Dun aksam ayni bu sekildeydik.Gaz sorunu yasadi cok bagirdi agladi inledi donduu dolandi valla 1 gram uyutmadi.merhaba hanimlar☺
cok zor bi gecenin ardindan ayni durumda olanlar var mi bakayim diye geldim. 6 ayin en uykusuz gecesiydi galiba.
geceleri ancak 1 kere kalkan kizim 1 aydr neredeyse saat basi kalkiyor. dun ciglik ve aglamalarla tavan yapti. benzer seyler yasayanlar olmus, anlam veremedim atak donemi falan mi acaba? gaz sancisina da benziyo ama artik gaz mi kaldi yaa
Aynisini dusundum aksam, doktor bana ek gida basla demisti bende baslamadim ama uyku bozulmaya basladi dun aksam tavan yapti hos gaz sorunuda vardi ama 1 gram uyumadik.Her bebek farkli emeklemeye basladiktan sonra bence artik ek gida ya ihtiyac duyuyor cocuklar.Yanlış anlamayin ama doymuyor olabilirmibuyudukleri icin birde hareketlendiler gelisimide iyiyse belki ek besine ihtiyac vardir ben kizimda 4.5aylikken basladim ek gidaya doktor sütun yetmiyor cocuk ac diye yuzume apt diye soyledi ozmanlar tabi toydum yeni anne olmuşum anlayamadim masallah istahida guzeldi kizimin ek gidaya gecince duzelmisti simdi ogluma yeni basladim tadimlara ama durmadigi zman tabi atakmi baska derdi mi var anlayana kadar zorluyor
Ben cok izledim oğlumu eger gun icinde tam saatinde duzenli doyarsa guzel uyuyor saatler sasarsa rahatsiz oluyor huysuz oluyor butun gece valla ben bakiyorum cevremde akran olanlarla masallah cocuklari baya hareketlendi benimki anca dün dönmeye basladiAynisini dusundum aksam, doktor bana ek gida basla demisti bende baslamadim ama uyku bozulmaya basladi dun aksam tavan yapti hos gaz sorunuda vardi ama 1 gram uyumadik.Her bebek farkli emeklemeye basladiktan sonra bence artik ek gida ya ihtiyac duyuyor cocuklar.
Ben aynı seyı yasıyorum canım bı ayı geckındır boyle benımde ıkıncı bebegm bu . Ilk cocugumda sol tarafımı emmek ıstememıstı ama bı aya gecmıstı bu nasıl olur bılmıyorum bende uykuluyken verıyorum ınsaallah buda gecıcıdırKızlar bebegim 1 tek memeden emiyor oglumda solu emerdi ama sag tarafida az cok emerdi kizim keisnlikle reedediyor catlamis ucu birde canim cekiliyor o emerken ve boyutlari acayip degisti psikolojim bozuldu sizin bebekleriniz duzenli her iki memeyide emiyor mu acaba?Ne yapsam olmuyor uykudan kalkinca veriorm anlamadan az emio sonra digerini istio illa.Orasi daha tazikli galiba eliylede iittiyor cekistire crkistire canima okudu ya.
Doktorlarin da ne dedigi belli olmuyo ki benim doktorum aylik 500 600 gram almasini az buluyor mesela bi baska doktor normal gayet iyi diyoBız bugun bes aylık olduk ve boy kılo ıcın saglık ocagına gıttık sadece 400 gr almıs bu ayda normal mı sızce sızın doktorlarınız ne dıyor kızlar . Benım oldugum yerde hastane yok saglık ocagındada sadece bakıp gonderıyorlar hıc bısı bılmıyorum mama vermelımıyım sızce
Ya donusumlu gelisim diye birsey varmis her cocukta baska bir ozellik gelisiyor o yuzden biri biraz once digeri daha sonra baska baska ozellikleri gelisiyormus.o fark krdan geliyor.Birininki emeklio digerini algisi daha iyi digerinin beyin gelsiimi daha onde sonra tam tersi digr taraflara geciyormus.Ben cok izledim oğlumu eger gun icinde tam saatinde duzenli doyarsa guzel uyuyor saatler sasarsa rahatsiz oluyor huysuz oluyor butun gece valla ben bakiyorum cevremde akran olanlarla masallah cocuklari baya hareketlendi benimki anca dün dönmeye basladi
Benim gittikcd artti ins sizin gecer artik hic.almio uykulu donem disinda.Diliyle itio sanki.zehir valla sutte gelio sklide normal ama digeri daha tazikli die herhalde.Ben aynı seyı yasıyorum canım bı ayı geckındır boyle benımde ıkıncı bebegm bu . Ilk cocugumda sol tarafımı emmek ıstememıstı ama bı aya gecmıstı bu nasıl olur bılmıyorum bende uykuluyken verıyorum ınsaallah buda gecıcıdır
Aynende oyle oluyor bugun elma verdm az arkadasim dedki cok erken baslamissin yanlis yapmissin bnm doktorum 6 ay tamamlandiktan sonra baslatti asla verme dddi benim doktorumda cocugun o donanima gelmis basla dedi valla allak bullak oluyor insan.Doktorlarin da ne dedigi belli olmuyo ki benim doktorum aylik 500 600 gram almasini az buluyor mesela bi baska doktor normal gayet iyi diyo
Mamaya alerjisi olduğunu nerden anladınız arada işteyken mama veriyoruz bizde gece uykularımız rezil gibi önceden daha iyiydi atal dedim diş dedm ama hiç düzelmiyor mamadan mı kiValla benimkinin mama ya alerjisi varmis bebelac lf kullanmaya basladik rapor cikartti doktor çok şükür rahatladik artik
Doktora filan sormiycam benim bebegim ek gidaya hazir basladim valla ben ahh keske ilk cocukdan sora hemen doguraydim ozmn ne akilli telefonum var ne kk vardir hayatimdaAynende oyle oluyor bugun elma verdm az arkadasim dedki cok erken baslamissin yanlis yapmissin bnm doktorum 6 ay tamamlandiktan sonra baslatti asla verme dddi benim doktorumda cocugun o donanima gelmis basla dedi valla allak bullak oluyor insan.
Kakasi ishal gibiydi ve hemen mamanin ardindan yapiyordu pisik olmustu hic bi krem pisige iyi gelmedi sonra doktorumuz mamayi degistirtdi hemen duzeldi pisigi kakasi falanMamaya alerjisi olduğunu nerden anladınız arada işteyken mama veriyoruz bizde gece uykularımız rezil gibi önceden daha iyiydi atal dedim diş dedm ama hiç düzelmiyor mamadan mı ki
Dünya sağlık örgütünden covit ciktikdan sora buz gibi soğudumEk gıda konusunda benim de içim hiç rahat olmadığı için saçma sapan ilerliyorumdoktor çok emin konuştu, tabii ki başlıyoruz 4,5 aydan sonra başlanabilir dedi. Ama aklımıza kazınmış bir 180 gün var o yüzden hem başladım hem düzenli gitmiyorum. Bende baby sparks diye bir program var gün gün Aktivite öneriyor falan, bugün orda da bir makale vardı.Her ne kadar dünya Sağlık örgütü 6 ay tavsiyesinde bulunsa da, ek Gıdaya başlarken esas kriter çocuğun başını ve gövdesini dik tutabilmesi (mama sandalyesinde) ve yutma becerisinin gelişmesiymiş bu yüzden doktor uygun görürse 6 Aydan önce başlanabilir diyor. Ben de bugün muz verdim çok sevdi, bir şeyler hazırlamayınca rahat edemiyorum, verince de vicdan azabı çekiyorum şu 5.ay bitseydi hayırlısıyla
Eşim de aynı şeyi söylediDünya sağlık örgütünden covit ciktikdan sora buz gibi soğudumhic bisekilde onlari dikkate alasim yok artik
1Nisan doğumlu 5i bitiriyor oluyoruz dimi 2.5aylıkken döndü sonra ben pek bırakmıyordum kucak istiyor diye sonra dedim biraz yorulsun yere yatağa yanımda bırakır oldum her bağırdığında çevirmedik derken tam tur kendini çevirir oldu bunu farkedinceki Sevinç’i heyecanı hele görmek çok başk şimdi yere bırak başka yerde buluyorum yani demem o ki çalıştırmak gerek tembel popoşlarıMasallah kuzuma Suan kac aylik oldubende bayadir giremiyor buyugun okulu kucugun dişleri ne yapacağımi sasrdim
Ayyy aynı bende aynı kafadayım hatta doktorlardan bile şüphe eder oldum kocakarı mantığındayım kasmıyorum kafama görede bir doktor buldum bana yasaklar listesini verdi dediği sana birşey anlatmayacağım sen zaten hepsini biliyorsun devam et dedi, büyük kızım kabızlıktan kurtardıkta o sebeple fonksiyonel beslenmeye başladık, DSÖ bişi mi demiş tam tersini düşünüyorum artık her bilgiyi doğru demeden araştırır oldum valla Rabbim öyle güzel vermiş nimetlerini paketli gıdayı kestiniz mi mis gibi şifalanıyorsun, veriyorum eline ne bulursam oda arada yutuyor arada tırtıklıyor öyle başlamadım henüz 3gün 5gün diye anne sütü devam yavaş yavaş veririm özellikle sebzeden başlayacağım önce sonra yoğurt meyve öyle gider benim için çiğnemesi önemli alıştırmak istemiyorum püreye o yüzden eline veriyorum şimdilikDünya sağlık örgütünden covit ciktikdan sora buz gibi soğudumhic bisekilde onlari dikkate alasim yok artik
Hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba mama konusunda hiç araştorma yapmadm aptamil veriyordum ama depiştirmeyi deneyeceğimKakasi ishal gibiydi ve hemen mamanin ardindan yapiyordu pisik olmustu hic bi krem pisige iyi gelmedi sonra doktorumuz mamayi degistirtdi hemen duzeldi pisigi kakasi falan
Bebelac gold kullaniyordm sonradan dokunmaya basladi sma aldim oda ayni sekilde oldu.doktorumuz evolviya rp yazdi onu sevmedi yemedi hic sonra bebelac lf denedik onu yiyor cok sukur duzeldi 6 aylik rapor cikardi doktor aylik 10 kutu veriyor raporla eczaneHangi mamayı kullanıyorsunuz acaba mama konusunda hiç araştorma yapmadm aptamil veriyordum ama depiştirmeyi deneyeceğim
Bizimki 500 gram alıyor genelde doktorumuz cok iyi diyor ama soyle ki dogum kilosuna gore 5. Ayda 2 katına ulasmis olmasi gerekiyordu bizimki iki katını 1.700 gram gectigi icin normal diyor.Bız bugun bes aylık olduk ve boy kılo ıcın saglık ocagına gıttık sadece 400 gr almıs bu ayda normal mı sızce sızın doktorlarınız ne dıyor kızlar . Benım oldugum yerde hastane yok saglık ocagındada sadece bakıp gonderıyorlar hıc bısı bılmıyorum mama vermelımıyım sızce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?