2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de Tomrisin emzirme notlarını okudum mantığıma uygun buldum size de tavsiye ederim. 15 parçadan oluşan bir yazı dizisi baya meşhurmuş:)
Evet onu da okudum diyorum ya bebeğim emmeyince resmen emzirme üzerine hatim yaptım çok şükür tüm çabalarım da sonuç verdi şuan 14 aylık ve emmeyi çok seviyor. Şuanda da ben hamile olduğum için emzirmeyi azaltmaya çalışıyorum nasıl bir hayat yaaa

Nasıl temizliyorsunuz gözüme hiç hoş gözükmüyor

bacaklar iki duşta bir jilet, göbeğe ellemem sanırım, ellersem daha kötü olur diye korkuyorum..
ben normalde koyu kumralım ama bu renk benim saç rengimden de koyu ve yumusak tüyler - olur da oynarsam sertlesirler diye korkuyorum.

doğumdan sonra hormonlar hala sapıtık oluyor, her şey bittikten sonra hala var ise o zaman sanırım bi çözüm ararım :)

Bende gobek ustunde hala pek yok ve olanlarda sari ama bacak ustlerim cok koyulasmis durumda sanki her gun alsam her gun cikacakmis gibi hizli uzuyor anlamadim
Hamilelikten sonra tüyler birden arttı benim de. Lazere gidiyorum öncesinde. Baya azalmıştı.Şimdi bacak neyse de bikini bölgesi ve koltuk altımla baş edemiyorum

Kesin al, ben her sabah aç karnına tartılıyorum o insanı güzel gazı getiriyor zaten çok fazla abur cubur, ekmek, hamur işi, tatlı yemez normal yer arada kaçamak yaparsan fazla kilo alınmıyor.

Ben abur cubur arada yiyorum ya zaten cok istahli biri degilim aslinda gunde 2 ogun besleniyorum, ara ogunde meyve yogurt filan yiyorum ama aksam yemekten sonra genelde kacamak oluyor

emzirmeyle ilgili pek bi bilgim yoktu, burdan tavsiyeniz üzerine açtım okumaya başladım. çok güzel bir emzirme videosu var şurda, ama bunu burda uyguluyorlarmı bilmiyorum, normal doğum yapan varmı aramızda, bebişi direk senin üzerinde bırakıyorlarmı? yoksa alıp kontrol giydirme vs derken o aşama nekadar sürüyor doğumdan sonra?

Hamilelikten sonra tüyler birden arttı benim de. Lazere gidiyorum öncesinde. Baya azalmıştı.Şimdi bacak neyse de bikini bölgesi ve koltuk altımla baş edemiyorum
Bende agdaya gidiyodum ama riskli dönemde olduğum için gidemiyorum koltukaltı bikini bölgesi felaket jilete döndüm mecburen

Anne ile bebeğin en kısa sürede (ilk 1 saat içinde) geç kalmadan ten tene temas yapıp emmesi gerekiyormuş. Çoğu hastane yapıyor bunu artık, doktorla konuşmak lazım. Hatta anne bebek dostu sezeryan diye bi terim çıktı onu yapan doktorlarda örtü altından bebeği uzatıyor memeye. Ben bu sefer onu talep edeceğim. İlk doğumum sezeryandı, bebeği karnımdan alınca sadece yanağıma yasladılar öptüm. Ama beni odaya aldıktan 15 dk sonda falan bebeği hemen odaya alıp bize ten tene temas ve emzirme denemesi yaptılar.

çok mantıklıymış doğumda direk bebeğin anne vücudu ile temas ettirilmesi. 15dk da çok değilmiş gerçi ama, her dakikası önemli sanırım o anların. kısmet bakalım normalde olsa sezaryende olsa ben de bunu talep edeceğim.

Benim hemen mememe koymuşlardı. Bazı doktorlar yapmıyormuş hala. Söylemek lazım

Ben lazere 2010 2011 yilinda filan gitmistim sari diye tuylerim hatta bana jilet yap demislerdi ve o tuylerin hepsi bitmedi de sonra ben lazerin bazi yerlerimi yaktigini gordum ve bir daha gitmedim. Doktor eldiveni gibi cag disi bir yontem kullaniyorum suan bikini bolgesi icin baya bir sure temiz kaliyorsun diger yerlerimi de makineyle aliyorum ama o da kil donmesi yapiyor banyoda at kili banyo lifimle kendimi keseliyorum

Kızlar eşimde covid çıktı maalesef,doktor kendinizi izole edin demiş bende belirti yok eşimde de bu sabah çıktı aniden belirtiler şimdi ne olacak nasıl bir yol izlicez hiç bilmiyorum.Anneme gidemem bende de virüs varsa onlara bulaşsın istemem annem de babam da kronik hasta.

Benim içinde en büyük hata o silikon uç. Kesinlikle almayacağım bu sefer. Silikon uç yüzünden bende emziremedim ona alıştı ve bir daha toparlayamadım ne yazık ki

Bende de öyle. Ekstra bı değişiklik olmadı. Herkes de aynı mı bilmiyorum ama doğumdan sonra bacak tuylerimde gözle görülür azalma da oldu. Bölge bölge biten yerler oldu. Kalan yerler lazerliydi zaten.
Ben de lazeriyim. Belki de ondan etkilenmedik. Çıkar diye korktum ama çıkmadı. Zaten hiç hamile gibi değilim çok yedim de kilo aldım gibi.

Bol sıvı alın canım. Esin ilaç alicak ama sana vermeyecekler muhtemelen. Coook geçmiş olsun sakin ol korkma. C vitamini bol sıvı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…