- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.701
Günaydın arkadaşlar bugün kontrole gidecek olanlar var mi? Çok güzel haberlerle gelin inşallah
Bulantilarim soyle ki, bi gun cok azalirken ertesi gun resmen vuruyor ve hic gecmeyecek gibi geri geliyor. Yani artik stabil degil de dalgali. Bir gun az bir gun coktam iyi gibi olacakken sabah yine dis agrim basladi. 3 hafta once yine agriyip apse yapan disim. Yani anlayacagin yine bana kara bulutlar
12+4 te doktorum kız diye söylemişti cnm nipt sonucumda da kız olduğu kesinleştiSana tahmin yaptılar mı?
Sağlıkla gelsin minik paşa15+3 ye öğrendim erkek
Benim de kontrolüm var bugün inşallah bebeklerimiz bizi merakta bırakmazlar da hemencecik gösterirler cinsiyetleriniBen bugün öğrenicem galiba, 15te gittim yüzde srksen erkek dedi
Benimde aynısı oldu ilki boş kese idi 2 de kalp atımı alamadık boş dedi anomali dedi dr.Canım ilkinde hiç kalp atışı alamadık, 8.haftada alındı. 2.si de 5 haftalıkken gitti. Senin?
Gittiğim perinatog kiloya takıntılı biri onun dışında gittiğim 2 doktorum kiiloma bişey demedi doğrusu.
Günaydın canim oh cok iyi yaotun aransirancikmak iyi geliyor bende dunu o sekilde degerlendirdim haftaya enerjik basladimGünaydınnnn güzellerrrrrrr bacılarrrrrdün o kadar yoruldum ki gezmekten eve baya geç saatte döndük Pert olmuşum burada olamadım Ama çok iyi geldi
Gunaydin kizlar ins bugun guzel guzel gorulur bize de güzel haberler verirsinizBenim de kontrolüm var bugün inşallah bebeklerimiz bizi merakta bırakmazlar da hemencecik gösterirler cinsiyetlerini
Ben 1 kilomtek verebildim onuda alıyorum yine 20 gündür stabil kilom. Nasl yapcm bilmiyorumBenim ki de perinatolog ve ayni sekilde kilo konusunda hassasannemin gebelikte varis problemi olmus mesela o da gebelikte diyet yapmis 8 ya da 9 kg almis ama kardesim 4.5 kg dogmus. Demekki zaman zaman diyet verebiliyorlar diye dusunuyorum cok ekstrem durumlarda
Evet ve rahat olmak çok önemli. Kısa sürede bakıp bitirince aklımdaki tüm soruları unutuyordum. Belki ben de iki doktor şeklinde devam ederim şuan ona karar vermedim ama. Zaten ayda 1 gidilecek bundan sonra. Bu süreci ömrümüzde kaç defa yaşayacağımız belli değil bence her şey için değerCanım ben de sana yazacaktım, doktor değiştirmekle iyi yapmışsın. Doktorun tatmin etmesi gerçekten çok önemli.
Ben ilk gebeliğimde üniversite hastanesinde hocaya özel muayene oluyordum ama sağolsun arkadaşımız orda çalıştığı için bize ücretsiz bakıyordu -yani sadece poliklinik girişi yapıyorduk-
Birgün hocanın yoğunluğu olduğu için ben poliklinikteki doktora muayene oldum, inan yatmamla kalkmam bir oldu, doktor zaten benle hiç konuşmadı, sekretere ölçümleri söyledi bitti. Ben çıkar çıkmaz hemen özel muayenehaneden randevu aldım gittim içim rahatladı.
Hatta o zaman doktor söylemeden daha ben her şeyi sorup durdum işte boyu nasıl kilosu nasıl iyi mi gibi. Doktor da güldü, siz devlet hastanesinde hızlı muayeneye alışmışsınız ama bakın ben tekrar tekrar bakıyorum ölçümleri kontrol ediyorum rahat olun dedi yarım saat baktı kadın.
Şimdi de devlet hastanesi ve ilk gebeliğimde gittiğim özel muayenehane ortak gidiyorum. Devlette çok hızlı bakıyorlar tatmin olmuyorum ama doğumu büyük ihtimalle orda yapacağım için doktorla iletişimi koparmak istemiyorum.
İçimin rahat etmesi için de aynı zamanda özel muayenehaneye de gidiyorum ki aslında ekonomik olarak pek müsait değiliz ama tüm hakkımı buna kullanıyorum
Ben de yarın gidicem 14.30 daBugünteacher26 ve meryemhilall güzel haberlerle dönün insallah kaçta randevunuzzzz başka kimler gidiyorrrr bu haftaaaaa bireylulmasali 20 sinde mi gidiyordun yavruşum sennn
Ben 1 kilomtek verebildim onuda alıyorum yine 20 gündür stabil kilom. Nasl yapcm bilmiyorum
Evet ve rahat olmak çok önemli. Kısa sürede bakıp bitirince aklımdaki tüm soruları unutuyordum. Belki ben de iki doktor şeklinde devam ederim şuan ona karar vermedim ama. Zaten ayda 1 gidilecek bundan sonra. Bu süreci ömrümüzde kaç defa yaşayacağımız belli değil bence her şey için değer
Nuna leaf uzun yıllar kullanıma uygun bir ürün 50kg taşıma kapasiteli yani sonrasında çocuk koltuğu gibi de kullanılır. Ama şöyle söyleyeyim bütçen neyse onun üzerine çıkma değmez hepsi iş görürO da çokmuş yahu, öyle bir şeyi sevse de almam
Ay hadi güzel haberler alalımmGünaydııın, bugün ikili test sonucu geliyoor
Umarım bu hafta da doktora gidenlerin, test bekleyenlerin, haber alacak herkesin haberleri güzel gelsiiin
Gelin küser de abine gidemeyecek diye ödü kopuyor annenin. Baya abici anlaşılan temel problem bu belli ki.Kızlar tek tek yazmaya fırsatım olmuyor, toplu yazayım dedim.
Ailemin eşimle ilgili bir problemi yok, yani bu küslükte eşimin hiç etkisi yok, eşimi çok severler.
Ama şöyle ilginç bir durum var, annem bana daha önce de yine böyle küsmüştü (yine zamanlaması harikaydı, hastanede yatarken ilgisiz olduğunu söylediğim için küstü ve asla merak edip aramadı, taburcu oldum mu, çocuk tekrar memeyi tuttu mu, enfeksiyonum tekrarladı mı hiç umrunda olmadı, bir ay aramadı beni) o dönem kardeşime demiş ki “hadi o aramıyor da en azından kocasından beklerdim anne sen üzülme benim karım böyle takma deseydi” yahu benim kocam niye annemi arayıp da aramızdaki olaya dahil olsun ki çok gereksiz değil mi
Bu olaya gelecek olursak, ben birkaç kez aradım açmadı, istediği de tam olarak bu zaten, biz onu sürekli arayalım o asla açmasın ve herkese anlatsın, beni arayıp duruyorlar açmıyorum diyerek kinini ballandırsın. Mesaj kesinlikle yazmam, çünkü o mesajı kimlere gönderecek belli değil, olayları aramızda tutma gibi bir huyu yok, her şeyi teyzemlere kuzenlerime falan anlatır.
Mesela bu yüzden de anneme çok kızdım, herkes çocuğunu nasıl öveceğini şaşırıyor kimse çocuğuna laf söyletmiyor ama sen hep bizi kötü anlatıyorsun, sen böyle yaptığın için de herkes bizim hakkımızda konuşma ve hayatımıza müdahale etme hakkını kendinde buluyor dedim. En basiti dayım çok fazla el şakası yapar, biz hep tersleriz dayı yapma diye ama annem bize kızar dayınıza saygısızlık yapmayın der (çünkü onlara göre hakkını savunmak veya rahatsız olduğun bir durumu belirtmek saygısızlık göstergesi, şu an yaşadığımız küslüğn temelinde yatan da bu zaten)
Ama kuzenlerim aynı tepkiyi verince hemen teyzelerim de dayıma kızar, yapma benim kızım böyle şeyrlerden hoşlanmıyor der.
Sonra ne olur biliyor musunuz, biz her şeye tepki gösteren saygısız çocuklar, kuzenlerim ise ne istediğini bilen kendinden emin çocuklar.
Ben bunları anneme defalarca anlatmaya çalıştım ama her seferinde ağladı küstü, siz kuzenlerinizi kıskanıyorsunuz dedi !
Biraz uzun olacak ama son olayı da yazayım, özür diyecek bir şey yapmadım ki özür dileyeyim.
Ağustos ayında kız kardeşim yeğenimle bizi ziyarete geldi, o sırada annemle babam antalyadaydı, ee madem siz bir aradasınız biz de gelelim dedi babam (zaten annem sadece abime gitmek için plan yapar, bize gelmek için hep ya babam zorlar ya da biz anne gel deriz de öyle gelir)
Güya bizi görmek için geldiler ama ikisinin de elinden telefon düşmüyor, çocuklar kıskançlık yaptı (yeğenim beş buçuk yaşında, kızımı çok kıskandı, kızım da ilk kez fark ettik ki eşyalarını paylaşmayı hiç istemiyor, her şeyde inatlaşıp durdu ikisi)
Çocuklar paçamıza yapışmış ağlıyor, biz kardeşimle kahvaltı/yemek hazırlamaya çalışıyoruz, annemle babam ellerinde telefon umurlarında değiliz.
Mesela annem abimlere gittiğinde gelininin peşinden ayrılmaz, ne yapayım kızım söyle yardım edeyim der -ama çok iyi biliyor ki gelini onun mutfağa girmesinden hiç hoşlanmıyor-
Çok uzun oldu da kızlar artık hani net anlatayım da ben de rahatlayım. Tartıştığımız akşam yine çocuklar biraz oynadı biraz kavga etti derken yeğenim küstü erkenden uyudu, annem de kardeşime “iyi ki seninki küstü uyudu da kafamız rahat etti” demiş, ben o sırada kızımı uyutuyordum. Kardeşim de “niye benim çocuğum hakkında böyle konuşuyorsunuz, o da çocuk ne yapayım benim çocuğum da böyle bir çocuk işte” demiş ve annem sürekli gelininin nasıl harika disiplinli çocuk yetiştirdiğini överek bize anlattığı için kardeşim “herkes kendi yetiştirdiği mükemmel çocuğa baksın, benim çocuğumun küçücük yaşta yaşadığı şeyleri bu yaşında yaşasa kaldıramayacak insanlar çocuğum hakkında konuşmasın” demiş.
Yeğenim üç buçuk yaşındayken maalesef babası tutuklandı ve 6 ay cezaevinde yattı, o çocuk her hafta babasını sadece camın arkasında gördü, çok etkilendi, tam babayla bağ kurması gereken dönemi bu şekilde travmayla geçirdi, her hafta görüş günü o camın önüne yatar ağlardı ben babamla burda kalcam derdi. Şimdi de ağzını açan bu çocuk niye böyle diyor.
Kardeşimin tepkisini de annem çok abartılı bulmuş suratını astı, ben de ne oldu anne dedim, annem de böyle söyledim o da beni it gibi ısırdı dedi, tabi ben artık orda baya sinirlendim, sana abartılı bir şey söylememiş ki dedim, çocuğunu savunmuş dedim, insanların kendini savunması it gibi ısırmaksa sen de bundan sonra kendini savunup da kimseyi it gibi ısırma o zaman dedim, yıllarca bizi zaten hep susturdunuz herkes üstümüzde konuşmayı hak gördü, bari çocuklarımıza yapmayın dedim.
Sen bu kadar eleştiriyorsun o çocuk ve kızın kolay şeyler mi yaşadı sen bilmiyor musun dedim.
Sıkıyosa git de biraz abimi veya çocuklarını eleştir ama yapamazsın dedim, ödün kopuyor gelinin sana küsecek diye dedim, sen anca gelinini pohpohlamaya çalış dedim.
Abım ve eşi yeni evliyken bir tartışmalarında eşi abime o...çocuğu demiş, abım de bunu anneme söylemiş, annem de bunu hiç takmadı, hatta gelini özür dilemek için aradı, annem de “sinirle ağızdan çıkmış kızım ben hiç takılmadım bile, küçükler bazen cahillik yapar ama büyükler affedici toparlayıcı olmalı” gibisinden bir konuşma yaptı.
Ee ben de diyorum ki madem sen böyle düşünüyorsun da bize gelince mi küsmeyi biliyorsun, bize gelince mi her şeye kalbin kırılıyor.
Ben saygısızlık etmedim, kimseye hakaret de etmedim, sadece yıllarca bastırılmış şekilde yaşadığımız duyguları artık içimde tutamıyorum ben ufacık bir şeyde hemen döküyorum ve sen bize hep bunu yaptın diyorum. Bize ne hissettirdiğini anlatmaya çalışıyorum ama her zaman çok konuşan en suçlu olandır bu değişmiyor.
Mesela geçen babam aradı, eve geldik dedi, ben de “sonunda evin yolunu bulabildiniz yani” dedim babam da güldü (hatırlarsanız Maraş Sivas Nevşehir turu yapmışlardı)
Ben bu konuşmayı abime anlattım, abim bile bana hemen tepki gösterdi, dilini tut biraz dedi. Anne babamıza bu kadarcık da mı konuşmaya hakkımız yok, ben de 31 yaşındayım çocuk değilim ki her şeye susup oturayım.
Biliyorum çok karışık ve kopuk yazdım ama kızlar gerçekten canım sıkılıyor artık.
Bu kez ben aramicam, herkesin hamileliği kıymetliydi de benimki mi kıymetsiz. En azından buna saygı duyabilirdi, en azından hayırlı olsun diyebilirdi, babam gelirken kendi de gelebilirdi. Bu şekilde düşman gibi davranacak kadar bir olay yoktu ortada.
Belki sadece burda anlatmaya çalıştığım kadarıyla bazılarınız beni haksız bulabilir ama bunlar çok yüzeysel şeyler, çok daha fazlası var detaylı ve daha can yakıcı.
Hakkınızı helal edin uzun uzun yazıp sizleri de sıktım.
Ben de buyuk mucadeleler sonucu(esim!!!l) doktorumu degistirmeye karar verdim. Basindan beri o kadar strese sokuldum ve asla bir anaclik goremedim ki.. son olay da ikili testimin yuksek riskli oldugunu bana telefonda soyleyis sekliydi. O anda kafamda tamamen bitti benim icin. Esimi de ikna ettim yuzde 80. Resmen bu dusunce bile beni psikolojik olarak rahatlatti daha gitmeden.Evet ve rahat olmak çok önemli. Kısa sürede bakıp bitirince aklımdaki tüm soruları unutuyordum. Belki ben de iki doktor şeklinde devam ederim şuan ona karar vermedim ama. Zaten ayda 1 gidilecek bundan sonra. Bu süreci ömrümüzde kaç defa yaşayacağımız belli değil bence her şey için değer
Evet onu sevmeyen bebek çok halbuki iddiaları anne karnındaki gibi hissettirmek amaYa ben mamaroo 4.0 baktım arkadaşlarımın tavsiyesiyle ama öğrendim ki her bebek sevmiyomuş çok durmuyomuş o yüzden o kadar parayı riske atmak istemedim açıkcası, beklemedeyim bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?