• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Ben midem bulanır diye yaptıktan bir iki saat sonra iciyorum üstüne mandalina yada limon suyu iciyorumki emilimi artsın ama arkadaslarıma doktor gece icip yat demis buda bi secenek. Cay icmedigim icin kahvaltıdan sonra iciyorum
Evet doğru dedin tam mandalina zamanı şimdi C vitaminiyle birlikte alınca daha faydalı. Et ürünleri yerken de yoğurt ayran yerine bol yeşillikli salata yemek gerekiyor yoksa o etten hiç demir alamıyoruz

Kızlar çok şükür herşey yolunda ikili test dedi ama doktor detaylı ultrason gibi inceledi kalp böbrek mide eller ayaklar kemikler çok memnun kaldım %80 erkek dedi cinsiyetinede büyük ihtimal degimez bir dahaki kontrole dahada netleşir dedi. Benim kızımda serklaj olduğum için tekrar 23 ekime serklaj tarihi verildi rahim ağzına dikiş atılacak onda da antrenmanlıym inşallah bu bebegimide vaktinde sağlıklı kucağıma alırım.

Kızlar çok şükür herşey yolunda ikili test dedi ama doktor detaylı ultrason gibi inceledi kalp böbrek mide eller ayaklar kemikler çok memnun kaldım %80 erkek dedi cinsiyetinede büyük ihtimal degimez bir dahaki kontrole dahada netleşir dedi. Benim kızımda serklaj olduğum için tekrar 23 ekime serklaj tarihi verildi rahim ağzına dikiş atılacak onda da antrenmanlıym inşallah bu bebegimide vaktinde sağlıklı kucağıma alırım.
Gozun aydin canim saglikla gelsin insallah🤲

16 haftadan önce söylenen cinsiyetlere ben kesin gözüyle bakmıyorum canım. Serklajı neden olacaksın rahim boyunu ölçtü mü?

Günaydın kızlar. Son bir kaç günde karnım çıkmaya başladı. Salı günü 15+4 olucam cinsiyet kesin belli olurmu yoksa 1 hafta daha erteleyin mi
Erteleme canım kesin belli olur artık😍darısı bana 2 haftam var

16 haftadan önce söylenen cinsiyetlere ben kesin gözüyle bakmıyorum canım. Serklajı neden olacaksın rahim boyunu ölçtü mü?
Ben kızımın cinsiyetini de yine ikili test yapan perinatologda öğrenmistim 12 haftalıktı değişmedi canım. Kısmet tabi bunda da çok net bacak arasını ve organı gösterdi. Rahim ağzım henüz kısalmadı 30mm ama ilk gebeligimde 20.haftada kısalma olunca serklaj yapılmistı, şimdi önlem amaçlı olarak tekrar yapılacak ilerleyen haftalarda serklaj da riskli oluyor çünkü.

Merhaba kızlar,
Muhittin Muhittin hoşgeldin yokluğun belliydi daha gitme biryere..
Biz de bugün doktora gittik 16+2 kesin kız dedi zaten güveniyordum 12. Haftada söylediğine..Şükür herşey yolunda 148 Gr olmuş zillim ..Bir ay sonra ayrıntili çekilecek onun için perinatalog isimleri verdi..Hepsi özel istersen çapa Cerrahpaşa kanunide de yaptırabilirsin dedi ama onlarda ilk kadın doğuma muayene olup sevk açtırmak lazım uzun iş yani..Bir yeri aradım 600 TL dediler Şişli de yeri.. Bakalım hayırlısı. Resmimizi de gösterelim size 🤗

Eklentiler

• IMG_20201017_105413.webp
    IMG_20201017_105413.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 50
Ya ben de sizi bekliyodum🙈 başak hanıma gittiniz değil mi nasıl memnun. Kaldınız mı? Bende 26lı hafta gideceğim inşallah. Önceki doğumunuzdan ötürü önlem amaçlı mı dikiş atılacak?

Evet doğru dedin tam mandalina zamanı şimdi C vitaminiyle birlikte alınca daha faydalı. Et ürünleri yerken de yoğurt ayran yerine bol yeşillikli salata yemek gerekiyor yoksa o etten hiç demir alamıyoruz
Ayben canım dikkat etmeye calısıyoruz bebisimizede bizede şifa olsun insallah🥰

Cok erken canim devlet yerine göre değişir 3.doktorla teyitle ben sehir hastanesine gittim ayrıntılı için gün aldim mesela cihazı ozellerde yoktu
Yok kuzum ayrıntılıdan bahsetmiyorum. Doktorların odalarında olan cihazlardan bahsediyorum

Merhaba , 12.haftama giriyorum ve bir oğlum var. Rabbim hepimize sağlıklı ve rahat bir doğum nasip etsin yavrularımızın bahtı ve şansı açık olsun inş. İkili testte cinsiyet oğlumda belli olmamıştı geç öğrenmişti kordonuyla kapatıyordu bakalım bu hafta ne olacak. 10 haftalık ultrason fotoğrafı var ama nasıl anlıyorlar ben pek inanmıyorum

Benim de şuan 4-5 renk var saçımda. Sadece beyazlarım olsa kafama takmayacağım ama böyle de berbat görünüyor:KK12:
Doktorum risk alma bence ama illa boyatmam lazım diyorsan fashion natura diye bi marka var onunla boyat dedi.
Bende 16.haftadan sonra en azından tek renk ve sonrasında beyazlarım olacak şekilde olsun diye boyatacağım. Bide doğum öncesi boyatırım:KK51:
Yani bir çok insan boyatıyor, hele ünlüler baya platin sarı devam ediyorlar aslında o_O
Doktorumda zararlı olduğuyla ilgili bi bulgu yok ama niye risk alasın diyor. Zaten doktoruma ne sorsam risk alma diyor, eşimle ilişki de dahil:KK70:
:-) senin doktor baya pimpirikliymiş, bitkisel boyayla boyatabilrsin bence
Döndüm canım bitti karantinası bulasmamis çok şükür gayet iyi :KK76:
Gözünüz aydın:KK9:
Günaydın,

Zurnanın öttüğü yere çabuk geldin canım sen... Ooooo o laflar hiç bitmez. Sırf o günleri tekrar yaşayacağım korkusu ile çocuk düşünmüyordum inan... Amaaaa tecrübe herzaman insana ders veriyor.. Şimdi ikinciyi yaşayacağım Allah nasip ederse kimsecikler umrumda değil. Ne ağladım ne üzüldüm kendimi harab ettim ama değmezmiş. Geç anladım,kendime de çocuğuma da zararım oldu çok. Şükür akıllandım..
Çocuğum tersti mecburen sezeryan oldum vay benim kolayıma gelmiş hemen kabul etmişim sezeryanı.
Göğüs ucum yoktu ,çocuğum emmeyi red etti ağlaya ağlaya perişan olduk ikimizde, aman mama benim kolayıma gelmiş uğraşmamışım.. Her gelenle yatak odası ziyareti yapardık soyunurdum çocuk ağlamaktan morarırdı millet emzirtmeye çalışırdı kanter içinde kalırdım sonu kavga ile ve mama ile biterdi. Doktor kalça çıkığı var dedi çift bez bağlattı 2 ay her gelen açıp çocuğun bacağını ölçer ahhh vahhh evet var derdi ben gece gündüz ağlardım... Lohusa psikolojisi ile normal doğuramadım , emziremedim , sakat çocuk doğurdum diye aylarca kendimi yedim bitirdim.. Şimdi hepsini gözlerim dolu hatırlıyorum. Kızım hiç birşey yemez doğru dürüst çok seçicidir ama karakteri bu ben kabullendim. Ama etraf hala konuşuyor takmıyorum artık.
Şükür 9 yaşına geldi evet zayıf ama şükür sağlıklı, çok akıllı ve başarılı, saygılı,edepli, yaşına göre olgun ve anlayışlı bir kız oldu.
O nedenle hele şimdi görsünler beni bakalım laf edene taş üstünde taş bırakacakmıyım.. Bir damla da gözyaşı dökmeye niyetim yok..
Benden size tavsiye o ruh hali ile insan uygulamakta zorlanır ama kimseyi takmayın gerekirse kırın kırılmayın.. Çocuğunuz en çok sizin kıymetliniz.
senin kırılacağını düşünmeyenleri sen daha çok düşünürsen üzülen kişi hep sen olursun. Alttan alttan şakayla hak edene lafını söyleceksin arkadaşım

Kızlar moralim çok bozuk, eşimin covid testi pozitif cıktı ve dünden beri bende hastayım çok sanırım banada bulaştı yarın test ysptırıcam yaa napıcam benn 😔
Geçmiş olsun canım olumlu düşün. umarım çabucak atlatırsınız.
Canım kromozomal hastalıklar düşük riskli çıkmış bu iyi bişey, fb-hcg nin düşük olması da iyi sanırım birde kız çocuklarsa fb-hcg daha yüksek çıkabiliyormuş kesin olmamakla birlikte cinsiyet belirlendimi bilmiyorum ama senin erkek olabilir.
Birde bu değerime bakayım doktorun söyleyeceği yok
Canım aradan başım çok ağırıyor onun dışında birşey yok çok şükür 🤲🏻
Şükür canım
Maaşallah berakellah diğer konunuda biliyorum rabbim sağ sağlım kucağına Almayı nasip etsin bir omur sağlıklı mutlu huzurlu Insallahhh cemil cümlemiz.
Valla dun hacı bayram velideydim bilenler bilir hepinizin evladına cemil cümlemize dUa ettim :KK200::KK200::KK200::KK200::anne::anne::anne:
Allahım tüm dualarını kabul etsin canım

Ilac kullandiniz mi peki?
Başta ateşim olduğu için doktor ateşin geçse bile bi kaç gün 8saat arayla parol iç dedi onun dışında başka ilaç kullanmadım şuan hiçbişeyim yok ama işin kötüsü dünden beri koku almam gitti :) hiç bi yemeğin tadı yok sadece tatlı tuzlu su gibi geliyo her yemek 😀 hayatın tadı gitti🙈

Back
X