- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.841
Evet onu da okudumBen de Tomrisin emzirme notlarını okudum mantığıma uygun buldum size de tavsiye ederim. 15 parçadan oluşan bir yazı dizisi baya meşhurmuş:)
Nasıl temizliyorsunuz gözüme hiç hoş gözükmüyor
Normalde temizlemediğin bir yerse doktorlar ellemeyin diyor. Doğum sonrası eskiye dönüyor her şey. Şu anda o kılları alıp kökleri uyarmayın bence.Nasıl temizliyorsunuz gözüme hiç hoş gözükmüyor
Hamilelikten sonra tüyler birden arttı benim de. Lazere gidiyorum öncesinde. Baya azalmıştı.Şimdi bacak neyse de bikini bölgesi ve koltuk altımla baş edemiyorumBende gobek ustunde hala pek yok ve olanlarda sari ama bacak ustlerim cok koyulasmis durumdasanki her gun alsam her gun cikacakmis gibi hizli uzuyor anlamadim
Kesin al, ben her sabah aç karnına tartılıyorum o insanı güzel gazı getiriyorzaten çok fazla abur cubur, ekmek, hamur işi, tatlı yemez normal yer arada kaçamak yaparsan fazla kilo alınmıyor.
BennnGöbek üzeri kıllarda artış olan varmı kizlar ?
Aa kiyamam ya gostermedi mi :))))Hadi bakalım bekliyoruz haberlerini benimki bize poposunu döndü bugün
Bende agdaya gidiyodum ama riskli dönemde olduğum için gidemiyorum koltukaltı bikini bölgesi felaket jilete döndüm mecburenHamilelikten sonra tüyler birden arttı benim de. Lazere gidiyorum öncesinde. Baya azalmıştı.Şimdi bacak neyse de bikini bölgesi ve koltuk altımla baş edemiyorum
Anne ile bebeğin en kısa sürede (ilk 1 saat içinde) geç kalmadan ten tene temas yapıp emmesi gerekiyormuş. Çoğu hastane yapıyor bunu artık, doktorla konuşmak lazım. Hatta anne bebek dostu sezeryan diye bi terim çıktı onu yapan doktorlarda örtü altından bebeği uzatıyor memeye. Ben bu sefer onu talep edeceğim. İlk doğumum sezeryandı, bebeği karnımdan alınca sadece yanağıma yasladılar öptüm. Ama beni odaya aldıktan 15 dk sonda falan bebeği hemen odaya alıp bize ten tene temas ve emzirme denemesi yaptılar.emzirmeyle ilgili pek bi bilgim yoktu, burdan tavsiyeniz üzerine açtım okumaya başladım. çok güzel bir emzirme videosu var şurda, ama bunu burda uyguluyorlarmı bilmiyorum, normal doğum yapan varmı aramızda, bebişi direk senin üzerinde bırakıyorlarmı? yoksa alıp kontrol giydirme vs derken o aşama nekadar sürüyor doğumdan sonra?
Ya aynı bende de o sorun varO yüzden değil ki wc de yatıcam nerdeyse o derece benim gebeliğin başından beri bu sorun var
çok mantıklıymış doğumda direk bebeğin anne vücudu ile temas ettirilmesi. 15dk da çok değilmiş gerçi ama, her dakikası önemli sanırım o anların. kısmet bakalım normalde olsa sezaryende olsa ben de bunu talep edeceğim.Anne ile bebeğin en kısa sürede (ilk 1 saat içinde) geç kalmadan ten tene temas yapıp emmesi gerekiyormuş. Çoğu hastane yapıyor bunu artık, doktorla konuşmak lazım. Hatta anne bebek dostu sezeryan diye bi terim çıktı onu yapan doktorlarda örtü altından bebeği uzatıyor memeye. Ben bu sefer onu talep edeceğim. İlk doğumum sezeryandı, bebeği karnımdan alınca sadece yanağıma yasladılar öptüm. Ama beni odaya aldıktan 15 dk sonda falan bebeği hemen odaya alıp bize ten tene temas ve emzirme denemesi yaptılar.
Benim hemen mememe koymuşlardı. Bazı doktorlar yapmıyormuş hala. Söylemek lazımAnne ile bebeğin en kısa sürede (ilk 1 saat içinde) geç kalmadan ten tene temas yapıp emmesi gerekiyormuş. Çoğu hastane yapıyor bunu artık, doktorla konuşmak lazım. Hatta anne bebek dostu sezeryan diye bi terim çıktı onu yapan doktorlarda örtü altından bebeği uzatıyor memeye. Ben bu sefer onu talep edeceğim. İlk doğumum sezeryandı, bebeği karnımdan alınca sadece yanağıma yasladılar öptüm. Ama beni odaya aldıktan 15 dk sonda falan bebeği hemen odaya alıp bize ten tene temas ve emzirme denemesi yaptılar.
Benim vücudumda henüz kararma, çizgi, tüylenme gibi bir değişiklik olmadı.Göbek üzeri kıllarda artış olan varmı kizlar ?
Hamilelikten sonra tüyler birden arttı benim de. Lazere gidiyorum öncesinde. Baya azalmıştı.Şimdi bacak neyse de bikini bölgesi ve koltuk altımla baş edemiyorum
Bende de öyle. Ekstra bı değişiklik olmadı. Herkes de aynı mı bilmiyorum ama doğumdan sonra bacak tuylerimde gözle görülür azalma da oldu. Bölge bölge biten yerler oldu. Kalan yerler lazerliydi zaten.Benim vücudumda henüz kararma, çizgi, tüylenme gibi bir değişiklik olmadı.
Benim içinde en büyük hata o silikon uç. Kesinlikle almayacağım bu sefer. Silikon uç yüzünden bende emziremedim ona alıştı ve bir daha toparlayamadım ne yazık kiYok aslında asıl sıkıntı tecrübesizliktenmiş. Ben doktor tavsiyesi ile silikon uç kullandım mesela o çok büyük hata olmuş bebekte hem silikon uç olmayınca meme reddi yapıyor hemde bebek memeyi tam boşaltamadığı için süt üretimi azalıyormuş. Onu bıraktırmak da bayağa zorladı. Zaten emme sıkıntımız var emmeyi hepten bırakır korkusu ile hiç biberon vermedim. Mama takviyesini enjektörle, kaşıkla verdim hep ilk zamanlar. Sonra beni emmesini sağlamak için eds diye bi yöntem var onu kullandım. Daha neler neler inşallah hiç ihtiyaç olmaz. Bebeği güzel güzel emen de çok arkadaşım vardı hemen korkma tabi, ama bilgisi olmaktan zarar gelmez. İnstagramda emzirme danışmanı diye arttığımda çıkan çoğu sayfayı takibe almıştım ve üşenmeden çoğu gönderilerini okumuştumbi de Facebook da emzirme akademisi diye bir grup var orda da sorun yaşayanlara çok yardımcı oluyorlar
Ben de lazeriyim. Belki de ondan etkilenmedik. Çıkar diye korktum ama çıkmadı. Zaten hiç hamile gibi değilimBende de öyle. Ekstra bı değişiklik olmadı. Herkes de aynı mı bilmiyorum ama doğumdan sonra bacak tuylerimde gözle görülür azalma da oldu. Bölge bölge biten yerler oldu. Kalan yerler lazerliydi zaten.
Bol sıvı alın canım. Esin ilaç alicak ama sana vermeyecekler muhtemelen. Coook geçmiş olsun sakin ol korkma. C vitamini bol sıvı.Kızlar eşimde covid çıktı maalesef,doktor kendinizi izole edin demiş bende belirti yok eşimde de bu sabah çıktı aniden belirtiler şimdi ne olacak nasıl bir yol izlicez hiç bilmiyorum.Anneme gidemem bende de virüs varsa onlara bulaşsın istemem annem de babam da kronik hasta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?