2021 Nisan Anneleri

Guiness'e mi basvursan yeryuzunde yuruyen erken yuruyen bebek unvanini alır belki baktin mi kac aylik en erken yurumus.
Yok artik bende oyleymisim,oglumda oyleydi.
Genetik herhalde biz her halti erkenden yapiyoruz cok lazimSanki madalya veriyorlar.
Daha yurumuyor zaten de zamani var daha.Ama desteksiz oturmasi emeklemesi ve siralamasi erken oldu baya.Ins kreste avantaji olsun bunlar

Yok yav cidden demistim ben baktim en erken yuruyen bebek 6 aylıkmış seninki kaybetti
Bilmiyorum ki kreste avantajı olmaz belki sonucta hepsi yuruyor da spora yönlendirebilirsin hızlı koşarlar belki
Ya da baska bir dalda olabilir.
Ben zaten su dönemde cocuklarin tablet tv telefon gibi seylere fazla yöneldikleri bu zamanda kesinlikle bir spor dalına yonlendirilmesi gerektigini dusunuyorum muzikte olabilir tiyatro da ama bir alana yönelmeliler bence.
Seninkiler hareketli diye spor dedim

Kiz avantaj derke kucuk ya onlar yururken bu yuruyemezse ezilir mezilir ayaklarinda die belki yururse boyuda uzun yirtar manasinda dedimEvet cok haklisin oglani ortopediye gotuedum agrilari var die bag dokulari cok esnek spora verin ama cok zorlanir sonra dedi agri olur o yuzden yuzme daha iyi dedi yazin yuzme kursuna gondercem ins.Esim sporcu zaten bende belli bir sene lisansli yaptim.Spor insani hertur kotulukten koruyor.Tabi yatkinligi nryse sinema siir tiyatro edebiyat yeterli gelissinler yani bunu sirf akademik basari icin deil beyinleri icin bence yapmalilar sirf cocugu goturmek icin goturmem kursa ama ruhu vicdani bakisi degissin die cok isterim.Ins oyle cocuklar olsunlar.

A dogru ya sen vereceksin degil mi krese calismaya baslayinca.
Oyle spor bence cok onemli.
Ben en erken 3 yasinda veririm diyorum ama bakalim nasip.
Boyu kac oldu buarada?

Yani dogum yapmis insana viz gelir tris gider her iki dogum icinde1 2 dklio bisi keske bende baglatsaydim.Cok pismanim.ama sartlar oyle gelismedi nasip tabi hersey
Yok bence iyi ki baglatmamissin cunku baglatmanin da degisik bir psikolojisi bir daha cocuk dusunmeyen ben acaba ne yaptim oldum acıkcasi..

A dogru ya sen vereceksin degil mi krese calismaya baslayinca.
Oyle spor bence cok onemli.
Ben en erken 3 yasinda veririm diyorum ama bakalim nasip.
Boyu kac oldu buarada?
Bu ay daha goturemedim zaten dktorda hep farkli olcuyor ama kiyafetlerinden anliorm suan 1 yas giydiriorm demekki 70 fln.markadan markayada degisiyor birinde olan digerinden olmauyor ama coraplar fln mesela 6 12 asla olmuyor kucuk 12 24 aldim.Oglumunda boyu uzu daha dogrusu uzuvlari yani boyu 9 yas boyu diyelim 7.5 yasinda ama kollar uzun kafa uzadi boyun uzun. sende uzundun die hatirliorm senin bebisnde oyledir ben uzun deilim de esim uzun.

Yok bence iyi ki baglatmamissin cunku baglatmanin da degisik bir psikolojisi bir daha cocuk dusunmeyen ben acaba ne yaptim oldum acıkcasi..
Normal bekliyorduk ya esimle ciddi ciddi konusmamistik sadece yok cnm.daha gencsin fln demisti bende ustelemedim sonra sez oldu doktor dedi ee baska dusunmuosn baglasydik.O an dank etti ama esime sormadan bisi demek istemedkm bnm bedenim ama biraz absurt olcakti sanki icime sinmedi.Hic dushnmuorm.suan adet olmadim mesela hamile olmamda imkansiz nerdyse ama cok kotu psikolojim.

1.73 gibi benim boyum.
Esim cok uzun 1.94.
Oglum uzun da kız icin daha tahminde bulanamıyorum 7 ay kontrolunde 71 cm di.

Aslinda biz karar verdik tamam baglanacakti erken olunca dogum o an acaba gecti icimden ama konustuk karar verdik ya tamam dedim baglansin.
Bir de esim hep sehir disindan proje aliyordu ben 3 cocuk birden sen olmadan istemiyorum goze alamam olursa kurtaj asla olamam cikmaza girerim annemde olmayacak tek kalicam dedim.
Esim kızım olduktan sonra.burdan projeler almaya basladi e ben cok cocuklu hayati sevdim.
Ama soyle de bir gercek var anca iste ikisine bakabiliyorum.
Ama ya bir sey olursa korkusu var hep acikcasi sonra cok pisman oldum.

Kızlar bebişler için kıymayı buzlukta nasıl saklıyorsunuz? Bide bi gece önceden mi çıkarıyorsunuz yoksa direkt çıkarıp çorbaya yemeğe katıyor musunuz?
Kuzu kıymayı 3 kez çektirdim. Slikon buz kalıplarında dondurup kilitli poşete aldım.. Geceden alt rafa bir tane çıkarıyorum çözünüyor.Öyle kullanıyorum.Tavuk suyu, ilikli kemik suyu, peyniraltı suyu ve kapya biberden salça yaptım hepsini aynı şekilde kullanıyorum.

Nasip bosver vardir bir hayr.
Ins iyi olsun herkes 2 tane yeterde artar bile bana Rabbim buyuk imtihanlarda vermesin ins.
Sen donecek misin ise peki 9.ayda.

1.73 gibi benim boyum.
Esim cok uzun 1.94.
Oglum uzun da kız icin daha tahminde bulanamıyorum 7 ay kontrolunde 71 cm di.
Ben zaten cok uzun olsunlar hic istemiyorum esimde oyle uzun hep ayakkabi dert kiyafet dert hep marka alinmasi laizm falan.
Teyze kizlari falan hep 1.75 uzeri esimin.
Baba tarafimda uveylik var babam kisa ama dedemden taraf hepsi cok uzun.
Ortalama bisi yeter

Tavuk normal tavukmu koy tavugu fln mi?

Bugün 8.ay kontrolümüz vardı ek gıda için artık her şeyi verebilirsin et bakliyat balık vs dedi. Hatta ciğer bile 9.ayda aşımız var ama alerjik bebeklere hastanede yapılıyormuş sağlık ocağında değil haberiniz olsun (içinde yumurta akı olduğu için) yumurta sarısı diyetini açmıştık ben tamamını yiyorum oğlum sadece sarısını. Çok vermiyorum pankeke çeyrek kadar koyuyorum mesela. Ben de artık fırınlanmış süt ürünleri yiyebilirmişim abartmamak koşuluyla peynir yoğurt vs 10.ayda bakarız dedi doktorumuz. Gece dört beş kez besleniyor onu sordum. O memeye bağımlılıktan yoksa öyle bir ihtiyacı yok bir veya iki kere yeter yoksa uylu kalitesi düşermiş. Sünneti sorduk ama bizim doktorumuz yenidoğanken de yaptırmamıştı 6 ay 1 yaş arası dedi şimdi ise 7 yaşını bekleyin diyor. Sünnet öncesi sünnet sonrası kontrol için pandemi döneminde hastaneye git gel yapmanızı önermiyorum dedi. Bizden şimdilik bu kadar

Bende ya uzun olmasınlar kızım benim kadar olsun özellikle

Nasip bosver vardir bir hayr.
Ins iyi olsun herkes 2 tane yeterde artar bile bana Rabbim buyuk imtihanlarda vermesin ins.
Sen donecek misin ise peki 9.ayda.
Amin canım.
Yok ben normalde 2023 hazirana kadar izinliyim amanl seneye aralikta basliycam.
1 sene sonra yani.
Kim bakacak derdi cok buyuk.
Nasıl guvenip birakicam kızımı cok korkuyorum cıkan haberler beni iyice paranoyak yapti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…