cinsiyet.ogrenme diye bir sayfaHangi sayfaymis o
Bnm durumumda ayni banada aynisini solediler cocukken romatizma gecirmis olabilirsin dedi doktor bu sorun teskil.etmiyor dedi kalp.hastalihina bile girmio dedi seninki ama nabiz birden 180 190 oluo 10 yasimdan beri dideral iciorum doktor bu kapakcik hastaligi bu derece carpinti yapmaz 10 kadindan 6 sinda bu var farkinda bile deiller dedi sende asir carpinti oluyor bunun icin kalbine anjio tarzi bise yapip carpintinin sebebini bulur yakariz flnn dedi tabi buda riski var kalp sonucta senin gebelikten omcede oluyormuydu carpintin bnm gibi 180.nabiz flnCanim benim bende ayni ilaci kullaniyorm simdilik ara verdim carpindi ve kalp kapakcigimda cokme var soyle soyliyim gebe kalmadan once kardiyoloji doktoruna gorundum isterse 10 tane cocuk dogur hic alakasi yok bunun dogumla dedi ama benim cokme ilerlemio durmus bu iyi bisi ilerlemio ve kucukden kalma bi hasarsa hic etkilemio ve suan 13.haftam doldukdan sonra ilacimi alicam ama almadigim surece zorlanmadim rabbim kolayligini verio gunluk beni cokda zorlayan bi durum yokdu daha onceleri sadce cabuk yoruluyordum okadr ama benim doktorum efor yapti tam 7 dakika kostum yuhh sana kalpden ölum yok dediicini ferah tutabilirsin❤
Canım ben mitral ve triküspid kapaktan açık şekilde onarım ameliyatı oldum göğüs altıma kadar açtılar hemde. Bende beloc ve ecopirin kullanıyorum sürekli. Bir kızım var şimdide diğer bebeğime hamileyim. Belocu hamilelik boyunca kesiyor doktor ecopirine devam ediyorum evet normal bir hamilelik geçmiyor bebek büyüdükçe baskı artıyor kan akışı artıyor nefesim daralıyor zor geçiyor beslenmeme dikkat ediyorum fazla kilo almamaya çalışıyorum protein ağırlıklı beslenerek geçiriyorum hamileliğimi.
Bana kızıma hamileyken bebeği almamız lazım sen daha önemlisin diyen doktoru da gördüm, korkma birşey olmaz diyeni de. Nabzim 200 un üstüne çıkardi son zamanlarda ama çok şükür bende bebeğimde gayet sağlıklıyiz. Eğer ikinci bebeği düşünüyorsan geciktirme yaşın ilerlemeden sağlığın yerindeyken yap dediler onun için şimdi ikinciye hamileyim. Belki ilerde tekrar operasyon gecirmem gerekebilir belki gerekmez bilemiyorum zaman herşeyin ilacı yaşın kaç bilmiyorum ama tek bir doktorla kalma iyi bir kardiyolog bul ve yolunu çiz. Dilerim sende annelik duygusunu yaşarsın arkadaşım geçmiş olsun
28yasindayim korkudan hicbise yapamiyorum bile bile
Canim anjiyonun neden israrla riskli oldugunu soyluyorsun onu anlamadimSanirim sizinde bnm gibi nabiz yuk
Bnm durumumda ayni banada aynisini solediler cocukken romatizma gecirmis olabilirsin dedi doktor bu sorun teskil.etmiyor dedi kalp.hastalihina bile girmio dedi seninki ama nabiz birden 180 190 oluo 10 yasimdan beri dideral iciorum doktor bu kapakcik hastaligi bu derece carpinti yapmaz 10 kadindan 6 sinda bu var farkinda bile deiller dedi sende asir carpinti oluyor bunun icin kalbine anjio tarzi bise yapip carpintinin sebebini bulur yakariz flnn dedi tabi buda riski var kalp sonucta senin gebelikten omcede oluyormuydu carpintin bnm gibi 180.nabiz fln
Canim anjiyonun neden israrla riskli oldugunu soyluyorsun onu anlamadimanjiyo sorun varsa onu bulmak icin kullanilan yontem carpintim cok yuksekdi gece uykuda bile bayildigimi soylemisti doktorum holterle 48 saat takip edildi ama cok sukur beslenmeme dikkat ederek en aza indirdim kahve cay cips kola bunlar yasak gunluk bir fincan turk kahvesi iciyorum okadr.benimde cocukken gevrdigim bogmaca hastaligindan kalma kalp rahatsizligim ama teshis 2 veya 3 yil oldu konulali ilacida artik zorlaniorm dedigim donemde basladim ama gebe oldugumu ogrendigim an biraktm simdi 13 hafta doluncada baslicam insallah sen iyi bir kardiyolog bul eger gercekten oda sana ayni seyleri soylerse senin kapakcikda ilerleme devam ediyor demekki cunku 21 yasindan sonra ilerleme devam ederse riskli etmezse sorun yok
Arkadasimin hic kalp rahatsizligi yok suan 30 haftalik hamile onunda carpintisi cok oluyor nabzi 200 leri buldu ama kani asiri dusmus kan takviyesi aldi ve yemegi doymalik degil hafif yiceksin carpinti olmasini istemiyorsan yada nabiz yukselmesin diorsan ama sen de sanki panik durum var gbi durup dururken nabzin nie yukselirki panik atak falan mi geciroyorsunSeninki.kalp.hastaligi bile degil dedi.doktorlar bana cnm ama birden bire yukselen nabiz 200leri.buluyor daha simdiden ilac ictigim.halde carpintilarim.oluyor gebe kalinca ilk uc ay ilac kullanamazsn ama 3 aydan sonra c sinifi ilacin devam et dedi kardiyoliji her doktor farkli.bise soluo yasim 28 cnm evleneli 3 sene oldu cok istiyorum cocuk ama cesaret edemiyorum ya ilac kullanmak.zorunda kalirimda onun vebaline girerim die napicami.bilemiyorum bnm durumumda olan kisilerde carpintidan bayilma tansiyon dusmesi fln olabiliyormus bnde hic olmadi.ama gebeliktede olursa bebegi riske atarsin opersyon ol dio.doktor ablasyon die bir islem ritim.bozuklgunda tedavi yomtemi ama tabi riskleride var ailem esim.sicak.bakmio bebegim olsun carpintiya raziyim ama snde bilirsin 200 nabiz diyince doktorlar tepene birikio gebelikten oncede senin bunkdr carpintin oluyormuydu canim
Valla ben de panik atak var ben tutup tansiyonuma bile bakmam panigim cosmasim die nabzimida olcmedim carpintim tutunca dinleniyorm derin nefes akmaya calsiorumIste bnm carpintimim asil sebebi.kalp.kapagimdaki cokme deilmis o az carpinti yapar seninki asiri oluor dedi kalbinde elektrik fzlaligi.gibi.bisey var dedi anjio deil.cnm bu biraa daha riskli.bi islem.anjio.gibi kasiktan giriolar kalbindeki o damari.bulup yakiyorlar ama yanlis damar yakilirsa kalp pili takilir yada felc olma kalp durmasi gibi olasi riskleri var bu sebepten ailem istemiyor ilac icmeyw devam et dedi doktor 3 aydan sonra icebilirsinn c sinifi ilac sorun olmaz dedi ama icim rahat deil senin gebelikten once kaca cikiyodu nabiz 200u gordum ben
Valla ben de panik atak var ben tutup tansiyonuma bile bakmam panigim cosmasim die nabzimida olcmedim carpintim tutunca dinleniyorm derin nefes akmaya
Pank atagim yok cnm bebekken kalp romatizmasi gecirmisim.kapagimda cokme yapmis hafif suan ilerlemio ama sadece bende ritim.bozuklugu olarak kalmis.sanirim
Allah razi olsun cok sagolCanım ben mitral ve triküspid kapaktan açık şekilde onarım ameliyatı oldum göğüs altıma kadar açtılar hemde. Bende beloc ve ecopirin kullanıyorum sürekli. Bir kızım var şimdide diğer bebeğime hamileyim. Belocu hamilelik boyunca kesiyor doktor ecopirine devam ediyorum evet normal bir hamilelik geçmiyor bebek büyüdükçe baskı artıyor kan akışı artıyor nefesim daralıyor zor geçiyor beslenmeme dikkat ediyorum fazla kilo almamaya çalışıyorum protein ağırlıklı beslenerek geçiriyorum hamileliğimi.
Bana kızıma hamileyken bebeği almamız lazım sen daha önemlisin diyen doktoru da gördüm, korkma birşey olmaz diyeni de. Nabzim 200 un üstüne çıkardi son zamanlarda ama çok şükür bende bebeğimde gayet sağlıklıyiz. Eğer ikinci bebeği düşünüyorsan geciktirme yaşın ilerlemeden sağlığın yerindeyken yap dediler onun için şimdi ikinciye hamileyim. Belki ilerde tekrar operasyon gecirmem gerekebilir belki gerekmez bilemiyorum zaman herşeyin ilacı yaşın kaç bilmiyorum ama tek bir doktorla kalma iyi bir kardiyolog bul ve yolunu çiz. Dilerim sende annelik duygusunu yaşarsın arkadaşım geçmiş olsun
Bende 17sinde gideceğim canım 3 hafta 1 ay gibi süre veriyorlar muayene arasına istersen bu hafta yada haftaya gidebilirsinAnladım canim çok sağolasın valla o an sormayı unuttum doktora hep aklımdaydi ne zaman gitmeliyim tekrar diye 16-17 gibi gitmeliyim ozaman
Daha geçen hafta gitmiştim bana kalsa hep görmek istiyorum da ilçeden ile sürekli gidip gelemiyorumBende 17sinde gideceğim canım 3 hafta 1 ay gibi süre veriyorlar muayene arasına istersen bu hafta yada haftaya gidebilirsinben çok merak ediyorum bir an önce gidip görmek istiyorum ya
Evet canım bende öyle biliyorum burda da etrafımda da hissedenler olunca dedim acaba sorun bende miCnm endiselenme 18 haftaya kadar yolu var.. okadar koay deyil hissetmek .. bende 3 uncu gebelik 16.17 den sonra hep hissetdim
Canım o zaman bi 2 hafta daha sık dişini insan her hafta görmek istiyor ama alışıcaz sanırımDaha geçen hafta gitmiştim bana kalsa hep görmek istiyorum da ilçeden ile sürekli gidip gelemiyorum
Ama bak işte bunlar benimde aynı canım kızımda çok geç şekillendi 4aylıkken bile kolu bacağı okdr net değildi düz yatıyor sadece sağa sola dönüyordu sırt üstü şimdiki daha 12haftada okdr büyümüştüki çok şaşırdık heryeri net resmen kaşına kadar ve ayaklarıyla keseye vurup vurup ileri zıplatıp kaydırdı hep kendini sörf o yüzden erkek bu dedim benIkra benimkine kıza benziyor demişti ama net değildi. Ama Çin takvimi kızımda da bunda da tuttu tesadüf olduğunu düşünüyorum. Hamilelik belirtilerim çok farkliydi bu defa. Kızımda hamile olduğumu öğrendikten sonra yani 7. Veya 8. Haftada bulantılarım başlamıştı ama gayet dinctim işe gidiyordum. Midem bulanirsa biraz keyfi rahatlamak için kusuyordum. Karnım çok geç çıkmıştı.
Bu hamileligimde beklenen adet tarihinden bir hafta öncesinde tat farklılığı koku hassasiyeti ve bulantilarim başladi. Neredeyse geçen haftaya kadar hep yattim o kadar halsizdim ki ruhum çekiliyor gibiydi. Çok kustum ama bu defa maalesef keyfi değil ne yesem çıktı ve bir kaç kere kan bile kustum, bazı gebeliklerde olabiliyormuş. Haa bir de en belirgin farkliliklardan biri ara ara bazı gunlerde usume geliyor titriyorum ve sonra geçiyor.
Ultrasonda farklılık söyle kızım daha geç şekillendi ve değişik hareket ediyordu mesala dönüyordu ellerini kollarını salliyordu.
Şimdi ki erkek daha çabuk belli oldu ve hareketleri daha farklı ayaklarını poposunu takla atar gibi kaldırıp kaldırıp indiriyordu.
Şimdi bunlari cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama tabi tamamen eskiden ki bünyem ile simdikinin farklı olmasından da kaynaklaniyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?