- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.341
Canım bizim de ilk bebegimiz olacak inşallah. Annem şehir dışında, yetişirse durumlar nasıl olur bilmiyorum ama ben şu anki psikolojimle eşimden başka kimseyi istemiyorum yanımda. Çünkü benim de ilgiye ve başımın oksanmasina ihtiyacım olacak. Anneler kalsa eminim ilgi hep bebekte olacak ve tecrübeli oldukları için sürekli biseylere diretecekler. Tabi ki biz de hep bebekle ilgileneceğiz ama eşimin yanımda olup bi tebessüm etmesi bile beni hep sakinlestirir. Zaten bebeği emzirmek için falan al ver yapiyomus yanındaki kişi. Allah'ın izniyle yapacağımızı düşünüyorummerhaba kızlar..benimde annem yok kayınvalidemide hastanede istemiyorum açıkçası.ama bi taraftandan da korkuyorum ilk bebeğimiz, eşimle ikimiz bakamaz mıyız acaba hiç deneyimimiz yok diye.Çok kararsızım ne yapmalıyım bilmiyorum
inşallah yapabilirim.aslında çok güzel olur ama İnan öyle bi şey yapsam kayınvalidem bunu büyük sıkıntı yapar.özele gidiyorum orda doğum yapacağım diye bile rahatsız kendisi hissediyorum.haber bile vermeden gidip doğurup eve gelince doğurdum ben diyesim var herkese.Valla eskiler nasıl tek başına doğurmuş. Yaparsın neden yapamayacaksın?
Ben kısmetse kimseyi istemiyorum. Eşim olsun yeter bana. Bir de son dakikaya kadar hastaneye gitmek istemediğim için özel Bi ebeyle anlaştım. O yardımcı olacak bana. Böyle birşey yapabilirsin sen de anneleri istemiyorsan
İnşallah yaparız canım bende aynı senin gibi olsun istiyorum eşim olsun bana yeter diyorum.ama tecrübesizlik korkutuyor beni. Daha hamile bile değilkenden kayınvalidemle tartışmamız olmuştu doğar doğmaz çocuğu öpecekmiş, şerbet verecekmiş diye.hiç uğraşmak istemiyorum hastanede birde bunlarla.Canım bizim de ilk bebegimiz olacak inşallah. Annem şehir dışında, yetişirse durumlar nasıl olur bilmiyorum ama ben şu anki psikolojimle eşimden başka kimseyi istemiyorum yanımda. Çünkü benim de ilgiye ve başımın oksanmasina ihtiyacım olacak. Anneler kalsa eminim ilgi hep bebekte olacak ve tecrübeli oldukları için sürekli biseylere diretecekler. Tabi ki biz de hep bebekle ilgileneceğiz ama eşimin yanımda olup bi tebessüm etmesi bile beni hep sakinlestirir. Zaten bebeği emzirmek için falan al ver yapiyomus yanındaki kişi. Allah'ın izniyle yapacağımızı düşünüyorum
Hastaneye gelmese de eve gelecektir kv.. Şu salgın da bebek öpmek ne demek yahu. Bu kvler bilerek mi yapıyorlar bu eziyetleri anlamıyorum. Normal zamanda çekilmeyen hareketleri Lohusalık ta çektiriyorlar bide. Eşin konuşsun şerbeti falan unutsun Dr ne derse onu yapacağız desin. Fırsat vermeyin yapacaklarına. Bir iki gün yardımcı olmaya geliyorlar onuda zehir ediyorlar.. Eşinle halledersin herşeyi. Bizlere sorarsın takıldığın yerlerde yardımcı oluruz. Annelik doğal olan bişey zaten sen bile farkında olmadan birçok şeyi biliyor olacaksınİnşal
İnşallah yaparız canım bende aynı senin gibi olsun istiyorum eşim olsun bana yeter diyorum.ama tecrübesizlik korkutuyor beni. Daha hamile bile değilkenden kayınvalidemle tartışmamız olmuştu doğar doğmaz çocuğu öpecekmiş, şerbet verecekmiş diye.hiç uğraşmak istemiyorum hastanede birde bunlarla.
Merak etme canim bakarsiniz hemde cok güzel hic kimi kimsesi olmayan nasil bakip büyütüyor .merhaba kızlar..benimde annem yok kayınvalidemide hastanede istemiyorum açıkçası.ama bi taraftandan da korkuyorum ilk bebeğimiz, eşimle ikimiz bakamaz mıyız acaba hiç deneyimimiz yok diye.Çok kararsızım ne yapmalıyım bilmiyorum
Aynen öyle canım yapabileceklerini düşününce bile sinirlerim bozuluyor..çok teşekkür ederim içimi rahatlattınHastaneye gelmese de eve gelecektir kv.. Şu salgın da bebek öpmek ne demek yahu. Bu kvler bilerek mi yapıyorlar bu eziyetleri anlamıyorum. Normal zamanda çekilmeyen hareketleri Lohusalık ta çektiriyorlar bide. Eşin konuşsun şerbeti falan unutsun Dr ne derse onu yapacağız desin. Fırsat vermeyin yapacaklarına. Bir iki gün yardımcı olmaya geliyorlar onuda zehir ediyorlar.. Eşinle halledersin herşeyi. Bizlere sorarsın takıldığın yerlerde yardımcı oluruz. Annelik doğal olan bişey zaten sen bile farkında olmadan birçok şeyi biliyor olacaksın
İnşallah canım Allah razı olsun içimi ferahlattınız..belki biraz zorluğu olur ama kafam rahat olur sinir olup durmam hiç yoktan..inşallah hepimiz sorunsuz sıkıntısız atlatırız doğumuda lohusalığıdaMerak etme canim bakarsiniz hemde cok güzel hic kimi kimsesi olmayan nasil bakip büyütüyor .
bende yalniz olucam büyük ihtimalle esim calismaya basliycak hemen .
benim annem kardesim de yanimda ama pek bi faydalari yok medet ummam yani gelirler severler ederler ama yardimlari dokuncagina döküntüleri olur yani.....
o yüzden hic gerek yok Yakin arkadasin varsa onu cagirirsin arada bi yanina lohusalikta fazla yalniz kalmamak ucin ztn esin yaninda
İshal doğum belirtisi miymiş canım bilmiyordum, dün bende de vardı biraz üşüttüm herhalde diye düşünüyordumiki gündür belim fena ağrıyor. bir de ishal oldum.
ay bunlar doğum belirtileriymiş. psikolojimi bozmakla meşgulüm şuan.
bir de kilo alımım durdu ve hep çok yorgunum.
Ben eşimle şimdiden anlaşmasını yapıyorum canım bu durumların. Eğer ki bizim soyledigimizin haricinde bişey olursa, bizden habersiz eve misafir kabul edilirse ciddi hır çıkarırım. Kendileri de bunun bilincindeler o yüzden çocuğumla ilgili durmaları gereken çizgiyi biliyolar diye umuyorum. Bence sen de tavrını çok net şekilde koy. Biz bu çocukları yolda bulmuyoruz kusura bakmasınlarİnşal
İnşallah yaparız canım bende aynı senin gibi olsun istiyorum eşim olsun bana yeter diyorum.ama tecrübesizlik korkutuyor beni. Daha hamile bile değilkenden kayınvalidemle tartışmamız olmuştu doğar doğmaz çocuğu öpecekmiş, şerbet verecekmiş diye.hiç uğraşmak istemiyorum hastanede birde bunlarla.
Rica ederim hocam. Okullar 31 aralığa kadar kapandığına göre bu soruda cevaplanmış oldu sanırım kendiliğinden. 38 e kadar her türlü idari izinli olursunuz hocam ama uzaktan ders verirseniz ek dersinizi de alırsınız böyle bir fark olur.Cevap için teşekkürler.Evet idarelerimiz genelde bizi bu şekilde bilgilendiriyorlar.Peki 32.haftada çalışabilir raporu alsak idare bizi okula çağırıp çalistirabilir mi acaba? 37'e kadar idari izinli olmuyoruz sanki o zaman.Haliyle okulda yapılacak derslere girmemiz de istenebilir sanki
ay evet öyle diyorlar. ben de dün üşüttüm sandım ama bugün de var ara ara gaz falan. belim fena.İshal doğum belirtisi miymiş canım bilmiyordum, dün bende de vardı biraz üşüttüm herhalde diye düşünüyordum
Aşağıda açıkladım arkadaşım.bu konuda bilgili olduğunuz için size bir şey sormak istiyorum mümkünse, şimdi ben bugün çalışabilir raporumu aldım, 37. hafta dolduğunda tekrar bu sefer çalışamaz raporu almam gerekiyor mu
Ben artık anlatmaktan yoruldum arkadaşlar geçmişte mevzuatına kadar açıklayarak yazdım. Konu ile ilgili memurlar netin mevzuat uzmanlarının yazdığı yazının linkini bile ekledim. Dilerseniz dönün okuyun ya da kendi doğru bildiğinize inanmaya devam edin. Her şey gönlünüzce olsun bu kadar burada kendimi parçalayıp doğruyu anlatmaya çalışmamın tek bir amacı var hiçbir anne adayının kanunun verdiği hakkı kullanmaktan mahrum kalmaması, madur edilmemesiydi.Bir yanlışınız olabilir. Ben de memurum. 32. Haftaya kadar idari izinliydik. 32. Haftada çalışır raporu veya çalışamaz raporu alınıyor. Fiili çalıştığın anda doğumsonrasına aktarılıyo. İdari izin geçerli yok zaten. 24-32. Hafta arası idari izinliydik. Ben çalışamaz raporu aldım ve doğum iznine ayrıldım. Doğum sonrasına aktarım olmadı.
Aslına bakarsanız raporun yazılış tarzına göre değişir bence bu durum çünkü bazı doktorlar raporu 32.-38. Haftalar arası çalışır 38. Haftadan itibaren iş göremez diye veriyor. Böyle bir rapor verilirse gerek yok ama sadece 32-38 arası çalışmasında sakınca yoktur diye bir rapor verilirse. 38. Haftada analık nedeniyle iş göremez raporu alıp kuruma vermeniz gerekebilir. Doktorun size verdiği raporda ifade ediliş tarzına bağlı birazda. Raporu alın kuruma verin kurumdaki idari mali işlerden sorumlu kişiye sorun benim 38. Haftada tekrar rapor alıp doğum izni için dilekçe vermeme gerek varmı deyin o sizi en doğru şekilde yönlendirir.bu konuda bilgili olduğunuz için size bir şey sormak istiyorum mümkünse, şimdi ben bugün çalışabilir raporumu aldım, 37. hafta dolduğunda tekrar bu sefer çalışamaz raporu almam gerekiyor mu yine, yoksa kendiliğinden başlıyor mu iznim?
Kız biz petekleri yakalı 1 ay olacak nasıl yakmadin çoraplarımi pijamanin içine sokuyorum benHerkese günaydııınnn 🖐🖐🖐 Bursa 'da soğuk . Ama evin içine daha yansımadı. Kombiyi yakmadık daha. Hırka içi kısa kol dolanıyorum arada menapozlu gibi öf pöf deyip hırkayı atıyorum. Yarım saat sonra üşüyüp yine giyiyorum. Günler böyle geçiyor.
Dün hastane çantama koyacağım bebek kıyafetlerini ütüledim. Canım çıktı. Diğer kıyafetlerini de yıkadım ama onları ütülemeye mecalim yok
Aynen öyle canım eşimde o konularda sağolsun benim yanımda duruyor hep.benim dediklerimi dinlemeselerde eşimin lafı üstüne bi şey diyebileceklerini sanmıyorum.ortalık zaten karışık elbette fazlasıyla dikkat edicezBen eşimle şimdiden anlaşmasını yapıyorum canım bu durumların. Eğer ki bizim soyledigimizin haricinde bişey olursa, bizden habersiz eve misafir kabul edilirse ciddi hır çıkarırım. Kendileri de bunun bilincindeler o yüzden çocuğumla ilgili durmaları gereken çizgiyi biliyolar diye umuyorum. Bence sen de tavrını çok net şekilde koy. Biz bu çocukları yolda bulmuyoruz kusura bakmasınlar
Ablaları kocaman bakarlar merak etme kiyamazlar bebek eve gelince de çok severler sonra iyi ki dogurdun anne derler ergenlikten şimdi öyle konuşuyorlar takma kafanı canımKafamda o kadar soru var ki içim çok huzursuz martta 4 olacak çok narin hassas bi kızım var dogumda onu kime emanet edicem sorusu beynimi yoruyor aslında insan cok ama kim Abla lari var 14 18 yaşlarında ama bebeğe o kadar tavirlilar ki biz kesinlikle bakmayiz diyorlar (normalde gözlerinden sakinirlar sırf bana bebege inat)eSimin is dolayısıyla nasıl olacak yanımda olabilirmi yada bi gider gelirmi,en güzeli annem ama oda benim yanımda olcak babaanne var ama daha onun elinden bir bardak su icmisligi yok huyunu suyunu bilmez kızımın aslında çok gereksiz bi şekilde kafama takıyorum biliyorum ama elimde degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?