• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Kızlar ek gıdaya geçenlerden püreyi sevdirebilen varmı 🤦🏼‍♀️ Tadımlara başlayayım dedim ama tadım olarak kaldı gerçekten 1-2 küçük mama kaşığı anca alıyor patates havuç püresini. Bugün 3. Gün bakalım yarın kabak deneyeceğim 🧐
Havuc denedim ben sevdi dün basladim 3 gun deneyip muz puresi seftali puresi falan deniycem

Havuc denedim ben sevdi dün basladim 3 gun deneyip muz puresi seftali puresi falan deniycem
Acaba ben de sadece havuç mu versem 🙈
Ya ilk gün bi hevesliydi ama iki gündür pek almak istemiyor bakalım denicez tek tek mecbur. Ben meyve pürelerine hemen geçmek istemiyorum ya tatlı oldukları için, sebzeyi reddedebiliyorlarmış

Bizimki de hala yarım kollu zıbınla duruyor sabah serinde çorap giydiriyorum sonra sürünürken çıkıp gidiyor. Yorgan seriyorum bende orda yuvarlanıyor. Evim güneş alıyor öğlenleri çok sıcak oluyor terliyor çok uzun kollu giydiremiyorum. Sabah erken evden çıkacak olursak sadece uzun giydiriyorum polar ceket falan öğlen soyunuyoruz yine. İzmir deyim.
Birtek bugun kisa kollu tisort giydirdim ve tayt normalde de ben zaten kalin giydirmem hic ama kollari usuyor.Bugun hava sicakti kisa giydirdm.Izmir oldugu icin olabilir ama Yalova sogudu yani.😅

Kızlar ek gıdaya geçenlerden püreyi sevdirebilen varmı 🤦🏼‍♀️ Tadımlara başlayayım dedim ama tadım olarak kaldı gerçekten 1-2 küçük mama kaşığı anca alıyor patates havuç püresini. Bugün 3. Gün bakalım yarın kabak deneyeceğim 🧐
Zaten ilk donem icin yeterli 1 2 kasik yiyorsa.Suan beklenen o kdr zaten gerisi ya emzirme ya formul mama.

Acaba ben de sadece havuç mu versem 🙈
Ya ilk gün bi hevesliydi ama iki gündür pek almak istemiyor bakalım denicez tek tek mecbur. Ben meyve pürelerine hemen geçmek istemiyorum ya tatlı oldukları için, sebzeyi reddedebiliyorlarmış
Evet meyve verince sebzeyi yemiyolarmış tatlı olduğu için ben de ilk kabakla başladım yarısından fazlası üstüne başına bulaştı nekadar yedi anlayamadım.Ama biz 4,5 aylığız daha emme refleksi olduğu için katı gıdayı nasıl yutar bilemiyo diliyle emer gibi yapıp ittiriyo.Ben sebzeleri tek tek değil de birbirinin içine ekleyerek tattırcam.Atıyorum ilk 3 gün kabak verdim 2. 3 gün patatesi tattırırken kabağın içine katarak vercem patatesi.Havucu kabak+patates+havuç şeklinde vercem.Birde avokado verdim 1 çay kaşığı onu da sevdi gibi ama olgun baya kremsi avokadoydu.

Evet meyve verince sebzeyi yemiyolarmış tatlı olduğu için ben de ilk kabakla başladım yarısından fazlası üstüne başına bulaştı nekadar yedi anlayamadım.Ama biz 4,5 aylığız daha emme refleksi olduğu için katı gıdayı nasıl yutar bilemiyo diliyle emer gibi yapıp ittiriyo.Ben sebzeleri tek tek değil de birbirinin içine ekleyerek tattırcam.Atıyorum ilk 3 gün kabak verdim 2. 3 gün patatesi tattırırken kabağın içine katarak vercem patatesi.Havucu kabak+patates+havuç şeklinde vercem.Birde avokado verdim 1 çay kaşığı onu da sevdi gibi ama olgun baya kremsi avokadoydu.
Ayın kaçında doğdu sizin bebeğiniz. Biz daha başlamadık tadımlara da. 5 mayıs doğumluyuz

Kızlar birşey sorcam çok mu saçma bilmiyorum şuan idrak edemiyorum 🤪 şimdi benim bebeğimin alerjisi var ben tüketmiyorum süt ürünleri peki süt içerikli sabun krem vs kullanabilir miyim sizce 😂

Ayın kaçında doğdu sizin bebeğiniz. Biz daha başlamadık tadımlara da. 5 mayıs doğumluyuz
4 mayısta doğdu doktoru 4.aydan sonra tattırmaya başla 6.ayda da sizle mama sandalyesinde sofraya oturur dedi eğer sizin yediklerinize iştahla bakıyosa ağzı sulanıyosa zamanı gelmiştir dedi

4 mayısta doğdu doktoru 4.aydan sonra tattırmaya başla 6.ayda da sizle mama sandalyesinde sofraya oturur dedi eğer sizin yediklerinize iştahla bakıyosa ağzı sulanıyosa zamanı gelmiştir dedi
Tattırmak derken salatalık falan diline sürüyorum sadece ya da meyveleri diline sürüyorum. Siz basıl veriyorsunuz

Benim ki öyle bi süredir ağzıma götürüyorum kafasını çevirip ağzını açıyo 🤣

Benim ki öyle bi süredir ağzıma götürüyorum kafasını çevirip ağzını açıyo 🤣
Ozaman başlayabilirsin doktorumuz internette yazan bilgiler artık geçersiz eskiden 6 aydan önce başlanırsa bebekte gıda alerjisi oluşacağı düşünülüyodu ama 6 aydan sonra başlayanlarda daha çok görülüyor dedi.4-6 ay arası bebek nezaman hazırsa ozaman verebilirsin dedi

Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?

Tattırmak derken salatalık falan diline sürüyorum sadece ya da meyveleri diline sürüyorum. Siz basıl veriyorsunuz
Yok öyle değil birinci gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı şeklinde buharda pişirip ezip veriyorsun zaten hepsini yutamıyor yiyebildiği kadar.Ben plastik file gibi bişeyi var onda veriyorum ezip.Ben de bir iki kere kavun karpuz yalattım deli oldu onlara çok sevdi tatlı olduğu için ama sebzeden önce vermemek gerekiyormuş meyveyi meyvenin tadını alınca sebzeyi yemiyorlarmış

Yok öyle değil birinci gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı şeklinde buharda pişirip ezip veriyorsun zaten hepsini yutamıyor yiyebildiği kadar.Ben plastik file gibi bişeyi var onda veriyorum ezip.Ben de bir iki kere kavun karpuz yalattım deli oldu onlara çok sevdi tatlı olduğu için ama sebzeden önce vermemek gerekiyormuş meyveyi meyvenin tadını alınca sebzeyi yemiyorlarmış
Ben kizimda meyve ile baslamistim hersey yiyor hic arkasinda önünde yemek gezdirdigimi bilmem cok merakli küçüklüğünden beri degisik tatlari tatmaya. Anne babaya cekme durumu varya ona gore sekilleniyor bence yemeleri🙈🙈

Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Ayni durumdayiz ama biraz azaldi.Ozgurlesti biraz hareket alani atttikca hicbi cozum bulamadim asiri acil birseyse biraz agliyor ama ciddi aglama degil.Bizim suan en buyuk sorunumuz kafaini vurmasi ve uykuya gecememesi.

Ayni durumdayiz ama biraz azaldi.Ozgurlesti biraz hareket alani atttikca hicbi cozum bulamadim asiri acil birseyse biraz agliyor ama ciddi aglama degil.Bizim suan en buyuk sorunumuz kafaini vurmasi ve uykuya gecememesi.
Sizin çocuğunuzla benimki o kadar benziyor ki ne zaman okusam evet evet aynen diyorum, böyle bir bebek modeli var sanırım 😂bizimki de çok hareketli, isim etkiler diyorlardı sanırım haklılarmış😁biz hala yer yatağında yatırıyoruz, Beşiğe yatırınca kalkmaya çalışıp kendini öne doğru atlıyor küt diye kafayı çarpıyor, bizim bir de ek olarak sürekli kafayı gömerek uyuyor gece onu gözlenmekten hep uykusuz kalıyorum 🙊

Kızlar sizin bebelerde uyurken dönüyor mu? Gece uykusuna yatırıyorum ama okadar çok dönüyor ki sürekli kendini uyandırıyor öyle oluncada uyku bana haram oluyor. Ne zaman geçicek bu durum yada var mı bi çözüm önerisi olan.

Slm kızlar nasılsınız, bayadır giremiyordum şöyle son msjlara baktım, bizim cadaloz yüzüstü 2,5 aylıkken dönmüştü şimdi 2haftadır sırtüstüde dönmeyi keşfetti dönerek gideceği yere ulaşıyor😬 arka arkaya emekliyor, gece çok dönüyor beşiğe çok çarpıyordu kızıyordu yerde yatıyoruz ikimiz sabaha kendimi yatağın dışında buluyorum ittiriyor beni deli yatıyor asla atlet dışında üstüne birşey giydirmiyor yeni yeni gece yatarken don giydiriyorum oda uyuduktan sonra asla üstünü örttürmüyor çünkü, alt iki dişi çıktı 4.ayda aynı anda, şimdi üstler geliyor çok kaşıyor, mama sandalyesine oturmaya başladı bayılıyor ona oturmaya, artık duşakabinde yıkıyorum, çirkin ol dediğimde çirkin olmaya başladı bugün😂 kucağıma oturtunca çok zıplıyor, ablasının oyuncaklarının önüne oturtunca deliriyor tepinerek dağıtıyor hepsini, müziği çok seviyor dans etmeyi çok seviyor, yeni örümceğe oturtmaya başladık onu pek sevmedi, ben 4.aydan beri ağzına değdirdim hep yemek vs, geçen salatalık verdiydim emer diye bi baktım ucunu yemiş yutmuş aldım elinden havuç verdim dişiye tırtıklamış yutmuş bide pankek verdiydik oyalansın diye onuda yemişti😂 üzüm sıkıyorum ağzına falan yani aslında hazır artık başlayacağım ama ben öyle 3gün 5gün uğraşamam klasik kocakarı mantığı Ve çooook aşırı kucaçı uyanıkken 5dk durmaz hep kucakta olacak o beni çok zorluyor işte😴

Back
X