2021 Nisan Anneleri

Bizde aynı durumdayız bugun 6 ay kontrolu vardı.
Doktora da dedim aslinda 6 ay kontrolu 8cin gelmistik ama cok oksuruyor ve atesi var hafif dedim.
Abisi hastaydi gecen hafta abisinden sonra hasta oluyor zaten dünde 6 ay aşılarıni yaptirmistık hafif atesi o yuzdendir dedi ama geniz akıntısı cok yogun dedi.
Antibiyotik vermedi bizede atesi olursa daha fazla yine gelin dedi cunku bu kış boyle gececek gibi duruyor nasıl ama hasta cok burnu hep tıkalı oksuruyor baya..
Burnunu acıyorum bende bogazindan cok ememiyorda.

kizlar sizce hangi mamayi onerirsiniz bebelac gold aptamil hipp
Golden goat u araştırıp denemenizi tavsiye ederim, ben kızım için araştırmıştım fakat inek sütüne alerjisi var, keçi sütü de vermemek gerekirmiş. Palm yağ içermiyor ve diğerlerine göre daha besleyici.

Benim bebeğim de geçen hafta hasta oldu burun akıntısı ve tılanıklık ile başladı iki gün sonra bana geçti benden eşime geçti.okullar açılınca salgın başladı.Biz doktora gittiğimizde burun akıntısı vardı sadece huysuzluk ateş vs yoktu boğazda kızarıklık görmedi.Zaditen diye bir damla verdi alerji ilacıymış burun şişliğini biraz azaltır birde uyku yapar dedi onunla biraz uyudu yavrum.Ama ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım çok kötü oldum çünkü.Onun dışında serum fizyolojik yapıp burnunu çekin dedi şimdi daha iyi

kizlar sizce hangi mamayi onerirsiniz bebelac gold aptamil hipp
Bence hepsi birbirine yakın biz hipp organic combiotik-sma dönüşümlü kullanıyoruz bi kere de aptamil denedim.Hipp tr de baya pahalı ama yurtdışında en ucuz mama diye duydum hollandada bir tanıdığımız vardı onlar aptamilci.İçerikleri çok yakın bakarsan palm yağını anne sütündeki palmitik asite muadil olarak koyuyorlar ısınmadığı sürece bir zararı yok hatta faydalı diye biliyorum.Tabi hiçbiri anne sütünün yerini tutamaz keşke sütüm fışkırcak kadar çok olsa da hiç mama vermesem.

Benimki memede uyumak istiyor, uykuya dalmak için memeyi kullanmak istiyor canım, ben de emerek uyumaya alılmasın diye memeden çekip hemen emziği veriyorum, uyuyunca atıyor, uyku dışında nerdeyse hiç ağzında tutmuyor, sence bıraktırmam zor olur mu? Bu arada sadece emiyor.

Bence zor olmaz vakti gelince hepsi bırakıyor emzikli bir yetişkin görmedim ama emerek uyumak istemesi çok doğal süt kuzusu onlar

Keske benimde sutum olsaydi ama napalim iste kismet ilk hipp kullandim oda pek doyurucu gelmedi bana suanlik aptamil kullaniyorum ama bi mamada kalmak istemiyorum

Aynı dediğin yerde benim bebeğiminde var. Nokta nokta kızarıyor. Bi de gözünün üzerinde kızarıklık vardı arada kızarıyor arada geçiyor dediğin gibi

Canım çok geçmiş olsun. Bizde aynı durumdayız. Büyük kız okula gidiyor geçen haftadan beri hasta bebeğe de geçti biraz burnu tıkandı 38lerde ateşlendi az calpol verdim. Dr.a götürmedim daha iyi bu ara sık sık emzirdim. Anne sütü bebeğin hastalık durumuna göre o an üretildiği için antibiotik yerine geçiyor diye biliyorum

Kızlar mutlaka biliyorsunuzdur ancak ben yine de hatırlatmak istedim bebeğiniz ateşli iken demir ilacı vermemek gerekiyormuş.
Ben atesliyken degil de ishal oldugunda diye biliyordum.
Yani oglum ishal olmustu bir kez doktor o zaman demir verme suan demisti.
Soyledigin iyi oldu.

6 ay için bu kadar öğün çok değil mi, doktorlar arasında çok fark var bana 7.aya kadar 2 öğün dedi. Bir de bisküvi ekmek içi gibi şeylere gerek var mı, onun yerine daha çok süt ya da mama içmesi iyi olmaz mı
Kızlar mutlaka biliyorsunuzdur ancak ben yine de hatırlatmak istedim bebeğiniz ateşli iken demir ilacı vermemek gerekiyormuş.
Bilmiyordum sebebi neymiş ki

Anne sutu alıyor zaten.
Azar azar bunlar ek gıdaya alısması icin.
Ben tadımlıkları gecen ay verdigim icin ogun seklinde yavas yavas basla dedi.
Ayrıca inek sutu ise soyledigin zaten 1 yasindan once verilmiyor.
Mama hic vermedik biz.
Ek gıda demek mama demek degil ki zaten iste bu gıdalara alısması icin.

Enfeksiyona sebep olan bakterilerin partileyip coşmasına sebep olurmuş demir.
Biz daha ek gıdaya başlamadık sofraya biizmle oturuyor benim pişirdiğim yemeklerin kokusunu alıyor bi de havuç salatalık filan damaklarına sürtüyor. Yarın 6 ay rutin kontrolümüz var bu hafta yavaştan başlarız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…