- 19 Ekim 2020
- 863
- 1.828
- 43
- 36
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #19.861
Benim pek çıkmadı canım, akşam şişiyor ama gaz sanırım sabah baya iniyor. 1,8 kilo aldım ondan dolayı hafif karnım oldu ama bebek değil sanırım göbekKızlar karnınız çıktı mı ilk hamileliği olanlar?
Yani bilemedim ki çok agir hasta olmadıkça anneler bebeğin meme keyfi yarım kalmasın diye genelde ilaç içmiyor. Her bebek biberon kabul etmiyor. Yani öyle her şeyin matematiği yok bu işte. Sen istediğin kadar sağ at dolaba çığlık kıyamet istemeyince istemiyor sende ilaç icmiyorsun çocuk aç kalacak diye mesela. Yani ben başta almadım. Meme reddi yaşayınca süt kesilmesin diye aldım demek istediğim emzirdigim süre boyunca da hiç ilaç almadım. Hasta da olmadım.Hastalıkta ilaç içme durumunda vs sütü sağıp atın diyorlar ya öyle zamanlarda lazım olmaz mı yine?
Allah razı olsun sabırla bekliyorum sonucuBenim de doktorum genoksu önerdi başka firmalarla da anlaşması vardı ama biz de hangi firma olduğu çok önemli değil diye düşündük. Benim sonucum 8. İş gününde çıkmıştı. Sizinki de tertemiz gelir umarım hiç stres yapmayın
Yani evde olma durumun varsa baştan almasan da olur. Zaten her istediğinde ulasabilecegin birşey. Ama almak istiyorum süt bı kaç gün gelmezse stress olurum illa bulunsun diyorsan alabilirsin.Vakalar böyle devam ederse ücretsiz izin düşünüyorum ama o zaman bi gelsin, ne olur bilemiyorum.
Bende inşallah 2 yıl ücretsiz izne ayrılacağım ama yine de elektrikli alacağım.Manuel mi almak lazim elektrikli mi acabacalisan anneler icin elektrikli kesin oneriliyor ama ben en az bir yasina gelene kadar evde kalicam manuel alsam pisman olur muyum acaba
Alacaksan n makina Manuel alma el avuç dayanmıyor elektrikli bas dügmeye kendi çeksin ugraşma derim... Evdede olsan ilde de olsan gerek yok kol kası yapmayaYani bilemedim ki çok agir hasta olmadıkça anneler bebeğin meme keyfi yarım kalmasın diye genelde ilaç içmiyor. Her bebek biberon kabul etmiyor. Yani öyle her şeyin matematiği yok bu işte. Sen istediğin kadar sağ at dolaba çığlık kıyamet istemeyince istemiyor sende ilaç icmiyorsun çocuk aç kalacak diye mesela. Yani ben başta almadım. Meme reddi yaşayınca süt kesilmesin diye aldım demek istediğim emzirdigim süre boyunca da hiç ilaç almadım. Hasta da olmadım.
İki arkadaşım lansinohun çiftlisini al gayet iyi dedi cnm. F/p ürünüymüş çok memnunlar. Çiftli daha kullanışlı dediler.Göğüs pompası olarak tavsiyeleriniz var kızlar ? Ben mamajoo nun yorumlarına baktım. Sanırım Philips Avent de çok öneriliyor. Çiftli mi almak lazım tekli yeterli oluyor mu? Tecrübe edenler var mı ?
Evet ya deneyimli arkadaşlarım hemen alma elektrikli pompayı dedi. İlk bi manuel alırım ucuz yollu ne olur ne olmaz sonra duruma göre elektrikli alıcam. Hatta almayadabilirim arkadaşım lansinoh çiftlisini verecekmiş banaManuel büyük pişmanlık. Ben ilk ondan aldım ama el avuç dayanmıyor yani. Ama belki de hiç ihtiyacin olmayacak sagmaya baştan almaya gerek var mı ?
Geçmiş olsun canımMerhaba hanımlar umarım hepinizde herşey yolundadır. Hatırlarsanız geçenlerde yazdım şekerim 153 çıkmıştı diyete başladım diye. Gripten dolayı yattım 1 hafta yürüyüş yapamadım pek ama ekmeği vs kestim. Kasık karın ağrılarım oluyor normal sanırım bu süreçte. Açlık tokluk şekeri ölçüyorum 4 gündür açlık 70,80 çıkıyor tokluk ta 84 civarı ama bu akşam yemeği yememe rağmen 2 saat sonra şekerim 35 e düştüacaba o gün yemekten hemen sonra yarın saat sonra kan verdim die mi öyle çıktı bilemedim ki.
Öyle de canım, ilk sene olmasa 2. Sene mecbur işe döneceğim. Ne içecek bu çocuk. Emdiği kadar emsin istiyorum. Ha belki 3 ay emer bırakır belki hiç emmez. Onu bilemeyiz. Ama haklısın, sonradan ihtiyaca göre almak daha mantıklı.Susmuyorr hatta sana bak bişey soyleyim hiç bebek deyip geçme mamanın ölçüsünü azıcık.kacirsan anlar içmez bebek. Poşet poşet şut attı arkadaşlar dolaba girince tadı değişiyor içmiyor dediler. Yani bebek seni küçük parmağında oynatıyor memelerin kaniyor yaradan yine de emzirmek zorunda kaliyorsun çünkü asla başka bişey içmiyor bunu korkutmak için demiyorum da durumu daha net anlaman açısından söylüyorum. İnsan ilk anne olacaginda sanki.her şey acil.ihtiyac gibisine geliyor fazla masraf edip.kendine fazla yükleniyor sonradan anlıyor.ki bir çok şey olmadan da olurmuş. Bebegin tek ihtiyacı anne koynuymus.
Öyle de canım, ilk sene olmasa 2. Sene mecbur işe döneceğim. Ne içecek bu çocuk. Emdiği kadar emsin istiyorum. Ha belki 3 ay emer bırakır belki hiç emmez. Onu bilemeyiz. Ama haklısın, sonradan ihtiyaca göre almak daha mantıklı.
Arkadaşın verıyor sa gerek yok zaten almana böyle şeyler belli süreliğe kullanılıyor sonra sterilize eder verırsin geri gerek yok almayaEvet ya deneyimli arkadaşlarım hemen alma elektrikli pompayı dedi. İlk bi manuel alırım ucuz yollu ne olur ne olmaz sonra duruma göre elektrikli alıcam. Hatta almayadabilirim arkadaşım lansinoh çiftlisini verecekmiş banasterilize edip kullanırım.
Kesinlikle öyle. Zaten vericekse dediğin gibi almaya gerek yok. İhtiyac halinde bakılır çaresine :)Evet ya deneyimli arkadaşlarım hemen alma elektrikli pompayı dedi. İlk bi manuel alırım ucuz yollu ne olur ne olmaz sonra duruma göre elektrikli alıcam. Hatta almayadabilirim arkadaşım lansinoh çiftlisini verecekmiş banasterilize edip kullanırım.
Manuel büyük pişmanlık. Ben ilk ondan aldım ama el avuç dayanmıyor yani. Ama belki de hiç ihtiyacin olmayacak sagmaya baştan almaya gerek var mı ?
Evde olsan da manuel alma canım ellerin çok yorulur kolay değil bence...
Bende inşallah 2 yıl ücretsiz izne ayrılacağım ama yine de elektrikli alacağım.
Benim kız biberona karşı emziğe karşı çok doğaldır kendisiYani bilemedim ki çok agir hasta olmadıkça anneler bebeğin meme keyfi yarım kalmasın diye genelde ilaç içmiyor. Her bebek biberon kabul etmiyor. Yani öyle her şeyin matematiği yok bu işte. Sen istediğin kadar sağ at dolaba çığlık kıyamet istemeyince istemiyor sende ilaç icmiyorsun çocuk aç kalacak diye mesela. Yani ben başta almadım. Meme reddi yaşayınca süt kesilmesin diye aldım demek istediğim emzirdigim süre boyunca da hiç ilaç almadım. Hasta da olmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?