Bizde aynı durumdayız bugun 6 ay kontrolu vardı.Kızlar bebeğim hasta.Oglum nezle oldu cok ugrastim ama neticede 4.gun onada gecti.Aksam atesi 38.1 e kdr cikti burnunu actim surekli,su verdim,emzirdim mumkun oldukca.2 gunlugune sehirdisina ciktim burnumdan geldi cidden.Doktora yazdim ama sadece burnunu ac eger atesi artarsa ates dusurucu ver baska birseye gerek yok dedi.O yuzden acile goturemedim birde corona derdi var diye hic yoktan kapmayalim diye.
10 dk falan uyudum.Valla 6.ay asisi ve menenjitide ileri aticam 1 hafta cocuk bu halde vurulmaz yani asi fln.
Golden goat u araştırıp denemenizi tavsiye ederim, ben kızım için araştırmıştım fakat inek sütüne alerjisi var, keçi sütü de vermemek gerekirmiş. Palm yağ içermiyor ve diğerlerine göre daha besleyici.kizlar sizce hangi mamayi onerirsiniz bebelac gold aptamil hipp
Benim bebeğim de geçen hafta hasta oldu burun akıntısı ve tılanıklık ile başladı iki gün sonra bana geçti benden eşime geçti.okullar açılınca salgın başladı.Biz doktora gittiğimizde burun akıntısı vardı sadece huysuzluk ateş vs yoktu boğazda kızarıklık görmedi.Zaditen diye bir damla verdi alerji ilacıymış burun şişliğini biraz azaltır birde uyku yapar dedi onunla biraz uyudu yavrum.Ama ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım çok kötü oldum çünkü.Onun dışında serum fizyolojik yapıp burnunu çekin dedi şimdi daha iyiKızlar bebeğim hasta.Oglum nezle oldu cok ugrastim ama neticede 4.gun onada gecti.Aksam atesi 38.1 e kdr cikti burnunu actim surekli,su verdim,emzirdim mumkun oldukca.2 gunlugune sehirdisina ciktim burnumdan geldi cidden.Doktora yazdim ama sadece burnunu ac eger atesi artarsa ates dusurucu ver baska birseye gerek yok dedi.O yuzden acile goturemedim birde corona derdi var diye hic yoktan kapmayalim diye.
10 dk falan uyudum.Valla 6.ay asisi ve menenjitide ileri aticam 1 hafta cocuk bu halde vurulmaz yani asi fln.
Bence hepsi birbirine yakın biz hipp organic combiotik-sma dönüşümlü kullanıyoruz bi kere de aptamil denedim.Hipp tr de baya pahalı ama yurtdışında en ucuz mama diye duydum hollandada bir tanıdığımız vardı onlar aptamilci.İçerikleri çok yakın bakarsan palm yağını anne sütündeki palmitik asite muadil olarak koyuyorlar ısınmadığı sürece bir zararı yok hatta faydalı diye biliyorum.Tabi hiçbiri anne sütünün yerini tutamaz keşke sütüm fışkırcak kadar çok olsa da hiç mama vermesem.kizlar sizce hangi mamayi onerirsiniz bebelac gold aptamil hipp
Benimki memede uyumak istiyor, uykuya dalmak için memeyi kullanmak istiyor canım, ben de emerek uyumaya alılmasın diye memeden çekip hemen emziği veriyorum, uyuyunca atıyor, uyku dışında nerdeyse hiç ağzında tutmuyor, sence bıraktırmam zor olur mu? Bu arada sadece emiyor.Benim kızım emziği doğduktan bir süre sonra almıştı ve 33 aya kadar kullandı genelde uyku zamanı. Ama beni emmedi doğru düzgün hep mama meme gitti o da 3 4 ay kadar sonrası mama. Oğlum emzik almadı emiyor Çünkü emme duygusu tatmin oluyor. Bence emmeyen bebekler için nasıl memeyi ne zaman isterse en az 2 yıl diyorsak emzik de öyle olmalı zamanı gelince zaten bırakıyorlar.
Bence zor olmaz vakti gelince hepsi bırakıyor emzikli bir yetişkin görmedimBenimki memede uyumak istiyor, uykuya dalmak için memeyi kullanmak istiyor canım, ben de emerek uyumaya alılmasın diye memeden çekip hemen emziği veriyorum, uyuyunca atıyor, uyku dışında nerdeyse hiç ağzında tutmuyor, sence bıraktırmam zor olur mu? Bu arada sadece emiyor.
Ben yaptirmadim daha ama kesin yatiracagim bildigim kadariyla 9.ayda yapiliyorKızlar merhaba.
Meningok aşılarını yaptirdiniz mi ya da yaptiracak misiniz?
Keske benimde sutum olsaydi ama napalim iste kismet ilk hipp kullandim oda pek doyurucu gelmedi bana suanlik aptamil kullaniyorum ama bi mamada kalmak istemiyorumBence hepsi birbirine yakın biz hipp organic combiotik-sma dönüşümlü kullanıyoruz bi kere de aptamil denedim.Hipp tr de baya pahalı ama yurtdışında en ucuz mama diye duydum hollandada bir tanıdığımız vardı onlar aptamilci.İçerikleri çok yakın bakarsan palm yağını anne sütündeki palmitik asite muadil olarak koyuyorlar ısınmadığı sürece bir zararı yok hatta faydalı diye biliyorum.Tabi hiçbiri anne sütünün yerini tutamaz keşke sütüm fışkırcak kadar çok olsa da hiç mama vermesem.
Aynı dediğin yerde benim bebeğiminde var. Nokta nokta kızarıyor. Bi de gözünün üzerinde kızarıklık vardı arada kızarıyor arada geçiyor dediğin gibiBenim oğlumunda kafasının arkasın da ense kısmında var kızarıklık bende doğuştan fln diye düşündüm hep farkettim ki alerjik bişe yiyince orası kıpkırmızı olıuyo dikkat edince geçiyo. Ama bizi galiba çoklı besin alerjisi bekliyo gibi
Göz kapağınds mıAynı dediğin yerde benim bebeğiminde var. Nokta nokta kızarıyor. Bi de gözünün üzerinde kızarıklık vardı arada kızarıyor arada geçiyor dediğin gibi
Canım çok geçmiş olsun. Bizde aynı durumdayız. Büyük kız okula gidiyor geçen haftadan beri hasta bebeğe de geçti biraz burnu tıkandı 38lerde ateşlendi az calpol verdim. Dr.a götürmedim daha iyi bu ara sık sık emzirdim. Anne sütü bebeğin hastalık durumuna göre o an üretildiği için antibiotik yerine geçiyor diye biliyorumKızlar bebeğim hasta.Oglum nezle oldu cok ugrastim ama neticede 4.gun onada gecti.Aksam atesi 38.1 e kdr cikti burnunu actim surekli,su verdim,emzirdim mumkun oldukca.2 gunlugune sehirdisina ciktim burnumdan geldi cidden.Doktora yazdim ama sadece burnunu ac eger atesi artarsa ates dusurucu ver baska birseye gerek yok dedi.O yuzden acile goturemedim birde corona derdi var diye hic yoktan kapmayalim diye.
Ben atesliyken degil de ishal oldugunda diye biliyordum.Kızlar mutlaka biliyorsunuzdur ancak ben yine de hatırlatmak istedim bebeğiniz ateşli iken demir ilacı vermemek gerekiyormuş.
6 ay için bu kadar öğün çok değil mi, doktorlar arasında çok fark var bana 7.aya kadar 2 öğün dedi. Bir de bisküvi ekmek içi gibi şeylere gerek var mı, onun yerine daha çok süt ya da mama içmesi iyi olmaz mıMerhaba herkese.
Bizimde bugun 6 ay kontrolumuz vardı.
Gelisimi iyi masallah kizimin.
Ek gıda olarak soyle bir liste verdi bana yazmak istedim sizlere de fikir olur diye.
Sabah yumurta sarısı lor peynir pekmez ıhlamur bikuvi ya da ekmek ici.
Lor ve biskuviyi kendin yap dedi buarada.
Oglen sebze puresi ya da tarhana corbası.
Aksam yogurt gece yatmadan da meyve puresi dedi.
Ama tabii ben 3 gün kuraliyla cogunu denedigim icin boyle.
Yabas yavas arttirirsin dedi hatta BLW ye uygun bir bebek istersen dene o yontemi de dedi ama ben uygun degilim iste endiseli biri oldugum icin sanirim boyle devam edicem suan.
BilmiyordumKızlar mutlaka biliyorsunuzdur ancak ben yine de hatırlatmak istedim bebeğiniz ateşli iken demir ilacı vermemek gerekiyormuş.
Anne sutu alıyor zaten.6 ay için bu kadar öğün çok değil mi, doktorlar arasında çok fark var bana 7.aya kadar 2 öğün dedi. Bir de bisküvi ekmek içi gibi şeylere gerek var mı, onun yerine daha çok süt ya da mama içmesi iyi olmaz mı
Bilmiyordumsebebi neymiş ki
BenimdeEvetiçimden o şekilde çıktı
Enfeksiyona sebep olan bakterilerin partileyip coşmasına sebep olurmuş demir.6 ay için bu kadar öğün çok değil mi, doktorlar arasında çok fark var bana 7.aya kadar 2 öğün dedi. Bir de bisküvi ekmek içi gibi şeylere gerek var mı, onun yerine daha çok süt ya da mama içmesi iyi olmaz mı
Bilmiyordumsebebi neymiş ki
İshal için ne kullandınızBen atesliyken degil de ishal oldugunda diye biliyordum.
Yani oglum ishal olmustu bir kez doktor o zaman demir verme suan demisti.
Soyledigin iyi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?