2021 Nisan Anneleri

Geçmiş olsun görünce yazmak istedim kızım 5.ayda az kilo almıştı doktor 10 gün verdi yine almazsa mama dedi sütümü arttırmak için su iç protein tüket dinlen dedi kilo alması için de gece sık emzir dedi. O 10 günde kilosu toparladı. Bu ay da sütüm azaldı ek gıda da ortalama yedi ama iyi kilo almış çünkü bu ay geceleri sık uyanıyor ve her uyandığında emerek uyutuyorum. Yani denedin mi bilmiyorum ama gece emzirmek gerçekten işe yarıyor söylemek istedim. Bi de ben ek gıda için emzirmeyi hiç azaltmadım, ortalama iki saatte bir emziriyorum ek gıdayı emdikten bir saat kadar sonra veriyorum üstüne tekrar emzirmeyi teklif ediyorum isterse emiyor istemezse zorlamıyorum. Anne olarak üzülüyorsun tabii ama elinden geleni yaptığına eminim, değerleri düzelince en kısa sürede kilosu da toparlar inşallah

Slm kizlar bnm oğlum da diş öksürük derkn iki aydir hic kilo almiyor yemesinde problem yok sanrm alerji kaynakli kilo alamiyor doktor mamayi degstrdi 14 aralikda yine kilo almamis olursa alerji testi yapilacak

Bizde de 6 aylikken cikmisti cinko demir kan bata dusuk cikti kullandik tekrar gidicez doktorumuz hastanden ayrilmis.baskasina goturdum onu da hic begenmedim hic ilgilenmedi tekrar kwndi doktorumuza gidip taklil yaptiricam kesin dusuk cikicak hissesiyorum.

Uzuluyorsun cok normal ama eminim toparlarsiniz daha fazla uzulme sutun etkilenmesin cok cok gecmis olsun

Diş bizi mahfetti gercekten uyku yok keyif sıfır huysuzluk aglamak oldukca fazla cok yoruldum acini yaniyor ona ayri uzuluyorum doktor yandaki damaklarda kabarmis dedi anlamadim hepsi bir falan mi cikaricaz biz kizimda boyle degildi gercekten hic birsey yasamamisim kizimda guzelce buyutmusum

Uzun suredir geceleri her uyandiginda emziriyorum ben de. Ilk 4 ay gece emmelerine memeye alismasin diye pispisla uyuttum ama 4 aydan sonra sik uyanmaya basladi. Simdi diyorum madem boyle olacakti ilk 4 ay da durmadan gece emzirirdim. Gunduzleri 2 emme arasindaki sureyi uzattim ama o da ek gida icin cok faydali olmadi.
Tesekkur ederim tavsiyeler icin. 10 gun demirin etki etmesini bekleyecegim ben de bakalim.

Iyi ki kendi doktorunuza tekrar gitme sansiniz var. Destek kullanmissiniz siz de, umarim tahliller iyi cikar

Merhaba kızlar. Ek gıda süreci sizlerde nasıl gidiyor? Biz de hiç iyi gitmiyor. İlk başlarda 3 4 kaşık yiyordu yaklaşık bir haftadır ne verirsem vereyim yemiyor. Kıyma vermeye başlamıştım özellikle kıyma sonrası herşeyden soğudu. Asla ağzına sokmuyor. Kendi eline veriyorum hep yesin diye saçına başına bulaştırıyor mıncıklıyor kaşıkta birşey olmadığında ağzına sokuyorSabahları pankek omlet haşlama yumurta avokado neler neler yapıp koyuyorum önüne ama azıcık ağzına alsa öğürüyor tiksiniyor anlamadım bu işi. Diş çıkarıyor o yüzden mi böyle acaba Gece uykularını söylemiyorum bile

Ogurmesi bence normal benimki corbanin icindeki blench yaptigim pirincten ogurdu.Suan alisma evresi yani illa sevmiyor diye degil bigazina degiyor diyede oguruyor.
Ben daha pankek vs vermedim.Ama bebek ekmegi yapip yumusak icini verdim elimle minicik minicik bolup onu yedi.
Gecen bi yere gittik kadin 7 aylik bebege baska birnin yaptigi mayali sekerli pogacanjn icini oturdugu yerde yedirdi şok oldum.Sen vermiyor musun dio bide ulan dedim ben versem ogurup atar alismis cocuk resmen yedi koca ici.
Ayri bisi yapmiomus veriomus boyle ne guzel is.

Kizim 37'de dogdu ama karnimda 32'den sonra gelisimi duracak derecede yavasmis. Sezaryen oldu.
Acikcasi gecen oglumun toplantisda bir bebekte 35 haftalio dogmus.Bobrekleri gelismemis annede ortalama bizim gibi.Bebek kucucuktu.Benim kiziminda durmus iceride gelsimi ama komplikasyonu yoktu.O bebis ufak dogmus, 15 gune yakin kuvezde kalmis.
Cok tatli ama minik,zayif hareketleri asiri olmayan bir bebekti.Ve aramizda 10 gun var yok.
Ama saglikliyfi yani halinden belli algilamasi vardi yemek pek yemedi erkek bi bebekti simdi o bebisin biraz zamana ihtyxi var eminim sizin dojtorunz kadar iyi bir doktoroda goturemiyor aile oyle bir bilincfe varmi pek bilemiorm.
Ama normal denmis cikmislar.
Yapisal farklilar sadece boy kiloda degil.Buyume hizinda falanda oluyor.
7 yasinda 2 cocuk yan yana onlar bile ayni sekildd uzamiyor olgunlugu ayni olmuyor.
Siz elnizden geleni yapmissnz yapacaksnz da bence de kan cevap verse dahi endokrin doktoru görsun iciniz rahat eder ya da ekstra kan degerleri istensin.Siz anne olarak iciniz rahat edene kdr edin.Allahin izniyle buyuycek ve dicksnz ki bosuna uzulmusm

İlk zamanlarda daha iyi yiyordu şimdi kızım da az yiyor kıymayı çok seviyordu son zamanlarda yemeyince ara verdim şimdilik iyi yediği sadece yumurta sarısı ve meyve var, farklı sebzeler denicem bakalım. Dişten iştahları azalırmış. Dün gece de saat başı uyandı

Evet ekmek içi veriyorum arada minik minik çiğniyor güzelce bi de elma seviyor onun dışındakileri ağzına sokmuyor.Biz mi çok kasıyoruz anlamadım ki millet herşey veriyor. Benimkinin eline patates kızartması verdim bir tane onu sevdi ama başka veremezdim zararlı

İlk üç gün tadımında sevmemişti ama yutmuştu. Sonra verdiklerimi hep diliyle çıkardı ve yüzünü buruşturdu kustu.önceden çeyrek yumurta sarısı ve avokado yerdi şimdi ağzını açmıyor tiksinmiş gibi yapıyor.Alttan iki dişi çıktı şuan üstleri kaşıyor hızlı hızlı. Kaşırken de ağlıyor.

Canım benimkinin tek yedigi sebze.corbasi baska da agzina bir sey surmuyor bizim ilaclardan sonra oldu ondan once kafasini cevirmezdi simdi ne versem kafasini ceviriyor surup zannediyor.
Zaten zatiten damlayi elimde gorunce ciglik cigliga basliyor aglamaya.
Elime kasik alip uzatayim kafasink ceviriyor sesleneiyorum daha da ceviriyor kafayi ama gozleriyle de soyle bir bakiyor elime orda mi diye guluyor.
Ama suruplardan sonra ön yargıli oldu artik pek istemiyor bir sey yemek.
Balık sevdi gecen gün balık verdim.
Ailemize bir balıkcı daha katıldi
1 kaseye yakın corba icerdi simdi 2 kasık anca.

Distendir sizin ki ya kiyamam ben ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…