- 23 Temmuz 2009
- 1.689
- 1.155
- 333
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #24.761
Sorduğun için çok sağol cnm. Babam hala hastanede servise çıktı annemde refekatçi olarak yannda kalıyor.bir süre kalacak hastanede ne kadar bilmiyoruz amaklbkbr canım. Bir süredir yoksun inşallah sizin ve ailenin sağlığı yerindedir
Nasıl normal gelmedı yinemı donmusBenim ilk bebeğim son hafta dönmüştü. Gerçi bir şey değişmedi çünkü normal olarak gelmedi, yine sezeryan olmak zorunda kalmıştım.
ben de öyle olmuştum. en çok ayakçı yorulurmuş ya.İyi akşamlar kızlar bende bugün temizlik işini hallettim.Yardımcı bi abla birde kayınvalidem komşum hepsi toplanıp yaptılar sağolsunlar.Ben ortada dolandıp sadece ama sanki bütün işi ben yapmışım gibi yorgunum valla
çok sevindim kuzum. tek başına da doğursan boşver sağlıkları yerinde olsun onların yeter kiSorduğun için çok sağol cnm. Babam hala hastanede servise çıktı annemde refekatçi olarak yannda kalıyor.bir süre kalacak hastanede ne kadar bilmiyoruz ama
Umarım doğumumdan önce çıkarlartek başıma doğum yapacağım diye korkuyorum
Sende her şey yolunda mı ?
Orası öyle tabi,çok haklısın. Varlıkları yeter. Allahım anne babalarımızı bize, bizi de çocuklarımıza bağışlasınçok sevindim kuzum. tek başına da doğursan boşver sağlıkları yerinde olsun onların yeter ki
Kasar peyniri, avokado ve kuruyemiş (badem.ceviz ) dene cnm. Ayrıca omega 3 takviyesi bebeğe kilo aldırıyor. Ya da hafta 2 Gün somon balığı. Zaten 39.haftya kadar bebek kilo aliyor. Ondan sonra pek almıyor benim tecrübemkızlar merhaba ,
bebeklerinizin biraz kilo alması için ne yediniz? Muz , pekmez , keçiboyunuzu pekmezi , yumurta bunları zaten abartarak tüketiyorum benim kadar meyve yiyen de yoktur herhalde. Bebeğim bir türlü ortalama kilonun üstüne çıkamıyor...
Benimki de kafası 2 hafta falan önde cnm merak etme benim dr bir şey demedi ama eşim koca kafalı bu yüzden genetik olabilir diye düşündüm ben. Mesela kızımın kafası da ortalamaydı hatta biraz küçüktü doğduğunda yine de normal sınırlar içinde olunca sorun yok. Önemli olan haftalık ölçümlerdeki gelişimi. Doğduktan sonra da percentil gelişimine bakılıyor.Kızlar bebeğimin kafası üç hafta önden gidiyor.eşim de ben de koca kafalı değiliz.
Niye böyle oldu acaba
Şeker de yok herhangi bi ağlık sorunu da yok.düzelir mi ki ileriki haftalarda?
Canım ben bunu doktora sorduğumda bebeklerin kafası genelde ölçümlerde büyük çıkar zaten demişti.kafaları vücutlarına göre büyük oluyor zaten.burada bence doktorların tavrı çok önemli .kimisi insanı paniğe sürüklüyor. Normalde 2 hafta önde ya da geride çıkması çok da önemli değil zaten..Kızlar bebeğimin kafası üç hafta önden gidiyor.eşim de ben de koca kafalı değiliz.
Niye böyle oldu acaba
Şeker de yok herhangi bi ağlık sorunu da yok.düzelir mi ki ileriki haftalarda?
Evet benim tecrübem de bu yönde. Son haftalar kilo ve boy fazla artmıyor.Canım tam da aynı durum bizde de var fakat benim gözlemlediğim bebekler tam 40 ı beklerse son 3 haftada az kilo alıyorlar şeker yoksa tabi..
Canım doğum öncesi eğitimi alıyorum. Bu konuyu da konuşmuştuk. Sezaryende de kafanın çıkabileceği kadar kesik açıyorlar ve kafadan sonra çekiştirerek çekiyorlar. Ağrı olmuyormuş ama tabi garip bi histir kesinÖncelikle bebeğin hayırlı olsun canım inşallah en kısa sürede kavuşursun yavrunaBen de sezaryen olacağım bir şey hissetmekten korkuyorum, ameliyat esnasında baskı çekiştirme hissettim dedin ya nasıl bir histi bu canım ağrı var mıydı?
Doğum akademisi diye bir yer eğitim veriyormus ama 300 tl bir eğitim. Iki eğitim 500 tl. Aslında devletin biz gebelere ücretsiz vermesi lazım online olarak. Ben ikinci kez anne olacagim insallah ama yine de güncel bilgi çok iyi olurdu. Emzirme ve yenidoğan bakımı için.Canım doğum öncesi eğitimi alıyorum. Bu konuyu da konuşmuştuk. Sezaryende de kafanın çıkabileceği kadar kesik açıyorlar ve kafadan sonra çekiştirerek çekiyorlar. Ağrı olmuyormuş ama tabi garip bi histir kesinbir de 3-4 kiloluk bi boşluk oluşunca iç organlar bi anda boşluğa düşüyor. Mide bulantınız olursa korkmayın yani o yüzden. Damardan mide bulantısı için hemen ilaç da veriyorlar..
Endişelenme canım benim oğlum 3700 53cm doğmuştu kafasıda iki hafta ilerdeydi içten kaç tane bilmiyorum ama dıştan 3-4 dikiş varNormal doğum için sorun olur diye korkuyorum bende ama sanırım kesi atıyolarmıs iri bebeklerde cıkmakta zorlanırsa
Herhangi bir vitamin kullanıyor musun?Benimki de kafası 2 hafta falan önde cnm merak etme benim dr bir şey demedi ama eşim koca kafalı bu yüzden genetik olabilir diye düşündüm ben. Mesela kızımın kafası da ortalamaydı hatta biraz küçüktü doğduğunda yine de normal sınırlar içinde olunca sorun yok. Önemli olan haftalık ölçümlerdeki gelişimi. Doğduktan sonra da percentil gelişimine bakılıyor.
Normal doğum için sıkıntı ama değil mi?Canım ben bunu doktora sorduğumda bebeklerin kafası genelde ölçümlerde büyük çıkar zaten demişti.kafaları vücutlarına göre büyük oluyor zaten.burada bence doktorların tavrı çok önemli .kimisi insanı paniğe sürüklüyor. Normalde 2 hafta önde ya da geride çıkması çok da önemli değil zaten..
Normal doğumu tam destekleyen doktorlara göre sıkıntı değil..çünkü bebeklerin kafa yapısı kıkırdak..kemikleşmiş değil..hatta bazı doktorlar kafa büyükse vücudun kendini ona göre ayarladığını düşünüyorlar. Mesela rahim normalde 10 cm açılıyor fakat bu 11 de olabilir böyle durumlarda..burada doktorun gerçekten normal doğumu kendi akışında bırakması lazım ciddi bir engel yoksa tabi..2 hafta önde olmayı engel görmüyorlar genelde. Ama dediğim gibi kimi doktor da risk almak istemez..Normal doğum için sıkıntı ama değil mi?
Bakalım canım benimde gecen gün vardı 36+2 de 3260dı tombiş . Ama benim eşim koca kafa ona cekmiş olabilirBizde de ben minyonum ama eşim uzun boylu. Doktorumun saçma tavırları yüzünden bu kadar gerildim ben yoksa sezeryan yapıyorum dese yok demem yani. Zaten baş çevresi büyük olan bebislerde normal doğum zor diyo herkesaramızda 1 gün var canım seninle. Bizim bebiş de geçen hafta 2980di. Yarın kontrolüm var bakalim ne diyecek doktorcugum
Canım aynı durum bende de var. 35.haftada ilk defa karşılaştık bununla. Bende de şeker yoktu ama baş ve karın çevresi ilerde. Düzelir mi bilmem
Maşallah tombiş bişey geliyor deseneBakalım canım benimde gecen gün vardı 36+2 de 3260dı tombiş . Ama benim eşim koca kafa ona cekmiş olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?