2021 Nisan Anneleri

Bizim doktor yapilmasi lazim diyor.
Ayni hastanedeki baska doktor arkadasima gerek yok bence demis biraz kafam.karisik.
Bende doktorla konuşana kadar yaptiririm diyordum hatta ona konuyu ben actm yaptircaz dedim bana şaşırarak bakti neden ailede öykü var mi dedi hayir dedim ozmn nie yaptiriyosunuz dedi uzun uzun anlatti sora 1 yasindan sora yaptiririz madem dedik aradtirdik danıştım bikac kisiye daha vazgectm.Aslinda ne aşı varsa özel de olsa yaptiralim kafasina giriyoruz cocuklarimiza bisi olmasin diye ama neden yapilmali veya neden yapilmamali uzun uzun arastirinca cocuklara gereksiz yuklendigimizi fark ettim anne baba ic güdüsüyle bisiy olucak die surekli koruma ic güdüsüyle hareket ettiğimiz icin ve yasadigimiz enteresan hastaliklar yüzünden herkes korkar oldu

Aslinda biz nimenrox yaptirdik ogluma o zaman bexora yoktu daha Türkiyeye gelmemisti onu yaptirdik ve 3 ay suren yan etki yaşadık o zaman doktor doktor gezdik.
Sonra dedim ki bir kez daha anne olursam hicbir ozel aşıyı yaptirmam ama rota yaptirdim menenjiti butunnnn o yasadigim kotu tecrubeye ragmen dusundum arastiriyorum.
Korkuyoruz sonucta ama allaha emanetler bir yerden sonra da her seyinde onune gecemiyoruz ki.

Rotayı bende yaptirdim onu kesin yaptirmanizi isterim dedi doktor.Rabbim korusun çocuklarımızı kazadan beladan hastalikdan insallah

Rotayı bende yaptirdim onu kesin yaptirmanizi isterim dedi doktor.Rabbim korusun çocuklarımızı kazadan beladan hastalikdan insallah
Mesela bende bugun bizim saglik ocagindaki ebemize sordum ben rotayi yaptirmadim ama meningokları yaptirdim cocuklarima dedi.

Merhaba herkese.
Bizimde bugun 6 ay kontrolumuz vardı.
Gelisimi iyi masallah kizimin.
Ek gıda olarak soyle bir liste verdi bana yazmak istedim sizlere de fikir olur diye.
Sabah yumurta sarısı lor peynir pekmez ıhlamur bikuvi ya da ekmek ici.
Lor ve biskuviyi kendin yap dedi buarada.
Oglen sebze puresi ya da tarhana corbası.
Aksam yogurt gece yatmadan da meyve puresi dedi.
Ama tabii ben 3 gün kuraliyla cogunu denedigim icin boyle.
Yabas yavas arttirirsin dedi hatta BLW ye uygun bir bebek istersen dene o yontemi de dedi ama ben uygun degilim iste endiseli biri oldugum icin sanirim boyle devam edicem suan.

Günaydın, blw ye uygun olduğu nasıl anlaşılıyor peki?

Günaydın, blw ye uygun olduğu nasıl anlaşılıyor peki?
Canım mesela oglum hicbir sey istemezdi yemeklere atilmazdi.
Tel suzgecten gecirdigimde ogururdu blender olmadan asla yediremezdim.
Ama suan kizim farkli elimizdekileri eline aliyor kemiriyor hafif puturlu yiyor doktorda cok guzel bence BLW yap kesinlikle dedi ama ben bogazina kacarsa diye tedirginim.

Benim kızım emziği doğduktan bir süre sonra almıştı ve 33 aya kadar kullandı genelde uyku zamanı. Ama beni emmedi doğru düzgün hep mama meme gitti o da 3 4 ay kadar sonrası mama. Oğlum emzik almadı emiyor Çünkü emme duygusu tatmin oluyor. Bence emmeyen bebekler için nasıl memeyi ne zaman isterse en az 2 yıl diyorsak emzik de öyle olmalı zamanı gelince zaten bırakıyorlar.

Biz 3.ayda ilk doz ve 5.ayda ikinci doz olmak üzere rota menenjit ve meningokok aşılarını yaptırdık. Rota için konuşmuştuk doktorumuz diğerlerini de önerdi. Erkenden yaptırıp kurtulduğumuz iyi oldu aslında. İlk doz oldukça ateş yaptı 39u geçtiği oldu ılık banyo calpol vs sabahı zor ettik ertesi sabah hiçbir şey yoktu. İkinci doz da ateş yaptı ama ilki gibi değildi. Calpole gerek olmadan eklem yerlerine ılık bezle düşürdük hallettik. İkisi de yaza denk geldiği için tek zıbınla uyuttuk dolaştırdık vs o konuda da içimiz rahattı.

Anladım canım teşekkür ederim Ben pek anlayamıyorum aslında bazen pütürlü çok güzel yiyor bazen istemiyor aynı şey bile olsa verdiğim. Bakalım ben de yavaş yavaş ilerleyeceğim

Kan testi yaptırdım ben bazen olsa bile kanda cikmayabiliyor süt et ve yer fistigina alerji cıktı kakada kan yoktu ama 3 aydan beri her gün 6 kere kaka yapıyordu kilo almıyordu ve alnında doğduğundan beri geçmeyen kırmızılık vardi diyete girince o da geçti sonunda

Anladım canım teşekkür ederim Ben pek anlayamıyorum aslında bazen pütürlü çok güzel yiyor bazen istemiyor aynı şey bile olsa verdiğim. Bakalım ben de yavaş yavaş ilerleyeceğim
Mumkun oldugunca puturlu devam et.
Oglumda 3 yasina kadar blender devam ettim cok zor bir sey hala yeme konusunda az yiyor cok cok yavas yer.

Kızlar bebeğim hasta.Oglum nezle oldu cok ugrastim ama neticede 4.gun onada gecti.Aksam atesi 38.1 e kdr cikti burnunu actim surekli,su verdim,emzirdim mumkun oldukca.2 gunlugune sehirdisina ciktim burnumdan geldi cidden.Doktora yazdim ama sadece burnunu ac eger atesi artarsa ates dusurucu ver baska birseye gerek yok dedi.O yuzden acile goturemedim birde corona derdi var diye hic yoktan kapmayalim diye.
10 dk falan uyudum.Valla 6.ay asisi ve menenjitide ileri aticam 1 hafta cocuk bu halde vurulmaz yani asi fln.

Benim oğlumunda kafasının arkasın da ense kısmında var kızarıklık bende doğuştan fln diye düşündüm hep farkettim ki alerjik bişe yiyince orası kıpkırmızı olıuyo dikkat edince geçiyo. Ama bizi galiba çoklı besin alerjisi bekliyo gibi

Geçmiş olsuun. Tez zamanda atlatırsınız umarım. Burununu her zaman açık tutmak çok önemliymiş. Zaten menenjit aşıları hasta çocuğa yapılmıyor hatta bazı doktorlar emin olmak için crp bakıp öyle aşı olabilir diyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…