2021 Nisan Anneleri

Kızlar bebişler için kıymayı buzlukta nasıl saklıyorsunuz? Bide bi gece önceden mi çıkarıyorsunuz yoksa direkt çıkarıp çorbaya yemeğe katıyor musunuz?
Ben ince ince kareler yaptim her biri ortalama 35 gram kadar toplamda 1 haftalik aliyorum kiymasini. direk cikarip pisiriyorum.

Kızlar bebişler için kıymayı buzlukta nasıl saklıyorsunuz? Bide bi gece önceden mi çıkarıyorsunuz yoksa direkt çıkarıp çorbaya yemeğe katıyor musunuz?
1 kilo çift çekilmiş alıp az su ekleyip 45 dk haşladım, ceviz büyüklüğünde porsiyonlara bölüp buzluğa attım, sabah buzdolabına çıkarıyorum öğlene çözüyor

Amin canım.
Yok ben normalde 2023 hazirana kadar izinliyim amanl seneye aralikta basliycam.
1 sene sonra yani.
Kim bakacak derdi cok buyuk.
Nasıl guvenip birakicam kızımı cok korkuyorum cıkan haberler beni iyice paranoyak yapti.
Sana daha cok varmis senin adina ve bebis icin cok sevindim O zamana kdr bir yol bulunur elbet.

Sunneti biz 2 yas oncesi yaptirdik ve asiri rahat ettik.Hic sunnet mevzusu yok sadece oldugunu biliyor.2 bi uzman gorusu alin derim suan 8 yasinda suan yaptirsak asiri zor olurdu.
Benim kizimda uyaniyor bu ara daha sık ama agrisi var gaz gbi birde ciddi emiyor yani acikiyor.Atak donemi die mi dis mi gaz mi valla bilmiorm ins duzelir birde yeni adet edindi 19 gbi uyuyor sonra gece atakta gunduz uykuda

Sana daha cok varmis senin adina ve bebis icin cok sevindim O zamana kdr bir yol bulunur elbet.
Canım sagol evet bende mutluyum
Buarada benim kızda oyle surekli uyaniyor ve isin kötu tarafi sadece kucagimda uyuyor bugun hep boyleydi gece yatar dedim yok yatmiyor yerine sadece kucagimda demek ki bir sıkıntısı var

Sünneti bizde 2 yaş oncesi yaptirdik.
Ve hep derim iyi ki..
Simdi igne yaptirirken kiyametler kopuyor grip aşısı önerdi doktorumuz (normalde yaptirtmazdi bu sene agır gececek korkusu var ) onu bile yaptirtamadik travma olurmus sonraya kalsaymis sunnet bence.
Tabii siz yine de doktorunuzu dinleyin belki baska nedenleri vardir ya da bir uzman gorusu daha alabilirsiniz.

Merhaba ogluş cok huzursuz hafif burun akintisi arada ates birde pisik cikti bugun ilk defa surekli aglama modunda ek gida alismistik iyi gidiyorduk onu yemiyor istahi kesildi suzuldu yavrum ustteki disi patladi gibi distenmidir bunlar cok uzuluyorum kiyamam yarin doktora goturucem 8 aylik konrtrole 1 hafta falan var ama hersey aradab cikar artik

Benim kizimin kan sayimi sonucunda yuksek derecede demir ve hemoglobin dusuklugu cikti. Dr hemen ailede akdeniz anemisi var mi diye sordu. Yok. 1 sinif daha etkili olan demir suruplarindan verdi. Zaten demir kullaniyordum o hic etki etmemis demek ki. 10 gun kullanacagiz sonra yine kan sayimi yapilacak, etkisini gosterecek mi bakilacak. Dr istahi da bu yuzden az olabilir. Kilo alinm da etkiliyordur dedi. Cok ama cok uzuluyorum, iyi degilim. Bir yandan da diyorum iyi ki bu doktora gitmisiz de kan tahlili istemis, erken fark etmisiz.
Hala cok zayif ve minik. Ek gidalara agzini acmiyor. Zorlamak istemiyorum. Bizimle sofraya ac oturtuyorum, yemiyor, boyle olunca az da emzirmis oluyorum, ne yapacagimi bilmiyorum. Butun enerjimi sonuna kadar kullaniyorum her seyi deniyorum ama ilerleyemiyor gibi hissediyorum. icime bir okuz oturdu kalkmiyor.

Çok geçmiş olsun umarım hemen toparlar.
Demir eksikligi evet istahsızlık fazlasıyla yapar.
Bazıları daha zor bazıları daha kolay büyüyor cocuklar boyle buyuyorlar bir sekilde bir de bizim doktorumuz hep sunu derdi oglumda her cocugun aslinda hepimizin fiziki bir genel cercevesi var kimimiz zayif kimimiz toplu kimimiz uzun kısa onun dısına cok cikamaz der.
Biz ne yaparsak yapalim cocuk olmasi gereken duzeye ulasiyor.
Sen elinden geleni yapıyorsun kendini de dusunmek zorundasin sen iyi ol ki bebeginde senden güc alsın.
Inan oglumun gunlerce yemedigini bilirim cok uzulurdum cok aglardım oglumda da demir eksikligi vardi.
Ama geciyor bugunler buyuyorlar inan sen kendini yiprattiginla kaliyorsun.
Doktorumuz dedi gecen gün Efe hic yemezdi cok uzulurdunuz simdi o gunleri hatirladim dedi dedim kızda yemiyor ben artık bunu soyleme geregi bile duymuyorum cunku aclıktan ölmuyorlar bir sekilde besleniyorlar.
Önemli olan ciddi bir hastalıklarinin olmamasi.
Önemli olan bundan sonra demir ilaclarina cevap vermesi.

Doktorumuzun kendisi soyledi bize, olcumlerde zayif ve kucuk bebek, toparlamamiz lazim diye. Yuruyuse ciktigimizda baska bebekleri gormek istemiyorum. Ay olarak cok kucuk bebekler bizimkinin 2,3 kati kadar. Goren 3-4 aylik mi diye soruyor. Derdim olculer degil tabi. Bence bebegimin huzursuzlugunun bir sebebi var. Anne olarak hissediyorum. Gucsuz. Bu gune kadar ya elimden su an bisey gelebilecekse ve ben yapamiyorsam diye icim sikiliyordu cunku duzenli dr goremiyorduk. Simdi de ya gec kalmissm diye uzuluyorum.

Gec kalır mısın hic ya daha kac aylıklar uzme kendini ben inanıyorum ki burda hepimiz elimizden geleni yapiyoruz cocuklarimiz icin..
Inan benim kızıma da 3 aylık mi bu dedi gecen gun teyzenin bir tanesi.
Hatta dedi ki benim kizimin cocuklari 7 yasinda bugune kadar bir kere hasta olmadılar demez mi benimkilerin ikisi de hastaydı ve ikisini de hastaneye yatiriyorken..
Millet der bir seyler.
Presentle degerlerinin altinda mi suan kac kilo boyu uzuyor mu?
Olmadı Endokrinoloji bölümüne bir götur bence.
Hareketleri nasil mesela dönme oturma gibi.

Kilosu 5600gr kilo almiyor kac aydir durdu. Boyu 65cm. Doktoru cocuk hematoloji alaninda profesor. BAgisikligi iyi cikti, en azindan o teselli oldu. Donem donem hareketli oluyor, keyfi yerindeyse yerde bagris cagris oyuncagini almaya calisir yerde bir doner. Tek oturdugu yer mama sandalyesi, orada da uzun sure oturamiyor, geriye yatiriyorum. Alissin diye oturtuyorum zaten mama sandalyesine de doysun diye degil.
Buraya yazinca tersi cikiyor, utandirip yapiyor ya bebekler. Totem olsun bari alsin kilo. Tabi ki derdim sayilar degil, gelissin, guclensin, mutlu saglikli olsun.

Evet kilo olarak sanirim presentle degerin altinda kalıyor ama boy olarak degil sanirim.
Hematoloji alaninda olması bence cok iyi doktorunun zaten demir eksikligi var bebegin.
Nörolojik bir sorun olsa gorurdu anlardı sanırım.
Ama yine de baktın kilo almıyor yine presentle degerinin altında o zaman Çocuk Endokrinoloji bolümune gotur derim zaten doktorunda yönlendirir o bölüme.
Buarada kız mi erkek mi?
Normal dogum mu sezeryan mi?

Kizim 37'de dogdu ama karnimda 32'den sonra gelisimi duracak derecede yavasmis. Sezaryen oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…