• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Cozum olarak kanguruya bagliyorum. Gunluk ev islerimi yaparken mesela ortaligi toparlamayi filan hep cogunlukla kucagimda kanguruya bagli halde yapiyorum. Ya da mutfakta mama sandalyesine oturtuyorum, ona malzemeleri esyalari gostere gostere isimlerini soyleye soyleye, ona bakarak sarkilar soyleyip dans ederek yemekleri yapiyorum, cok hosuna gidiyor cok egleniyor. Yemeklerimizi de hep beraber yiyoruz zaten ya bizim kucagimizda duruyor, ya mama sandalyesinde bizi izliyor. Artik ben tadimlara basladigim icin mama sandalyesinde onune ona uygun seyler koyuyorum onlari yemege ugrasiyor. Mesela bugun fileye uzum koydum, suyunu emdi, hosuna gitti. Yemekte kucagimizda olursa bizim tabaklarimiza dokunmaya calisiyor. Mama sandalyesi daha guvenli o acidan.
Aslında bayağı bayağı aynı şekilde yapıyormuşuz, çok teşekkür ederim 😊

Slm kızlar nasılsınız, bayadır giremiyordum şöyle son msjlara baktım, bizim cadaloz yüzüstü 2,5 aylıkken dönmüştü şimdi 2haftadır sırtüstüde dönmeyi keşfetti dönerek gideceği yere ulaşıyor😬 arka arkaya emekliyor, gece çok dönüyor beşiğe çok çarpıyordu kızıyordu yerde yatıyoruz ikimiz sabaha kendimi yatağın dışında buluyorum ittiriyor beni deli yatıyor asla atlet dışında üstüne birşey giydirmiyor yeni yeni gece yatarken don giydiriyorum oda uyuduktan sonra asla üstünü örttürmüyor çünkü, alt iki dişi çıktı 4.ayda aynı anda, şimdi üstler geliyor çok kaşıyor, mama sandalyesine oturmaya başladı bayılıyor ona oturmaya, artık duşakabinde yıkıyorum, çirkin ol dediğimde çirkin olmaya başladı bugün😂 kucağıma oturtunca çok zıplıyor, ablasının oyuncaklarının önüne oturtunca deliriyor tepinerek dağıtıyor hepsini, müziği çok seviyor dans etmeyi çok seviyor, yeni örümceğe oturtmaya başladık onu pek sevmedi, ben 4.aydan beri ağzına değdirdim hep yemek vs, geçen salatalık verdiydim emer diye bi baktım ucunu yemiş yutmuş aldım elinden havuç verdim dişiye tırtıklamış yutmuş bide pankek verdiydik oyalansın diye onuda yemişti😂 üzüm sıkıyorum ağzına falan yani aslında hazır artık başlayacağım ama ben öyle 3gün 5gün uğraşamam klasik kocakarı mantığı Ve çooook aşırı kucaçı uyanıkken 5dk durmaz hep kucakta olacak o beni çok zorluyor işte😴
Masallah kuzuma Suan kac aylik oldu 🤣🤣 bende bayadir giremiyor buyugun okulu kucugun dişleri ne yapacağımi sasrdim 🤣🤣🤣

Yeni mi dönmeye başladı? Benim ki dönmeyi öğrendiğinde gece de uykuda dönüp uyanıyordu. Yeni bir şey öğrendiklerinde uykuda da yapıyorlarmış canım bir kaç hafta sürmüştü bizim.

Aslında yeni değil ama kolunu altından yeni kurtarmaya başladı. Ayy bi kaç haftaysa iyi yine o kadar idare ederim. Sürekli böyle olmasında 🤦‍♀️

Bebeğim tam 5,5 aylık oldu ama dönemiyor tam, acaba bebeği benim bebeğim gibi dönmeyen var mı?
Benimki yüzüstü dönüyor sora geri donemedigi icin agliyor biz ceviriyoruz o dönüyor bi öğrense kendini cevirmeyi valla maymun olduk iyice bi is yapamiyorm ona kosmakdan🤭

Yeni mi dönmeye başladı? Benim ki dönmeyi öğrendiğinde gece de uykuda dönüp uyanıyordu. Yeni bir şey öğrendiklerinde uykuda da yapıyorlarmış canım bir kaç hafta sürmüştü bizim.

Peki bi kaç hafta sonrasında dönmeyi bırakıyor mu yoksa dönüp yüzüstü uyumaya devam mı ediyor.

Bebeğim tam 5,5 aylık oldu ama dönemiyor tam, acaba bebeği benim bebeğim gibi dönmeyen var mı?

Kızım 5 aylık benimde yan dönüyordu ama kolunu kurtarmayı yeni öğrendi. Gün içinde yüzüstü egzersiz yaptır demişti bana doktorum. Kendim sağa sola döndürüyordum, arada yüzüstü döndürüyordum alıştı bi kaç gün içinde kendini komple döndürmeye.

Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Yanında kısmı bugün dibinde oldu 🤦🏻‍♀️ kızım bi kaç haftadır böyle ataktan geçici umuyorum 🙏
Merhabalar
Nihayet annemin evindeyiz. 4,5 ay yalnizliktan sonra annemin yardimlari ilgisi ilac gibi geldi. Gunlerin nasil gectigini anlamiyorum. Her sey sut liman olacak biraz rahat edecegiz derken bebegimin cigliklari basladi son bir haftadir.

Cok merak ediyorum sizin bebeklerde de var mi sevinc cigliklari, sikilma cigliklari hatta aglamasinin devaminda da bir cesit cigliklar. Sessiz harfleri nadir cikartiyor artik. Ciglik icinde geciyor gunler. Ne zaman bitecek derken ani yasayamaz oldum. Bir doktora danismak istiyorum ama kime danisacagimi bilmiyorum.
Kızım da çok bağırıyor, bazen oyun yapıyor bazen dikkat çekmek için, bazen süt bitince, bazen geç meme verince isyan modunda 🤦🏻‍♀️
Burda okudukça benimki dönmüyor ama diyordum tek değilmişim. 31 mart doğumlu sadece yana dönüyor

Merhabalar
Nihayet annemin evindeyiz. 4,5 ay yalnizliktan sonra annemin yardimlari ilgisi ilac gibi geldi. Gunlerin nasil gectigini anlamiyorum. Her sey sut liman olacak biraz rahat edecegiz derken bebegimin cigliklari basladi son bir haftadir.

Cok merak ediyorum sizin bebeklerde de var mi sevinc cigliklari, sikilma cigliklari hatta aglamasinin devaminda da bir cesit cigliklar. Sessiz harfleri nadir cikartiyor artik. Ciglik icinde geciyor gunler. Ne zaman bitecek derken ani yasayamaz oldum. Bir doktora danismak istiyorum ama kime danisacagimi bilmiyorum.
Bizde de var o çığlıklar aaaaaa diye bağırma şeklinde çok fazla değil ama boğazını acıtcsk diye korkuyorum bir süre sonra sesi çatallaşıyor çünkü bazen unutuyo bazen aklına geliyo ard arda bağırıyo ağlama gibi değil ama.Kendi sesini keşfediyo ilgisini çekiyo diye düşündük

Bizde de var o çığlıklar aaaaaa diye bağırma şeklinde çok fazla değil ama boğazını acıtcsk diye korkuyorum bir süre sonra sesi çatallaşıyor çünkü bazen unutuyo bazen aklına geliyo ard arda bağırıyo ağlama gibi değil ama.Kendi sesini keşfediyo ilgisini çekiyo diye düşündük
Cok tiz bir sekilde sesleniyor, bazen de sesini catallastiriyor evet. Dun evde dayanamadim kendimizi disari attik. Kucakta ciglik, birakinca ciglik. Artik endiselenmeye basladim. Gunumuzun normal bir parcasi oldu.

Bizde artik 2 gundur emmeyi birakdirk emmek istemiyo sutumu sadim 2 memeden 30 cc zor cikti aradan 8 saat sonra sagdim 50 cc cikti bu aralar acok sitresteyim annem rahatsiz kanser teshisi konuldu sutum belkide ondan cekildi. Mamaya basladi 100 cc iciyo onuda belji mememde bile okadar durmuyodu umraim herdey yoluna girer😓😥
Cok gecmis olsun süt icin kendinizi uzmeyin.Suan sizin guclu kalmaniz lazim.Mamaylada buyur.zaten kati gidaya gecicekler.Umarim hersey iyi olur.

Benimki yüzüstü dönüyor sora geri donemedigi icin agliyor biz ceviriyoruz o dönüyor bi öğrense kendini cevirmeyi valla maymun olduk iyice bi is yapamiyorm ona kosmakdan🤭
Geri donme 6 ayda oluomus genelde benimkide onve yana donuo yuzustunden donerkn 1 hafta once dobemiodi agliodu hala bilr co pratik deil aglio bazen yarim oturmayida ilerlertti biraz daha diklesti ama tam deil.Eger tam oturur eliyle desteklemezse dusuo yana😅

Kızlar bebegim 1 tek memeden emiyor oglumda solu emerdi ama sag tarafida az cok emerdi kizim keisnlikle reedediyor catlamis ucu birde canim cekiliyor o emerken ve boyutlari acayip degisti psikolojim bozuldu sizin bebekleriniz duzenli her iki memeyide emiyor mu acaba?Ne yapsam olmuyor uykudan kalkinca veriorm anlamadan az emio sonra digerini istio illa.Orasi daha tazikli galiba eliylede iittiyor cekistire crkistire canima okudu ya.

Kızlar bebegim 1 tek memeden emiyor oglumda solu emerdi ama sag tarafida az cok emerdi kizim keisnlikle reedediyor catlamis ucu birde canim cekiliyor o emerken ve boyutlari acayip degisti psikolojim bozuldu sizin bebekleriniz duzenli her iki memeyide emiyor mu acaba?Ne yapsam olmuyor uykudan kalkinca veriorm anlamadan az emio sonra digerini istio illa.Orasi daha tazikli galiba eliylede iittiyor cekistire crkistire canima okudu ya.
Benim kizim tek meme emmisti oglum 3 aylikken ikisinide birakti 🤦🏻‍♀️sol memeyi asla sevmezdi ikiside az geliyordu sanirim ondan.

Kizlar kasık maması almayı düşünüyorum ek gida dönemine gece için artık geceleri sütün yetmediğini dusunuyorum çok sık uyanıp emiyo cnku :olamaz: siz neler düşünüyorsunuz bu konuda

Eklentiler

• Screenshot_20210922-115909_ebebek.webp
    Screenshot_20210922-115909_ebebek.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 37
Ya o zaman stres yapmayayım, biz şımartmaktan, kucağa alışırmaktan korkuyoruz ama sana göre olması gereken bu mu mesela? Ben ona emin olamıyorum.
Bizde kucağa alıyoruz doğduğundan beri yanımiza alırız pusetiyle mama sandalyesinde flan artık masada olmak istiyo almayınca kiziyo :KK70: bırak alışsın kucağa simarsin nolcak ki onların bizim sevgimize ihtiyacı var öyle kucakta tuttuk diyede şımarmaz bence minik kuşlar :KK19:

Kizlar kasık maması almayı düşünüyorum ek gida dönemine gece için artık geceleri sütün yetmediğini dusunuyorum çok sık uyanıp emiyo cnku :olamaz: siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
Bende dusunuyorum kaşık mama aksam uyku oncesi rutini olusturmak icin kizima ole yapardim biberon mamasini aza indirmEk istiyorum vitakini herseyden alsin diye

Ben 😂, biri kendi doktorumuz ikisi de ailemizden olmak üzere üç çocuk doktoru gördü, üçü de hiç skntı yok dedi, ben çok kaygılanıyorum hala, uyuz oluyorum dönmedikçe ama bir kriter değilmiş, iki üç gündür 1 dk kadar desteksiz oturuyor, gerginliğim biraz azaldı, ama ben 3.5 aydan beri dönsün diye uğraşıyorum.yandan yüz üstüne sırt üstüne dönüyor ama sırt üstünden ya da yüzüstünden yana dönemiyor, olması gereken de esas yan dönmesi zaten bence, geri kalanını kendini atarak yapıyor bayağı

Yanında kısmı bugün dibinde oldu 🤦🏻‍♀️ kızım bi kaç haftadır böyle ataktan geçici umuyorum 🙏

Kızım da çok bağırıyor, bazen oyun yapıyor bazen dikkat çekmek için, bazen süt bitince, bazen geç meme verince isyan modunda 🤦🏻‍♀️

Burda okudukça benimki dönmüyor ama diyordum tek değilmişim. 31 mart doğumlu sadece yana dönüyor
Annelik, eğer hakkını vererek yapayım dersen pek zor işmiş yav 🥰

Back
X