2021 Nisan Anneleri

Gözlerim dolu aglamaktan bitirdim kendimi. Hastaneden aradilar kan tahlilleri iyi cikmamis carsamba acil nift testi diye bisi varmis ona cagirdilar. Zaten aglamaya bahane ariyordum bi güzel icimi döktüm.
Bence kendini koyverme hemen sakin ol iyi düşün iyi olsun yaşla falan oranlıyorlarmış olumsuzluk cıkıpta dogumdan sonra bir olumsuzluk olmayan bir sürü bebek var için rahat edecekse yaptır testleri ama bu yüzden ben testlere karsıyım işte anneyi huzursuz ediyo bişey olmayacaksa da olacak böyle hemen bi abdest alıp kur an okumanı tavsiye ederim emin ol iyi gelecek salma kendini lütfen

Dur hele bir canim Allah korusun daha kesinliği yok belki yanlış cikti hem değerler nasıl yaklaşımı çokmu uc nokta hemen salma lutfen kendini
Down sendromu pozitif cikmis carsamba cagirdi nifty testi yapilacakmis bi üst test yani kafam gitti birden inanmiyorum cok normal görünüyordu oglum

Teyzeleri biz geldik 10+6 ciktik ultrosnda ve ben kum dökuyormusum enfeksiyondan degil kumdanmis haftaya sali yada carsamba ikili teste gel dediler hadi bakalim yine gonderin tahminleri busefer 10 sn ye filan bakti sinir oldum
Bence kiz gibi sırtı dönük ama sivrilik yok geçmiş olsun canimmn

Down sendromu pozitif cikmis carsamba cagirdi nifty testi yapilacakmis bi üst test yani kafam gitti birden inanmiyorum cok normal görünüyordu oglum
Bunu pozitif yada negatif die soyleyemezler ki yuzdelik dilim verirler ve buda hic guvenilir bi sonuc degildir kendini hemen paralama bu testi sirf buyuzden yaptirmak istemiorm cok kisiye ihtimal yuksek diyip gebeligi zehir ediyolar sakin ol stres yapma bence

bi üst test yapilacak bakalim insallah onda birsey cikmaz. Birden böyle duyunca kötü oldum

test sonucu down sendromu yönünde 800 de 1 cikabiliyo falan deedi iste kafam durdu sonra duymadim ama tekrar kan tahlili yapmamiz lazim nifty diyoruz buna ve daha detayli dedi

test sonucu down sendromu yönünde 800 de 1 cikabiliyo falan deedi iste kafam durdu sonra duymadim ama tekrar kan tahlili yapmamiz lazim nifty diyoruz buna ve daha detayli dedi
Cevremde down sendromu diyipde sağlıklı doğanlar var. Ve bu zamanlar da saysı o kadar çok ki. Sırf bu yüzden yaptırmak istemedim. En güzel zamanları zehir ediyolar. Bence kafana takma. Bak arastır sende görceksin.

Kızlar doktora gittim ama tarama için erken dediler cinsiyete de erken dedi 11+0kıpır kıpır bebişim maşallah teyzeleri bir fotosunu koyayım şuraya cinsiyet tahmini yapan arkadaş varsa tahmin de alırız. 2hafta sonra gideceğim tarama için

Eklentiler

• IMG_20200928_143843.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 48
800 de 1 ciktigi icin uzuldun mesela soyle dusun 5 binde bir yada yuz binde 1 ciktiginda icin daha mi rahat olacak o 1 ihtimal herturlu senin bebegin olabilir oyuzden uzme kendini lutfen rahat ol Rabbim saglikli evlatlar nasip etsin insallah

Olasılık belirler sadece bu testler sadece hiç sıkma canını yoktur bisey ense kalınlığına flan bakmismiydilar canm

Valla psikolojik oluyorsun diyen oldu bana..Bunu diyenin de hamileliğini biliyorum yani.Sanki mide bulantısı aşık olunacak birşey de.. Mal arar mısın okadar çok ki..

İlk veya ikinci ile alakası yok bence.. Benim kızımda da çok oldu ama aradan yıllar geçtiği için mi bilmem sanki bunda daha çok gibi geliyor.. İlk kaybettiğim bebeğimde de olmuştu. Her gebelik farklı diyorlar ya keşke bulantı açısından bu bari iyi olaydı :)

2li tarama için özel ayrı ücret alıyor mu ?

Evet ben özelde olduğum için ikili için kan testine 245 tl ödedim.

Geçen gün dinlediğim bir videoda dedi sanırım.. Ebelerin o kontrolü yapması bizim işimize yarıyor açıklığın artmasına yardımcı oluyorlar demişti doktor.

kizlar girmisken bisey sorayim. bulantim rahatsz edecek sekilde degil ama agzimda surekli berbat bi tat var,ama surekli
bunu yasayan var mi?
Bulantı hafifledi gibi ama ben ne yersem yiyeyim son lokması boğazımda kalıyor gibi bir his var bende hep.. O da gayri ihtiyari öksürme hissi ve bulantı artmasına sebep oluyor.

Teyzeleri biz geldik 10+6 ciktik ultrosnda ve ben kum dökuyormusum enfeksiyondan degil kumdanmis haftaya sali yada carsamba ikili teste gel dediler hadi bakalim yine gonderin tahminleri busefer 10 sn ye filan bakti sinir oldum
Çok geçmiş olsun canım.

ikili tarama dediginiz down sendromu varya o

O değerler tahmin yani kesinlik yok zaten ikili testte. Nift testi dediği anne kanından genetik inceleme işte.. Benim de ikilide yaş riski var ama doktorum ayrıntılı ultrasonu yapalım orda bi gariplik olursa nift testini konuşuruz dedi.. Ama hiç umutsuzluğum yok rahat olalım ki kötüyü çağırmayalım dimi..İçini ferah tut lütfen.

İşte tamda bugün belirttiğin gibiyim, sigara kokusu geldi burnuma ve tuvalette buldum kendimi. Midem şu an asitli yanıyor. Bir taraftan iyi bebek en azindan diyorum bir taraftanda hani bitmişti diyorum
Bitse bir türlü bitmese bir türlü annelik daha karnına düştüğü an yavrun için endişe etmekmiş meğerse

Canım pozitif diye bişey yok oran vardır oran verirler yüzde bir onda bir işte onbinde bir gibi seninki kaç acaba mesela halamın ve yeğenimin yüzde birdi doktor ayrıntılı ultrasona göndermişti hatta orda amniyosentez önermişlerdi falan ama yaptırmadı ayrıntılıda sağlıklı cıktı sağlıklıla doğdu. Bide benim sonucumdada biyokimyasal risk yüksek cıkmış ondan 3 lü önerdi bakalım ne olacak kesin bet sonuç vermez yani. Gecen bi arkadaşımla konustuk bütün testleri amniyosentez dahil yüksek risk cıkmıs ama cocuk sağlıklı doğmuş

Bencede yaptırmalısın tabi yine sen bilirsin ama en azından için rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…