2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
klbkbr canım. Bir süredir yoksun inşallah sizin ve ailenin sağlığı yerindedir
Sorduğun için çok sağol cnm. Babam hala hastanede servise çıktı annemde refekatçi olarak yannda kalıyor.bir süre kalacak hastanede ne kadar bilmiyoruz ama
Umarım doğumumdan önce çıkarlar tek başıma doğum yapacağım diye korkuyorum

Sende her şey yolunda mı ?

İyi akşamlar kızlar bende bugün temizlik işini hallettim.Yardımcı bi abla birde kayınvalidem komşum hepsi toplanıp yaptılar sağolsunlar.Ben ortada dolandıp sadece ama sanki bütün işi ben yapmışım gibi yorgunum valla

ben de öyle olmuştum. en çok ayakçı yorulurmuş ya.

çok sevindim kuzum. tek başına da doğursan boşver sağlıkları yerinde olsun onların yeter ki

çok sevindim kuzum. tek başına da doğursan boşver sağlıkları yerinde olsun onların yeter ki
Orası öyle tabi,çok haklısın. Varlıkları yeter. Allahım anne babalarımızı bize, bizi de çocuklarımıza bağışlasın
İlk çocuğum olduğu için acayip endişeleniyorum pandemiden dolayı kimse de gelemeyeceği için . Leyla kocacğmla ne yaparız hiç bilemiyoruz

Kasar peyniri, avokado ve kuruyemiş (badem.ceviz ) dene cnm. Ayrıca omega 3 takviyesi bebeğe kilo aldırıyor. Ya da hafta 2 Gün somon balığı. Zaten 39.haftya kadar bebek kilo aliyor. Ondan sonra pek almıyor benim tecrübem

Kızlar bebeğimin kafası üç hafta önden gidiyor.eşim de ben de koca kafalı değiliz.
Niye böyle oldu acaba
Şeker de yok herhangi bi ağlık sorunu da yok.düzelir mi ki ileriki haftalarda?
Benimki de kafası 2 hafta falan önde cnm merak etme benim dr bir şey demedi ama eşim koca kafalı bu yüzden genetik olabilir diye düşündüm ben. Mesela kızımın kafası da ortalamaydı hatta biraz küçüktü doğduğunda yine de normal sınırlar içinde olunca sorun yok. Önemli olan haftalık ölçümlerdeki gelişimi. Doğduktan sonra da percentil gelişimine bakılıyor.

Kızlar bebeğimin kafası üç hafta önden gidiyor.eşim de ben de koca kafalı değiliz.
Niye böyle oldu acaba
Şeker de yok herhangi bi ağlık sorunu da yok.düzelir mi ki ileriki haftalarda?
Canım ben bunu doktora sorduğumda bebeklerin kafası genelde ölçümlerde büyük çıkar zaten demişti.kafaları vücutlarına göre büyük oluyor zaten.burada bence doktorların tavrı çok önemli .kimisi insanı paniğe sürüklüyor. Normalde 2 hafta önde ya da geride çıkması çok da önemli değil zaten..

Canım doğum öncesi eğitimi alıyorum. Bu konuyu da konuşmuştuk. Sezaryende de kafanın çıkabileceği kadar kesik açıyorlar ve kafadan sonra çekiştirerek çekiyorlar. Ağrı olmuyormuş ama tabi garip bi histir kesin bir de 3-4 kiloluk bi boşluk oluşunca iç organlar bi anda boşluğa düşüyor. Mide bulantınız olursa korkmayın yani o yüzden. Damardan mide bulantısı için hemen ilaç da veriyorlar..

Doğum akademisi diye bir yer eğitim veriyormus ama 300 tl bir eğitim. Iki eğitim 500 tl. Aslında devletin biz gebelere ücretsiz vermesi lazım online olarak. Ben ikinci kez anne olacagim insallah ama yine de güncel bilgi çok iyi olurdu. Emzirme ve yenidoğan bakımı için.

Kişiden kişiye göre değişir tabiki de ama tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
-sezeryandan önce kaç saat aç olmak gerekiyor?
-Ameliyattan ssonra ne zman su içmeye /yemek yemeğe başlanıyor?
-Baş ağrısı için Sade kahve dışında başka bir önerisi olan var mı?
-Vee ağrılar ne kadar sürüyor?

Herhangi bir vitamin kullanıyor musun?
Ben omega ve demir kullanıyorum acaba onlar mı bebeği büyütüyor acaba

Normal doğum için sıkıntı ama değil mi?

Normal doğum için sıkıntı ama değil mi?
Normal doğumu tam destekleyen doktorlara göre sıkıntı değil..çünkü bebeklerin kafa yapısı kıkırdak..kemikleşmiş değil..hatta bazı doktorlar kafa büyükse vücudun kendini ona göre ayarladığını düşünüyorlar. Mesela rahim normalde 10 cm açılıyor fakat bu 11 de olabilir böyle durumlarda..burada doktorun gerçekten normal doğumu kendi akışında bırakması lazım ciddi bir engel yoksa tabi..2 hafta önde olmayı engel görmüyorlar genelde. Ama dediğim gibi kimi doktor da risk almak istemez..

Bakalım canım benimde gecen gün vardı 36+2 de 3260dı tombiş . Ama benim eşim koca kafa ona cekmiş olabilir

Gece 12 yi gecti benim oğlan yine çılgınca parti veriyor içeride
Ama sağ kasigima arada bir sancı giriyor sanki bacağıma dize kadar iniyor kasıklarım hafif ağrıyor yalancı sancılar bunlar sanırım yada bebek hareket ettikçe sancı geliyor bana , unutmuşum ilkinde böyle şeyler yaşadım mı hiç hatırlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…