Valla bu gidisle bende basliycam herhalde.Tamamen aynı. Biz hala gaz ilacı kullanıyoruz
Bugün öyle deneyeyim. Alman doktorum herşeyi ver kendi yediğin ne varsa dediHe firinda bende anlamadim pat kizrtmasi diyinceFirinda bende hafif zeytinyagi ile kabak yaptim bir sevdi.ezdim verdim.
Çok geçmiş olsunGünaydın hanımlar,
Ben sizlerle başlamadım yola fakat sonradan keşfettim, takip ettim, tecrübelerinizi okudum yararlandım. Arada bir yazdım buraya cevapladınız hemen çok sağ olun sizlerden çok şey öğrendim yeni ve tecrübesiz bir anne olarak. Hala okuyorum yazdıklarınızı ve benim de naçizane tavsiyem ufak şeyler için kendinizi yipratmayin, üzmeyin :)
Kızım 2 hafta önce açık kalp ameliyatı oldu, oradaki diğer vakalara göre basit bir sorunu vardı ve ameliyatı başarıyla atlattı çok şükür ama bir de bana sorun... 1 gün ana yoğun bakımda, 2 gün de ara yoğun bakımda kaldı. Ara yoğun bakimdayken yanındaydım hep (öyle bir uygulama varmış: durumu çok ciddi değilse yine yoğun bakımda fakat annesi yanında kalıp bakımında yardımcı oluyormuş) Allahım! O 2 gün 2 sene gibiydi! Kızım inliyor, ağlıyor, gözlerimin içine bakıyor sanki "beni bu duruma neden soktunuz" der gibi. Kucağıma alamıyorum her yerinde kablolar teller... Çok zor günler geçirdim, çok yıprandım ama şükürler olsun ki kızım çok çabuk toparladı. Oradaki diğer çocukları gördükçe içim parçalandı, resmen kendi cocuguma sevinemedim taburcu olurken. Hala orada olanlar için dua ediyorum bebeklerin, çocukların bu acıları yaşaması gerçekten çok çok yakıyor insanın canını.
Kızım ameliyattan önce emeklemeye başlamıştı fakat şu an yüzüstü durması çok sakıncalı olduğu için sadece yatıyor ve oturuyor 2-3 ay geriden gelecek malesef bu konularda ama ben yine de takmıyorum çünkü sağlığı herşeyden önemli. Kilosu zaten çok gerideydi hastalığından dolayı persentilde %4-5te kalıyordu, ameliyattan sonra iyice zayıfladı ama olsun zaman geçtikçe toparlayacak yeter ki sağlığı yerinde olsun.
Yani demem o ki inşallah yavrularimiz hiç hasta olmaz, olsa da küçük bir soğuk algınlığı olsun tek sorun halledilir üzmeyin kendinizi. Çaresiz dert vermesin Rabb'im, diğer herşey halledilir Allah'ın izniyle. Kendinizi yıpratmayın, bol bol sarılın yavrularınıza öpün koklayın kıymetini bilin geçen zamanın :)
Soba olayi ne benim haberim yok.Ben bu aksam sobada yakma vakasini gorunce baya bir psikolojik olarak bittim
Biz bagiramiyoruz ya allahin emaneti.
Baba figuru cok onemli erkek cocuklarinda biz hep birlikte yapıyoruz her isimizi erkek kadın kavramından ziyade insan kavramı var.
Her is ortak bizim evde
Gecenlerde bir arkadası geldi oglum sen napiyorsun o kız isi diyor oglum kaldi oyle.
Annede de bir sorun mu varmis acaba o olayda esim diyordu cocuk anneye de verilmeyecekmis yogun bakim cikarsa devlet korumasina alinacakmis off valla deli olucam ya ben yanlıs yerde calisiyorum kesinlikle cocuklarla ilgili bir is yapmaliymisim sosyal hizmetler gibi bir yerde calismaliymisim.
O olayda dün vardı sonra hemen yayın yasağı geldi bugun yok o haber kısa süre yer aldı.Soba olayi ne benim haberim yok.
Artik kaldiramayacagimda.
Tabiki onlar yuzunden zaten cocuklarin psikolojisi alt ust oldu.Tamam zaten toplumsal bir rol dagilimi var tamamen ortadan kalksin demiorm ama musterek oldugunu,insan olarak bakilmasi gerektigini bi ogrenseler.
Bir sefer oglumu kadinlar wcye sokmustum ufakti tek ben gitmistim.ben erkeklere wcsine giremeyecegim gore.Bir annede ogluyla erkek wcye sokmus cocuk oglumun suratina ben erkegim ondan buraya girdik dimi dedi oda evet annecim.dedi bizde kapidyz cocuk dondu bana dediki ben neyim?Yani suan mesela kendi gidip girio onda bile.kapida bekliorm herturlu hal var die.Sen nie kendinle almiosn cocuguda oraya kendinle sokuosn.Hadi onuda sen bilirisn orda bi cocuk var goruosn gozumun icine baka baka oyle diosun.Acimasiz,asla egitilmemis bir kesim var.Yazik.
Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir toparlar inşallahGünaydın hanımlar,
Ben sizlerle başlamadım yola fakat sonradan keşfettim, takip ettim, tecrübelerinizi okudum yararlandım. Arada bir yazdım buraya cevapladınız hemen çok sağ olun sizlerden çok şey öğrendim yeni ve tecrübesiz bir anne olarak. Hala okuyorum yazdıklarınızı ve benim de naçizane tavsiyem ufak şeyler için kendinizi yipratmayin, üzmeyin :)
Kızım 2 hafta önce açık kalp ameliyatı oldu, oradaki diğer vakalara göre basit bir sorunu vardı ve ameliyatı başarıyla atlattı çok şükür ama bir de bana sorun... 1 gün ana yoğun bakımda, 2 gün de ara yoğun bakımda kaldı. Ara yoğun bakimdayken yanındaydım hep (öyle bir uygulama varmış: durumu çok ciddi değilse yine yoğun bakımda fakat annesi yanında kalıp bakımında yardımcı oluyormuş) Allahım! O 2 gün 2 sene gibiydi! Kızım inliyor, ağlıyor, gözlerimin içine bakıyor sanki "beni bu duruma neden soktunuz" der gibi. Kucağıma alamıyorum her yerinde kablolar teller... Çok zor günler geçirdim, çok yıprandım ama şükürler olsun ki kızım çok çabuk toparladı. Oradaki diğer çocukları gördükçe içim parçalandı, resmen kendi cocuguma sevinemedim taburcu olurken. Hala orada olanlar için dua ediyorum bebeklerin, çocukların bu acıları yaşaması gerçekten çok çok yakıyor insanın canını.
Kızım ameliyattan önce emeklemeye başlamıştı fakat şu an yüzüstü durması çok sakıncalı olduğu için sadece yatıyor ve oturuyor 2-3 ay geriden gelecek malesef bu konularda ama ben yine de takmıyorum çünkü sağlığı herşeyden önemli. Kilosu zaten çok gerideydi hastalığından dolayı persentilde %4-5te kalıyordu, ameliyattan sonra iyice zayıfladı ama olsun zaman geçtikçe toparlayacak yeter ki sağlığı yerinde olsun.
Yani demem o ki inşallah yavrularimiz hiç hasta olmaz, olsa da küçük bir soğuk algınlığı olsun tek sorun halledilir üzmeyin kendinizi. Çaresiz dert vermesin Rabb'im, diğer herşey halledilir Allah'ın izniyle. Kendinizi yıpratmayın, bol bol sarılın yavrularınıza öpün koklayın kıymetini bilin geçen zamanın :)
Cok cok gecmis olsun ❣Günaydın hanımlar,
Ay tek solukta okudum.Günaydın hanımlar,
Çok geçmiş olsun o kadar haklısınız kii. Bunaldıgım zaman her zaman diyorum rabbim sağlık versin bu günlerde geçicek. Yavrunuza bol şifalar diliyorımGünaydın hanımlar,
Cok tesekkur ederim. Beni cok iyi anladigini dusundum. Gercekten kilo alabildigi aylar bakislari bile farkli oluyordu, parlak parlak cin gibi. Ne yaptiysam en basindan beri kilo aldiramadim. Bizim basta buyuk sikintimiz biberonu reddetmesi oldu. Sagsam bile sagdiklarimla besleyemedim. EDS de denedim ama olmadi, verimli olmadi. EDS sadece memede denemistim ama parmakla falan denemedim. Memeye iyice alisinca da denemeleri biraktim.Buyuk Ayi canım selamlar, bu sabah okudum yazdıklarını, naçizane birkaç öneride bulunmak isterim, kendi yaptığım ve fayda gördüğüm şeylerden yola çıkarak. Yaptıklarım doğru demiyorum ama ben faydasını gördüm, fikir olur.
Öncelikle sadece emiyor mu? Mama da alıyor mu? Mama alıyorsa miktarını artır bence. Sadece emiyorsa biraz mamayla destekle ve ek olarak emzirme kampı yap, özellikle geceleri sık sık emzir, gündüz de öyle. Yutkunmasa da ağzında dursun, emzik gibi kullandığında da sütün gelmesini sağlar.
Wk gıdaya gelince mama sandalyesinde iki lokma yemesi diyelim ki, indir, beş dakika sonra yerde yanında yedirmeyi dene, yine mi istemedi, bu sefer onun tabağından onun kaşığıyla sen ye, yine mi yemedi oyuncaklarla dene, yine mi yemedi kucağında yedirmeye çalış. Yani benimki diyelim ki almıyor bu yolları denediğimde eninde sonunda kazanan taraf ben oluyorum. Ağzına itme yemeği ama ne yapıp ne edip açtır ağzını, sonunda tadını alıp yavaş yavaş yer diye düşünüyorum.
Bir de burada arkadaşlar kilo çok önemsiz diyorlar, kısmen haklılar da ama büyük oranda önemli. Benim bebeğim ne zaman güzel kilo alıyorsa o ay hem fiziksel hem mental gelişimi farklı oluyor, bunu gözlemleyebiliyorum. Elbet yaşıtlarıyla aynı kiloya gelecek ve hatta geçecek belki ama bu sürede senin kaygın ve stresin çok yoracak seni de bebeğini de. Zayıf bir bebek doğurmuş anne olarak seni çok iyi anlıyorum, 2700 doğdu kızım. İlk ay bazı günler mama verdüm, sonra 5.aya kadar arada sağdım, güzel ememedi çünkü, şimdi sadece emiyor yani özetle denemediğim şey kalmadı. Şunu anladım, bebeği zayıf anne mutsuz oluyor. Onun için gerekirse ek gıdada ısrarcı ol, sütünü sağ, hatta gerekirse mama ver. Ben ek gıdada blw+klasik yöntem ilerliyorum ama istemezse tekrar tekrar teklif ediyorum. Düşüncem böyle, nasıl olsa yer diye bakma hiç, çevremde 3-4 yaşına kadar yemeyen bebekler de gördüm, anneleri helak oluyor, alışsınlar bence şimdiden yemek zorunda olduklarına. Umarım faydası olur.
Şuan kaç aylık bebeginiz 1 Nisan doğumlu oğlum 5.300 kilo 2.300dü hastaneden çıktığında 37 haftalıkken doğdu ilk 3 ay iyi kilo aldı ama sonra kilo alımı durdu 3.aydan sonra gün de 6 kere kaka yapınca 5 aylıkken alerji testi yaptırdık ve süt kırmızı et ve fıstık alerjisi cıktı Ben diyete girdim o ay ve 2 öğün mama takviyesi verdi 200 gram aldı ama kaka yine azalmayınca alerjik mama yazdı o ay 300 aldı alerjik mama ile en son 6 aylıkken 5300dü 8 aylıkken gittiğimizde yine 5300 cıktı hiç kilo almamış Yaşadığım şehirde endrokronoloji olmadığı için acilen Izmir'e gidin dedi doktorum Benim ailem Istanbulda yaşadığı için eşim izin aldı Istanbula Bezmialem'e götüreceğiz salı günü Büyük oğlumun da kilo sıkıntısı oldu hep 1 yaşına kadar almadı 1 yaşından sonra biraz almaya başlamıştı Çok araştırıldı en son genetik dendi Ben de 7 yaşındayken ilkokula başladığımda 16 kiloydum inşallah bu oğlumun da bir şeyi çıkmaz Kilo aldıran raporlu mamalara rağmen kilo almamasına doktor çok şaşırdıKilosu 5600grkilo almiyor kac aydir durdu. Boyu 65cm. Doktoru cocuk hematoloji alaninda profesor. BAgisikligi iyi cikti, en azindan o teselli oldu. Donem donem hareketli oluyor, keyfi yerindeyse yerde bagris cagris oyuncagini almaya calisir yerde bir doner. Tek oturdugu yer mama sandalyesi, orada da uzun sure oturamiyor, geriye yatiriyorum. Alissin diye oturtuyorum zaten mama sandalyesine de doysun diye degil.
Buraya yazinca tersi cikiyor, utandirip yapiyor ya bebekler. Totem olsun bari alsin kilo. Tabi ki derdim sayilar degil, gelissin, guclensin, mutlu saglikli olsun.
Kizzzz burdayimmmm ama bitik durumdayimHuhuuu neredesiniz
Insallah direk hamilelikle devam eder kizHala regl olmayan ben
Bizede sünnet icin 1 yasini doldurunca gelin dedi büyük oglumun sünnetini yapan doktor. Hayirlisi ama 7 yas cok fazla degilmi yaBugün 8.ay kontrolümüz vardıek gıda için artık her şeyi verebilirsin et bakliyat balık vs dedi. Hatta ciğer bile 9.ayda aşımız var ama alerjik bebeklere hastanede yapılıyormuş sağlık ocağında değil haberiniz olsun (içinde yumurta akı olduğu için) yumurta sarısı diyetini açmıştık ben tamamını yiyorum oğlum sadece sarısını. Çok vermiyorum pankeke çeyrek kadar koyuyorum mesela. Ben de artık fırınlanmış süt ürünleri yiyebilirmişim abartmamak koşuluyla peynir yoğurt vs 10.ayda bakarız dedi doktorumuz. Gece dört beş kez besleniyor onu sordum. O memeye bağımlılıktan yoksa öyle bir ihtiyacı yok bir veya iki kere yeter yoksa uylu kalitesi düşermiş. Sünneti sorduk ama bizim doktorumuz yenidoğanken de yaptırmamıştı 6 ay 1 yaş arası dedi şimdi ise 7 yaşını bekleyin diyor. Sünnet öncesi sünnet sonrası kontrol için pandemi döneminde hastaneye git gel yapmanızı önermiyorum dedi. Bizden şimdilik bu kadar
Merhaba, bizdede durum ayni canim. Hem havalar gripler hastaliklar hemde dis cikarmalar valla insan sasiriyor artikMerhaba ogluş cok huzursuz hafif burun akintisi arada ates birde pisik cikti bugun ilk defasurekli aglama modunda ek gida alismistik iyi gidiyorduk onu yemiyor istahi kesildi suzuldu yavrum ustteki disi patladi gibi distenmidir bunlar cok uzuluyorum kiyamam yarin doktora goturucem 8 aylik konrtrole 1 hafta falan var ama hersey aradab cikar artik
20 Nisan dogumlu benim kizim da. 2 kg dogdu. Hic mama almadi o yuzden mama bir secenek olamadi bizde. Biz bu ay alerji doktoru gorduk kaka durumlari icin hemen Maflor probiyotik onerdi. Keske diyorum 40 gunlukten sonra da bilseymisiz de bu probiyotigi kullansaymisiz. Belki daha erken duzelirdi. Kan testinde inek sutu soya ve birkac seye alerji cikti ama duzeyi dusuk onemli degil diyet yapma dedi dr. Mesela yogurt yerken bebegimin yuzu kipkirmizi oluyor ama benim icin onlar hicbir sey ifade etmez, onemli degil, diyete gerek yok dedi. Cocugun herhangi bir yerinde odem veya kabarik sis kizarikliklar olusursa alerjik denebilir demisti. Diyecegim bazen diyetler bosuna yapilmis olabiliyor. Bizim kilo almamanin sebebi genel olarak, duzensiz bagirsak ve hemoglobin, demir eksikligine baglandi. Dr proktokolit dedi. Gecmis aylarda o ishaller hic kilo aldirtmadi cocuguma. Sik sik kaka yapmanin yaninda bazen su gibi yapardi.Şuan kaç aylık bebeginiz 1 Nisan doğumlu oğlum 5.300 kilo 2.300dü hastaneden çıktığında 37 haftalıkken doğdu ilk 3 ay iyi kilo aldı ama sonra kilo alımı durdu 3.aydan sonra gün de 6 kere kaka yapınca 5 aylıkken alerji testi yaptırdık ve süt kırmızı et ve fıstık alerjisi cıktı Ben diyete girdim o ay ve 2 öğün mama takviyesi verdi 200 gram aldı ama kaka yine azalmayınca alerjik mama yazdı o ay 300 aldı alerjik mama ile en son 6 aylıkken 5300dü 8 aylıkken gittiğimizde yine 5300 cıktı hiç kilo almamış Yaşadığım şehirde endrokronoloji olmadığı için acilen Izmir'e gidin dedi doktorum Benim ailem Istanbulda yaşadığı için eşim izin aldı Istanbula Bezmialem'e götüreceğiz salı günü Büyük oğlumun da kilo sıkıntısı oldu hep 1 yaşına kadar almadı 1 yaşından sonra biraz almaya başlamıştı Çok araştırıldı en son genetik dendi Ben de 7 yaşındayken ilkokula başladığımda 16 kiloydum inşallah bu oğlumun da bir şeyi çıkmaz Kilo aldıran raporlu mamalara rağmen kilo almamasına doktor çok şaşırdı
Zaten direk hastane cikisi biogia recete ediliyor oda probiyotik zaten yenidogan hem gaz hemde bagirsak zorlanmasi olmasin diye birde 3 lu bir vitamin arti gerekiosa gaz damlasi.20 Nisan dogumlu benim kizim da. 2 kg dogdu. Hic mama almadi o yuzden mama bir secenek olamadi bizde. Biz bu ay alerji doktoru gorduk kaka durumlari icin hemen Maflor probiyotik onerdi. Keske diyorum 40 gunlukten sonra da bilseymisiz de bu probiyotigi kullansaymisiz. Belki daha erken duzelirdi. Kan testinde inek sutu soya ve birkac seye alerji cikti ama duzeyi dusuk onemli degil diyet yapma dedi dr. Mesela yogurt yerken bebegimin yuzu kipkirmizi oluyor ama benim icin onlar hicbir sey ifade etmez, onemli degil, diyete gerek yok dedi. Cocugun herhangi bir yerinde odem veya kabarik sis kizarikliklar olusursa alerjik denebilir demisti. Diyecegim bazen diyetler bosuna yapilmis olabiliyor. Bizim kilo almamanin sebebi genel olarak, duzensiz bagirsak ve hemoglobin, demir eksikligine baglandi. Dr proktokolit dedi. Gecmis aylarda o ishaller hic kilo aldirtmadi cocuguma. Sik sik kaka yapmanin yaninda bazen su gibi yapardi.
Siz probiyotik kullandiniz mi hic? Bizim dr ozellikle Maflor ve Kaleidon onerdi. Simdi Maflor kullaniyoruz. Dilerseniz bir arastirin.
Umarim bir an once iciniz rahat eder bu donemleri atlatirsiniz kolayca.
Allah korusunnInsallah direk hamilelikle devam eder kiz
Ingiltere'deyken internetten siparis etmistim biogaigayi. 1 sise kullandik 2 aylikken ama degisiklik olmamisti.Zaten direk hastane cikisi biogia recete ediliyor oda probiyotik zaten yenidogan hem gaz hemde bagirsak zorlanmasi olmasin diye birde 3 lu bir vitamin arti gerekiosa gaz damlasi.
Ayrica sez dogan her bebege yada yenidogan yogun bakimda kalan vs her bbege baslaniyor.
2800 dogdu sariliktan 1 gun kaldi hemen aldirdilar normalde 2 yada 3.haftayo bekliolarmis.
Ben hala buyuk ogluma ara ara entonagermia kullanirim.heleki antbytik verdiysem mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?