Bende doktorla konuşana kadar yaptiririm diyordum hatta ona konuyu ben actm yaptircaz dedim bana şaşırarak bakti neden ailede öykü var mi dedi hayir dedim ozmn nie yaptiriyosunuz dedi uzun uzun anlatti sora 1 yasindan sora yaptiririz madem dedik aradtirdik danıştım bikac kisiye daha vazgectm.Aslinda ne aşı varsa özel de olsa yaptiralim kafasina giriyoruz cocuklarimiza bisi olmasin diye ama neden yapilmali veya neden yapilmamali uzun uzun arastirinca cocuklara gereksiz yuklendigimizi fark ettim anne baba ic güdüsüyle bisiy olucak die surekli koruma ic güdüsüyle hareket ettiğimiz icin ve yasadigimiz enteresan hastaliklar yüzünden herkes korkar olduBizim doktor yapilmasi lazim diyor.
Ayni hastanedeki baska doktor arkadasima gerek yok bence demis biraz kafam.karisik.
Aslinda biz nimenrox yaptirdik ogluma o zaman bexora yoktu daha Türkiyeye gelmemisti onu yaptirdik ve 3 ay suren yan etki yaşadık o zaman doktor doktor gezdik.Bende doktorla konuşana kadar yaptiririm diyordum hatta ona konuyu ben actm yaptircaz dedim bana şaşırarak bakti neden ailede öykü var mi dedi hayir dedim ozmn nie yaptiriyosunuz dedi uzun uzun anlatti sora 1 yasindan sora yaptiririz madem dedik aradtirdik danıştım bikac kisiye daha vazgectm.Aslinda ne aşı varsa özel de olsa yaptiralim kafasina giriyoruz cocuklarimiza bisi olmasin diye ama neden yapilmali veya neden yapilmamali uzun uzun arastirinca cocuklara gereksiz yuklendigimizi fark ettim anne baba ic güdüsüyle bisiy olucak die surekli koruma ic güdüsüyle hareket ettiğimiz icin ve yasadigimiz enteresan hastaliklar yüzünden herkes korkar oldu
Ben 3. Ve 5. Aylarda yaptırdım. Nimernix ve bexsero.Kızlar merhaba.
Meningok aşılarını yaptirdiniz mi ya da yaptiracak misiniz?
Rotayı bende yaptirdim onu kesin yaptirmanizi isterim dedi doktor.Rabbim korusun çocuklarımızı kazadan beladan hastalikdan insallahAslinda biz nimenrox yaptirdik ogluma o zaman bexora yoktu daha Türkiyeye gelmemisti onu yaptirdik ve 3 ay suren yan etki yaşadık o zaman doktor doktor gezdik.
Sonra dedim ki bir kez daha anne olursam hicbir ozel aşıyı yaptirmam ama rota yaptirdim menenjiti butunnnn o yasadigim kotu tecrubeye ragmen dusundum arastiriyorum.
Korkuyoruz sonucta ama allaha emanetler bir yerden sonra da her seyinde onune gecemiyoruz ki.
Yan etki oldu mu ?Ben 3. Ve 5. Aylarda yaptırdım. Nimernix ve bexsero.
Mesela bende bugun bizim saglik ocagindaki ebemize sordum ben rotayi yaptirmadim ama meningokları yaptirdim cocuklarima dedi.Rotayı bende yaptirdim onu kesin yaptirmanizi isterim dedi doktor.Rabbim korusun çocuklarımızı kazadan beladan hastalikdan insallah
İlk dozda bir gece ikinci dozda iki gece ateş oldu. Calpol verdik altı saat arayla, bexseronın yapıldığu bacakta minik bir yumru vardı. Bir hafta kadar sonra geçmişti.Yan etki oldu mu ?
Bebeğim 4 bucuk aylıkŞuan normal her iki tarafida kullaniyor, kafasini ortada tutuyor.sallama kalmadi.doktorda kontrol etti szin kac aylik
O aylarda kafa tutamamasi cok ciddi degilse normal sanirim kendini kontrolu arttikca durum duzeliyor ama doktoru bir gorsun.Gozle muayenede bile direk anliolarBebeğim 4 bucuk aylık
Günaydın, blw ye uygun olduğu nasıl anlaşılıyor peki?Merhaba herkese.
Bizimde bugun 6 ay kontrolumuz vardı.
Gelisimi iyi masallah kizimin.
Ek gıda olarak soyle bir liste verdi bana yazmak istedim sizlere de fikir olur diye.
Sabah yumurta sarısı lor peynir pekmez ıhlamur bikuvi ya da ekmek ici.
Lor ve biskuviyi kendin yap dedi buarada.
Oglen sebze puresi ya da tarhana corbası.
Aksam yogurt gece yatmadan da meyve puresi dedi.
Ama tabii ben 3 gün kuraliyla cogunu denedigim icin boyle.
Yabas yavas arttirirsin dedi hatta BLW ye uygun bir bebek istersen dene o yontemi de dedi ama ben uygun degilim iste endiseli biri oldugum icin sanirim boyle devam edicem suan.
Canım mesela oglum hicbir sey istemezdi yemeklere atilmazdi.Günaydın, blw ye uygun olduğu nasıl anlaşılıyor peki?
Benim kızım emziği doğduktan bir süre sonra almıştı ve 33 aya kadar kullandı genelde uyku zamanı. Ama beni emmedi doğru düzgün hep mama meme gitti o da 3 4 ay kadar sonrası mama. Oğlum emzik almadı emiyor Çünkü emme duygusu tatmin oluyor. Bence emmeyen bebekler için nasıl memeyi ne zaman isterse en az 2 yıl diyorsak emzik de öyle olmalı zamanı gelince zaten bırakıyorlar.Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak
Anladım canım teşekkür ederimCanım mesela oglum hicbir sey istemezdi yemeklere atilmazdi.
Tel suzgecten gecirdigimde ogururdu blender olmadan asla yediremezdim.
Ama suan kizim farkli elimizdekileri eline aliyor kemiriyor hafif puturlu yiyor doktorda cok guzel bence BLW yap kesinlikle dedi ama ben bogazina kacarsa diye tedirginim.
Kan testi yaptırdım ben bazen olsa bile kanda cikmayabiliyor süt et ve yer fistigina alerji cıktı kakada kan yoktu ama 3 aydan beri her gün 6 kere kaka yapıyordu kilo almıyordu ve alnında doğduğundan beri geçmeyen kırmızılık vardi diyete girince o da geçti sonundaBiz 40 günlükken gaita testi yaptırdık. Onun harici daha götürmedim doktora. Önümüzde kü günlerde götürcem çünkü 9. Ayında kızamık aşısı var alerjisi ne durumda nasıl olcak öğrenmem lazımBugüne kadar kilo alımı gayet iyi gitti bizim. Bakalım 6. Ay aşısında tekrar bakılcak. Siz be testi yaptırdınız? Kan mı deri testi mi? Bende özel bi hastane de çocuk doktoruna götürmeyi düşünüyorum alerjiden anlıyormuş doktor.
Mumkun oldugunca puturlu devam et.Anladım canım teşekkür ederimBen pek anlayamıyorum aslında bazen pütürlü çok güzel yiyor bazen istemiyor aynı şey bile olsa verdiğim. Bakalım ben de yavaş yavaş ilerleyeceğim
Benim oğlumunda kafasının arkasın da ense kısmında var kızarıklık bende doğuştan fln diye düşündüm hep farkettim ki alerjik bişe yiyince orası kıpkırmızı olıuyo dikkat edince geçiyo. Ama bizi galiba çoklı besin alerjisi bekliyo gibiKan testi yaptırdım ben bazen olsa bile kanda cikmayabiliyor süt et ve yer fistigina alerji cıktı kakada kan yoktu ama 3 aydan beri her gün 6 kere kaka yapıyordu kilo almıyordu ve alnında doğduğundan beri geçmeyen kırmızılık vardi diyete girince o da geçti sonunda
Geçmiş olsuun. Tez zamanda atlatırsınız umarım. Burununu her zaman açık tutmak çok önemliymiş. Zaten menenjit aşıları hasta çocuğa yapılmıyor hatta bazı doktorlar emin olmak için crp bakıp öyle aşı olabilir diyorlarmış.Kızlar bebeğim hasta.Oglum nezle oldu cok ugrastim ama neticede 4.gun onada gecti.Aksam atesi 38.1 e kdr cikti burnunu actim surekli,su verdim,emzirdim mumkun oldukca.2 gunlugune sehirdisina ciktim burnumdan geldi cidden.Doktora yazdim ama sadece burnunu ac eger atesi artarsa ates dusurucu ver baska birseye gerek yok dedi.O yuzden acile goturemedim birde corona derdi var diye hic yoktan kapmayalim diye.
10 dk falan uyudum.Valla 6.ay asisi ve menenjitide ileri aticam 1 hafta cocuk bu halde vurulmaz yani asi fln.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?