olsun kesede kanama alanı olsaydı dr bilgilendirirdi diye düşünüyorum muhtemelen adet döngüsüyle alakalıdır yani çevremden birkaç kişinin bu tarz şeyler yaşadığını duymuştum ama ilk haftalarda özellikle progestan kullanıyorsanız wc dışında ayağa kalkmayın lütfen,hayırlı olsun gebeliğiniz sağlıkla alın kucağınızaMerhabalar Mayıs anneleri . 19 Ekim'de aşılama oldum. 5+2 hamileyim. Çarşamba keseyi gördük. Onun yanında bir kaç kist gördü doktor önemli olmadığını biraz ağrı yapacağını dinlenmem gerektiğini söyledi. Aslında ilk dört hafta bir sıkıntım yoktu. Ne zaman bat geldi lekelenmelerim başladı. 5 Kasım bat idi. O günden beri sürekli lekelenme şeklinde gidiyor. Doktorum progestan hap(günde iki) + progestan iğne(haftada iki) verdi. Buna rağmen lekelenmem kahverengi gulkurusu rengi gibi ve sümüksü yapıda devam ediyor. Biraz ayakta iş yapınca kiremit rengi gibi biraz daha kırmızıya döndu dun. Bugün de hep yattım hiç kalkmadim. Tuvalete sıkışmıştım kalkınca ne göreyim klozetin içinde minnak pıhtı gibi kırmızı birsey. Hemen doktoruma randevumu yarına aldım ama izindeymis başka doktora gideceğim. Çok korkuyorum ağladim endişeden duramıyorum.Bu gibi bir durum yaşayan var mı. Doktorum keseye bakarken kanama alanı falan demedi. Olsa derdi sanirim. Normal günlük ev isi yaptım dün toparlama sadece silme süpürme hicbirsey yok. Buna rağmen bugün biraz kırmızıya döndü. Bugün de böyle oldu.Fikri olan var mı ne yapmalıyım.
Süt üretimi için hazırlığa başladı da ondan o damarlar sonra geçecek korkma. Bi de kapkara olacak rengi ama sonra o da açılıyor tekrarEskiden 85 filandi ve gercekten bende begeniyordum kendimi cok dolgun guzel duruyordusimdi 95 olmustur bu benim bedenime gore cook fazla bir de damar damar oldu benimde yesil damarlarla kapli etrafi
Ay benimki bi anda kapkara olduSüt üretimi için hazırlığa başladı da ondan o damarlar sonra geçecek korkma. Bi de kapkara olacak rengi ama sonra o da açılıyor tekrar
Çok teşekkürler aynen kistlerle de alakalı olabilir belki ben de heryere yazıyorum belki yaşayan ve normal bir süreç olarak atlatan vardır diye. Umarım öyledir bebeğim sağlıkla ilerlerÇok geçmiş olsun kesede kanama alanı olsaydı dr bilgilendirirdi diye düşünüyorum muhtemelen adet döngüsüyle alakalıdır yani çevremden birkaç kişinin bu tarz şeyler yaşadığını duymuştum ama ilk haftalarda özellikle progestan kullanıyorsanız wc dışında ayağa kalkmayın lütfen,hayırlı olsun gebeliğiniz sağlıkla alın kucağınıza
İkili üçlü testler sadece bu hastalığın olma olasılığını veriyor. Yani ikili için kan verdiğimizde bizim kan değerlerimizde olan, yaşı bizim gibi olan bizim özelliklerimize çok yakın olan örneğin 1000 tanesinde 1 tane x genetik hastalığı çıkmış anlamı çıkıyor. Yani tamamen olasılık. Ama nipt öyle değil sadece bizim kanımızdaki genler baz alınıp %99,5 Olasılıkla şu şu genetik hastalıklar Yoktur deniliyor. Yani nipt sonucundan sonra ikili üçlü gibi testlerin pek anlamı kalmıyor. Doktorum nipt çıkınca ikili sonucun artık önemsiz dedi.Arkadaslar, ozellikle nifty veren @bibalprensesiAiglethe4th @SarI NisaN @sirkencubin , benim kafama bisey takildi. Nifty yaptiranlar uclu testi yaptirmasa oluyor mu? Sanirim onda da genetik rahatsizliklara bakiliyormus. Diyelim yaptirdik ve yine kan testi riskli geldi, ee bi daha mi nifty vericez? Hic anlamadim
Simdi ben artik nihayet ve sonunda doktorumu degistiriyorum. Ancak haftaya randevu almistim yine eski doktordan, nifty kagidim vs onlarda, bana telefonda soylenmisti sonuc. Mecburen gidicem. Tabi doktor bilmiyor artik ona gitmeyecegimi..Ya bu gidisimde uclu testi yapmak isterse. Diger doktora ne zaman baslamam lazim hic bilmiyorum. Ondan cikip digerine mi gideyim ayni hafta icinde sizce?
Sevindim cokİkili üçlü testler sadece bu hastalığın olma olasılığını veriyor. Yani ikili için kan verdiğimizde bizim kan değerlerimizde olan, yaşı bizim gibi olan bizim özelliklerimize çok yakın olan örneğin 1000 tanesinde 1 tane x genetik hastalığı çıkmış anlamı çıkıyor. Yani tamamen olasılık. Ama nipt öyle değil sadece bizim kanımızdaki genler baz alınıp %99,5 Olasılıkla şu şu genetik hastalıklar Yoktur deniliyor. Yani nipt sonucundan sonra ikili üçlü gibi testlerin pek anlamı kalmıyor. Doktorum nipt çıkınca ikili sonucun artık önemsiz dedi.
Nipt için anlaştığın şirkete söyle sana sonucunu mail atsınlar, bana direk wp dan bi bağlantı ile sonucumu göndermişti grovodaki görevli.Arkadaslar, ozellikle nifty veren @bibalprensesiAiglethe4th @SarI NisaN @sirkencubin , benim kafama bisey takildi. Nifty yaptiranlar uclu testi yaptirmasa oluyor mu? Sanirim onda da genetik rahatsizliklara bakiliyormus. Diyelim yaptirdik ve yine kan testi riskli geldi, ee bi daha mi nifty vericez? Hic anlamadim
Simdi ben artik nihayet ve sonunda doktorumu degistiriyorum. Ancak haftaya randevu almistim yine eski doktordan, nifty kagidim vs onlarda, bana telefonda soylenmisti sonuc. Mecburen gidicem. Tabi doktor bilmiyor artik ona gitmeyecegimi..Ya bu gidisimde uclu testi yapmak isterse. Diger doktora ne zaman baslamam lazim hic bilmiyorum. Ondan cikip digerine mi gideyim ayni hafta icinde sizce?
Hastaneden yaptirmistimNipt için anlaştığın şirkete söyle sana sonucunu mail atsınlar, bana direk wp dan bi bağlantı ile sonucumu göndermişti grovodaki görevli.
Aslında anlaşmalı laboratuvarı biliyosan bi ara derim sonuçta senin kanın senin testin. Eline yazılı bişeyler vermeleri gerekir.Hastaneden yaptirmistimanlasmali laboratuvar da amerikaya yolladi, yani umarim amerikadir randevu almistim haftaya icin, simdi gitmezsem anlar doktor onu biraktigimi. Haftaya da gidip bir daha da donmiycem.
Randevuya gidince vericekti sekreter oyle demisti. O yuzden acele etmedim. Tabi elimde sonuc gormeden birakir miyim hic.Aslında anlaşmalı laboratuvarı biliyosan bi ara derim sonuçta senin kanın senin testin. Eline yazılı bişeyler vermeleri gerekir.
Ben B cup giyiyordum, C cup giymeye başladım. Önceden 75 i en başına takardım öyle kullanırdım, şimdi ileriki günleri de düşünerek 80C aldım, en sona takıyorum kopçayı, bedenimde bi değişiklik olmadı sanırım ama memeler büyüdü fakat renkte herhangi bi değişiklik veya çatlama, damarlanma vs yok henüz.Eskiden 85 filandi ve gercekten bende begeniyordum kendimi cok dolgun guzel duruyordusimdi 95 olmustur bu benim bedenime gore cook fazla bir de damar damar oldu benimde yesil damarlarla kapli etrafi
Benim göbüş çıplakken hamile olduğum anlaşılıyor ama giyinikken kilo almışım gibi duruyorYaaa göbüşler çıkmışşl benim hala çıkmadı çok istiyorum çıkmasınııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?