• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Bende anlamadım canım boşver doktoruna güveniyorsan kafanı karıştırma sen yinede dikkat et yediklerine her ihtimale karşı. Ben tanıdığım bir doktora gidicem dahiliyeye bakalım o ne diyecek. Bugün evime yakın bir hastanedeki dahiliye doktoruna gitmiştim uğraşmayım diye memnun kalmadım 🙄
Canım benim ilk gebeliğimde şeker çıktığında bir hafta diyetle ölçüm yaptım sonra da insüline gerek yok dediler diyetle devam ettik şükür bir sorun olmadı

Ya ben yavaş yiyorum yemeğe başlamam bitmesi yarım saatten az sürmüyor 🥺 ben bazen bitirişimi baz alıyorum çok bi fark yaratır mı ki? Ne bileyim sofradan kalkıp yarım saat sonra ölçmek çok erken geliyor
Bende de 15dk falan sürüyor . Ben önce yedikten sonra ölçüyordum sınırlar içinde çıkıyordu. İlk lokmamı baz alınca sınırı geçti

Şeker yükleme için doktoruma yaptırmasam olur mu diye yazdım, tamam dedi :) Beni ikna etmesini bekledim ama kabul etti hemen. Benim aklıma yatan bir uygulama değil, içime sinmeyecekti, sordum annem de yaptırmamış hiçbir çocuğunda..
Bu arada yazılanlar da görmedim, kitap tavsiyesi olan var mı doğum sonrası için?
Bence çok önemli o kadar hikaye okudum ki eğer yaptırmamış olsaydım aklım çok kalırdı. Mesela bebeğim dört gündür hareket azalması yaşıyor eğer şeker yüklemesi yaptırmamış olsaydım büyük ihtimalle şekerim mi var diye panik yapacaktım. Hiç belirtisi olmadan gizli şeker çıkıp erkenden önlem alan bir sürü anne var. Tabi ki sizin kararınız ne benim söylediklerim ne de doktorunuz size diyemez ama iyi düşünün bence 🙏 bu arada bende vazgeçmeye çok meyilliydim doktorum kendi eşime de yaptırdım dedi tamam dedim 50lik yükleme yaptılar tok gitmiştim çünkü o gün hemen olacağını düşünmemiştim o da farketmez dedi doktorum iki ölçüm arasına dikkat ediyorlarmış asıl. İçtiğimde de korktuğum gibi olmadı biraz midem bulandı ama çok az. Tadı da bana çok kötü gelmemişti.

Şeker yükleme için doktoruma yaptırmasam olur mu diye yazdım, tamam dedi :) Beni ikna etmesini bekledim ama kabul etti hemen. Benim aklıma yatan bir uygulama değil, içime sinmeyecekti, sordum annem de yaptırmamış hiçbir çocuğunda..
Bu arada yazılanlar da görmedim, kitap tavsiyesi olan var mı doğum sonrası için?
Ben 0-1-başla diye bir kitap okuyorum dr.şirin seçkin in güzel içinde bebek bakımı ile ilgili herşey var

Gunaydin kizlar 3 gecedir uyku uyuyamiorm belim cok agrio oglus geceleri cok hareketli reflu desen ayri uff butun bunlar icin cok erken degilmi ya😭
ayni sorun bendede var 😭 reflü cok kötü midemden bogazima ates var sanki ogluma hamileyken bukadar yoktu. Az kaldi bacim biraz daha dayanacaz mecbur.

Şeker yükleme zamanı geldi ve yine herkesin kendi tercihi tabiki :) İlk gebeliğimde yaptırdım hiçbir sıkıntı yaşamadım, bu gebeliğimde de doktorum 2 ayda bir HbA1C diye bir test var onu yaptırdı, sizde yaptırmışsınızdır illaki diye düşünüyorum geçmişe dönük 2-3 aylık şeker değerlerinizin ortalamasını gösteriyor, benim HbA1C testlerim normal çıktığı için ve ilk gebeliğimde de şeker yüklemede bir sıkıntı yaşamadığım için doktorum ihtiyaç görmedi o yüzden yaptırmadım, tavsiyem doktorunuzla beraber bir yol izlemeniz, tabi yaptırıp yaptırmamakla ilgili size mantıklı açıklamalar yapabiliyorsa :)

ayni sorun bendede var 😭 reflü cok kötü midemden bogazima ates var sanki ogluma hamileyken bukadar yoktu. Az kaldi bacim biraz daha dayanacaz mecbur.
Malesef mide yanmaları ekşimeleri herkeste başlamış anlaşılan benimde öyle gırtlağım yanıyor resmen akşamları, soğuk süt içiyorum iki üç yudum o biraz rahatlatıyor birde yastıkları yükseltmek lazım artık :/

Ya ben yavaş yiyorum yemeğe başlamam bitmesi yarım saatten az sürmüyor 🥺 ben bazen bitirişimi baz alıyorum çok bi fark yaratır mı ki? Ne bileyim sofradan kalkıp yarım saat sonra ölçmek çok erken geliyor
Bu arada instagramda bir doktora sormuştum crvap yazmış. Evet ilk lokmayı aldıktan sonra 1 saat geçmesi gerekiyor diye

Şeker takibi yapan arkadaslar birşey sorucam. Ben bugün dahiliyeye gittim bana açlık şekerimin(99) normalin üstünde çıktığını yüklemeden sonra 1.saat(159)'in normal olduğunu 2.saat(159)'in bir tık yüksek olduğunu söyledi. Şuan açlık şekeri yüksek onun için bu yüklemelerde bir tane değer yüksek olursa sıkıntı oluyormuş gebe olmasaydın bu değerleri normal kabul ederdik dedi. Bana direk insülin başlamayı önerdi bende şaşırdım nasıl yani hemen gerek var mı böyle birseye dedim o da ikinci seçenek 2 haftalık diyet uygula dedi(neleri yiyip yememem hakkında porsiyonları hakkında bilgi verdi) sonra gel tekrar şeker yüklemesi yapıcaz sonuçlara göre düşüş olmuşsa diyetle devam edersin olmazsa insülin başlarz dedi🙄 şeker ölçüm cihazı vermeyecek misiniz dedim şuan gerek yokmuş sadece diyet uygula insülin kullanacağın zaman cihazı alırsın dedi. Ay hiç içime sinmedi bu doktor ben niye ikinci kez yükleme yaptırayım ki başka doktora da mı gitsem 🤔
Baska doktora git bence canim öyle sacmalikmi olur. Ben 1 aydir cihaz verdiler evde ölcüyorum aclik tokluk sonra sonuca göre haftada kac kere yüksek aclikmi yoksa toklukmu daha yüksek ona göre plan yapacaklar diyetmi insülünmü diye. Ogluma hamileykende seker cikmisti biliyorsun ozaman aksam 1 kilo yeni dünya yemis gitmistim seker tavan cikmisti ona ragmen daha fazla sekere gerek yok deyip seker yüklemesi yapmadan hemen ölcme cihazini vermislerdi evdeki diger ölcümlerde yüksekti ama o günki kadar degildi diyet yaptirmislardi.

Merhaba kızlar bu gece ben de pek iyi uyuyamadım. Hamile yastığı benim reflümü artırıyor sanki en sonunda bunaldım attım kenara hiç verim alamadım ben bu yastıktan ☹️ bu sefer de sabah kalkınca belim agrımış 🙄
canim ben uyurken hic o yastiklari kullanmadim. Normal koltuk yastiklari varya kare kücük onlari aldim 1 tane belime dayiyorum 1 tane bacak arasina iste rahat edecegim sekilde yerlestiriyorum rahat uyuyorum

Malesef mide yanmaları ekşimeleri herkeste başlamış anlaşılan benimde öyle gırtlağım yanıyor resmen akşamları, soğuk süt içiyorum iki üç yudum o biraz rahatlatıyor birde yastıkları yükseltmek lazım artık :/
Benim ilk hamileligimde bukadar degildi bide cig bagdem iyi geliyordu ama bu sefer hicbirssey fayda etmiyor :(

Seker olcumu o sekilde oluyo canim aynen zaten 20 25 dk da yiyoruz ama bize erken gelmesinin bi onemi yok malesef😊

Seker olcumu o sekilde oluyo canim aynen zaten 20 25 dk da yiyoruz ama bize erken gelmesinin bi onemi yok malesef😊
Hadi ya 🥺 yapacak bir şey yok yüksek çıkarsa da çıkacak artık kabus gibi bir hamilelik oldu zaten 🤦🏻‍♀️ Artık tek umudum sonu iyi olsunn

Bugün sağlık ocağına gittim. Tiroidim düşmüş çok şükür. Kanım da 8 cıkmıstı ayın 4nde 9.2e yükselmiş. Tansiyonum yüksek cıktı ilk defa. Umarım gecici bi durumdur. Ve oglusun kalp atısını dinledimm hemşire çok hareketli bu diyo :KK70: gercekten uyanıkken yerinde durmayan bi bebe :) hanımlarr bi de bişe merak ediyorum 2 hafta önden gidiyo ya bebiş yani erken doğması da muhtemel mi. Yoksa son adete göre mi doğar acaba
Benim oglum 1 hafta önden gidiyordu dogum tarihi 1 hafta öne alindi.

Kızlar 29.haftam bitti dünkü ölçümde rahim ağzı uzunluğu 9mm olmuş :KK43: hemen ciğer geliştirici iğneye başlattı doktorum.
Ayağa kalkmayı yasakladı. Bebeği ne kadar çok tutabilirsek içeride iyidir dedi.
Dua edin... İnşallah çok erken gelmez 🤲
Yatmaktan başka progesteron fitil ve haftada bir pruloton depota başladım.
Ay insallah biraz daha durur erken gelmez😔 saglikla gelsinler aman yerinden Kalkma canim dikkat et ilaclari düzenli al. Dualarim sizinle

Yemegini bitirdikten 1 saat sonra ölcüm yapilir canim diyetisyenim öyle dedi ve öyle yapiyorum ben. Cünkü her lokman seker olabilir ve 1 saat gecmesi lazim üstünden.

Baska doktora git bence canim öyle sacmalikmi olur. Ben 1 aydir cihaz verdiler evde ölcüyorum aclik tokluk sonra sonuca göre haftada kac kere yüksek aclikmi yoksa toklukmu daha yüksek ona göre plan yapacaklar diyetmi insülünmü diye. Ogluma hamileykende seker cikmisti biliyorsun ozaman aksam 1 kilo yeni dünya yemis gitmistim seker tavan cikmisti ona ragmen daha fazla sekere gerek yok deyip seker yüklemesi yapmadan hemen ölcme cihazini vermislerdi evdeki diger ölcümlerde yüksekti ama o günki kadar degildi diyet yaptirmislardi.
Evet canım hiç içime sinmedi zaten onun için başka bir doktordan randevu aldım ona gidicem cuma günü. Ben zaten diyete başladım dikkat ediyorum yediklerime iki gündür.

Benimde rahim ağzı kısalığım var canım uzun süredir yatarak progestan tedavisiyle gebelik geçiriyorum. İğne ve fitil iyi gelecektir destekler rahim ağzını, mümkün olduğunca yat dinlen zaten sonlara yaklaştık az kaldı. Ciğer geliştirici bende olmuştum kızıma hamileyken ama kaçıncı haftaydi hatırlamıyorum sanırım 30. Hafta sonrası falandı çünkü nst ye bağlamıştı sancım çıkınca yapılmıştı iğne.
Senin ölçüm nasıldı herhangi bir işlem uygulandı mı acaba

Yemegini bitirdikten 1 saat sonra ölcüm yapilir canim diyetisyenim öyle dedi ve öyle yapiyorum ben. Cünkü her lokman seker olabilir ve 1 saat gecmesi lazim üstünden.
Kadın doğum doktoruna sordum bende öyle biliyordum ama değilmiş. İlk lokmayı baz alacakmışız

Şeker takibi yapan arkadaslar birşey sorucam. Ben bugün dahiliyeye gittim bana açlık şekerimin(99) normalin üstünde çıktığını yüklemeden sonra 1.saat(159)'in normal olduğunu 2.saat(159)'in bir tık yüksek olduğunu söyledi. Şuan açlık şekeri yüksek onun için bu yüklemelerde bir tane değer yüksek olursa sıkıntı oluyormuş gebe olmasaydın bu değerleri normal kabul ederdik dedi. Bana direk insülin başlamayı önerdi bende şaşırdım nasıl yani hemen gerek var mı böyle birseye dedim o da ikinci seçenek 2 haftalık diyet uygula dedi(neleri yiyip yememem hakkında porsiyonları hakkında bilgi verdi) sonra gel tekrar şeker yüklemesi yapıcaz sonuçlara göre düşüş olmuşsa diyetle devam edersin olmazsa insülin başlarz dedi🙄 şeker ölçüm cihazı vermeyecek misiniz dedim şuan gerek yokmuş sadece diyet uygula insülin kullanacağın zaman cihazı alırsın dedi. Ay hiç içime sinmedi bu doktor ben niye ikinci kez yükleme yaptırayım ki başka doktora da mı gitsem 🤔
Benim hamileliliği ilk öğrendiğimde açlık şekerim 92ydi. 6.aya kadar pek dikkat etmedim, 6.ayda bir ay diyetisyenle diyet yaptım, açlık 82 çıktı. Yani diyetle açlık kan şekeri düşebiliyor

Back
X