2021 Nisan Anneleri

“Soğuk hava yok yetersiz giyisi vardır” demişler. Aşırı soğuk ayaz olmadığı sürece 10 derecenin üstündeki her havada çıkar dedi bana doktoru ancak süresini kısıtlarım.

Merhaba kızlar biz tadımlara başladık dün ve bugün patates ezip anne sütüyle karıştırıp verdim sevdi gibi bakalım daha sonra kabak deneyeceğim. İlk sebzelerden gitmeyi düşünüyorum burda okuduğum doktor yorumları mantıklı geldi baya. Daha sonra neler verebilirim tavsiyeleriniz neler sebzelerden? Pirinç ununu irmiği falan ne zaman kullanmalıyım sizce? Bir de süt alerjimiz olduğu için yoğurt yediremeyecegim acaba anne sütünden yoğurt yapan var mı daha önce?

Benim oğlumunda alerjisi var bende nasıl başlıcam neyle başlıcam hiç bilmiyordum. Valla buraya yazarsan banada fikir olur bi de siz test yaptırdınız mı

Benim oğlumunda alerjisi var bende nasıl başlıcam neyle başlıcam hiç bilmiyordum. Valla buraya yazarsan banada fikir olur bi de siz test yaptırdınız mı
Patatesten başladım sadece bir çay kaşığı haşlanmış patatesi anne sütüyle biraz muhallebi kıvamına getirdim azar azar ne çok ac ne de çok tokken verdim bakalım kötü bir tepki yok vücudunda şimdilik göreceğiz :) avokado ya baktım da alerjik bebekler için dikkat edilmesi gerek yazıyordu belki bir tırnak ucu kadar denerim birşey olmazsa bir çay kaşığı veririm. Biz test yaptırdık deri testi ve kan testi. İnek sütü verilen yer kızardı, şişti. Öylelikle koydular teşhisi. Bakalım bir daha ki kontrol 2 ay sonra

Bebegim dustu demistim, mesaj atan gecmis olsun diyen tum arkadaslara cok tesekkur ederim. Iyi cok sukur bir sorunu yok. 5 ay dolduktan sonraki kontrolde doktor ek gida tadimlarina baslayin dedi. Her seyin suyunu verin dedi gunde 1 cay kasigi olarak. 1 yasina kadar yasak olan seyler bal, yumurta beyazi, cilek ve inek sutu. Aslinda ilk sebze suyuyla baslamayi dusunuyordum. Kizimda yesil kabakla baslamistim, sonra yogurt, sonra havuc, sonra meyvelere gecis yapmistim. Ama bu sefer elime seftali geldi, seftaliyle basladim 3 gun ayni gitti. Sonraki gun hurmayi islatip yumusatip verdim. Hep derler meyveyle baslamayin diye cidden sonraki gun yesil kabak verdigimde bebegin yuzu sekilden sekle girdi yavrucak. zaten en alerji yapmayan sey kabak, onu tek gun verdim Sonra yumurta sarisina gectim. Normalde haslanarak ve ilk ceyrek olarak baslaniyor. Ben kizimin yagda yumurtasinin sari kismindan verdim direkt. Ya ikinci bebekte cidden cok savsakliyorum. Bu ne rahatlik ya. Kizimda cok pimpirikli ve her seyi dikkatle yapardim. Simdi Allah ne verdiyse yumurta sarisinda bugun 3. Gundu, sevdi ve alerjik bir belirti de gostermedi cok sukur. Yarin bakalim ne verecegim, elime ne gecerse

Bu arada kızlar amazon da hareketli kitaplar yarı fiyatına düşmüş 15 liraya falan geliyor bir tanesi ortalama. Biz iş bankası 'nınkileri aldık sonra kullanırız diye, arada okuyorum Fisher-Price' ın hışır kitabından daha çok ilgisini çekti uzun uzun inceliyor resimleri. Hem sayfalar çok kalın olduğu için istediğiniz gibi önüne koyabilirsiniz yıpranmıyor

Deri testi ne kadar sürüyo benim bebeğim pek durmuyo yani sabit mi durması lazım . Tek kan testi yapılsa yeterli olmaz mı

Deri testi ne kadar sürüyo benim bebeğim pek durmuyo yani sabit mi durması lazım . Tek kan testi yapılsa yeterli olmaz mı
Merhaba konu aramalarında denk geldim yazmadan geçmek istemedim benim kızımın çoklu besin alerjisi vardı 6 hafta diyet yaptım ve Ankara’da sehir hastanesinde bir doktor açtırdı diyeti deri testi tekrar edildi ve kan testi . Deri testi 43 günlükken koldan yapıldı 2 aylıkken tekrar edildi o da sırtından bu daha kolaydı.

Hareketli kitaplari ogluma almistim koca bir set onlari sakliyorum

Evimize yakın bir kitapçı var ordan gidip gözümün seçtiği kitapları aldım yerde yatıp birlikte resimlerine bakıyoruz bir taraftan da ben seslendirerek okuyorum. Çok hoşuna gidiyor gülüyor. Özellikle gözlerin üç boyutlu olduğu( oyuncak hayvan göÜ gibi) kitaplar çok ilgisini çekiyor. Hem ben de kendimi iyi hissediyorum.

Uzun mu sürüyor peki sabit mi durması gerekiyor bebeğin

Deri testi daha net sonuç veriyormuş kana göre. Benim bebeğim de baya hareketli ama ben testten önce güzelce doyurdum baya sakinledi normalde veryansın eder kolunu bacağını zorla tuttuğumuzda ama şükür gelip geçeni izlerken uyudu 20 dk bekledi kolunda. Durmazsa sırttan yapıyorlarmış zaten.

Anladım canım mecbur yapılcak zaten bi şekilde neye alerjisi var bilip hareket etmek çok daha iyi

Anladım canım mecbur yapılcak zaten bi şekilde neye alerjisi var bilip hareket etmek çok daha iyi
Aynen öyle alerjiden anlayan bir doktora gitmiştik normal çocuk doktoru. O bana süt ürünleri ve yumurta keza kırmızı ve beyaz eti de yasaklamıştı. Sonra alerji doktoruna gittik test yapildi yumurtaya çıkmadı çok şükür. Yumurta ve tavuk etini de kesseydim sütüm baya azalırdı heralde

Sağol canım aldım hemen 6 tane prime üyelelerine ayrıca da indirim varmış gelsinler de her gün okuyayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…