2021 Nisan Anneleri

He firinda bende anlamadim pat kizrtmasi diyinceFirinda bende hafif zeytinyagi ile kabak yaptim bir sevdi.ezdim verdim.
Bugün öyle deneyeyim. Alman doktorum herşeyi ver kendi yediğin ne varsa dediGerçekten ya bunlar çok rahat ya da biz çok pimpirikli

Çok geçmiş olsun

Soba olayi ne benim haberim yok.
Artik kaldiramayacagimda.
Tabiki onlar yuzunden zaten cocuklarin psikolojisi alt ust oldu.Tamam zaten toplumsal bir rol dagilimi var tamamen ortadan kalksin demiorm ama musterek oldugunu,insan olarak bakilmasi gerektigini bi ogrenseler.
Bir sefer oglumu kadinlar wcye sokmustum ufakti tek ben gitmistim.ben erkeklere wcsine giremeyecegim gore.Bir annede ogluyla erkek wcye sokmus cocuk oglumun suratina ben erkegim ondan buraya girdik dimi dedi oda evet annecim.dedi bizde kapidyz cocuk dondu bana dediki ben neyim?Yani suan mesela kendi gidip girio onda bile.kapida bekliorm herturlu hal var die.Sen nie kendinle almiosn cocuguda oraya kendinle sokuosn.Hadi onuda sen bilirisn orda bi cocuk var goruosn gozumun icine baka baka oyle diosun.Acimasiz,asla egitilmemis bir kesim var.Yazik.

O olayda dün vardı sonra hemen yayın yasağı geldi bugun yok o haber kısa süre yer aldı.
Ay kıyamam ben ona ya ben neyim dedi ha
Bizde yani ben goturuyorsam kadınlar wc ye baba götürüyorsa erkek wcye giriyor cok basit yani bu.
Simdi kizini babasi goturse kadınlar wcye girse olay cikar ama degil mi
Maalesef dedigin gibi o egitilmemis kesim daha da fena hale gelecek cunku oldukca karisik ortalik malum oldukca göc aldık.

Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir toparlar inşallah

Cok cok gecmis olsun ❣

Ay tek solukta okudum.
Rabbim bu sureci guzelce gecirmesini nasip etmis insallah iyilesme surecinide hemencecik atlatir.Her seyin bir sureci var tabi.Ha deyince olmuyor bazen olsun istiyoruz ama.
Insanoglu bazen dayanamayacagim saniyor.
Anne olmak cok zor.
Umarim bunlarin hepsi bittiginde elinizde kahve bir oh ceker gecti dersiniz tez zamanda.

Çok geçmiş olsun o kadar haklısınız kii. Bunaldıgım zaman her zaman diyorum rabbim sağlık versin bu günlerde geçicek. Yavrunuza bol şifalar diliyorım

Buyuk Ayi canım selamlar, bu sabah okudum yazdıklarını, naçizane birkaç öneride bulunmak isterim, kendi yaptığım ve fayda gördüğüm şeylerden yola çıkarak. Yaptıklarım doğru demiyorum ama ben faydasını gördüm, fikir olur.
Öncelikle sadece emiyor mu? Mama da alıyor mu? Mama alıyorsa miktarını artır bence. Sadece emiyorsa biraz mamayla destekle ve ek olarak emzirme kampı yap, özellikle geceleri sık sık emzir, gündüz de öyle. Yutkunmasa da ağzında dursun, emzik gibi kullandığında da sütün gelmesini sağlar.
Wk gıdaya gelince mama sandalyesinde iki lokma yemesi diyelim ki, indir, beş dakika sonra yerde yanında yedirmeyi dene, yine mi istemedi, bu sefer onun tabağından onun kaşığıyla sen ye, yine mi yemedi oyuncaklarla dene, yine mi yemedi kucağında yedirmeye çalış. Yani benimki diyelim ki almıyor bu yolları denediğimde eninde sonunda kazanan taraf ben oluyorum. Ağzına itme yemeği ama ne yapıp ne edip açtır ağzını, sonunda tadını alıp yavaş yavaş yer diye düşünüyorum.
Bir de burada arkadaşlar kilo çok önemsiz diyorlar, kısmen haklılar da ama büyük oranda önemli. Benim bebeğim ne zaman güzel kilo alıyorsa o ay hem fiziksel hem mental gelişimi farklı oluyor, bunu gözlemleyebiliyorum. Elbet yaşıtlarıyla aynı kiloya gelecek ve hatta geçecek belki ama bu sürede senin kaygın ve stresin çok yoracak seni de bebeğini de. Zayıf bir bebek doğurmuş anne olarak seni çok iyi anlıyorum, 2700 doğdu kızım. İlk ay bazı günler mama verdüm, sonra 5.aya kadar arada sağdım, güzel ememedi çünkü, şimdi sadece emiyor yani özetle denemediğim şey kalmadı. Şunu anladım, bebeği zayıf anne mutsuz oluyor. Onun için gerekirse ek gıdada ısrarcı ol, sütünü sağ, hatta gerekirse mama ver. Ben ek gıdada blw+klasik yöntem ilerliyorum ama istemezse tekrar tekrar teklif ediyorum. Düşüncem böyle, nasıl olsa yer diye bakma hiç, çevremde 3-4 yaşına kadar yemeyen bebekler de gördüm, anneleri helak oluyor, alışsınlar bence şimdiden yemek zorunda olduklarına. Umarım faydası olur.

Cok tesekkur ederim. Beni cok iyi anladigini dusundum. Gercekten kilo alabildigi aylar bakislari bile farkli oluyordu, parlak parlak cin gibi. Ne yaptiysam en basindan beri kilo aldiramadim. Bizim basta buyuk sikintimiz biberonu reddetmesi oldu. Sagsam bile sagdiklarimla besleyemedim. EDS de denedim ama olmadi, verimli olmadi. EDS sadece memede denemistim ama parmakla falan denemedim. Memeye iyice alisinca da denemeleri biraktim.
Bir de cis kaka miktari gr. olarak iyi cikiyordu. Danismanlarla gorustugumde 2 aylikken cis miktari her bez icin 200gr olsa yeter demislerdi. Sanki ictigi oldugu gibi cikiyor gibi geliyordu bana. 2-3 hafta oncesine kadar gunde hala 3-4 kaka yapiyordu ornegin. 2. aydan sonra mememde yasadi diyebilirim. Memem surekli acik gezdim. Acaba dedim cocugu aciktirmiyor muyum surekli memede. 2 saat tuttum bir kez en fazla, memede durdugu dk. yine ayni olmustu.
Ek gida konusunda da nelerden hoslanir neyden rahatsiz olur surekli takipteyim. Kasiga tepkisel yaklastigi saniye onun eline veriyorum oynuyor. Mesela bazen armudu rende haliyle versem yemiyor ama dilimini agzina uzatsam disliyor gibi yapiyor. Asla kasigi agzina sokmuyorum, onun agzini acmasini bekliyorum hep. Ailecek masaya oturup agzimizi kocaman acip ona baka baka yiyoruz surekli, izliyor bizi Oyle agiz sulanma el uzatma olmuyor ama. Zamanla yavas yavas alisacak diye umit ediyorum.
Bir yandan da masaya biraz ac otursun diye emzirme araligini uzattim. Simdi bazen 3 saati buluyor. En onemlisi emmeden durabiliyor buna bile inanamiyorum.
3 gundur etkili bir demir surubu iciriyoruz. Istah konusunda bakalim ondan umitliyim. 3 gundur gozlemim daha dingin daha sakin bir bebek. Yerde ters donup oyuncaklarina ulasmak icin atak yapmaya basladi. Surubu icer icmez hemen etki eder mi bilmem ama bu halleri bile kaygilarimi azaltmaya yetti. Ama iste kocaman bir ama hep icimde duruyor. O kiyafetler bir turlu kuculmuyor

Şuan kaç aylık bebeginiz 1 Nisan doğumlu oğlum 5.300 kilo 2.300dü hastaneden çıktığında 37 haftalıkken doğdu ilk 3 ay iyi kilo aldı ama sonra kilo alımı durdu 3.aydan sonra gün de 6 kere kaka yapınca 5 aylıkken alerji testi yaptırdık ve süt kırmızı et ve fıstık alerjisi cıktı Ben diyete girdim o ay ve 2 öğün mama takviyesi verdi 200 gram aldı ama kaka yine azalmayınca alerjik mama yazdı o ay 300 aldı alerjik mama ile en son 6 aylıkken 5300dü 8 aylıkken gittiğimizde yine 5300 cıktı hiç kilo almamış Yaşadığım şehirde endrokronoloji olmadığı için acilen Izmir'e gidin dedi doktorum Benim ailem Istanbulda yaşadığı için eşim izin aldı Istanbula Bezmialem'e götüreceğiz salı günü Büyük oğlumun da kilo sıkıntısı oldu hep 1 yaşına kadar almadı 1 yaşından sonra biraz almaya başlamıştı Çok araştırıldı en son genetik dendi Ben de 7 yaşındayken ilkokula başladığımda 16 kiloydum inşallah bu oğlumun da bir şeyi çıkmaz Kilo aldıran raporlu mamalara rağmen kilo almamasına doktor çok şaşırdı

Huhuuu neredesiniz
Kizzzz burdayimmmm ama bitik durumdayim 2 kücük cocukla ugrasmak zor birde üstüne ikiside erkek olunca fena cok fenalarrrr hergün sabahin köründe kalkiyom ve ne cabuk aksam oluyo hic anlamiyorum. Siz ne yapiyorsunuz bakim

Bizede sünnet icin 1 yasini doldurunca gelin dedi büyük oglumun sünnetini yapan doktor. Hayirlisi ama 7 yas cok fazla degilmi ya ben cocuklarin o günü hatirlamamalari taraftariyim. Büyük oglumda 17 aylikken sünnet oldu ve hic hatirlamiyor. Sünnet dügünlerini ilerde yaptigimizda sadece sünnet ile ilgili o güzel anilari hatirlamalarini istiyorum.

Merhaba, bizdede durum ayni canim. Hem havalar gripler hastaliklar hemde dis cikarmalar valla insan sasiriyor artik

20 Nisan dogumlu benim kizim da. 2 kg dogdu. Hic mama almadi o yuzden mama bir secenek olamadi bizde. Biz bu ay alerji doktoru gorduk kaka durumlari icin hemen Maflor probiyotik onerdi. Keske diyorum 40 gunlukten sonra da bilseymisiz de bu probiyotigi kullansaymisiz. Belki daha erken duzelirdi. Kan testinde inek sutu soya ve birkac seye alerji cikti ama duzeyi dusuk onemli degil diyet yapma dedi dr. Mesela yogurt yerken bebegimin yuzu kipkirmizi oluyor ama benim icin onlar hicbir sey ifade etmez, onemli degil, diyete gerek yok dedi. Cocugun herhangi bir yerinde odem veya kabarik sis kizarikliklar olusursa alerjik denebilir demisti. Diyecegim bazen diyetler bosuna yapilmis olabiliyor. Bizim kilo almamanin sebebi genel olarak, duzensiz bagirsak ve hemoglobin, demir eksikligine baglandi. Dr proktokolit dedi. Gecmis aylarda o ishaller hic kilo aldirtmadi cocuguma. Sik sik kaka yapmanin yaninda bazen su gibi yapardi.
Siz probiyotik kullandiniz mi hic? Bizim dr ozellikle Maflor ve Kaleidon onerdi. Simdi Maflor kullaniyoruz. Dilerseniz bir arastirin.
Umarim bir an once iciniz rahat eder bu donemleri atlatirsiniz kolayca.

Zaten direk hastane cikisi biogia recete ediliyor oda probiyotik zaten yenidogan hem gaz hemde bagirsak zorlanmasi olmasin diye birde 3 lu bir vitamin arti gerekiosa gaz damlasi.
Ayrica sez dogan her bebege yada yenidogan yogun bakimda kalan vs her bbege baslaniyor.
2800 dogdu sariliktan 1 gun kaldi hemen aldirdilar normalde 2 yada 3.haftayo bekliolarmis.
Ben hala buyuk ogluma ara ara entonagermia kullanirim.heleki antbytik verdiysem mutlaka.

Ingiltere'deyken internetten siparis etmistim biogaigayi. 1 sise kullandik 2 aylikken ama degisiklik olmamisti.
Belki gozle gorulur olmayan faydalari olmustur bilmiyorum. Bu dr biogaiga ve baska bisey daha soyledi, icerikleri hep ayni faydasi yok begenmiyorum dedi.
Bir de ingiltere'de aylik kontrolde bahsettim doktora, bagirsak duzensizligi var probiyotik verdim dedim. Derhal birak neden basladin zaten anne sutu veriyorsun diye beni azarlamisti Ne yapayim dr gormek ha deyince olmuyor. Kendi derdine kendin care buluyorsun ne yazik ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…