- 17 Aralık 2017
- 96
- 136
- 43
- 34
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #27.201
Bizim savaşımı sürüyoHiç öyle düşünme . Biz de başlarda mama verdik. Ben halen arada 1 2 veriyorum . Sadece emzirmeyi bekleseydim bebe kilo vermişti . Şükür kontrolde doğduğu kiloya geri dönmüş. Sütüm arttıkça mamayı azalttım tabi. Benim 1 gogsumde skar izi var onu sagdiktan sonra çok azcik ucu çıkıyor uc denilirse
Benim minik ağızlı kızım onu bile tuttuysa bence sizde yapabilirsiniz. Tabi az savaş vermedim orası ayrı
Evet buna da şükür aslında bi ebe bana memeyi uç olmasa da tutar cilt esneyen bişey sonuçta mermer emmiyo çocuk sen kolunu emebiliyosan bebekler de emer demişti aman emsinler de nasıl emiyosa emsinMama vermek kötü bisey degil bence hiç üzülmeyin hiç emmeyebilirdi de mamaya öcü gibi bakmıyorum ben bi şekilde emiyor sonuçta anne sütünü alıyor silikonlari da bi şekilde bırakıyorlarmış bakbenim göğüs ucum hiç yok iyi ki böyle bi icat yapmışlar da emzirebiliyorum tabi direk memeden emmesini isterdim ama buna da şükür
Ben de emzirmek istiyorum kafaya koydum eşim ağlatıyosun yazık dese de dinlemedim evlat benim de evladım ki anne sütünün hazmı kolay protein moleküler yapısı küçük ama mamada öyle değil gazlar huzursuz geceler hep bu mamalardan ama sütün olmaz tabii alıp mama verirsin sütün varken neden mama vereyim ki kilo vermesini hiç istemiyorum ama tek sorun gündüz çok uyuyo uyandırmak zor memede uyuyakalıyo inşallah o da kırkından sonra düzelecekBol bol emzir.Sütü artirmanin tek ilacı bol su ve bol emzirmek.Geriye kalan herşey sadece efsane.Mamayı bırak kilo alimina ayda bir baktır.Bebek gak dese meme gül dese meme ver.İkizleri hiç mamasız sadece emzirerek büyüttüm.Nasıl sütün yetti diyorlar.Tek cevabı var.Bebeler az bir mırıldansa bile emzirdim.İki saatte emzir gibi sözlere takılmadım ve onlara sütünün yeteceğine dair inancımı hep diri tuttum.Bu süreçte mama ver diyen kimseyi dinlemedim,kulaklarimi çevreye tıkadım.Kaldi ki 3.aylarindan sonra süt alerjileri olduğu için emzirmeyi bırakana kadar diyet yapmak zorunda kaldım.Size tavsiyem mama diyen doktordan kaçarak uzaklaşın.Hemsire olarak daha düzgünyi bilirsiniz ki birçoğunun malesef mama firmqlariyla anlaşması var.İçgüdülerinize güvenin
Ayyy anacım emzirme danışmanları da çok para istiyo ya tek seansta da çözüyolarmış aslında ben çok araştırdom tekniklerini biliyorum parmakla beslemeye bak mesela hem çene kaslarını güçlendiriyo hem de ten olduğu için memeye geçiş kolay oluyomuşcanım hiç üzülme önemli olan alması bak biz 11. gündeyiz hala meme savaşları var silikonu istemiyor. memeyi düzgün kavrayamıyor. emiyor mu evet emiyor üstüne ikinci kutuya geçtik mamada ama doğum kilosuna ulaşamadı hala. doktor daya mamayı dedi
Hayırlı olsun canımKızlaarr ben doğurdum, bugün kontrol vardı Dr doğuma aldı 5 cm açılma olmuş. Sağlıkla darısı size inşallah
yani bebegini so rasında iyileşince emzirebildin miMrb bende mart annesi forumdayim ama subat sonu 2. Bebegmi alicm kucagima insallah rh uyusmazligi bizde de vardi esimel ve sezeryan oldugumda ogrenmistim 6 sene olucak igne fln vurunamamistim oglum dogar dogmaz sariligi cok yuksek cikti 15 civarinda 3 gun fototerapi aldi emdikce yukseldi emdikce yukseldi biz farketmedik tam 2 ay boyunca oglum sariligi atlatamadi sonra bir tanidik doktor bana senin sutun sari dedi o yuzden coxuk emdikce deger yukseliyor dedi sutu hemen kesmek zorunda kaldm mamaya basladm 1 haftaya kalmadn deger normale döndu eger imkaniniz varsa sutunuze baktirin smdi 2. gebeligim ignemi oldum ama umarim sarilik olmaz bu sefer hemen mama vericm mecburen
Tabi canım hiç düzenli olmayadabilir belki almak zorunda kalır. Valla bu doğum işi tam sürpriz yumurta gibiymiş ne çıkarsa bahtımızaBenimki 2 haftadır kanalda kasılmalar düzenli olmadı ya da ben olan kasılmayı da hissetmiyormuşum belki hissedemedim bilememdim. İnşallah senin çabucak olur doktorun dediği gibi ☺☺
Olabilir canım bilemedim bence de bi görün kontrol olarak
banada günlük 7 adet olarak düşün dediler. Ayda 210 yapıyor. 1 ay sonrada 2 numaraya geçeriz heralde dedim. Valla etrafımdaki anneler ne dediyse ona uydum bakalımBen bulunduğum ilçede bebek mağazasından aldım 1numara 70adet 70 TL aldım az aldım bebeğin kilo alımına göre başka bedenini alırım sonra
çiş kaka göstergesi cezbetti beni bideBende prima premium care aldım 140 adet 1 numara bakalım pişik yapmazsa devam ederiz yaparsa sleepy denemek istiyorum
yok yok yanlış yazdım belki ben. Doğum başlar demedi. Aynı seninki gibi pozisyon almış, 3 güne kanala girer. Sonrasında kasılmalar düzenleşir derken yakın zamanı kastetmedi. Olay örgüsü sıralaması yaptıMaaşallahh çok sevindim her seyin yoluna girmesineseninle günlerimiz cok yakın ben de pazartesi gitmiştim, daha kanal girmemiş ama kısmen pozisyon almış dedi doktor. Kısa zamanda bekleme ama kanala girdikten sonra doğuma 2 hafta var demek dedi, baya yıkıldım ben de sana 3 gün sonra kanala girip doğum baslar demiş yine bi heves ettim inşallah 2 hafta beklemek zorunda kalmam
Aynen onu bi farkettim ben deTabi canım hiç düzenli olmayadabilir belki almak zorunda kalır. Valla bu doğum işi tam sürpriz yumurta gibiymiş ne çıkarsa bahtımıza
Lavman gerginliği bende de vardı hatta hemşireye sordum acır mı diye. Anlamayacaksın dedi gerçekten de anlamadım korktuğum kadar değilmişLavman işi gerdi beni dekafamda lavmanı çözünce Allahım nasıl doğurcam ben kısmına geçicem
Bende kizimda kullandim biraz sonra muhendisoglunun bi araştırmasına denk geldim biraktim biminkiler kremlidir bezleri iste kremli olmasi sonra cilt sorunu olusturuyomjs o yuzdende kullanmadimbenim arkadaşın bebeğine prima pişik yapmıştı bimin jenny willysi iyi gelmişti
çocuğun ruhu fakir diye dalga geçiyorduk
Etrafımda çoğu kişide bne dahil lavmana gerek kalmadı. Sancım geldiğinde ishal gibi çıkarmıştım ben her şeyi ne varsa. O yüzden ishal doğum belirtisi diyorlar. Sadece idrarı sonda ile boşalttılar.Lavman işi gerdi beni dekafamda lavmanı çözünce Allahım nasıl doğurcam ben kısmına geçicem
Benim ilk doğumda bende kara kara düşünüyodum nasıl olcak bu laman die ama hiç merak etme canım anlamıyosun bile valla.Ebe bana lavmanı yaptı 1 dk bile geçmedi wc ye koşturmamı görmeliydin vallaLavman işi gerdi beni dekafamda lavmanı çözünce Allahım nasıl doğurcam ben kısmına geçicem
Acımıyormuş sanırım onu baya bi okudum herkes öyle diyor. Ben biraz da utanıyorum inşallah değişik şekillere sokmuyorlardır onu yapacaz diyeLavman gerginliği bende de vardı hatta hemşireye sordum acır mı diye. Anlamayacaksın dedi gerçekten de anlamadım korktuğum kadar değilmiş
Benim planlı normal doğum canım yarın başlatacaklar doğumu başlatmadan evvel de lavman yapılcak benim kaçarım yokEtrafımda çoğu kişide bne dahil lavmana gerek kalmadı. Sancım geldiğinde ishal gibi çıkarmıştım ben her şeyi ne varsa. O yüzden ishal doğum belirtisi diyorlar. Sadece idrarı sonda ile boşalttılar.
Ay öyleymiş yaaa inşallah wc ye yetişirim tabiBenim ilk doğumda bende kara kara düşünüyodum nasıl olcak bu laman die ama hiç merak etme canım anlamıyosun bile valla.Ebe bana lavmanı yaptı 1 dk bile geçmedi wc ye koşturmamı görmeliydin valla
Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahKizlar bu sabah ben de çok şükür allaha doğum yaptım... Sezeryan sonrası yürüme faslını da atlatirsam sıkıntı yok şu an... Ana olmak ne güzel bir duyguymus...
Yan yatıyosun hemşire yapıyo şekilden şekile girme yok korkmaAcımıyormuş sanırım onu baya bi okudum herkes öyle diyor. Ben biraz da utanıyorum inşallah değişik şekillere sokmuyorlardır onu yapacaz diyebasur da var depreşmese bari
Benim planlı normal doğum canım yarın başlatacaklar doğumu başlatmadan evvel de lavman yapılcak benim kaçarım yok
Ay öyleymiş yaaa inşallah wc ye yetişirim tabi
Yetişiyon yetişiyon canım merak etmeAcımıyormuş sanırım onu baya bi okudum herkes öyle diyor. Ben biraz da utanıyorum inşallah değişik şekillere sokmuyorlardır onu yapacaz diyebasur da var depreşmese bari
Benim planlı normal doğum canım yarın başlatacaklar doğumu başlatmadan evvel de lavman yapılcak benim kaçarım yok
Ay öyleymiş yaaa inşallah wc ye yetişirim tabi
Hayırlı olsun canım Allah uzun ömürler versinKizlar bu sabah ben de çok şükür allaha doğum yaptım... Sezeryan sonrası yürüme faslını da atlatirsam sıkıntı yok şu an... Ana olmak ne güzel bir duyguymus...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?